» »

Kako izslediti signal

Kako izslediti signal

veso266 ::

Dober dan zanima me a je kakšen način da izslediš signal? Imam SDR (RTL-SDR) in pa tudi Sangean ATS 909X oba imata signal meter mene pa zanima a je kakšen program (saj za SDR) ki bi omogočal da bi izsledil signal (recimo kakšno FM Postajo kje ima oddajnik) ?

Lep pozdrav
  • spremenilo: veso266 ()

milica ::

Feritna antena maksimalno sprejema samo v določenih smereh. Običajno je smernost enaka naprej in nazaj signal sprejema v obliki nekoliko sploščatenega kolobarja okoli feritne antene, v prečnih oseh pa sta bočna “mrtva” kota. Zaradi smernosti lahko s pomikanjem antene ugotavljamo smer od kje prihaja oddani signal. Ali je ta signal pred nami ali za našim hrbtom, pa določamo s premikanjem proti signalu ali oddaljevanjem.

stb ::

a mogoče kdo pozna Radio Radio oddaja tam nekje na štajerskem nima spletne strani in tudi na popularni strani za dxerje (fmlist) ga ni (če štejemo da so vse lokacije oddajnikov od vseh postaj tam)

a je to pol kakšen piratski radio

FREQ: 98.7 PS: RADIO PI: neznana

Zato me zanima kje oddajajo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: veso266 ()

kloko ::

Radio Rogla
Pri vsej tej vesoljski tehnologiji, ki si jo že shekal, ti pa res ne bi smelo biti težko tega najti...

L.p., Kloko

Ne ne ni radio rogla prov Radio Radio se mu reče

@kloko kako to misliš "Pri vsej tej vesoljski tehnologiji, ki si jo že shekal"

kloko ::

Aha, potem sem pa spregledal v tvoji objavi, verjetno sem prehitro prebral...

Glede tvoje tehnologije mislim na to, da si (med drugim) shekal uplink do satelita za oddajanje TV signala in da si doma postavil lastno GSM bazno postajo.

L.p., Kloko

BigHugo ::

LP BigHugo

@BigHugo Hvala za tole samo me pa čudi zakaj nimajo nobene spletne strani (RadioRadio) Pa nekaj ključnih podatkov manjka: PI, PS, PTY, TX Power (TX = Transmitt), Lokacija oddajnika

a kdo mogoče ve te podatke?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DAB stanje pri nas (strani: 1 2 3 470 71 72 73 )

Oddelek: Zvok in slika
3631532447 (3313) duh1
»

Rtl-Sdr Tuner

263677 (2184) veso266
»

Kateri DAB + radio vmesnik/tuner?

147579 (6331) nokia6310
»

AM Stereo postaje v Sloveniji

407732 (5836) nikolahodin
»

Zakaj imajo Radijske postaje več frekvenc?

4612941 (11298) Scorpia

Več podobnih tem