» »

Občina Ribnica je navkljub posedovanju podatkov o omejitvi poslovanja sklenila za 200k€ nezakonitih poslov

Občina Ribnica je navkljub posedovanju podatkov o omejitvi poslovanja sklenila za 200k€ nezakonitih poslov

PaX_MaN ::

Kampanje lokalnih volitev so v zadnjih metrih finiša, pa jih dejmo naredit še malček bolj zanimive.
Naslonili se bomo na afero ki ima korenine že v lanskem letu. Takrat je namreč ribniški Zares na novinarski konferenci razkril da je občina Ribnica v nekaj letih v nasprotju z ZIntPK sklenila za več kot 600k€ poslov s podjetjem brata mestnega svetnika Vinka Levsteka. Te je v skladu z zakonom občina sklenila za nične.
Ta primer in primere ostalih občin je fenomenalno raziskal tudi Podcrto.si.

A zgodba se zaplete. Občina pravi, da so po prejemu obvestila KPK (enkrat po sprejemu popravka zakona aprila 2011) "obvestili občinske funkcionarje o novi obveznosti". In res so jih: z ZDIJZ zahtevkom sem zahteval to obvestilo, kdaj so ga poslali, in predvsem, kdaj so funkcionarji občini poslali z zakonom zahtevane podatke. Vinko Levstek je namreč trdil da ni "nikoli zanikal [brata]".
Če bi se namreč dalj časa - potem ko so ga iz občine obvestili da mora prijaviti podatke - izogibal prijavi bi to namreč pomenilo točno to, kar bi bila definicija korupcije.

Izkaže se, da je imela občina Ribnica v času ko je sprejemala (del) nezakonitih pogodb na voljo vse podatke, s preverbo katerih bi ugotovila da s podjetjem Tanko d.o.o. poslov ne sme skleniti.
Prvo obvestilo funkcionarjem so poslali "v mesecu avgustu" 2011 (ta datum izhaja iz drugega poziva). V njem so določili rok za oddajo podatkov 1.9.2011.
Če pogledate v sporazum, boste videli da so po tem datumu s podjetjem Tanko d.o.o. sklenili za slabih 200k€ poslov (pogodb in aneksov k pogodbam).
1.9.2011 je tudi datum (datum je tu namreč označen z rumenim flomastrom; z enako barvo so označeni nekateri drugi datumi, ki sem jih zahteval - namreč, drugi, popolnoma enak, Levstkov odgovor, ima drugače označen datum prejema: pripet je še en list) ko je občina prejela prvi Levstkov odgovor.
Na dejanskem seznamu občine o omejitvah poslovanja se podjetje pojavi 10.1.2012, torej po roku iz drugega poziva.
Iz tega črno na belem sledi, da je imela občina možnost preveriti podatke že pred poslom sklenjenim 5.9.2011 v vrednosti 104k€ in vseh naslednjih sklenjenih s Tanko d.o.o., pa jih ni, in je tako izpolnila definicijo korupcije po ZIntPK.

sulaco ::

In kaj točno bi rad s tem dopisom povedal ? Da je župan g.Levstek "kekec" ? To vemo vsi z IQ jem nad telesno temperaturo sesalcev...sploh njegov komentar je legendaren (NOT), da so ženske za šporget, fantje, ki niso služili vojske pa niso FANTJE (za oženit pa to).
In to piše župan v 21.stoletju in preživi!! JAO,JAO

Buggy ::

jep iz Ribnice in okolice so sami hudi SDS in se ostali desni patroni doma...s Tankotom in Drobnicem na celu. Sama transparentnost in postenje kamorkoli se obrnes :))

Zgodovina sprememb…

TheJack ::

Upam, da je bilo tole vse skupaj poslano na pristojne institucije.
Bonis nocet, qui malis parcit.

sulaco ::

poweroff ::

"Jaz imam ženske rad, zato imam tudi pet otrok," je pristavil.


Množina? A ima otroke z eno, ali s petimi različnimi? :))
sudo poweroff

PaX_MaN ::

sulaco je izjavil:

In kaj točno bi rad s tem dopisom povedal ? Da je župan g.Levstek "kekec" ?

Kekec je občina. V njej se bodo pa že zmenil, kdo je tisti, ki bi moral na nekih ducat listkov kdaj pa kdaj uč vržt.
Pa do neke mere tut Vinko Levstek. Sam ne v točno tej zadevi. Sodeloval je namreč na seji občinskega sveta na kateri so tu omenjenemu podjetju njegovega brata podelili nagrado. Sicer sitnica, jurja petcto ojrof. Res je da ne vemo ali je glasoval ali se je vzdržal, a četudi ni konflikta interesov je pa vsaj načeta integriteta.

stb ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podražitev komunale za več 100% (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7911759 (8889) Magic1
»

Mestna Občina

Oddelek: Loža
214285 (3415) Nesta
»

Evropski mobilni operaterji bi se združevali, dvigovali cene (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
5728449 (25013) 71GA
»

Moji predlogi

Oddelek: Problemi človeštva
415701 (4002) Looooooka
»

Privatna vs. državna podjetja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11215538 (13149) Vajenc

Več podobnih tem