Forum » Strojna oprema » USB boot
USB boot
Kurzweil ::
Lep pozdrav, osebno sem že neštetokrat bootal in inštaliral Operacijski sistem iz USBja oz. sem ga inštalacijo bootal iz USBja. Trenutno pa imam na mizi računalnik od soseda, ki je nekje 6-8 let star, je nek low budget zadeva, ki pa nima CD-roma (tudi sam ga nimam več že leta). Ko grem v BIOS imam pot boot options viden USB boot, ki pa ima nastaljeno vrednost na "Disabled". V tem meniju kjer je USB boot onemogočen se nemorem "sprehajati" in spreminjati nastavitev, kot pri vsakem drugem meniju v BIOSu, kot boot priority pa je seveda na prvem mestu trdi disk, na drugem mestu CD-rom na tretjem pe Ethernet... tudi tukaj nimam izbire USBja, predvidevam, da zato ker je v drugem meniju onemogočen in se ne da omogočit.
Toraj kakšna ideja oz. rešitev za to? Bi rekel, da plata ne podpira (bi dal model matične plošče ampak ga ne najdem napisanega nikjer na plati, sistem pa ne dela da bi videl) USBja, ampak zakaj bi potem bil v meniju USB diabled?
Toraj kakšna ideja oz. rešitev za to? Bi rekel, da plata ne podpira (bi dal model matične plošče ampak ga ne najdem napisanega nikjer na plati, sistem pa ne dela da bi videl) USBja, ampak zakaj bi potem bil v meniju USB diabled?
Kurzweil ::
se popravljam (nemorem editirat preteklega posta), model je - Intel(R) Desktop Board D945GCCR, torej eden "C" več v navedbi modela MBja...
BorutK-73 ::
Mogoče ni isti problem, ampak sem enkrat imel podoben problem z Boot USB in starejšim računalnikom in sem moral za vsako spremembo v BIOSu za USB boot narediti reset računalnika da je prijelo.
Je imel več opcij pri USB (usb cd, usb hard drive..) in za vsako spremembo je bil potrebe reset. Če imaš kaj podobnega v bios-u, nastavi na USB hard drive.
Je imel več opcij pri USB (usb cd, usb hard drive..) in za vsako spremembo je bil potrebe reset. Če imaš kaj podobnega v bios-u, nastavi na USB hard drive.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
MIHAc27 ::
Mogoče probaš poiskat zadnji BIOS za to ploščo?
Dokler USB boot ne daš na enabled ne bo bootalo. (Mogoče bi se dalo Bios nahecat, da USB zazna kot klasičen disk. Eni programčki to menda obljubljajo da znajo).
Dokler USB boot ne daš na enabled ne bo bootalo. (Mogoče bi se dalo Bios nahecat, da USB zazna kot klasičen disk. Eni programčki to menda obljubljajo da znajo).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako namestiti OSOddelek: Pomoč in nasveti | 2118 (1818) | Csharp |
» | Dual boot (Windows 7 & Ubuntu)Oddelek: Operacijski sistemi | 1786 (1461) | softSi |
» | HP Pavlion g7 - free dos?Oddelek: Pomoč in nasveti | 865 (658) | ponaredek |
» | i:instalacija operacijskega sistema DELL OPTIPLEX GX 520Oddelek: Pomoč in nasveti | 1554 (1150) | xerian |
» | Kako naložit XP, če ni nobenega pogonaOddelek: Operacijski sistemi | 1381 (1144) | Wox |