Forum » Strojna oprema » USB disk življenjska doba
USB disk življenjska doba
finpol1 ::
A je mišljen za trajno shranjevanje podatkov tako kot trdi disk ali ima omejeno življenjska doba, kot recimo CD, DVD (Ca. 5 let)?
hojnikb ::
Stvar ni glih mišljena za daljšo shranjevanje podatkov, ker ima flash omejen data retention, sploh če je obrabljen (po jedecu vsaj 1 leto, tipično 10 let ali več)...
Za daljše shranjevanje se kupi tračne enote ali hdd
Za daljše shranjevanje se kupi tračne enote ali hdd
#brezpodpisa
MIHAc27 ::
Za trajno shranjevanje se uporablja tračne enote ali ima vsaj 2 hdd*
Navadni diski so dandanes žal šrot po kvaliteti napram nekaj 10 let nazaj.
Ampak po moje.. če na USB/SSD posnameš 1x nekaj, bi se to moralo kar za nekaj časa ohraniti. Več kot HDD ker pač ni gibljivih delov ampak sama elektronika.
Navadni diski so dandanes žal šrot po kvaliteti napram nekaj 10 let nazaj.
Ampak po moje.. če na USB/SSD posnameš 1x nekaj, bi se to moralo kar za nekaj časa ohraniti. Več kot HDD ker pač ni gibljivih delov ampak sama elektronika.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MIHAc27 ()
vorantz ::
mislim, da bi prvo mogli zjasnit kaj je za OPa usb disk
lahko je:
- usb ključek
- zunanji disk ki ga všteka v usb
odgovor bo čist drugačen glede na izbiro
lahko je:
- usb ključek
- zunanji disk ki ga všteka v usb
odgovor bo čist drugačen glede na izbiro
hojnikb ::
ni res. Sploh pa ne danes, ko so flash celice tako majhne, da je leakage elektronov precej bolj verjeten kot včasih na "kratek" čas.
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | vzdržljivost podatkovnih medijevOddelek: Strojna oprema | 1243 (672) | Gagatronix |
» | Kar naekrat mi ne zazna zunanjega diska. Disk kaže vse znake "življenja"Oddelek: Pomoč in nasveti | 6939 (6448) | solatko |
» | Prihajajo poceni SSD diski (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 20660 (8074) | element |
» | Blu-ray FTW: Warner opustil podporo HD DVD formatu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 15802 (11770) | SmeskoSnezak |
» | Kaj kupiti za arhiviranje podatkovOddelek: Kaj kupiti | 2090 (1905) | Caligula |