Forum » Strojna oprema » Nvidia GTX 900 series
Nvidia GTX 900 series
Temo vidijo: vsi
chucki ::
So, pa so dobili enake ali pa so še bolj cvilile... Saj je nekje v tej temi :)
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
helsing ::
haha
Je kdo že vračal zaradi coil whina?
Imel sem 3 gtx 970. 2 asusovi in eno gigabytovo. Cvilile so vse ob izjemno visokih FPS ampak to me ne moti. So pa žal vse prav tako brnele kot komar na električnem stolu, ob čisto normalni obremenitvi (1080p@60fps), kar je bil razlog da sem jih vrnil in obupal nad serijo, saj ne prenesem tega zvoka... sploh pa ne za 400€. Zelo zameril nVidii... in seveda vsem proizvajalcem (da ne bo kdo zopet rekel zakaj krivim nVidio).
Mind_Game ::
sam sem mnenja, da neglede na ceno oz vrednost kartice...si tega cviljenja proizvajalci nebi smeli priviščiti
itak imajo take ogromne zaslužke že z eno samo kartico, da če bi dali bolj kvalitetne elemente gor na kartice in bi cvlijenje odpravili...bi bili kupci veliko bolj zadovoljni, oni pa imeli z rekloamacijami veliko manj dela
itak imajo take ogromne zaslužke že z eno samo kartico, da če bi dali bolj kvalitetne elemente gor na kartice in bi cvlijenje odpravili...bi bili kupci veliko bolj zadovoljni, oni pa imeli z rekloamacijami veliko manj dela
i7 4790K@4.7GHz|NZXT Kraken X41 140|2x Galax GTX980 4GB SOC|8GB 2666MHz|
Asus Maximus VII Hero|120GB/256GB/480GB SSD|SeaSonic M12II 850W EVO 80+|
LG Blu-ray BH16NS40|Corsair Carbide Air 540 White|Logitech G105/G500/Z623
m0LN4r ::
Ni štos samo v elementih na kartici... Potem pa taisto kartico, daš v nek drug build pa ne cvili več...
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
TOP ::
Fora je,da tole cviljenje ima tako Ati kot Nvidia.Jaz čakam na mojo Gigabytko pa bom poročal,če se isto dogaja.
Ej kako Gigabytko si imel Gaming ali kako drugo.
haha
Je kdo že vračal zaradi coil whina?
Imel sem 3 gtx 970. 2 asusovi in eno gigabytovo. Cvilile so vse ob izjemno visokih FPS ampak to me ne moti. So pa žal vse prav tako brnele kot komar na električnem stolu, ob čisto normalni obremenitvi (1080p@60fps), kar je bil razlog da sem jih vrnil in obupal nad serijo, saj ne prenesem tega zvoka... sploh pa ne za 400€. Zelo zameril nVidii... in seveda vsem proizvajalcem (da ne bo kdo zopet rekel zakaj krivim nVidio).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TOP ()
Xserces ::
Jst sm pisu zdele na caseking pa da vidm kaj mi bojo odgovoril. MSI je pa odgovoru da naj vrnem prodajalacu na test.
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
smotan je pr teh vračilih oz reklamacijah cviljenja, ker itak nikol ne veš kaj boš dobu nazaj
lahko je bolš oz še slabš
lahko je bolš oz še slabš
Jst sm pisu zdele na caseking pa da vidm kaj mi bojo odgovoril. MSI je pa odgovoru da naj vrnem prodajalacu na test.
Ja in oni bojo dal v svojo mašino in ti rekl, da je vse v mejah normale oz. da ne piska. Tu je keč. Oni bodo merili glasnost 50-100cm daleč izpod mize v zaprtem ohišju, če jim bo sploh cvilila enako, kot tebi.
Sem testiral 280X pa je cvilila, ko čriček. Pa po vsem prebanem sem jo burnal in kišto dal pod mizo, vklopiš zvočnike in več ne slišiš.
Da bi pa 1 mesec menjaval in na koncu dobil isto je brezveze, zguba časa.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Jst svojo slišm 3-4m delč /zaprta kišta
Tiho okolje je problem ja :) Poročaj kaj ti bo caseking rekel nato. Verjetno si en izmed 1000, ki isto sprašuje.
Najverjetneje bodo rekli, ja menjamo ni problema. Pa boš dobil isto :)
Najverjetneje bodo rekli, ja menjamo ni problema. Pa boš dobil isto :)
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Mogoče kšn ve s čim oni delajo test? Da nebo zagnou tm 10 let starga špila iz vsyncom uklopljenim ker pol nebo cvilila... pri novejših špilih pa tut vsync ne pomaga men... še kr jamra in to dost naglas.
Lahko kšn ki nima tako hudga coila whina proba zagnat folding pa potem poroča kako je? :D
Lahko kšn ki nima tako hudga coila whina proba zagnat folding pa potem poroča kako je? :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
Dr_M ::
Zanimivo, da je extreme samo pri Amdju.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
verjem da je pri moji GTX970 tut.
ah tut teli testi so daleč od mirodajnih
dokler ne kupš ne veš kaj dobiš
dokler ne kupš ne veš kaj dobiš
Boobiz ::
Sej to je v testisu tud napisan.
That some of NVIDIA's board partners have had problems with coil noise is undeniable. That AMD's reference cards and some of their custom products have coil whine is undeniable. However due to a high amount of sample to sample variance, it is literally impossible to point a finger at one vendor and claim the phenomenon is widespread. Coil whine is simply a fact of life in this industry and can appear in an almost random fashion regardless of whom you end up sending your money to or how much cash is spent on a purchase.
I'm drunk, what's your excuse?
Dr_M ::
Jest sm uceri ugotovil, da mi zotac zbox id18 piska. Tko da to ni omejeno samo na graficne.
The reason why most of society hates conservatives and
FlyingBee ::
ima kdo STRIX od ASUSA - 970?
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan
New Sphincter Kvartet:
Ni štos samo v elementih na kartici... Potem pa taisto kartico, daš v nek drug build pa ne cvili več...
Kako zanimivo je potem dejstvo, da sem vsako od asusovih kartic še dodatno testiral na različnih PCjih (torej skupaj 3 različni buildi) in sta se obnašali enako.
Pa toliko da se razumemo. Ne govorim o cviljenju, ki se pojavi ob visokih FPS (nad ~700) ampak nadležnem brnenju (kot nek električni komar) ob čisto normalnih obremenitvah.
--
G1 Gaming rev 1.0
--
Imel 2, sta delovali vendar brneli. Vrnil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: helsing ()
TOP ::
Jaz pa čakam na Gigabyte GTX970 OC tako da bom poročal kako dela.In če grafa brni bo brnela v vsakem PC,sej tole ni odvisno od PC in ostalih komponent.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TOP ()
zanimivo, ker review-i so zelo naklonjeni k STRIX 970 in 980
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Saj vse grafike delajo tako "kot morejo". Po performasu z njimi [večinoma] nič ni narobe. Ampak za tiste, ki jih moti brnenje pa je cela serija katastrofalna v kolikor nimajo sreče tako kot jaz :)
Prav tako ugledni revieweri navadno dobijo "hand picked" izvod kartic, tako da ne bi slučajno šlo kaj narobe.
Prav tako ugledni revieweri navadno dobijo "hand picked" izvod kartic, tako da ne bi slučajno šlo kaj narobe.
Zgodovina sprememb…
Seba22 ::
Jas imam to.Jamra ko motorka hehe no mene ne moti sem se navado že od prej ko mi je gtx 770 isto brnela ,no mogoče malo majn ampak vseeno.980 je pa druga pesem glede tega jamranja in piskanja
Asus ROG B650E|Ryzen 7800X3D|DDR5 32GB|NVMe SSD 3TB|EKWB AIO 360|RTX 4080
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Seba22 ()
katero pa se potem priporoča, 970 namreč
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
katero pa se potem priporoča, 970 namreč
Nobeno če nočeš brnenja hehe.Drugače pa gigabyte al pa asus.Brnijo pa itak vse tud evga,zotac...in ostale odličitev je pa tvoja hehe
kaj, zdej, vse 970 od stock do ASUS brnijo ?
MSI Gaming 4G naj bi bila brez eh problemov http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/..., dočim Zotac pa naj bi imel coil whine
I also noticed some coil noise coming from my sample, dependent on the game and its frame rate.
MSI Gaming 4G naj bi bila brez eh problemov http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/..., dočim Zotac pa naj bi imel coil whine
I also noticed some coil noise coming from my sample, dependent on the game and its frame rate.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()
Msi ima iste probleme s whinom.Jas osebno se msi na daleč izogibam od kar mi je crknila 6 mesecov stara gtx 770 ki je isto cvilila.Za msi gtx 970 pa poglej na youtube in boš najdo milijon folka z tem coil whine problemom in z ostalo gtx 970 serijo kar se tiče coil whine
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Seba22 ()
delfinus ::
Vse znamke imajo coil whine. Odvisno od srece in tudi ostalih komponent v tvojem sistemu (PSU, maticna). Ni recepture po kateri brez skrbi izbrati kartico. Moja MSI GTX 970 4G piska samo pri zelo visokih FPSih. Ampak imam limitirano z Adaptive Vsync, tako da je pisk trenutno zavzoc samo se na screenu, ko grem ven iz Valley testa. Sicer pa brnaj kartico. Mnogim pisk izgine po tednu dni intezivne uporabe, ali se prej.
lp, d.
lp, d.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()
particle ::
S kolegom sva kupila 2x Gainward Phantom verzijo.. Nobena ne cvili, tudi ventilatorji so zelo tihi. Mogoče sva imela le srečo..
boset ::
kako cviljenje to omenjate mehansko ali iz zvočnikov?
men še nobena grafa ni mehansko cvilila, samo v zvočnikih pa jo čujem :( Xsonar essense ma pač ta problem, kolikor vem, verjetno zaradi jackov)
izključil pa tudi nebi raznih PSU-jev (nihanje napetosti)
probajte malo v tej smeri preverjat
men še nobena grafa ni mehansko cvilila, samo v zvočnikih pa jo čujem :( Xsonar essense ma pač ta problem, kolikor vem, verjetno zaradi jackov)
Main Desktop:
i9 14900k | EK Custom loop S480 | Asus APEX Encore Z790 | RTX4090 Strix OC
G.Skill 32Gb DDR5 7200 | WD_Black 850XNVMe | ThorII 1200W
i9 14900k | EK Custom loop S480 | Asus APEX Encore Z790 | RTX4090 Strix OC
G.Skill 32Gb DDR5 7200 | WD_Black 850XNVMe | ThorII 1200W
mihco ::
kako cviljenje to omenjate mehansko ali iz zvočnikov?
prodaj zagnati specificen program: http://folding.stanford.edu/ in poslusaj o cem je govora. Cisto VSE gtx970 cvilijo ko merjasec v F@H.
Normalno, če pa so komponente na pcbju vsi iz iste tovarne (tekoči trak kondičev in ostalih stvari) ne glede na proizvajalca.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Ja kaka 640gt al r7 250 pa res nebo piskala, saj nima s čim in v čem :) Coil whine je itak prisoten na mid-high grafah že 6 let odkar se spomnim. Sam ni bilo tako izpostavljeno.
Takrat, če si googlal coilwhine nisi našel nič. Pa ne zaradi tega, ker nebi cvilile. Zadevo si našel bolj kot: "what is this strange gpu noise" "buzzing" itn.
Meni so od časov 7950 GTO (2006 ?) skor vse high end grafe (8800 x1900xtx ...). Ene bolj druge manj.
Hype na spletu in youtubu v tistih cajtih pa je bil 1000.000x manjši :)
Takrat, če si googlal coilwhine nisi našel nič. Pa ne zaradi tega, ker nebi cvilile. Zadevo si našel bolj kot: "what is this strange gpu noise" "buzzing" itn.
Meni so od časov 7950 GTO (2006 ?) skor vse high end grafe (8800 x1900xtx ...). Ene bolj druge manj.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Ja kaka 640gt al r7 250 pa res nebo piskala, saj nima s čim in v čem :) Coil whine je itak prisoten na mid-high grafah že 6 let odkar se spomnim. Sam ni bilo tako izpostavljeno.
Kot, da bi poslusal najbolj gorecega fanboy-a.:S Gre za major fubar, kar nakazuje tudi odziv sicer macehovske nvidie. "Hype" je zaradi kolicine zjebanih izdelkov in izrazitosti problema. Ja.. vsak je ze dozivel coilwhine, ce si si lastil veliko razlicnih highend izdelkov ampak toliko razlicnih setupov, razlicnih proizvajalcev in identicni problem? Piskanje, ki se slisi v drugo nadstropje hise? Kam bom jaz kazal s prstom sem se ze odlocil...
Nisem tabornik, tako da o tem nevem.
Vem le da takrat je blo 1000x manj forumov, 1000x manj tech-strani, 1000x manj youtub videojev, 100.000x manj nergačev, hell še ISDN smo mel. Pa še trgovin v slo in tem na ST je blo bistveno manj.
Al smo hodl še na video.google.com ??
Ko vse to vzameš v obzir, pa še tiste faktorje, ki sem jih izpustil (navadni telefoni z 2mp kamerami, 10kbs upload). Ti bo jasno zakaj je danes tolko bolj izpostavljeno, kot takrat.
Isti problem v isti količini takrat, bi pač bil za ogromnokrat manj izpostavljen. Tudi, če bi bil najbolj pričakovan izdelek leta.
Lp
Vem le da takrat je blo 1000x manj forumov, 1000x manj tech-strani, 1000x manj youtub videojev, 100.000x manj nergačev, hell še ISDN smo mel. Pa še trgovin v slo in tem na ST je blo bistveno manj.
Ko vse to vzameš v obzir, pa še tiste faktorje, ki sem jih izpustil (navadni telefoni z 2mp kamerami, 10kbs upload). Ti bo jasno zakaj je danes tolko bolj izpostavljeno, kot takrat.
Isti problem v isti količini takrat, bi pač bil za ogromnokrat manj izpostavljen. Tudi, če bi bil najbolj pričakovan izdelek leta.
Lp
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Nisem tabornik, tako da o tem nevem.
Ko vse to vzameš v obzir, pa še tiste faktorje, ki sem jih izpustil. Ti bo jasno zakaj je danes tolko bolj izpostavljeno, kot takrat.
Lp
Nevem zakaj me hoces prepricati v nekaj? Tudi sam sem bil lastnik vecine high end graficnih skozi zgodovino. Tako izrazitega problema ni bilo se na nobeni. Obicajno je bil vzrok v kombinaciji komponent. Zdaj jokajo vse po vrsti.
torej počakajmo na 960
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Ne govorim o kartici, ampak o pojavu.
Na vsakem forumu jamra 10-50 osebkov od katerih je kakih 10 komadov istih, fizično ljudi. Prodanih pa je nekaj miljon. Zelo merodajno.
Gangam style ma tudi miljardo ogledov v enem letu, pa še ne pomeni, da je boljša muzka od nekega noname banda z 1000 ogledi iz ukrajine.
Če bi bla serijska oz. tovarniška napaka ali stvarna, verjemi da bi blo umaknjeno iz prodaje.
Helsing, 970ke ki sem jih vgradil v sisteme za druge so cvilile ja in ne večinoma ne. Ne glede na proizvajalca. Enak vzorec kot pri vseh grafah do zdaj.
Na vsakem forumu jamra 10-50 osebkov od katerih je kakih 10 komadov istih, fizično ljudi. Prodanih pa je nekaj miljon. Zelo merodajno.
Gangam style ma tudi miljardo ogledov v enem letu, pa še ne pomeni, da je boljša muzka od nekega noname banda z 1000 ogledi iz ukrajine.
Če bi bla serijska oz. tovarniška napaka ali stvarna, verjemi da bi blo umaknjeno iz prodaje.
Helsing, 970ke ki sem jih vgradil v sisteme za druge so cvilile ja in ne večinoma ne. Ne glede na proizvajalca. Enak vzorec kot pri vseh grafah do zdaj.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
m0LN4r
Verjamem da električna komponenta, ki potrebuje dodatno napajanje proizvaja nek zvok. Ampak pri meni do zdaj na grafičnih karticah takšen nikoli ni bil opazen, čeprav sem vedno dal veliko na tišino računalnika.
8 let in 4 high end grafičnie (+ tiste, ki jih imajo kolegi) kasneje pa se naenkrat pojavi grafična pri kateri slišim brnenje, takoj ob zagonu igre. Ne pri eni ampak pri treh različnih izvodih GTX 970.
V kolikor je brnenje obstajalo pri prejšnjih generacijah nvidia kartic, je bilo sigurno manj slišno. Hype s tem nima nikakršne veze saj glasnosti kartice znotraj moje mašine ni mogel dvigniti.
Dvomim, da si že videl kakšno 970-ko v akciji saj drugače tega verjetno ne bi pisal... ali pa si imel izjemno srečo/nisi občutljiv na to frekvenco.
Pre švoh :p
Mislim da bo treba počakat na "1070".
Verjamem da električna komponenta, ki potrebuje dodatno napajanje proizvaja nek zvok. Ampak pri meni do zdaj na grafičnih karticah takšen nikoli ni bil opazen, čeprav sem vedno dal veliko na tišino računalnika.
8 let in 4 high end grafičnie (+ tiste, ki jih imajo kolegi) kasneje pa se naenkrat pojavi grafična pri kateri slišim brnenje, takoj ob zagonu igre. Ne pri eni ampak pri treh različnih izvodih GTX 970.
V kolikor je brnenje obstajalo pri prejšnjih generacijah nvidia kartic, je bilo sigurno manj slišno. Hype s tem nima nikakršne veze saj glasnosti kartice znotraj moje mašine ni mogel dvigniti.
Dvomim, da si že videl kakšno 970-ko v akciji saj drugače tega verjetno ne bi pisal... ali pa si imel izjemno srečo/nisi občutljiv na to frekvenco.
torej počakajmo na 960
Pre švoh :p
Mislim da bo treba počakat na "1070".
Zgodovina sprememb…
Ne govorim o kartici, ampak o pojavu.
"nekaj miljon" ? Ne se salit.
Ok sory pa 666.666 bolš? XD
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Če se ukvarjaš s tem in zgleda dobivaš v roke ne-brneče grafične, se bi potem mogoče dalo pri tebi zrihtat grafično (jo prej preizkusit), ki ne brni?
Majo jih pri computeruniverse, caseking, hardware, mylemon, funtech in tako naprej. Jaz nimam nobene doma.
Pač 1:5 provizorično poglejmo: 10 ljudem bo cvilila in pridejo sem na forum in še 2-3 druge, ostalih 50 pa ni tukaj.
No lahko pa prešteješ tukaj kolikim cvili od začetka pa do tega posta in kolikim ne. Pa ne pozab, da tu so samo geeki in tistih, ki jim ne cvilijo in niso geeki tukaj ni.
Kište sestavljam ravno takim, ki sploh ne vejo kaj je slo-tech naprimer.
To ste že slišal: watch?v=2Z4m4lnjxkY ??
Pač 1:5 provizorično poglejmo: 10 ljudem bo cvilila in pridejo sem na forum in še 2-3 druge, ostalih 50 pa ni tukaj.
No lahko pa prešteješ tukaj kolikim cvili od začetka pa do tega posta in kolikim ne. Pa ne pozab, da tu so samo geeki in tistih, ki jim ne cvilijo in niso geeki tukaj ni.
Kište sestavljam ravno takim, ki sploh ne vejo kaj je slo-tech naprimer.
To ste že slišal: watch?v=2Z4m4lnjxkY ??
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Ok sory pa 666.666 bolš? XD
niti ne...se kaksno cifro odstrani, da bos blizje realni stevilki.
Glej samo za tebe proti cviljenju watch?v=dQw4w9WgXcQ
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Ali pa jim brni, pa jih pač ne moti/ne vejo da to ni normalno.
Tudi če gre le za razmerje 1:5 je to za moje pojme še vedno previsoko. Sam sem 3x zapored izgubil rusko ruleto... s tremi karticami (2ma različna proizvajalca), na treh računalnikih pri 2h trgovinah oz. 2h različnih dobaviteljih. Tako se mi zdi, da je razmerje ravno obratno.
Tudi če gre le za razmerje 1:5 je to za moje pojme še vedno previsoko. Sam sem 3x zapored izgubil rusko ruleto... s tremi karticami (2ma različna proizvajalca), na treh računalnikih pri 2h trgovinah oz. 2h različnih dobaviteljih. Tako se mi zdi, da je razmerje ravno obratno.
Sam sem 3x zapored izgubil rusko ruleto...
Večina jih zgubi samo enkrat :)
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD pokazal svojo najhitrejšo grafično kartico Radeon R9 Fury X2 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 56245 (49424) | Napajalc |
» | grafična kartica?katero kupiti (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Kaj kupiti | 83861 (13537) | PredatorX |
⊘ | R9 380 prenizka frekvenca... (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 11167 (9490) | D3m |