Forum » Pomoč in nasveti » Windows Vista - Wlan, LAN ter problem s tiskalnikom v mreži
Windows Vista - Wlan, LAN ter problem s tiskalnikom v mreži
Rokic ::
Pozdravljeni!
Imam problem, ki ga nikakor ne znam odpravit.
Prenosnik ima nameščen Windows Visto Home Premium. Na mrežo je povezan brezžično - internet dela BP. Problem je, ker ne najdem nobenega računalnika v omrežju (tudi, če vpišem IP naslov v mreži) ter posledično ne morem dodat nobenega tiskalnika v omrežju.
Če priklopim prenosnik na omrežje preko LAN kabla, pa vse deluje normalno. Vidim računalnike v mreži, lahko dodajam tiskalnike.
Torej, kje je težava, da preko LAN-a dela vredu, preko WLAN-a pa ne?
Hvala in LP
Imam problem, ki ga nikakor ne znam odpravit.
Prenosnik ima nameščen Windows Visto Home Premium. Na mrežo je povezan brezžično - internet dela BP. Problem je, ker ne najdem nobenega računalnika v omrežju (tudi, če vpišem IP naslov v mreži) ter posledično ne morem dodat nobenega tiskalnika v omrežju.
Če priklopim prenosnik na omrežje preko LAN kabla, pa vse deluje normalno. Vidim računalnike v mreži, lahko dodajam tiskalnike.
Torej, kje je težava, da preko LAN-a dela vredu, preko WLAN-a pa ne?
Hvala in LP
Vzdevek ::
Imaš povezavo preko wifi dodano kot domače omrežje in omogočeno deljenje tiskalnikov? Tudi če imaš preko žice probaj še spremenit, ko si povezat preko wifi.
Na prenosniku je bila priložena Vista (original) in ker je vse skupaj pisano na firmo, ne mislim dajat kakšne s pašnika/travnika... Časi pa vemo kakšni so za takšne stvari. Kupovat ne misli, ker je v planu drugo leto nabavt novo mašino.
Vem pa da sedmica delule boljše - vsi ostali PCji imajo gor sedmico.
Žično in brezžično omrežje imajo enak Subnet mask. Saj si to mislil?
Tako žično kot brezžično imrežje mi napiše kot "private network". Deljenje tiskalnikov je omogočeno.
Pred formatiranjem teh težan ni bilo oz. so se začele proti koncu pojavljat. Prej sem brez kakršnihkoli težav dela in preko kabla in preko "zraka". Čudno je vse skupaj...
Vem pa da sedmica delule boljše - vsi ostali PCji imajo gor sedmico.
Žično in brezžično omrežje imajo enak Subnet mask. Saj si to mislil?
Tako žično kot brezžično imrežje mi napiše kot "private network". Deljenje tiskalnikov je omogočeno.
Pred formatiranjem teh težan ni bilo oz. so se začele proti koncu pojavljat. Prej sem brez kakršnihkoli težav dela in preko kabla in preko "zraka". Čudno je vse skupaj...
solatko ::
V nastavitvah moraš vsaj eno mapo dati v skupno uporabo, uporabnik mora imeti nastavljeno prijavno geslo, sploh če se na 8-ici prijavljaš z microsoftovim računom. 8-ica ima namreč zaščito pred vdori v računalnik za računalnike na wi-fi in neprijavljenih ne spusti v omrežje. Ti obratno povezava deluje (računalniki z 8-ico vidijo tvojo visto?).
Delo krepa človeka
Vzdevek ::
Sta oba sploh v istem domačem omrežju? Mislim, da ima 8 in 7 privzeto ime workgroup. Vsaj na xp vem, da je kolega imel tam problem, mu je home network poimenovalo drugače in se nista odkrila. Za visto pa ne vem probaj pogledat. Izgubiti nimaš kaj...
Nikjer nimam 8-ice. Samo win7, vista, pa en z XPjem. Slednji ne igra vloge.
Vsi računalniki so v istem omrežju. Prej v Workgroup, sedaj pa v drugem. Če ima win7 en PC npr. Workgroup, drugi win7 pa npr. Homegroup, vse normalno dela.
S stacionarcem, ki ima win7 vidim normalno prenosnik z Visto, ne morem pa dostopat do njega. S prenosnika (Vista), pa ne vidim nobenega PCja v mreži
Vsi računalniki so v istem omrežju. Prej v Workgroup, sedaj pa v drugem. Če ima win7 en PC npr. Workgroup, drugi win7 pa npr. Homegroup, vse normalno dela.
S stacionarcem, ki ima win7 vidim normalno prenosnik z Visto, ne morem pa dostopat do njega. S prenosnika (Vista), pa ne vidim nobenega PCja v mreži
No, pa sem prišel do konca.
Rešitev je bila najbolj preprosta od vseh celo tako, da niti nisem pomislil nanjo.
Rebootal sem Iskrin Router in zadevca špila kot bi mogla.
Hvala vsem za trud in odgovore.
Rešitev je bila najbolj preprosta od vseh celo tako, da niti nisem pomislil nanjo.
Rebootal sem Iskrin Router in zadevca špila kot bi mogla.
Hvala vsem za trud in odgovore.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 34 35 36 37 )Oddelek: Omrežja in internet | 576662 (496) | Ales |
» | Postavitev domačega omrežja z 2 routerjemaOddelek: Omrežja in internet | 1725 (1530) | ziu |
» | Domače omrežje - linija in wirelessOddelek: Omrežja in internet | 4600 (4079) | amigo_no1 |
» | Povezava dveh računalnikov eden Vista drugi XPOddelek: Omrežja in internet | 5692 (3658) | arozma |
» | ? printanje in wireless povezavaOddelek: Omrežja in internet | 3367 (2992) | Mati |