» »

Demokratični socializem

Demokratični socializem

««
4 / 40
»»

Oki ::

jype je izjavil:

WarpedOne> To se je zgodilo v čisto vseh socializmih.

Ne.

Ja.

thramos ::

GGGGG je izjavil:


Ko so vsi zaposleni "delničarji" so interesi načeloma veliko bolj enotni. Prejemnike davkov pa tudi ne briga kakšno interno ureditev ima podjetje, dokler plačuje davke. Ko smo ravno pri ultra uspešnem Applu. Daj napiši koliko davka plačajo.

V kapitalizmu je pač tako, da nagrado pobira lastnik kapitala in vsi napori so usmerjeni k čim večji profitabilnosti za kapitalista. V socialističnih ureditvah je lastništvo enakomerno razdeljeno med ljudi in nagrade se precej bolj enakomerno porazdelijo med ljudi.


V kapitalizmu "nagrado" poberejo vsi udeleženi v sistemu. Ne samo delavci, ne samo lastniki podjetja, ampak tudi kupci, poslovni partnerji, država - celotna družba. Skozi boljše pridobivanje in izkoriščanje vseh vrst dobrin in skozi hitrejši napredek. Seveda je tudi v socializmu potrebno gledati na "nagrado" skozi oči celotne družbe, a je ta (zaradi množice razlogov, a tistim, ki so preživeli Jugoslavijo bi moralo biti jasno kaj je glavni) bistveno manjša. Resda se deli bolj enakomerno, a je skupna vsota toliko nižja, da so tudi tisti, ki so v kapitalizmu bolj spodaj veliko na boljšem, kot bi bili v socializmu. Za ceno enakosti se v socializmu žrtvuje blaginjo in napredek.

Pa dobr, če je z zakonodajo vse ok, potem socialisti z lastnim kapitalom ustanavljajte podjetja s socialističim upravljanjem. Ostale pustite pri miru. Veliko uspeha na trgu!

GGGGG ::

Čisto nobenega razloga ni, da bi bila skupna nagrada nižja.

thramos ::

Seveda je. Če ne bi bilo razloga, ne bi bila. :))

GGGGG ::

Kakšni so ti razlogi?

Btw, jugoslavije ni treba mešat zraven, ni ravno dober primer demokratičnega socializma.

Mr.B ::

friendbreez,
Dokapitalizacija bank - v javno dobri.

Vidiš Mr.B., to je bila šele najhujša perverzija surovega kapitalizma: dolgove prevaliti na državo oz. davkoplačevalce, medtem ko si bankirska mafija tala dobičke še naprej (ko jih proizvaja).


Ne to ni perverzija kapitalizma. To je preverzija Socializma. In to Slovenskega Demokratičnega Socializma. In to lahko trdi samo nekdo, ki ne ve kaj je Kapitalist ali podjetnik. Oba zapreta nekaj, ko le to ni profitabilno...Pri nas pa država podpira take, ki na koncu uničujejo še tista podjetja, ki bi dejansko lahko preživela na trgu.

friendbreez,
No, Mr.B., pojdi vprašat delavke Mure in sedaj delavce Nafte Petrochem, ali oni nebi delali naprej svojega dela, če bi bili solastniki (in soupravljalci) omenjenuh podjetij?

NE ker v obeh primerih, jih je nategnil SIndikalist šele potem pa Država. Kaj šele da bi morali od nečesa ti delavci jesti, ne upoštavajoč njihovih družin. Ali se boš ti pridružil solatkotu, ki pravi da je v Slovenij za preživetje dovolj 200EUR. In ker si Amater, bi lahko vedel da je DUTB-e, kot lastnik, tujemu lastniku "karkoli že" nekaj obljubil, torej še en primer odgovornega solastnika, ergo DRŽAVLJANA republike Slovenije. Ergo tudi TEBE. In Mura,je še huje, ker podjetje kljub subvenciji, ni bilo sposobno preživeti na trgu, pa ne mi jamrat dolgovi itd.

friendbreez
:: danes, 10:17:09citiraj

Dejstvo, da bomo imeli Slovenci EU komisarko, ki prihaja iz finančnih vod in je elegantno dolgove bank prevalila v breme davjoplačevalcev (in nas obenem zadolžila za nekaj novih milijard eur), se komu zdi plod realnega demokratičnega izbora??? Kakšna naivnost MR.B.ja in ostalih...

Joj pozabil SI dodati, da je to delala po zahtevi Bruslja. Nekako tako kot to dela DUTB, torej državni konglomerat, ki noče v javno dobro samemu sebi "Državljanom" pokazati koga rešuje, in zato državni nekaj v korist državljanov, raje plačuje penale. Ergo v dobro naroda, si narod, da bi tako kot ti "jaz pa nisem kriv =! demokratični karkoli", plačuješ penale za utopijo... WTF ? In ko že kažeš na bodočo komisarko, verjetno si kaj palil na dramaturško predstavo, ki se je dogajala v medijih, na njen račun. In naslednjič ko boš njo enačil da je delala po zahtevah Bruslja, ti predlagam, da razmisliš kako ji je uspelo namesto 3.5 % preseči 14%, pa je samo Bruselj ukaze izpolnjevala.

friendbreez,
HUDO ama HUDO ti predlagam da ene 5x prebereš tisto zgodbo o špancih in vzoru kako so le ti uspeli, kot lastniki obdržati delo, in podjetje. Ker že ne drugega so prevzeli zaprto podjetej, drugo vzdržujejo socilani status, in so neodvisni od države. POD ČRTO, pa s svojim delom, ne morejo živeti države. So pa ravnali odgovorno, naprav Slovencem, ki so raje doma, in jih čisto razumem, za minimalca, ki je na koncu enak sociali, in čez 30let ko bodo šli v pokoj, bodo dobili enako veliko pokojnino kot če nebi delali nič.

friendbreez,
ter podobni. Ko mi pokažete model, kjer se bodo izdatki in prihodki pokrivali, bom žegnal kakršen koli bo to vaš demokratičen Socializem. Do takrat, pa sedi cvek.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mr.B ()

GGGGG ::

Ne to ni perverzija kapitalizma. To je preverzija Socializma. In to Slovenskega Demokratičnega Socializma. In to lahko trdi samo nekdo, ki ne ve kaj je Kapitalist ali podjetnik. Oba zapreta nekaj, ko le to ni profitabilno...Pri nas pa država podpira take, ki na koncu uničujejo še ista podjetja, ki bi dejasnko lahko preživela na trgu.


O, lej jih socialiste ameriške. http://projects.propublica.org/bailout/...

Mr.B ::

iKst,
Toda reševanje zgolj največjih dolžnikov ne bo imelo bistvenega učinka na gospodarstvo, saj ima 300 največjih dolžnikov skupaj le 12% vseh zaposlenih, 14% celotne dodane vrednosti in 16% celotnega izvoza:

Na ti vračam žogico, sedaj pa najdi Ameriško Varianto ...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

GGGGG ::

Ne štekam, kaj hočeš povedat s tem. Američani so bailoutali ogromno zasebnih podjetji in pod črto so z bailoutom naredili ogromen minus.

Mr.B ::

iKst,
in potem ti nakladaš o Demokratičnemu socializmu ? Tebi osnove ekonomije niso jasne.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

GGGGG ::

Super. Spet enovrstičnice. Lahko bi se potrudil, pa razložil zakaj je ameriški bailout tapravi, kleni kapitalizem, slovenski bailout pa navadno socialistično sranje.

Mr.B ::

iKst ,
meni je sedaj čisto jasno, zakaj ti navajaš trditve, ki so skregane z ekonomsko logiko.
Za začetek ti dam tvojo cvetko : in pod črto so z bailoutom naredili ogromen minus ali lahko to primerjaš recimo v procentualnih razmerjih Slovenski PRoračun / Slovenki BDP vs. Slovenki Bailout. Potem pa to naredi še za Amerje.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

GGGGG ::

Čaki, ne pregovarjamo se zdaj o rezultatih, ampak o samem bailoutu. Povej prosim, zakaj je ameriški bailout kapitalizem, slovenski pa socializem. Katera je tista bistvena razlika?

Mr.B ::

iKst,
če ne drugega zato, ker Ameriški Bailut stane Ameriško državo praktično nič, medtem pa slovenski Bailout stane Slovensko državo, hmm. Ti dam primerjavo zakaj je to demokratični Socializem : Leta 2002 so za njeno računovodsko verdost 8 miljar€, pripravljeni tujci dati 1 mijardo€. Leta 2008, je bila računovodska vrednost NLB-ja 14 mijard€, leta 2011(mislim) je tuji lastnik prodal svoj delež v NLB-ju za 1€ po delnici, Leta 2013 je bila računovodska vrednost NLB-ja 8 miljard€. Če ti dam zelo debilni odgovor, Državljani Slovenje, bi lahko državne banke kupili po računovodski vrednosti, pa bi v primerjavi z finančnim stanjem države leta 2014, imeli profit.
Ergo zato je to Demokrtaični socializem, in zato DUPE noče dati podatkov ven,
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

PaX_MaN ::

Okapi je izjavil:

Da gre profesionalcem v Apple mnogo bolje od amaterjev v Mondragon?
Vprašati se moraš, ali je s svojim delom in plačilom zanj bolj zadovoljen delavec, ki sestavlja bicikle za Mondragon, ali delavec, ki sestavlja iPhone za Apple.

O.

Ta ki sestavlja bicikle za Mondragon, saj vendar izčrpava podjetje v svojo korist.

sisemen ::

Mr.B je izjavil:

Lastnik so ljudje. Ljudje imajo kolektivno možnost vplivanja na način upravljanja podjetji. Ljudje, ne neka abstraktna "država" (vlada ali kak drug državni organ, sestavljen iz majhne skupine ljudi) ki bi lahko upravljala z vsemi podjetji hkrati.
Se vidi , da so nekateri videli delovanje Yugoslavije, zgolj skozi oprane možgane svojih staršev. V iskri smo imeli redne sestanke "delavske svete", kako bomo samoodločali o našem podjetju. Vedi glasovali smo tako, kot je politbiro predstavnik rekel...... Glede na pranje možganov v medijih, kja šele da bi kdo od teh opranih možganov prebral kakšno knjigo, se bo delalo tako kot bodo rekli mediji:)).


Pa ste bili lastniki Iskre? Ker glede na to kar ste glasovali, bi rekel, da vam je bilo za podjetje pretežno malo mar. Če bi po drugi strani, za zaposlitev v podjetju moral plačati nekaj 1000 eurov, da bi s tem odkupil solastništvo (kjer ne smeš imeti več delnic kot drugi) in nato začel delati v njem, bi na sestankih še vedno glasoval tako kot bi ti drugi dejali? Bi gledal sodelavca, ki mu je morda vseeno za njegov vložek, kako slacka cel dan (in zmanjšuje vrednost tvoji delnici)? Bi gledal direktorja, ki ste ga NAJELI, kako izčrpava podjetje in s tem škoduje tvojemu vložku? Mislim da ne. In to je bistvo samoupravljanja. Ko pa se greš enkrat tako kot se je šlo v Jugoslaviji, je pa logično, da bo šlo vse zu grund. Kakor bo šlo tudi v Sloveniji, ne glede na to, da nimamo ne socializma ne samoupravljanja, ki se ga uporablja za grešnega kozla pri vsem kar je bilo v Jugi narobe, pa sploh ni bil problem v tem. Ljudje so na balkanu, sploh v Sloveniji, če sem nežen, neodgovorni, da ne rečem gnili in vse kar se jim dogaja po celem balkanu, je samo poetic justice.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sisemen ()

GGGGG ::

če ne drugega zato, ker Ameriški Bailut stane Ameriško državo praktično nič, medtem pa slovenski Bailout stane Slovensko državo, hmm.


Tole je:

1. neresnično. Ameriški bailouti so precej okrnili ameriški budget. Lahko pogooglaš malo, ali pa ti jaz nalepim članke, če želiš.

2. Nerelevantno. Koncept bailouta je praktično enak. Država da denar zasebnim podjetjem, ker ta na trgu ne morejo preživeti sama.

Po tvoji logiki je ista poslovna poteza kapitalistična, če ima pozitiven rezultat in socialistična, če ima negativen rezultat.

Massacra ::

thramos je izjavil:

GGGGG je izjavil:


Ko so vsi zaposleni "delničarji" so interesi načeloma veliko bolj enotni. Prejemnike davkov pa tudi ne briga kakšno interno ureditev ima podjetje, dokler plačuje davke. Ko smo ravno pri ultra uspešnem Applu. Daj napiši koliko davka plačajo.

V kapitalizmu je pač tako, da nagrado pobira lastnik kapitala in vsi napori so usmerjeni k čim večji profitabilnosti za kapitalista. V socialističnih ureditvah je lastništvo enakomerno razdeljeno med ljudi in nagrade se precej bolj enakomerno porazdelijo med ljudi.


V kapitalizmu "nagrado" poberejo vsi udeleženi v sistemu. Ne samo delavci, ne samo lastniki podjetja, ampak tudi kupci, poslovni partnerji, država - celotna družba. Skozi boljše pridobivanje in izkoriščanje vseh vrst dobrin in skozi hitrejši napredek.


Zakaj je potem ta nagrada raporejena nekako 99% za 1% populacije? Nekako tako: nas več kot 90 dela za to, da ima le eden več kot 90% "smetane na torti"?

No, še en dokaz, da "kriminalci z debelimi denarnicami" dejansko nimajo blage veze (no saj imajo več kot 90% smetane, kaj jim bo še kaj pojma o celi stvari?)


http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/direk...

Arto ::

PaX_MaN je izjavil:

Ta ki sestavlja bicikle za Mondragon, saj vendar izčrpava podjetje v svojo korist.

Lahko to malo bolj razložiš? A ni poanta podjetja, da ga "izčrpavaš" v svojo korist? Bi se moral odreči plači?

PaX_MaN ::

They have the objective of creating and maintaining sustainable jobs and generating wealth, to improve the quality of life of the worker-members, dignify human work, allow workers' democratic self-management and promote community and local development.

Kar Šrota vpraši.

GGGGG ::

Kaj točno tebe matra PaX MaN? Kaj hočeš povedat z Applom, šrotom itd.

PaX_MaN ::

Kaj pa vi hočete povedat z Mondragonom?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

GGGGG ::

Da lahko tako "socialistično" podjetje precej dobro preživi na trgu.

thramos ::

Kapitalistična pa propadajo cel čas. In?

GGGGG ::

Dokaz, da je možno združiti demokracijo in socializem.

Mr.B ::

sisemen,
Pa ste bili lastniki Iskre? Ker glede na to kar ste glasovali, bi rekel, da vam je bilo za podjetje pretežno malo mar
Imeli smo najbolj demokratičen, opevan sistem, ki ga neklateri tako poveličujejo....

iKst,
1. neresnično. Ameriški bailouti so precej okrnili ameriški budget. Lahko pogooglaš malo, ali pa ti jaz nalepim članke, če želiš.
A res, no najdi mi članek, pa potem primerja Slovenski Demokratični Socializem. Tam so dokler niso uredili budgeta JU&JS ostali doma na neplačanem dopustu. Hm Lansko leto smo v Demokratičnem socializmu presegli 4x javni dolg, kot ga "ZAHTEVA":)) EU. Ste se v Demokratičnem Socializmu, v JU&JS kaj odpovedali, morda šli za en teden na neplačan dopust, pa to, da bi ta dolg malo zmanjšali. Ajaj sej res, proslavljali ste kako smo se izognili čemu že ???

2. Nerelevantno. Koncept bailouta je praktično enak. Država da denar zasebnim podjetjem, ker ta na trgu ne morejo preživeti sama.

Da ti dam realno prospektivo, Slovenki Bailout(-i), ima za rezultat, to da moramo vzeti kredit, da plačamo obresti, s katerimi smo delali Bailout.. Toliko o tvoji direktni primerjavi.

Po tvoji logiki je ista poslovna poteza kapitalistična, če ima pozitiven rezultat in socialistična, če ima negativen rezultat.

Že na tvoje zgoraj našteto pomanjkanje znanja, ne vezanega na samo ekonomijo, a misliš da ti moram res na to odgovoriti.

Da lahko tako "socialistično" podjetje precej dobro preživi na trgu.

Naštej deset podjetij, in deset lokalnih skupnosti, ki so zaradi tega samozadostne v smislu funkcioniranja države.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Cervantes ::

Massacra je izjavil:

thramos je izjavil:

GGGGG je izjavil:


Ko so vsi zaposleni "delničarji" so interesi načeloma veliko bolj enotni. Prejemnike davkov pa tudi ne briga kakšno interno ureditev ima podjetje, dokler plačuje davke. Ko smo ravno pri ultra uspešnem Applu. Daj napiši koliko davka plačajo.

V kapitalizmu je pač tako, da nagrado pobira lastnik kapitala in vsi napori so usmerjeni k čim večji profitabilnosti za kapitalista. V socialističnih ureditvah je lastništvo enakomerno razdeljeno med ljudi in nagrade se precej bolj enakomerno porazdelijo med ljudi.


V kapitalizmu "nagrado" poberejo vsi udeleženi v sistemu. Ne samo delavci, ne samo lastniki podjetja, ampak tudi kupci, poslovni partnerji, država - celotna družba. Skozi boljše pridobivanje in izkoriščanje vseh vrst dobrin in skozi hitrejši napredek.


Zakaj je potem ta nagrada raporejena nekako 99% za 1% populacije? Nekako tako: nas več kot 90 dela za to, da ima le eden več kot 90% "smetane na torti"?

No, še en dokaz, da "kriminalci z debelimi denarnicami" dejansko nimajo blage veze (no saj imajo več kot 90% smetane, kaj jim bo še kaj pojma o celi stvari?)


http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/direk...

Točno ta 1 : 99 vsakemu malce tehnično izobraženemu takoj zasmrdi.
Bogati postajajo bogatejši, revni revnejši, srednjega sloja več ni.
Gre evidentno za pozitivni feedback, kar je značilno za nestabilne sisteme. V končni fazi tak sistem

Mr.B ::

Cervantes ,
Bogati postajajo bogatejši, revni revnejši, srednjega sloja več ni.

Zato imamo pri nas uravnilovko. Ta bogati pa tako nimajo denarja ter prihodkov več v sloveniji.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

GGGGG ::

Imeli smo najbolj demokratičen, opevan sistem, ki ga neklateri tako poveličujejo....


Ne, nismo. Jugoslavija sicer ni bila tako očitno avtokratska kot nekatere druge države, ampak vseeno, enostrankarski državi s tajno policijo, golim otokom itd. težko rečeš demokracija.

A res, no najdi mi članek, pa potem primerja Slovenski Demokratični Socializem. Tam so dokler niso uredili budgeta JU&JS ostali doma na neplačanem dopustu. Hm Lansko leto smo v Demokratičnem socializmu presegli 4x javni dolg, kot ga "ZAHTEVA":)) EU. Ste se v Demokratičnem Socializmu, v JU&JS kaj odpovedali, morda šli za en teden na neplačan dopust, pa to, da bi ta dolg malo zmanjšali. Ajaj sej res, proslavljali ste kako smo se izognili čemu že ???


http://www.theguardian.com/commentisfre...
http://www.citizen.org/prezview/article...
http://www.nytimes.com/interactive/2009...
...

Pa prosim nehaj nakladat o demokratičnem socializmu v Sloveniji.

Da ti dam realno prospektivo, Slovenki Bailout(-i), ima za rezultat, to da moramo vzeti kredit, da plačamo obresti, s katerimi smo delali Bailout.. Toliko o tvoji direktni primerjavi.


Še enkrat. Počasi preberi. Rezultat bailouta v tem primeru ni pomemben. Koncept je enak.

Povej zakaj je ameriški bailout dobra kapitalistična poteza, slovenski bailout pa gnil socializem.

Cervantes ::

?..tehnično izobraženemu takoj zasmrdi.
Bogati postajajo bogatejši, revni revnejši, srednjega sloja več ni.
Gre evidentno za pozitivni feedback, kar je značilno za nestabilne sisteme. V končni fazi tak sistem "zabije" v eno od skrajnosti, beri: crkne.
Treba bi bilo torej vzpostaviti negativno povratno vezavo, to lahko stori samo državna regulacija.
Ampak potem to več ni "everything goes" kapitalizem".
Naj dokončam (fu****g S-T..).

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

iKst,
Še enkrat. Počasi preberi. Rezultat bailouta v tem primeru ni pomemben. Koncept je enak.

If you divide the $700 billion by the number of Americans, the bill comes out to about $3,000 each Sedaj ai pa ti najdi podatke, kako se v Slovenskem Demokratičnem socializmu, to rešuje. Potem najdi še primerjevo, za koliko je zadolžen Američan, in koliko Ti.
Mislim da sem ti jasno odgovoril, tudi na ostale postavke.

Cervantes,
Treba bi bilo torej povečati povratno vezavo, to lahko stori samo državna regulacija.
Tu je problem, ker se narodu Jebe. Večina misli, da je trenutno stanje vzdržno, pa ni. Problem je le, da se je potrebno nečemu za dlej časa odreči, ljudje pa se temu nočejo. ŽAl to kaže tudi za Sloveniji, kjer nekateri msilijo da je vplejava Demokratičnega Socializma, čarobna palica. JE ampak mora biti tudi Palica. Palice pa nebi imeli.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Cervantes ::

Sociaizem, po drugi strani, povratne vezave sploh nima. Kar se dogaja na izhodu sistema, nima nobene korelacije z dogajanjem na vhodu.
Primer: lahko delaš še tako dobro (ali zanič), tvoja plača ostaja enaka.
Prevajalna funkcija takega sistema je enaka konstanti.
Kar je značilno za ne-sistem.
Vsaka podobnost z dogajanjam v našim JS je namerna.

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

Cervantes,
da.
Torej rabimo sistem, ki bo tiste ki delajo več, bolj nagrajeval. Problem rata, da lahko ti ki delajo več, denar ne zapravljajo in ga raje dajo v investicije. In ko podjetje v upravljanju ti. Demokratičnem Socialzmu dela bolje, dobi tisti ki več dela, zaradi svoje investicije dodatne prihodke, glede na njegov vložek investicije. In ko to interacijo nekajkrat pomnožiš, dobimo razne ZL ki pljuvajo po kapitalistih.
Težava, sploh Slovenije, je ta, da je ngrajevano ne delo, da je bolje doma gledat TV in igrati igrice, kot pa delat, ker na koncu greš lahko še vedno pleti travo okoli bajte/bloka.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

GGGGG ::

Mislim da sem ti jasno odgovoril, tudi na ostale postavke.


Ne, nisi odgovoril. Še vedno me zanima, zakaj enako zadevo pri nas označuješ za socialistično, nekaj 1000km stran od nas pa za kapitalistično.

Mr.B ::

iKst,
če ne drugega zato ker so se ONI saj javno vprašali kako in kaj z dolgom. Pri nas v Demokratičnem Socializmu, pa smo končali s strahovladam, in AB nas je držala nad vodo, tre branila pred prihodom Trojke.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mr.B ()

GGGGG ::

Ne razumem. Koga so vprašali kaj?

Cervantes ::

Sorry, odvodu konstante.:D

Mr.B je izjavil:

Cervantes,
da.
Torej rabimo sistem, ki bo tiste ki delajo več, bolj nagrajeval. Problem rata, da lahko ti ki delajo več, denar ne zapravljajo in ga raje dajo v investicije. In ko podjetje v upravljanju ti. Demokratičnem Socialzmu dela bolje, dobi tisti ki več dela, zaradi svoje investicije dodatne prihodke, glede na njegov vložek investicije. In ko to interacijo nekajkrat pomnožiš, dobimo razne ZL ki pljuvajo po kapitalistih.
Težava, sploh Slovenije, je ta, da je ngrajevano ne delo, da je bolje doma gledat TV in igrati igrice, kot pa delat, ker na koncu greš lahko še vedno pleti travo okoli bajte/bloka.

Se poplnoma strinjam.

Matako ::

Ko smo že pri demosoc likih... če narišemo graf aktivnosti opazimo odločen padec pri Lukcu in njegovih marsovčkih po volitvah.

Enkrat ko demosocialist dobi dobro plačan šiht, zgubi nekaj svojega žara.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Mr.B ::

iKst,
normalno da ne razumeš. Sej je pojem VELIKO nekje relativen, drugje absoluten. Potem pa hočeš primerjati Relativno vrednost, s katero označuješ Ameriški Kapitalizem, z Absolutno vrednost Slovenskega Demokratičnega Socializma.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Cervantes ::

Je pa nateg bil vsaj dober!

GGGGG ::

Normalno, da ne razumem, če pišeš nesmisle, imaš neke monologe in vsepovprek mešaš pojme.

Mr.B ::

iKst,
zato ker imaš težave primerjati stotine biljonov z destimi mijardami:D ter 4.5% svetovnega prebivalstva z 0.029% Svetovnega prebivalstva.
Zaradi tega nepoznavanja pojmov, in ko ti na koncu niti številke ne pomagajo več dokazati tvojih trditev, sem nekako ugotovil da je Ruganje takim najboljši odziv.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Okapi ::

Primer: lahko delaš še tako dobro (ali zanič), tvoja plača ostaja enaka.
Nagrajevanje po delu nikakor ni nezdružljivos s socializmom.
Sistem nagrajevanja po delu, ki so ga začeli uvajati leta 1958, je spodbujal dvig produktivnosti in bolj racionalno poslovanje z družbeno lastnino.


O.

Cervantes ::

Okapi je izjavil:

Primer: lahko delaš še tako dobro (ali zanič), tvoja plača ostaja enaka.
Nagrajevanje po delu nikakor ni nezdružljivos s socializmom.
Sistem nagrajevanja po delu, ki so ga začeli uvajati leta 1958, je spodbujal dvig produktivnosti in bolj racionalno poslovanje z družbeno lastnino.


O.

Dober štos (je bil to takrat, ja):))

GGGGG ::

Zaradi tega nepoznavanja pojmov, in ko ti na koncu niti številke ne pomagajo več dokazati tvojih trditev, sem nekako ugotovil da je Ruganje takim najboljši odziv.


Super. Glavno je, da v vsakem postu poveš, da nimam pojma o osnovah, potem pa zabluziš v off topic in se še naprej izogibaš odgovoru na konkretno vprašanje :)

No, saj večini je jasno, da bailouti niso slovenski izum niti nimajo nobene veze s socializmom.

Mr.B ::

iKst,
No, saj večini je jasno, da bailouti niso slovenski izum niti nimajo nobene veze s socializmom.
Bailout, NE. Način implementiran v Sloveniji, je pa zgolj možen v Sloveniji, ergo slovenki izum metode bailout-a.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Massacra ::

Mr.B je izjavil:


Težava, sploh Slovenije, je ta, da je ngrajevano ne delo, da je bolje doma gledat TV in igrati igrice, kot pa delat, ker na koncu greš lahko še vedno pleti travo okoli bajte/bloka.


Če si mislil na nagrajevanje tajkunov, bančne in odvetniške elite, političnih prisklednikov....POTEM IMAŠ POPOLNOMA PRAV!

Ker pa dejansko NIMAŠ BLAGE VEZE, KAJ PIŠEŠ, pa ti povem naslednje: POJDI VPRAŠAT BIVŠE MURINE DELAVKE (in sedaj Nafte), ALI RAJE IGRAJO IGRICE, VLEČEJO SOCIALNE TRANSFERJE IN SE ŠETAJO OKROG HIŠE, KOT PA IMAJO DELO?

Tvoje pojmovanje vsega povezsnega v tej temi je tako nečloveško, da moram res še enkrat povedati, DA NIMAŠ NITI NAJMANJŠEGA POJMA, kaj je to življenje.

Okapi ::

Tu je seveda treba dodati, da bi šla morda Mura v stečaj tudi če bi bila v 100% lasti šivilj. Mogoče še prej.

O.

Massacra ::

Izpustil sem še tisoče drugih slovenskih delavcev, ki so ostali brez služb zato, ker raje doma igrajo igrice, vlečejo socialne transferje, se šetajo okrog hiše in obiskujejo Karitas ter Rdeči križ 1x mesečno.

Arto ::

Verjetno rahlo offtopic, ampak vseeno zanimivo:
 Kapitalizem vs socializem, leksikon iz obdobja jugoslavije

Kapitalizem vs socializem, leksikon iz obdobja jugoslavije

««
4 / 40
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali vas ob takšnem ravnanju naše "elite" kaj mine do sodelovanja v tem sistemu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8511019 (8118) Fritz
»

Apple, Google, Intel in Adobe sedaj ponujajo 415-milijonsko odškodnino

Oddelek: Novice / Tožbe
4911679 (9625) leiito
»

Novopečeni diktator Venezuele Maduro (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
470101065 (95321) NavadniNimda
»

Komunizem + demokracija = možno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9213542 (9303) jype

Več podobnih tem