Forum » Pomoč in nasveti » Kabelski modem, switch in 2 rač. = Velik problem
Kabelski modem, switch in 2 rač. = Velik problem
Greg795 ::
Ok, en problem.
Kabelski modem je priklopljen na 8 portni switch. (Planet sw-801)
Iz switcha gresta 2 kabla vsak na svoj računalnik. Edn ima XP drugi 98.
Oba IP-ja oz. MAC adresi imam prijavljeni pri kabelskem operaterju in na obeh računalnikih mi internet tud dela
Problem je ker neče delat na obeh naenkrat.
Se pravi da ce imam v 1. portu switcha vklopljen 98 mi bo delu ta. Ce 1 port sklopim mi bo delu 3. port, se pravi xp. Oz.internet vedno dela le na enem računalniku.
In zdaj nagradno vprasanje:
KAJ JE KRIVO (oz.kako to rešit)!
a.)Modem
b.)Switch
c.)Kabelski operater
HVALA ZA POMOČ
Kabelski modem je priklopljen na 8 portni switch. (Planet sw-801)
Iz switcha gresta 2 kabla vsak na svoj računalnik. Edn ima XP drugi 98.
Oba IP-ja oz. MAC adresi imam prijavljeni pri kabelskem operaterju in na obeh računalnikih mi internet tud dela
Problem je ker neče delat na obeh naenkrat.
Se pravi da ce imam v 1. portu switcha vklopljen 98 mi bo delu ta. Ce 1 port sklopim mi bo delu 3. port, se pravi xp. Oz.internet vedno dela le na enem računalniku.
In zdaj nagradno vprasanje:
KAJ JE KRIVO (oz.kako to rešit)!
a.)Modem
b.)Switch
c.)Kabelski operater
HVALA ZA POMOČ
- spremenil: Greg795 ()
ali3n ::
Mislim da kabelski operaterji dopiščajo samo en "hkraten" dostop - kar pomeni, da moraš linijo deliti ostalim račuanalnikom (uporabi ICS ali software router...)
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Dns sm klicu operaterja in je reku da zaradi njih bi moglo to delat sam je pa moznu da je modem kriv ker je flešan za samo 1 računalnik, tku da bo pršu pogledat(upam da ne čez dva tedna). Če se kšnemu vsaj malo sanja kaj bi lahko bilo: PROSIM Z BESEDO NA DAN.
Business ::
Jaz sem kupil 1 port Broadband Router z 4 LAN, priklopil oba računalnika na enem XP na drugem Millenium, pa to super špila. Mislim da z software routerjem ne bo šlo, ker potem mora en PC na katerem je Soft router nonstop vklopljen.
sash ::
ja se jaz tud ne verjamem da mu je kak kabl ISP dal dva zunanja IP-ja, in zato sem ga vprašal
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Ma halo!!!
Če meni ne verjamete, preberte kaj pravi isp.
In kako hudiča bi lahko na obeh računalnikih delu internet če mi nebi bila dodeljena dva IP naslova.
CITIRAM:
Preko kabelskega omrežja je možno prenašati tudi podatke in se priključiti na internet. Prednosti takega načina dostopa pred ostalimi so:
Velika zmogljivost
Zmogljivost prenosa podatkov je nekajkrat večja kot pri klasičnem ali ISDN telefonskem priključku - hitrost klicnega ali ISDN modema je omejena na 56 oz. 64/128kb/s, kabelski modem pa omogoča hitrosti do 8192 kb/s.
Stalnost povezave(24h)
Čas, ki ga lahko prebijete v omrežju je neomejen - ni zaračunavanja po minutah. Zaradi stalne priključenosti tudi sporočilo po elektronski pošti lahko preberete v tistem trenutku, ko prispe.
Nemotena uporaba telefona
Vaš telefon postane to, kar je: naprava za prenos govora. Medtem ko ste priključeni na internet lahko uporabljate tudi telefon.
Hkratni dostop za več računalnikov
Tudi če imate več računalnikov, so lahko preko enega modema vsi istočasno priključeni na internet.
Sistem deluje z uporabo obstoječega TV kabla:
Sprejem TV programov je nemoten. Modem je priklopljen na kabelski priključek, računalnike pa na modem priključimo preko standardne omrežne kartice.
Cena je primerljiva z ostalimi rešitvami,
nudi pa vam bistveno več. Način obračunavanja temelji na merjenju prenešenih količin podatkov.
Stroški vzpostavitve kabelskega interneta (modem . galvanska zaščita + instalacije + nastavitve programske opreme) znašajo 19.900,00 SIT (DDV je vključen). Cena Družinskega paketa pa znaša 12.001,00 SIT (DDV je vključen);
Mrežno kartico kupite sami!
AJA ISP PA je SOFTNET oz. studio proteus
http://www.studioproteus.si/
http://www.softnet.si/
Če meni ne verjamete, preberte kaj pravi isp.
In kako hudiča bi lahko na obeh računalnikih delu internet če mi nebi bila dodeljena dva IP naslova.
CITIRAM:
Preko kabelskega omrežja je možno prenašati tudi podatke in se priključiti na internet. Prednosti takega načina dostopa pred ostalimi so:
Velika zmogljivost
Zmogljivost prenosa podatkov je nekajkrat večja kot pri klasičnem ali ISDN telefonskem priključku - hitrost klicnega ali ISDN modema je omejena na 56 oz. 64/128kb/s, kabelski modem pa omogoča hitrosti do 8192 kb/s.
Stalnost povezave(24h)
Čas, ki ga lahko prebijete v omrežju je neomejen - ni zaračunavanja po minutah. Zaradi stalne priključenosti tudi sporočilo po elektronski pošti lahko preberete v tistem trenutku, ko prispe.
Nemotena uporaba telefona
Vaš telefon postane to, kar je: naprava za prenos govora. Medtem ko ste priključeni na internet lahko uporabljate tudi telefon.
Hkratni dostop za več računalnikov
Tudi če imate več računalnikov, so lahko preko enega modema vsi istočasno priključeni na internet.
Sistem deluje z uporabo obstoječega TV kabla:
Sprejem TV programov je nemoten. Modem je priklopljen na kabelski priključek, računalnike pa na modem priključimo preko standardne omrežne kartice.
Cena je primerljiva z ostalimi rešitvami,
nudi pa vam bistveno več. Način obračunavanja temelji na merjenju prenešenih količin podatkov.
Stroški vzpostavitve kabelskega interneta (modem . galvanska zaščita + instalacije + nastavitve programske opreme) znašajo 19.900,00 SIT (DDV je vključen). Cena Družinskega paketa pa znaša 12.001,00 SIT (DDV je vključen);
Mrežno kartico kupite sami!
AJA ISP PA je SOFTNET oz. studio proteus
http://www.studioproteus.si/
http://www.softnet.si/
MadMax ::
Nč halo.
Če imaš več PC-jjev, ponavadi pomeni, da imaš nekaj več pod palcem in da so ti poznane osnove delovanja mreže (oziroma imaš nekoga, ki ti je postavil mrežo).
Na kablu imaš dodeljen 1 (en) IP naslov.
Če želiš najbolj enostavno dostopat na net iz večih PC-jev, si omisli router (če imaš denarja za več PC-jev, boš tudi 14÷22kSIT našel, a ne?). Router se navzven (v tem primeru kabel) predstavi kot računalnik in nato sam usmerja promet na več računalnikov znotraj lokalnega omrežja (router=usmerjevalnik).
Zadevo se da sicer urediti tudi drugače, vendar mora določen PC delovat za dostopanje ostalih PC-jev na internet.
Tu se že v stroških porabe elektrike router hitro izplača, da ne govorim o drugih prednostih (se ne greje, je tih-nima ventilatorjev, praktčno ni vzdrževanja, vgrajen firewall, opcijsko printserver.....).
Še kak halo?
Če imaš več PC-jjev, ponavadi pomeni, da imaš nekaj več pod palcem in da so ti poznane osnove delovanja mreže (oziroma imaš nekoga, ki ti je postavil mrežo).
Na kablu imaš dodeljen 1 (en) IP naslov.
Če želiš najbolj enostavno dostopat na net iz večih PC-jev, si omisli router (če imaš denarja za več PC-jev, boš tudi 14÷22kSIT našel, a ne?). Router se navzven (v tem primeru kabel) predstavi kot računalnik in nato sam usmerja promet na več računalnikov znotraj lokalnega omrežja (router=usmerjevalnik).
Zadevo se da sicer urediti tudi drugače, vendar mora določen PC delovat za dostopanje ostalih PC-jev na internet.
Tu se že v stroških porabe elektrike router hitro izplača, da ne govorim o drugih prednostih (se ne greje, je tih-nima ventilatorjev, praktčno ni vzdrževanja, vgrajen firewall, opcijsko printserver.....).
Še kak halo?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 571536 (8365) | c23po |
» | Strela skurila modem in en LAN port routerjaOddelek: Pomoč in nasveti | 2950 (2441) | BorutK-73 |
» | modem routerOddelek: Pomoč in nasveti | 1691 (1368) | KTr1sk |
» | ADSL brez ISDN - končno (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 17303 (11930) | Tr0n |
» | dva racunalnika + mreza +oba dostop do interneta (kako?)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1728 (1395) | leskovsekg |