Forum » Igre » Battlefield 1 (Battlefield 5)
Battlefield 1 (Battlefield 5)
sesobebo ::
Smo stestirali to pri enem kao FPS hoarderju, tip je skoz pravil kako on rabi 120 fpsjev + da lahko igra, smo ga posedli pred igro pa je igral, je blo 70 fpsjev, potem pa naslednjič pred igro z 120fpsji (ista igra) tip ni opazil razlike... pa tako pomembna je kao.
i call bullshit.
al ti bullshitas, al je tip bullshital, al je bil pa -- kot je rekel Kenpachi -- hardware bullshit.
med 70 in 120 fps se opazi razliko. ne samo, da se opazi, je bistvena. je, kot bi probal zogo lovit pijani, ali pa trezen.
Machete ::
Zate gospod FPS.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
popolnoma povprecen in ne-poseben individuum, ki z lahkoto opazi razliko med 70 in 120 fps.
sm mislu, da je blo to dovolj jasno ze v prvem postu? o:
sm mislu, da je blo to dovolj jasno ze v prvem postu? o:
Mato989 ::
Smo stestirali to pri enem kao FPS hoarderju, tip je skoz pravil kako on rabi 120 fpsjev + da lahko igra, smo ga posedli pred igro pa je igral, je blo 70 fpsjev, potem pa naslednjič pred igro z 120fpsji (ista igra) tip ni opazil razlike... pa tako pomembna je kao.
i call bullshit.
al ti bullshitas, al je tip bullshital, al je bil pa -- kot je rekel Kenpachi -- hardware bullshit.
med 70 in 120 fps se opazi razliko. ne samo, da se opazi, je bistvena. je, kot bi probal zogo lovit pijani, ali pa trezen.
Pa me 120 in 200 tudi, pa me 200 in 400, pa na 5.000 kajne? Daj ne bluzi, večina oči ne zaznava tega. Nič ne rečem, med 40 in 60, je jasna razlika, pa če še pustim veljat da je med 60 in 80 tudi opazna razlika, ampak ko pa greš na 100 pa več ne vidiš razlik.... tako kto med 105 in 110 ni razlike oz. jo opazi skorajda noben recimo.
Tam 60-75 FPSjev je čisto ok varianta.... se pa opazi pri mafiji 3 recimo ko je mela lockano na 30 FPS, to pa ti dam prav, to pa večina opazi razliko, med 30 in 60 :)
ne mi zdj kr tkole gola zmikat! zelo jasno si navedel stevilki 70 in 120.
razlike med 120 in 200 nisem nikoli probal in zanjo tudi nisem nicesar trdil.
razlike med 200 in 400 nisem nikoli probal in zanjo tudi nisem nicesar trdil.
razlike med # in 5000 nisem nikoli probal in zanjo tudi nisem nicesar trdil.
razlike med 105 in 110 nisem nikoli probal in zanjo tudi nisem nicesar trdil.
btw, VR head-seti nimajo kr tko za brezveze 90Hz ekranov.
razlike med 120 in 200 nisem nikoli probal in zanjo tudi nisem nicesar trdil.
razlike med 200 in 400 nisem nikoli probal in zanjo tudi nisem nicesar trdil.
razlike med # in 5000 nisem nikoli probal in zanjo tudi nisem nicesar trdil.
razlike med 105 in 110 nisem nikoli probal in zanjo tudi nisem nicesar trdil.
btw, VR head-seti nimajo kr tko za brezveze 90Hz ekranov.
DarwiN ::
Podobno kot bi se kregali na kakšni razdalji še oseba vidi črke določene velikosti.. Ljudje so različni, eni bodo opazili razliko samo do 81Hz, drugi pa mogoče do 181Hz. V vsakem primeru pa velja zakon zmanjševanja donosov. Med 60 in 75Hz bo poštena razlika, med 150 in 165 pa je ni.
Zdaj ko smo to rešili, nazaj k BFju... Martini Henry je zakon!
Zdaj ko smo to rešili, nazaj k BFju... Martini Henry je zakon!
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
hojnikb ::
fora je, ker se engine drugače obnaša in ker je manjši input lag z več fpsji.
#brezpodpisa
barocco ::
delno se strinjam z trditvami zgoraj..
včasih, pa ravno pri B1 50-60fps average,kot da bi bilo manj fps oz. nekako "trdo" igranje z zamikom,težko povem občutek..
pri recimo igri Tomb Rider ali mogoče Rise of Tomb rider, pa je 40-50 fps čisto tekoče..
""kot da laufam in me nekdo z elastiko vleže nazaj vs jadranje na valu""
včasih, pa ravno pri B1 50-60fps average,kot da bi bilo manj fps oz. nekako "trdo" igranje z zamikom,težko povem občutek..
pri recimo igri Tomb Rider ali mogoče Rise of Tomb rider, pa je 40-50 fps čisto tekoče..
""kot da laufam in me nekdo z elastiko vleže nazaj vs jadranje na valu""
RangerVIII|6700k|Corsair16GB|
Msi1070|pm961|BX5001TB|RM650x|H100iv2|
Msi1070|pm961|BX5001TB|RM650x|H100iv2|
True story.
next3steps ::
Daj ne bluzi, večina oči ne zaznava tega. Nič ne rečem, med 40 in 60, je jasna razlika, pa če še pustim veljat da je med 60 in 80 tudi opazna razlika, ampak ko pa greš na 100 pa več ne vidiš razlik.... tako kto med 105 in 110 ni razlike oz. jo opazi skorajda noben recimo.
Zaznajo zaznajo. Ne delajo očke na principu "set fps_max 85". Jaz opazim razliko.
Pri kakšnih 3rd person igračinah pa verjamem, da se ne pozna, sploh če so bolj počasne igre. Na PCju dobiš kar lep advantage z večimi frejmi na sekundo, če ga znaš izkoristiti.
ahac ::
Na Originu je trenutno cena v akciji 40€
https://www.origin.com/irl/en-us/store/...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
cebelar123 ::
Tukaj je ena zanimiva ponudba
Battlefield™ 1 - Titanfall™ 2 Deluxe Bundle
Save 40% € 149.99 na € 90
Če koga zanima. Kupiš BF1 dobiš zraven Titanfall 2 :)
fireX88 ::
cebelar123 je izjavil:
Tukaj je ena zanimiva ponudba
ustavi se, nehaj me rajcat :D
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
sennheiser ::
Za 40€ mislim da je vredn špil.
Je še kdo opazil lepše delovanje map z manj sloti? HW ni ovira, na ultra imam konstantno 60+ fps. In je gameplay občutek pri 64 igralcih slabši, kot recimo 24. Enostavno pri 64 tudi ob pingu pod 40ms zadeva ni tako tekoča na splošno ne samo določeni deli ob večjem številu eksplozij.
Je še kdo opazil lepše delovanje map z manj sloti? HW ni ovira, na ultra imam konstantno 60+ fps. In je gameplay občutek pri 64 igralcih slabši, kot recimo 24. Enostavno pri 64 tudi ob pingu pod 40ms zadeva ni tako tekoča na splošno ne samo določeni deli ob večjem številu eksplozij.
chucki ::
To provociras ali res?
V 180 urih igranja še nisem doživel tega
Ima kdo kakšno rešitev za "you have lost connection to the session"?
V 180 urih igranja še nisem doživel tega
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Zgodovina sprememb…
- spremenil: chucki ()
Shadow666 ::
Jaz tudi ne.Imam pa koelga, ki ma kar dostikrat ta problem. Kokr' vem, ni rešitve zaenkrat, ki bi delovala.
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A
Berserker ::
Edina rešitev ki jo uporabljam je, da zaženeš services.msc in izklopiš SSDP in UpNp.
Potem mi še enkrat vrže sam potem dela normalno.
zeks14 ::
Končno sem lahko sprobal Hardcore :D in morem rečt da je kr zabavno :D hh XD je pa res da me mal zmoti da nepokaže , kdaj koga ubijem , ker z tko se nemorem skoncentrirat na vse v igri :D a mogoče ve kdo če bodo dodali kaka nova orožja nisem glih na tekočem z naslednjim patchom saj delam kot gunec ta zadnje dni :D da bo december tok boljši :)
V nastavitvah si lahko nastaviš različne poljubne barve hit markerja za normal hit, head shot in kill shot. In potem boš po barvi vedel, ko boš koga ubil.
Nova orožja pa pridejo z vsakim DLCjem.. Prvi DLC menda že decembra, ampak ta bo brezplačen in bi naj vseboval samo eno mapo, mogoče kakšno orožje? tbd
Nova orožja pa pridejo z vsakim DLCjem.. Prvi DLC menda že decembra, ampak ta bo brezplačen in bi naj vseboval samo eno mapo, mogoče kakšno orožje? tbd
Kenpachi ::
Na HC razen zastav, squad seznama in skupnega stevila metkov ne vidis nic v HUD.
Ni hitmarkerjev, kill loga, scora, 3D spottinga. Tudi friendlyjev ne pokaze, razen ce ne nameris nanj.
Ni hitmarkerjev, kill loga, scora, 3D spottinga. Tudi friendlyjev ne pokaze, razen ce ne nameris nanj.
Zaraki Kenpachi.
chucki ::
HC mi je na začetku bil tečen, ampak ko se ga navadiš, vidiš da je prav super :) Kar se tičev pa killov , pa tako slišiš zvok, ko likvidiraš nasprotnika. Manj je tudi TKjev, ker se je folk očitno navadil gledat uniforme. Igra je postala bolj premišljena in počasna, pa tudi spamov gas granat ni več. Skratka, moja ocena HC je 4/5 . Bi ji dal 5, ampak moraja nekaj narediti glede letal, ker so skoraj neuporabana, pa tudi minomet je postal loterija
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Zgodovina sprememb…
- spremenil: chucki ()
m0f0x ::
m0LN4r ::
Sej bodo kmalu... DX12/VULKAN bosta to omogočila.
To so ze eno leto stare izjave
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
PredatorX ::
Pa dobr a ti plačuješ moderatorje, da nemorem predlagat posta za izbris. Sej tud DX11 je bil na začetku slabši kot DX10, pa poglej v kaj se je razvil. Treba bo počakat, da se game engine oblikuje tako da bo to sploh možno (dx12 only).
HC mi je na začetku bil tečen, ampak ko se ga navadiš, vidiš da je prav super :) Kar se tičev pa killov , pa tako slišiš zvok, ko likvidiraš nasprotnika. Manj je tudi TKjev, ker se je folk očitno navadil gledat uniforme. Igra je postala bolj premišljena in počasna, pa tudi spamov gas granat ni več. Skratka, moja ocena HC je 4/5 . Bi ji dal 5, ampak moraja nekaj narediti glede letal, ker so skoraj neuporabana, pa tudi minomet je postal loterija
Ja, v HC so bolj uporabne smoke granate na odprtih mapah zaradi sniperjev.
Ceprav klinc, gas je se vedno nekak cheesy way out, ce si ti tisti, ki jih mece :)
Zaraki Kenpachi.
PredatorX ::
Limit na 64 player max 4-2 sniperja in 24p mapah 1-2. Zadnjic sem igral in je bilo 19 sniperjev pri nasprotnikih... Sej k/d ni bil dober, ampak zmagali smo pa zlahkoto.
m0LN4r ::
Pa dobr a ti plačuješ moderatorje, da nemorem predlagat posta za izbris. Sej tud DX11 je bil na začetku slabši kot DX10, pa poglej v kaj se je razvil. Treba bo počakat, da se game engine oblikuje tako da bo to sploh možno (dx12 only).
Seveda bo DX12 neki podobnega cez leta, kot DX11. Pocakat mormo samo, da zacne Nvidia mal investirat tudi na to stran pa bo slo hitreje vseskup.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
hojnikb ::
ne, to pravico avtomatsko zgubiš, ko dobiš PnG naziv.
#brezpodpisa
Zdajle sem opazil, da usrani Origin pije 3-8% cpu-ja, če ga ne minimiziraš med igranjem. To se pozna še posebej na I5 procesorju, ki je med igranjem že tako obremenjen na 100%. In posledica so fps padci.
Procesu se reče QtWebEngineProcess.exe. Lahko kdo preveri in potrdi/ovrže to mojo ugotovitev? Pravzaprav sploh ni treba naložit igre.. Samo v windowsih preveriš procese, enkrat z maximiziranim Originom in drugič z minimiziranim.
Procesu se reče QtWebEngineProcess.exe. Lahko kdo preveri in potrdi/ovrže to mojo ugotovitev? Pravzaprav sploh ni treba naložit igre.. Samo v windowsih preveriš procese, enkrat z maximiziranim Originom in drugič z minimiziranim.
Er333 ::
Zdajle sem opazil, da usrani Origin pije 3-8% cpu-ja, če ga ne minimiziraš med igranjem. To se pozna še posebej na I5 procesorju, ki je med igranjem že tako obremenjen na 100%. In posledica so fps padci.
Še to...
A če BF1 kupiš kje drugje kot direkt na Originu, a tudi rabiš origin program?
z3ro ::
Še to...
A če BF1 kupiš kje drugje kot direkt na Originu, a tudi rabiš origin program?
Ja, saj BF aktiviraš potem preko Origina.
Mato989 ::
Edina rešitev ki jo uporabljam je, da zaženeš services.msc in izklopiš SSDP in UpNp.
Bom sprobal zvečer in javim, če deluje. Problem je, da lahko joinam samo serverje, ki so bolj ali ne prazni. Drugače pa sploh ne pridem not.
Ne pomaga. Sploh še nisem igral enega matcha.
scipascapa ::
amazon.co.uk
Order Summary
Items: ?33.54
Postage & Packing: ?3.78
Order Total: ?37.32
44€
skoraj tok kot na pcju, s tem, da prodaš :)
Order Summary
Items: ?33.54
Postage & Packing: ?3.78
Order Total: ?37.32
44€
skoraj tok kot na pcju, s tem, da prodaš :)
Drugače pa narediš nov Origin account, z novim mailom, kupiš za 35,99EUR, pa tudi lahko kasneje prodaš :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0f0x ()
Predator X ::
nekaj ni vredu potem.
cebelar123 ::
Predator X je izjavil:
nekaj ni vredu potem.
Sem probal pri meni je enako.
Origin ON 3-5%
Origin minimiziran 0%.
Sam tale bug, ki ne kaze firendlyjev, ko si v vozilu, pa gre na kurac na polno. TK all day every day.
Zaraki Kenpachi.
r3dkv1c4 ::
HC mi je na začetku bil tečen, ampak ko se ga navadiš, vidiš da je prav super :)
to je edino, kar šteje v bilokateri mp igri ...vse ostalo je za otroke....po možnosti brez HUD-a
Vsaka stvar ima svojo mejo.
You can ban me, but you can't shut me down!
You can ban me, but you can't shut me down!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: r3dkv1c4 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Battlefield 2042 [6] (2021) (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Igre | 36070 (2569) | Skyman |
» | Titanfall 2 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Igre | 24995 (7309) | oo7 |
» | Battlefield V (2018) (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Igre | 78612 (35211) | oo7 |
⊘ | CPU & Ram bottleneck v modernih igrah (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 34483 (32020) | bluefish |
» | Battlefield HARDLINE (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Igre | 36471 (24761) | matija14 |