» »

Povezava dveh računalnikov eden Vista drugi XP

Povezava dveh računalnikov eden Vista drugi XP

Arzen ::

Imam dva compa na neme je XP na drugem Vista sistem. Na obeh sem sharal dikse in imam problem z Viste vidim računalnik in tudi diske ter lahko dostopam z XP-jev pa samo vidim računalnik dostopat pa ne morem. Čeprav sem gledal na visti in piše full control.

Hvala!

Spc ::

Kolega ima enak problem
Vista > XP (OK)
XP > Vista (Failed)
Probala sma rešit ampak se ni dalo .. probala sma vse..

Visto je dol pokno in inštaliral XPje še na drugo mašino in sedaj ima mir.

:))
 

matvoz ::

Poskusi v IEju oz. raziskovalcu vtipkati \\IP ali pa \\ime-racunalnika

Oven-2k ::

Preveri naslednje zadeve:
1.) Odpri "Network and Sharing Center"
(Start -> Network -> Network and Sharing Center) ali (Start -> Control Panel -> Set up filesharing) ali (Start -> vpises v iskalno polje "Network" pa bo našel zadevo)
2.) V oknu, ki ga imaš zdaj pred sabo moraš imeti nastavljeno:
- Network discovery On
- File sharing On
- Password protected sharing Off

V istem oknu malo bolj zgoraj imaš na levi izpisano ime mreže, na katero si priklopljen (ponavadi kar "Network"), v oklepaju zravn pa piše ali je ta mreža "Private" ali "Public". V isti vrsti na desni strani pa je povezava z imenom "Customize". Če zraven imena mreže ne piše "Private", klikni na customize, in nastavi na "Private". (V tem dialogu za nastavljanje lahko potem naštimaš še kako fletno ikono :)) )
Rok

Arzen ::

Hmm zdaj pa sloh ne vidim več mašine v XP. Z Viste pa še vedno vse normalno dostopam v XP mašino. Ali morm še kaj v XP jih nastavit?

zile ::

vklopi guest account

Arzen ::

Vklopil Guest accounte na obeh pa zdaj vidim Visto vendar ni v moji mreži ampak v workgroupe potem pa ko hočem dostopit do diska mi da možnost da se prijavim kot administrator vendar jaz nimam kode na svojem userju na Visti sem tudi kreiral en userja z admin. pravicami in kodo pa se tudi preko njega nisem mogel prijavit. Fack ta vista ne spusti nič zraven...

zile ::

na visti dej pod network password protected sharing na oFF

Arzen ::

mam na off...

Oven-2k ::

Mnja, s temi zadevami smo vedno neki krizi in tezave. Probaj na vseh racunalnikih izklopit firewall. Pri meni se je v takih primerih, ko sem izgubil ze 100 sivih las in se vedno ni nic delovalo, vedno bil kriv firewall. Ce bo potem delovalo bos vsaj vedel, da je treba nekako firewall skonfigurirat :D
Rok

Arzen ::

Ga nimam nikjer vkloplenega je pa res da je vmes ruter sam ta ni kriv ker lahko z XP dodtopam do Viste to pomeni da on ne štopa plus od zunaj lahko dostopam do XP(preko neta)... To neki Vista pomoje Jebe... Sej v bistvu me spusti zraven sam hoče administartorsko kodo ki pa ne obstaja.;((

Spc ::

Tisto kaj maš ti vmes ni router ampak switch tako, da bi moralo delovat.
Pač vista kot vista.. nič ne dela tako kot bi moralo.
 

Arzen ::

Vem kaj je switch in niswitch(verjemi) mam router... sam router ni problem.

Oven-2k ::

Pri meni je vse lepo delalo, samo da sem nastavil tako kot sem opisal v svojem prvem postu in se malo poigral z Norton Internet Security... Tvojo situacijo bi pa res rad v zivo videl. Mogoce pa misi grizejo UTP kabel in kradejo paketke :D
Rok

Spc ::

Ne razumeš me.
Router je sestavljen:
1. Processor
2. Wlan
3. Switch
4. WiFi Radio Chipset
5. RAM
6. FLASH

Če ti povežeš dva računalnika lokalno bodisi preko wireless-a ali preko etherneta si povezan v switch kateri je v routerju in posledično sta računalnika direktno povezana (vmes ni nobenega hardwareskega firewalla).

:)
 

Arzen ::

To se pa strinjam...

Spc ::

No torej si povezan preko switcha (lokalno).
Sej pravim enak problem je imel moj kolega in sma se tako dolgo z tem zajebavala da sma na koncu še samo formatirala in dala lepo gor windows XP sedaj pa mu dela.

Tudi midva sma probala vse to kar je že bilo zgoraj napisano in ni in ni delovalo.
 

Arzen ::

No to je prva stvar ki me moti v Visti ampak bom preživel...

Arzen ::

Zdajle sem ugotovil da pa iz XP lahko dostopam v Visto preko Public direktorija(oz kar koli že je) tja noter lahko pridem iz XP v na ostale diske pa ne ker hoče administratorsko kodo... Je komu mogoče jastno kako to da me v enen direktori spusti v na ostale diske pa ne če prav so vsi odprti. Ali ve kdo kako je nastavljen Public pa bi mogoče nastavil tako še ostale diske?

Hvala!

Oven-2k ::

Zdej sem šele ugotovil, da ti že ves čas govoriš o nekih diskih. Če hočeš sharat prav root od diska/particije, je postopek mal bolj kompliciran. Mogoče ti bo tole kaj pomagalo: klik
Rok

goc ::

Pozdravljeni, zanima me kako naj povežem med sabo dva računalnika v mrežo. Poskusil sem s čarovnikom za domača omrežja, vendar se računalnika med sabo ne vidita. Prvi računalnik je povezan z internetom preko modema, drugi pa je povezan preko modema na wireless in nato brezžično do računalnika. IP-jev ne morem nastavljati, ker mi v tem primeru ne dela internet. Imam ponudnuika T-2. Kaj storiti, da bi videl oba računalnika med sabo?
LP Goc

goc ::

pa še to ...oba računalnika imata naložene Windows XP pro
LP Goc

supersfigato ::

Stvar deluje... Imam dva prenosnika (Vista) in dva desktopa (XP) v mreži in mi predno sem skonfiguriral prnosnika, mreža ni delovala v eno smer (XP->Vista), sedaj pa deluje brez problema.

Na XP-jih je firewall izklopljen, v Visti je v "Network and Sharing Center" nastavljeno tako kot na zgornji sliki, mreža poteka čez Linksys wireless router.

Lp

solatko ::

Na visti dej na uporabniškem računu geslo (lahko 4x0)in diske, oziroma vse kar misliš uporabljati v skupno rabo in ne bo nobenga problema. Vista ni kriva za težave, če uporabniki ne upoštevamo navodil.

arozma ::

Jest imam tudi probel z postavitvijo mreže. Rad bi pa samo da mi dela printer iz drugega računalnika. Printer imam priključen na računalnik kjer je vista. Sedaj bi pa rad iz računalnika kjer je XP dostopal do printerja. Sem nastavil tako kot je zgoraj napisano pa še vedno na računalniku z XPji ne vidim printerja.

solatko ::

Na računalnik z XP-ji moraš instalirat gonilnik za tiskalnik, na visti pa moraš tiskalnik dati v skupno uporabo. Če se računalnika vidita, lahko gonilnik preneseš kar iz viste (kratek fail, ki omogoči prepoznavo tiskalnika in njegove nastavitve), poleg tega moraš v računalniku z XP-ji nastavit kot privzeti printer.

arozma ::

Gonilnike sem imel že prej naložene. Sicer pa sedaj dela. Kaj sem naredil niti ne vem. Vem samo, da se sedaj računalnika vidita. Kar je pa edino pomembno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WLAN ne dela!!! vista...

Oddelek: Omrežja in internet
101404 (1349) harrallo
»

win7 pa vista v omrežje

Oddelek: Omrežja in internet
172032 (1781) tey007
»

Windows XP so zares šteti dnevi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
13015483 (10762) tinlad3n
»

se da deliti printer?

Oddelek: Omrežja in internet
51255 (1064) OSA
»

Vista °&° Xp

Oddelek: Omrežja in internet
61558 (1260) AntiFriz

Več podobnih tem