» »

Svetovno prvenstvo v košarki 2014 v Španiji

Svetovno prvenstvo v košarki 2014 v Španiji

1
2
3 4

Okapi ::

Proti Litvi bi namreč zadostoval tudi poraz z osmimi točkami razlike, če bo pred tem Avstralija premagala Angolo. A pozor, če Slovenija izgubi za devet do trinajst točk razlike, lahko pade na nezaželeno drugo mesto, ki vodi v teoretično četrtfinale z ZDA, poraz s 14 točkami in več pa pomeni tretje mesto.

oo7 ::

Se pravi 1 ali 3 mesto?:)

FireBurn ::

Avstralci nalašč izgubili danes proti Angoli, tako da edino kar pride v poštev (če želimo priti do polfinala) je zmaga nad Litvo !

trnvpeti ::

FireBurn je izjavil:

Avstralci nalašč izgubili danes proti Angoli, tako da edino kar pride v poštev (če želimo priti do polfinala) je zmaga nad Litvo !

:)
sej mi bi isto naredili, ce bi imeli moznost

FireBurn ::

Saj jih ne obtožujem, vsak normalen bi probal to spelat, razen nas ki bi hoteli biti "pošteni"

FireBurn ::

bambam20 je izjavil:

FireBurn je izjavil:

Važne so točke, upam da nam nekak rata dobit tole 1. mesto potem pa verjetno boj z Dominikansko v osmini...



Druga sploh ne smemo pomislit. Drugo mesto nas pelje direkt v četrfinalu na ZDA. Imamo res lahke nasprotnike in moramo pridet do polfinala.


Lahkih nasprotnikov ni... sploh v izločilnih bojih. Ok ne rečem za osmino bo verjetno malo lažje, ampak v četrtfinalu (v primeru 1. mesta) dobimo pa po vsej verjetnosti Litvo/Turčijo, tako da odprta pot do polfinala ravno ni, četrtfinale bo v vsakem primeru ZELO zahteven, ampak čim ni Španije ali ZDA možnost je.

oo7 ::

Nemorem rečt drugač kot osli;((
Konec tretje četrtine so jim 2x zapored ukradli žogo za brez veze, da ne govorim o četrti četrtini polom vseh polomov. Zdaj naj se teli osli naši jeb... z američani če bodo sploh, do ke pršli.

FireBurn ::

Prav jim je ! Da ne bo zgovarjanja na Avstralce sedaj, s takimi bedarijami si polfinala ne zaslužimo...

sheeshkar ::

Ah dejte no, na tem prvestvu so res slabo odigrali samo eno četrtino in vi jih že zmerjate z osli in da si to zaslužijo. Nažalost so imeli totalen blackout (dobro so si pripravljali odprte mete, a vse zgrešili), toda kljub temu imeli možnost za zmago ali podaljšek. 3 četrtine so popolnoma obvladovali tekmo in celotno srečanje odlično igrali v obrambi.

Omić je pokazal svojo neizkušenost (in tudi pomanjkanje kvalitete, čeprav je do sedaj igral zelo dobro), ustavil se je met Balažiču in Zupanu (ki sta pomemben člen v napadalnih akcijah, ko se odlično odvajata na met za tri točke, ki sta ga do sedaj tudi dobro zadevala). Slabo je odigral G. Dragić, ki je zgrešil preveč odprtih metov in zapravil preveč napadov z zanj neznačilno zaletavostjo.

Danes me je malo razočaral tudi Zdovc (do danes je vrhunsko vodil tekme in odlično pripravil ekipo, tako v obrambi, kot v napadu), ki ni dal priložnosti Blažiču in Prepeliču, ker bi v zadnji četrtini lahko prinesla spremembo (zadeve itak ni bilo možno poslabšati, zato ne razumem, zakaj sta na klopi sedela najbolj prodoren igralec in igralec, ki je sposoben zadeti nemogoče).

Jebiga, bolje je imeti blackout v skupinskem delu, kot v tekmah na izpadanje. Upam na (in pričakujem) zmago v osmini finala, nato pa nas nažalost (j***** se Avstralci) čaka praktično nepremagljiva (razen za Špance) ZDA.

V kolikor pridejo do četrtfinala, bodo izpolnili pričakovanja glede uvrstitve in presenetili glede igre.

Zgodovina sprememb…

Sc0ut ::

So osli. Če se že greš nekega poštenjaka, potem grizi do konca. Ne pa da so se šli neke fer variante in so na koncu potegnili najkrajšo. V življenju ni vse na poštenosti, moreš tudi bit kdaj malo iznajdljiv. Še posebej na takšnem prvenstvu, ko se nobenemu ne bi zgodilo nič hudega če bi kalkulirali.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Invictus ::

Pismo, spet cel kup pametnjakovičev kako naj se oigra košarka.

Za Slovenijo je uspeh da smo sploh prišli tja. Vse ostalo je bonus.


Pa od kje sanjate da bo Slovenija igrala z ZDA?

Igra z Dominikasko republiko. Preberite si malo sistem igranja ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

c3p0 ::

Gre za četrtfinale... Razen če Mehika premaga ZDA, kar pa je nekako nerealno pričakovati.

trnvpeti ::

dva detajla mi ne gresta iz glave:

1.G.Dragic je popizdil po porazu Avstralije
pa ja, da niso že kalkulirali zelo lahek prehod do polfinala
in ta popizditis se je poznal že od začetka tekma, in se je poznal preko cele tekme
tudi sama tekma , pomembnost tekme, ga ni umirila

2.J.Zdovc, trener
da izjava, da najraje bi sam zaigral
in ta izjava pride do izraza na koncu tekme
pa ja ni na koncu spet to razmisljal, namesto da bi vlekel trenerske poteze(v bistvu jih ni)

oo7 ::

Američani bodo itak poslali nas domov potem pa še Litvo ali Avstralijo.
Finale bo pa itak Španija : Amerika:P

Goody ::

Igralci imajo pač omejitve katere imajo: Omič ogromnokrat v Olimpiji zgreši zicerje izpod koša...na tem prvenstvu je pač vse tri zgrešil v zadnji četrtini, Dragič se kljub temu da stisnejo nasprotniki raketo (v NBA tega pač ne smejo) rad zaletava noter, kaj pa je bilo Balažiču z opekami mi pa ni jasno. Konj je pa Zdovc - na taki tekmi nič rotirat na poziciji 2 (pa še Lorbek ni ravno igral briljantno že v prejšnjih četrtinah - zgrešil dosti odprtih metov) je idiotsko. Ne vem kaj ima tolk proti Blažiču, res da Blažič večkrat kakšno žogo stran vrže ampak tudi zadane in prodre ko je treba. V moji knjigi je izključni krivec Zdovc z svojim forsiranjem Lorbka skozi celo tekmo....

trnvpeti ::

kot v pravljici
avstralija bi zmagala
slovenija bi brez ene same tezke tekme v skupini prisla do osmine z novo zelandijo
po zmagi še nad to lahko tekmo bi prisla spet do lahke turcije recimo
v polfinalu bi zgubila proti usa
in potem bi imela edino tezko tekmo za 3 mesto

oo7 ::

Konec tretje četrtine so imeli velikoo vodstvo pa so v napadu ukradli žogo Zupanu takoj v naslednjem napadu Lorbku;((
Potem se je pa začel totalen propad Slovenske rezempretance.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oo7 ()

trnvpeti ::

in prav je tako, da jih je slaba litva prizemljila

trnvpeti ::

Selektor je bil malce bolj vljuden, vseeno pa ni mogel mimo sistema tekmovanja. "Zame je to prava katastrofa. Tako v naši skupini kot v drugih smo se zadnje dva dni ukvarjali samo s tem, kako se bomo križali v izločilnih bojih. To nima veze s športom in takšne stvari se na tako velikem tekmovanju ne bi smele dogajati. Edino, kar je dobro v vsem tem je, da imamo mi čisto vest,"

Okapi ::

V resnici so smešni ti izgovori, da je sistem kriv, da bodo dobili Amerikance. Krivi so sami, ker so tako pocarsko izgubili. Pa mogoče bodo tako proti Dominikancem vsaj prišli v četrtfinale, mogoče bi proti Turkom ostali v osmini.

O.

oo7 ::

Na stavah imajo Avstralci celo boljšo kvoto mislim rečt nižjo kot Turki. Pri Američanih pa kvote sploh ni:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oo7 ()

The Player ::

Meni se pa zdi škoda, da so naši zgubili, ker vem, da so naši sposobni kaj več kot so do sedaj pokazal. A poraz proti Litvancem me toliko ne skrbi. Skrbi me bolj dejstvo, da so se naši namučili z ekipami kot sta recimo J. Koreja in Angola. Če je že to bil velik zalogaj za njih, kaj jih potem šele čaka?

BlaY0 ::

Okapi je izjavil:

V resnici so smešni ti izgovori, da je sistem kriv, da bodo dobili Amerikance. Krivi so sami, ker so tako pocarsko izgubili. Pa mogoče bodo tako proti Dominikancem vsaj prišli v četrtfinale, mogoče bi proti Turkom ostali v osmini.

Se strinjam... proti Turkom bi izgubili po podaljških za eno piko.

DarwiN ::

Famozna slovenska mentaliteta pač.. Kaj čmo.. Posranci smo.. :S Še pomnite Grčijo? In nešteto drugih primerov...

No, vsaj še enega rekorda nismo podrli- da ne bi dosegli niti ene točke v četrtini.. Na koncu nam je uspelo zadeti. :P
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

BlaY0 ::

En koš v četrtini bi sigurno dali tudi, če bi imeli vsi zvezane roke, mogoče celo na hrbtu, tako da to mi ni čisto jasno kako jim je ratalo...

sheeshkar ::

Tipično slovensko je samo takšno pljuvanje brez vsebine (če se že kritizira, potem vsaj argumentirajte kaj je šlo narobe, ne pa da se samo žali) čez ekipo, ki je do včerajšnje 4. četrtine pokazala zelo veliko, kljub temu, da je to na papirju najmanj kvalitetna zasedba od začetka 90ih. Ne glede na to pa so na tem prvenstvu pokazali zelo všečno igro in naravnost odlično obrambo, poleg tega se tudi vidi, da se odlično razumejo in igrajo s srcem. Če bi tej ekipi dodali Vidmarja in Lorbka (zdrava in v formi), bi bili med resnimi kandidati za polfinale.

Včeraj smo igrali proti reprezentanci, ki ima širši nabor kvalitetnih igralcev (še posebej pod košem) in bili boljši nasprotnik vse do zadnje četrtine. Nažalost smo podrli negativni rekord o doseženih točkah v eni četrtini, vendar smo po drugi strani prejeli samo 12 točk in imeli možnost za zmago v zadnjem napadu (torej zadnja četrtina še zdaleč ni bila tako katastrofalna kot se jo predstavlja).

Kljub porazu smo napredovali v izločilne boje, tako da tekma proti Litvi ni bila tako pomembna. V kolikor napredujemo med najboljših 8, bo to povsem realna uvrstitev za to ekipo in prvenstvo bomo lahko označili za relativno uspešno. Kdor pa od te ekipe pričakuje medalje in gladke zmage, pa nima pojma o košarki.

šernk ::

Kljub porazu smo napredovali v izločilne boje, tako da tekma proti Litvi ni bila tako pomembna. V kolikor napredujemo med najboljših 8, bo to povsem realna uvrstitev za to ekipo in prvenstvo bomo lahko označili za relativno uspešno. Kdor pa od te ekipe pričakuje medalje in gladke zmage, pa nima pojma o košarki.


res je, ekipo za medaljo smo imeli zadnjih 6 let, pa je Božo imel cilj 8. Mesto. Letos enostavno nimamo ekipe za medaljo, pa je medalja cilj.

Se pa strinjam z Zdovcem, 2 tekmi pred koncem rednega dela se začenjajo kalkulacije kdo bo s kom igral naprej. Enostavno, naj se naredi več skupin in zmanjšat število tekem v skupini, ter naj se zadnje tekme igrajo ob isti uri, tako kot je v nogometu. S tem se kalkulacije precej zmanjšajo, ker ne moreš razmišljat s kom boš igral v četrtfinalu ampak moraš razmišljat da sploh prideš naprej najprej na zadnji tekmi. Avstralski poraz je vsekakor bil nameren, lahko rečemo skoraj, da je tekma podkupljena. Če se to zgodi v nogometu skoči cel svet v zrak, ker je pač to košarka se pa lahko razmišlja in kalkulira.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

FireBurn ::

sheeshkar : "Tipično slovensko je samo takšno pljuvanje brez vsebine (če se že kritizira, potem vsaj argumentirajte kaj je šlo narobe, ne pa da se samo žali) "

Kaj je šlo narobe? Vse je šlo narobe v zadnji četrtini in smo vsi že jezni in naveličani, da je čist vedno isto. Vse pomembne tekme zgubimo kot največji amaterji, taktiziral pa nebi ker smo "prepošteni".
In mislim, da lahko kritiziram glede na to da tudi sam igram košarko ni sem jo treniral, kritizira lahko vsak !

Zdovca lahko pa najmanj krivimo, ker ni on igral, če treh zicerjev ne zadaneš potem res ni pomoči...

Drugače pa sistem tekmovanja ni pošten (to se je izkazalo že na prejšnjih prvenstvih), moralo bi se žrebati po skupinskem delu (katere skupine se križajo, ali pa pač normalen žreb)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FireBurn ()

šernk ::

In mislim, da lahko kritiziram glede na to da tudi sam igram košarko ni sem jo treniral, kritizira lahko vsak !


torej si prišel vsaj na nivo G. Dragiča da lahko kritiziraš, ali si bil le večni talent v stilu Klobučarja?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

DarwiN ::

Vse je v glavah... Ko si proti močnemu nasprotniku ekipa nabere prednost, takrat je jasno treba igrat na dolge napade in zavlačevat. Ampak takrat je tudi največji mentalni pritisk.. Takrat se ločijo možje od fantkov.. Takrat je treba pokazat jajca... Kaj šele kadar je kak pritisk s strani "domače" publike, tako kot je bilo včeraj, ko so imeli Litvanci večjo podporo...

Ampak naši se znova in znova poserjejo.. Raje stisnejo rep med noge in se enostavno predajo pod pritiskom.

Slovenci smo enostavno preveč skromen in pošten narod, s poudarkom na besedi "skromen".... Kar ni nič slabega... Ampak v športu, predvsem pa košarki, kjer je psihološki pritisk verjetno največji, nas to naredi za največje pičke in posrance na svetu.. Namesto zmagovalne mentalitete imamo mentaliteto poraženca... Žal.

To je šlo narobe.. :DD

Dramatične končnice v izločilnih tekmah verjetno izgubimo nekje v razmerju 30-70... Oziroma vsako tretjo oziroma četrto dobimo, večino pa se poserjemo. :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

FireBurn ::

šernk je izjavil:

In mislim, da lahko kritiziram glede na to da tudi sam igram košarko ni sem jo treniral, kritizira lahko vsak !


torej si prišel vsaj na nivo G. Dragiča da lahko kritiziraš, ali si bil le večni talent v stilu Klobučarja?


Nisi razumel, kar sem želel povedati... Za Dragića je itak splošno znano, da v pomembni trenutkih ponavadi odpove ampak on je zadnji na katerega lahko kažemo prst za poraz...

redo ::

FireBurn je izjavil:


Kaj je šlo narobe? Vse je šlo narobe v zadnji četrtini in smo vsi že jezni in naveličani, da je čist vedno isto. Vse pomembne tekme zgubimo kot največji amaterji, taktiziral pa nebi ker smo "prepošteni".
In mislim, da lahko kritiziram glede na to da tudi sam igram košarko ni sem jo treniral, kritizira lahko vsak !

Tudi domača publika ima vsakič enak odziv. Za kritiko je treba tudi vedet, kdaj jo bleknit, da je koristna. Vsi vemo, da je psiha problem Slovencev (šport na žalost niti približno ni izjema). Tak odziv pa tudi ni koristen. Ste se kritiki sposobni ob primernih trenutkih ugriznit v jezik, fantom čestitat, kritiko pa prihranit za kak drug dan? Namesto "Zajebali ste"? Prvenstva še ni konec.

šernk ::

Zamislite si sedaj da tako avstralija, kot litva izpadeta v osmini :))

sicer za litvo težko mogoče, ampak za avstralijo so pa turki dovolj zreli da jih premagajo, potem jim bo njihovo taktiziranje pomagalo točno nič.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

WarpedGone ::

neki je slaba četrtina neki pa totaln black out.
prvo se zgodi, drugo je defektn material.
Zbogom in hvala za vse ribe

oo7 ::

Hhahahahaahaha Avstralci:)) dejte še malo kalkulirat hahaha BRAVO TURČIJA 8-)

FireBurn ::

Pravici je zadoščeno :)

GupeM ::

Dobr so Avstralci kalkuliral. Od osmine finala naprej so se izognili vsem ekipam.
Me je pa zelo presenetil odpor Nove Zelandije proti Litvi. Tudi Litva je imela vmes podoben black-out kot Slovenija.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

Invictus ::

Slovenci so tudi kalkulirali.

Pustili so se premagati Litvi da bodo lahko jutri sesuli ZDA.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

GupeM ::

Invictus je izjavil:

Slovenci so tudi kalkulirali.

Pustili so se premagati Litvi da bodo lahko jutri sesuli ZDA.

Izpod tvojih prstov na Božji monitor :D Bi pa to bila senzacija, o kateri bi se govorilo še desetletja :D

Okapi ::

En dopingiran Američan bi zadostoval.>:D

O.

Goody ::

Okapi je izjavil:

En dopingiran Američan bi zadostoval.>:D

O.


Ma ja, tega filma ne boš gledal. Ne to da kakšen ni dopingiran ali "steroidiran" ampak da bi to uradno ugotovili. Pa tudi tega filma ne boš gledal da bi američanom piskali vsaj 50% korakov, ki jih naredijo. Fiba, Španci in vsi ki kaj pomenijo za svetovno prvenstvo si želijo finala Špa-Usa...

oo7 ::

Pričakovan poraz:P

MasterTade ::

Heh upam da jih kdo nabije da jim mal tale ego zbije :))

oo7 ::

Ameriški Fredi Miler>:D

FireBurn ::

Dans jim nemoremo nič zamerit... Upanje za visoko uvrstitev smo izgubili zaradi bedarije proti Litvi. Prvi polčas so se zelo dobro upirali, potem pa pričakovan padec in ZDA pač to izkoristi.
Na prvenstvu jih lahko premaga samo Španija, morda tudi Brazilija...

oo7 ::

Srbi bodo dobro razbil Brazilce:)

Okapi ::

Upajmo samo, da bodo še Špance.

O.

bambam20 ::

FireBurn je izjavil:

Dans jim nemoremo nič zamerit... Upanje za visoko uvrstitev smo izgubili zaradi bedarije proti Litvi. Prvi polčas so se zelo dobro upirali, potem pa pričakovan padec in ZDA pač to izkoristi.
Na prvenstvu jih lahko premaga samo Španija, morda tudi Brazilija...


Lahko jim zamerimo. Z višjo razliko so izgubili samo FInci. Zdaj, če je tebi prav, da smo izgubili za 43 pik, Dominikanci pa samo za 35. Vsi ostali pa pod 30. Meni to ni prav. Izgledali smo kot kanta za nabijanje, kot ena eksotična država, kar pa zagotovo nismo. Tako, da je bilo v igri tudi predstavljanje naše države. Na koncu si lahko marsikdo misli kakšni kekci so naši, da so izgubili z 43 pikami. Prvi polčas ni nobeno merilo. američani tako igrajo, da varčujejo energijo in v prvem polčasu so vse reprezentance blizu. Ampak, da so nas takole nalomi je pa žalostno. Ma Zdovc prav, ko jih je med odmorom proti koncu napozdil, da so kreleti.

Men bode tud v oči, kako slabo so kondicijsko pripravljeni.

Ma kakšna Brazilija. Kje eni žvite.

Edini, ki jih lahko premagajo so Španci. Srbi so sicer danes odplaknili Brazilce ampak Španci so par nivojev nad Srbi. Srbi imajo problem, ker Drvuljica in krstić sta proti bratoma Gasol amaterja po igranju.

oo7 je izjavil:

Ameriški Fredi Miler>:D



Fredi je krele. Davis unibrow je pa trademark. Tako kot od Hardena brada.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

Kurzweil ::

Jaz sem mnenja, da bodo v finalu Španci premagali Američane.
Sicer pa kar se današnje tekme tiče, neglede na visoko razliko (kdor ima vsaj malo pojma o košarki) ve, da je bilo konec tekme tam, ko je sodnik podelil venček tehničnih in nešportnih napak, tam je Brazilcem vse padlo v vodo, Srbi pa so seveda podarjeno zgrabili z obema rokama, kar pa je tudi treba znati oz. imeti jajca za to.

Dejansko mi je povsem vseeno kdo zmaga, ker ni v igri več nobene izmed meni ljubih držav, vsekakor pa se mi zdi debilno, ko opažam v družbi, da če ne navijaš za Srbe (beri vsaka druga gostilna pri nas jih je polna), da si hinavec, slovenceljn in vse najslabše. Nevem zakaj bi moral avtomatsko navijati za državo, ki je nekoč bila del Jugoslavije, ki vemo kako je delovala (strašno prijateljstvo) oz. končala. Vsekakor pa se mi zdi takšno razmišljanje najmanj oemejeno in konzervativno. Zakaj bi morali biti tako omejeni, da bi navijali samo za ljudi iz lastne vasi in dežave poleg nas? Pa neglede, da bi Srbiji tu še najbolj privoščil.

Dejstvo pa je, da bosta tako Srbija, kot Litva v polfinalu analno zlorabljena in ponižana. Seveda smo tudi mi izgubili big time, ampak pri nas je večina vsaj realistična, pri Srbih pa opažam, neke vojne komplekse in celo blodnje o zmagi nad Španijo/ZDA in podobno.

Drugače pa rupsi31, monobrow je darilo od boga oz. privilegij, ki ga je malo kdo deležen.

Mogoče še to, po mojem skromnem mnenju končne uvrstitve:

1. Španija
2. ZDA
3. Srbija
4. Litva

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

bambam20 ::

Sicer si želim v finalu špance, ampak glede, kako so Srbi odpravilI Grke in Brazilce Špancem ne vseeno na bo lahko.

Navijat za srbe ni greh .
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropsko prvenstvo v košarki 2017 (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Šport
914154776 (33455) bambam20
»

SP v košarki 2019 (Kitajska) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šport
12617556 (14724) Kurzweil
»

Svetovno prvenstvo v košarki - Turčija 2010 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13921332 (18013) jrtjtejtt
»

košarka EP07 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21216426 (11249) dejansan

Več podobnih tem