» »

Nakup nizkocenovnega smartphone-a

Nakup nizkocenovnega smartphone-a

puma982 ::

Zdravo, primerjam malo na phoneareni, berem komentarje in se mi vrti od vseh nasprotujočih si mnenj.

Če se da, mi prosim objektivno pomagajte izbrati najboljši telefon izmed teh spodaj oz. mi pomagajte zožiti izbor. Kupujem pri simobilu na naročnino s paketom Neskončni M. Vsi so nizkocenovni, več ne mislim dajat. Trenutno imam 2011 galaxy mini in zadovoljen bi bil že, če bi bil novi vsaj hitrejši,bolj tekoč v navigaciji po menijih in odpiranju/preklaplanju med appi, ker je ta mini včasih res obupno šteka.

HTC Desire X/Desire 300
Nokia Lumia 625
LG G2 Mini
Sony Xperia M
Samasung GX Core/GX Beam/GX Xcover2

Jaz bom še prebiral review-je in primerjal specse, zelo pa bi mi pomagal tudi kakšen nasvet nekoga, ki je bolj na tekočem in ima po možnosti izkušnje s katerim od teh modelov.

Hvala lepa,
Jan
  • spremenil: puma982 ()

al1976 ::

Poglej še za Motorola Moto G, ki za razliko raznih mini različic ni podhranjena: http://www.gsmarena.com/motorola_moto_g...

Iz amazona uk dobiš odklenjenega za cca 150EUR: http://www.amazon.co.uk/Moto-8GB-Sim-Fr...

Hvala za nasvet, samo to ne pride v poštev. Je revščina trenutno in si ne morem privoščit nič več kot to zgoraj.

trnvpeti ::

revscina in neskoncno M ne gre skupaj

al1976 ::

Cenejsi so potem le še no name, glej temo: Nakup kitajskega mobilnega telefona

hojnikb ::

trnvpeti je izjavil:

revscina in katerikol smartphone ne gre skupaj.

TOrej kot rečeno. Stegni se za moto g ali pa vzami kitajca. Vse kar si ti naštel so jajca.
#brezpodpisa

s6c-gEL ::

Tole bo najceneje
https://slo-tech.com/forum/t576444/p446...

ter mobitel enostavni paket za 9,90/13 eur (600 enot).
nižja cena je če imaš Siol net
http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...

trnvpeti je izjavil:

Tako je, 28 eur naročnine in no_EUR ne gre skupaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: s6c-gEL ()

Jajca, jajca...Čist neuporabno, šrot, slabše ko moj 2011 GX mini, al kako ? Pretiravaš malo, a ?
Saj pravim, ne rabim ne vem kaj, že če je hitrejši od mojga oldtimerja je vredu.
Itak se tile vsi dobijo po 1,2€ x 24 tko da ni sile, bi pa rad izbral najbolje kar se da trenutno.
Kot vsak pač..

Itak se tile vsi dobijo po 1,2EUR x 24 tko da ni sile, bi pa rad izbral najbolje kar se da trenutno.

potem neboš vzel nič od naštetega. Kitajc iz tujine ali moto g pa si zmagal. Ti brandname telefoni so ripoff za tako ceno
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Formula 1 ::

Jap, pretirava. Trenutno vlada na Slo Techu neko posiljevanje z kitajci ali pa Moto G.
Skratka od teh bo najbolje delala Nokia samo poglej da ti ne manjka kakšen app. LG G2 Mini je pa nekaj takega po specsih kot Motorola Moto G tako da bi znal bit tudi kar kul telefon. Sony ima le 4GB notranjega spomina kar je premalo. Samsungov bi se v glavnem izogibal ker se TouchWiz pozna in delovanje ni sto procentno niti na S5 . Če nisi zahteven uporabnik priporočam Lumio.

nokia 625

nokia 625

z 800x480 na 4.7"? to je kaksen joke?

trololo2 ::

trnvpeti je izjavil:

nokia 625

nokia 625

Dovolj, sploh ker WP izgleda odlično tudi na nižjih resolucijah.

OP od omenjenih telefonov in glede na tvoje zahteve je Lumia prava stvar.

mitja73 ::

trnvpeti je izjavil:

nokia 625

nokia 625

Zakaj joke ? A nimate kina al pa Tvja da filem gledate na mobiju ?

Namesto nokia 625 raje model 630 v prosti prodaji:
https://geizhals.at/?fs=Lumia+630&in=

Zgodovina sprememb…

Pithlit ::

puma982 je izjavil:

Kupujem pri simobilu na naročnino s paketom Neskončni M.

A ti ta paket dejansko rabiš al se ti gre samo zato da je telefon cenejši?

Ker se da s cenejšim paketom + kitajcem za ~100€ dejansko več prišparat kot pa prišparaš s tistim popustom na telefon pa preplačanim paketom.

Če pa ti neskončni M paket dejansko rabiš in si res ne moreš privočiti bolj pametnega telefona kot so na tvojem seznamu... pa niti ne vem kaj sploh sprašuješ. Samo zavedat se moraš da je uporaba unih telefončkov precej mazohistično početje. In, če tak paket rabiš... ni druge kot da stvar _uporabljaš_ še za kaj več kot par klicev/smsov/fb klikov na mesec.
Life is as complicated as we make it...

Lumia 630
cena velja ob vezavi za 24 mesecev
http://www.simobil.si/sl/mobilePhones.c...

Neskončni M mesečna naročnina 28 eur.

Torej 24* 28 = 672 eur, toliko boš plačaš Simobilu samo za naročnino.

Za telefon, ki ga v tujini dobiš za ~150 eur v prosti prodaji.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Ni čudno da je revščina.

s6c-gEL je izjavil:

Torej 24* 28 = 672 eur, toliko boš plačaš Simobilu samo za naročnino.

Za telefon, ki ga v tujini dobiš za ~150 eur v prosti prodaji.

Če paket dejansko rabi bo itak plačal tistih 670EUR. Če ga ne rabi je pa glupost ga sploh imet. Premislit mora pa sam. Jaz svoj paket še cca. eno leto rabim in mi zato ni noben problem jemat subvencioniranih telefonov (ker me pač pride pod črto cenej če dam v dveh letih 600€ za naročnino pa 100€ za konkreten telefon, kot pa da dam ravno tako 600€ za naročnino pa kupim taisti telefon v prosti prodajo za 400-600€)... Ko pa paketa ne bom rabila se bom pa dol usedla s kalkulatorjem pa poračunala, mogoče kakšen Bob+kitajc.

Jah, kaj pa dobiš cenejšega od paketov pri nas kot to ? Trenutno uporabljam še svoj stari 'orto za vedno'. Plačujem 23€ (od tega 5€ za 201min v druga omrežja + par € za 3GB prenos podatkov). Poleg osnovnih funkcij predvsem veliko uporabljam internet/youtube, zato prenos podatkov potrebujem. Od ostalega uporabljam določene preproste app-e,kakšn audio posnetek ali video posnamem sem pa tja...v glavnem ni veliko za povedat. Ful basic vse skupaj. Tud nimam potreb po nekih t.i. high-tech napravah oz. si jih trenutno ne morem privoščit. In ne maram nosit okrog tistih ceglov. Mora jit fajn v vsak žep. :)

Za neskončni M se zdaj zanimam, ker je fotr pravkar postal naročnik in simobil ponuja opcijo 2za1 pri čemer bi imel -50% na naročnino za prvo leto. Tako da povprečno sem lih tam-tam, ca. 20€/mesec.

Hvala za mnenja in nasvete.

-50% je najbrž na osnovno naročnino, ne pa tudi na obroćno odplačevanje telefona..
#brezpodpisa

shadeX ::

Kaj pa LG L70? Za 160€ ga dobiš iz nemčije. Sicer ga nisem probal ampak zgleda super telefon.

radmannsdorf ::

a ne razumete da hoče enega izmed tistih na seznamu. nej kupi če mu tko paše ane. mi bomo vsak zase že gledali da bomo prišli "best buy for price" skoz. eni gredo pa pač v trgovino in kupijo.
jaz bi z unega seznama vzel lumio 625.

Čak... pr bajti je "revščina" ti pa mobilni internet uprabljaš za ... youtube?!? Dejmo se še mal bl preseravat no. Prioritete pa take.

ttommy ::

Od zgoraj naštetih je itak najboljša izbira LG G2 Mini. Tega bom kupil tudi jaz, ali pa bom počakal, da za Xperio Z pade cena.
Gamer

vorantz ::

+1 za lumio
bo najbolše delala od cheap stuffa

LG premaga vse na celi črti:
http://versus.com/en/lg-g2-mini-vs-noki...

V Googlu se lahko vpišejo vse znamke in modeli za primerjavo. Npr.: Xperia M vs HTC Desire 300:

http://versus.com/en/sony-xperia-m-vs-h...
Gamer

ttommy je izjavil:

LG premaga vse na celi črti:
http://versus.com/en/lg-g2-mini-vs-noki...

Mogoče... ampak je treba upoštevat 2 med seboj neprimerljiva ekosistema. Same cifre bolj malo povedo... kle gremo v fanboy teritorij.

To je pa potem čisto od OP-ja odvisno ali ima raje Android, ali pa Windows mobile. Sam sem si prišel gor, da bom za določen telefon pogledal vse prispevke kar jih je možno preden ga bom kupil. Pa čeprav bom dal zanj pod 100€.
Gamer

*update:
Sem sicer že prek 31,a ker imam Orto za vedno sem pravkar izvedel,da lahko preklopim tudi na nove orto pakete.Zdaj se mi odpre še več možnosti, tudi telefoni ranga HTC One, Lumia 925, S3, S3/4 mini, Xperia Z in predlogi iz zgornjih postov.

S to orto opcijo se mi odpre 100EUR-200EUR, ki bi jih potenicalno lahko porabil za nakup telefona. Zdaj bo potrebno dobro razmislit, al sploh potrebujem/hočem high-end smartphone al ne in kakšne so opcije v tem cenovnem rangu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: puma982 ()

Magic1 ::

Ja res je revščina.. Kupi kar iPhone 5s, sej ga Ziher dobiš za 1€. Naročnina itak ni važna, saj jo zgleda mamica plača.
Magic

Sej je reku da se mu "odpre 100-200 EUR". Sam škoda ker to ne gre v fond za odpravo revščine ampak raje v fond za igračo.

iBomba ::

Sicer malo offtopic ampak se sklada s tem. Poznam nekoga kjer vlada revscina vendar vsak eur ki ga dobi ga zacne takoj tiscat in ga je treba hitro porabit.

Par postov gor je rekel da rabi mali telefon ki sede v zep ampak definitivno ne rabi high end telefona. Sedaj je ta mali telefon ki sede v zep postal htc one:-) klasicni sanjac, ko necesa ne doseze tega zagotovo ne potrebuje, ko se mu ta opcija odpre pa stvar nosi na pladnju in veselo kaze.

Pa nazaj na topic: glede na sanjanje ki ti nastopi v glavi je mogoce najbolje da ne sprasujes uporabnikov, ki ti podajajo pametne nasvete kako najbolje izkoristiti zadevo in zraven narediti dober nakup ampak pojdi in nekaj kupi. Telefone lahko naceloma tako ali tako prej preizkusis v trgovini oz na simobilu in sproti se preizkusis ce pase v zep:-)

In se moj predlog ker ti vlada revscina kupi nek high end telefon, jaz bi vzel htc one, da nebos rabil ze cez leto in pol menjati telefon ker bo presvoh in bos tako 2x placal in bos mogoce usaj nekaj prisparal:-) pa srecno z nakupom.

Se rahlo v razmislek, mobitel ponuja paket eu neomejeno, kjer imas za 23e vse neomejeno, in 3gb prenosa podatkov. Mislim da ce se vezes za 24mesecev lahko dobis iphona 5c za 150eur. Ne vem ali so znizani tudi ostali telefoni in ce je zagotovo 150eur. To se pozanimaj sam.

htc je precej precenjen....
primerljiv kitajc vsaj pol cene
#brezpodpisa

Potem so vsi telefoni iz drugega seznama, precenjeni. Tip kot smo ze pogruntal,nebo kupu kitajca:-) no sej jz ga tud nebi, glede na to da je fajn met garancijo tuki ne pa zadeve nekam posiljat oz sploh ne met garancije. Ce bi bli ti kitajci res tolk dobri bi jih ze nekdo skomercializiral in bi prisli na evropski trg ampak so,se vedno neke kopije in navadno se te kopije ne obnesejo po dolocenem casu, seveda mogoce pa se v mobilnem svetu. Verjetno pa se nobeden nima telefona 2 leti da bi lahko to potrdil, ker takrat se navadno zacnejo prve tezave. Ce je revscina je tako kot sem napisal dober premislek, ker tisti ki ne razmislja 2x placa ker je od zacetka mislu da bo prisparal 20e.

o kakršnikoli revščini se že težko pogovarjamo, če so v igri telefoni ranga htc one :)
#brezpodpisa

Malo sem se prenaglil. Tudi z odpiranjem teme.
Zdaj ko sem vse skupaj natančno zračunal in imam vse podatke o združljivosti akcijskih ponudb so zame sprejemljiv strošek res samo modeli kot so Lumia 630, Xperia M, Desire 300, Htc Win8X, Galaxy Core/Beam/Fame. Najbrž bom kar vzel neki za 1€ in basta. Nimam tako močne želje in potrebe po high end telefonih, da bi si trgal od ust za to.

Nekaj od tega bo,al pa bom vzel 48€ bonus in počakal z nakupom telefona. Kot sem v začetnih postih omenil bo vse, kar bo vsaj hitrejše od mojega galaxy mini l.2011, že dovolj dober preskok naprej zame

inštaliraj si kak custom rom za silo, bo gotovo delal bolje...

http://forum.xda-developers.com/galaxy-...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

To so modificirani OS-i, ne ?
Hvala za nasvet, hojnik, a o tem pojma nimam. Nisem še nikol flešal telefona.

to je modificiran rom, ki je lahko oskubljen, customsizan, whatever...

Preberi si vse relavantne teme na tistem forumu..
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

o kakršnikoli revščini se že težko pogovarjamo, če so v igri telefoni ranga htc one :)

To je blo malo heca:) ker je napisal prvo da je revscina:) no vglavnem najbrz ne uporabljaš nekega kitajskega telefona, tako da je potem težko to zagovarjat da je dober. Ja po specifikacijah je res dober, realnost pa se lahko od papirja velikokrat loči, predvsem takrat ko dobiš izdelek in ti je lahko po nepotrebnem potem zelo žal.

Je pa uporabnik očitno premislis vse naše premlevanje. Še vprašanje kateremu sam ne sledim najbolje, kako je s temi custom romi ali se jih da najdet prilagojene točno za določen telefon oziroma, če ne koliko bolje zadeva deluje iz vidika uporabnika? In kaj vse se lahko zgubi?

Še vprašanje kateremu sam ne sledim najbolje, kako je s temi custom romi ali se jih da najdet prilagojene točno za določen telefon oziroma, če ne koliko bolje zadeva deluje iz vidika uporabnika? In kaj vse se lahko zgubi?

Vsak rom je točno spisan za določen telefon (nemoreš laufat roma od htc one na S4 brez konkretnih modifikacij). Imaš različne varjante; od čistih AOSP varjant (pure android) do takšnih, ki so osnovani na factory romu. Zadeva zna delat bolje, je pa to čisto odvisno katerega zapešeš gor.
Zgubi lahko marsikaj (prva je ziher garancija), spet odvisno od roma. Lahko pa tudi ogromno pridobiš.

ker je napisal prvo da je revscina:) no vglavnem najbrz ne uporabljaš nekega kitajskega telefona, tako da je potem težko to zagovarjat da je dober.

Tega neveš.
Hint: Ne uporabljam kitajca, ampak lahko rečem da mi je ta brandname telefon povzročal več težav kot katerikoli telefon prej (pa je bla stvar flagship ob nakupu). Naslednji nakup bo gotovo kak premium kitajc. Jebeš brandname.

Ja po specifikacijah je res dober, realnost pa se lahko od papirja velikokrat loči, predvsem takrat ko dobiš izdelek in ti je lahko po nepotrebnem potem zelo žal.

Zato pa imaš reviewe. Če ti ne paše, kako se stvar obnaša, pač ne kupiš. In to velja tudi za brandname telefone, samo da so z primerljivim kitajcem veliko dražji.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

hojnikb....narejena imaš 2 doktorata:) napisal sem da verjetno ne uporabljaš kitajskega telefona.....verjetnost pomeni da ne vem tega ampak slutim iz tvojega pisanja da je velika možnost da ga ne uporabljaš. Tvoj odgovor na moje domneve je potrjen, s tem da mi napišeš ne veš tega. A pojdi no nekam, ni to razvidno že iz posta ki sem ga sam podal. No dejstvo je tako kot je, težko zagovarjaš neko zadevo če je še nisi preizkusil. Ja uporabniška mnenja razkrijejo veliko, še več pa po določenem času, glede na to da ta kitajska scena močna zadnje pol leta. Ampak sej primer tudi za htc, samsung al pa iphona piše na mnenjih da so to top telefoni pa marsikdaj zafrkavajo. Uporabniška mnenja so vedno relativna, kot sam praviš ntebe je zafrkaval telefon z znamko, za nekoga pa je ta telefon top. Tako da je zelo fajn da se zadevo preizkusi vsaj malo.

Sej noben neve če bojo komponente zdržale dve ali tri leta, ali pa boš ekrat na leto menjal oziroma popravljal telefon. Se pa strinjam s tabo da imaš lahko tudi s preverjenimi telefoni težave, tako kot z nepreverjenimi, verjetno stvar sreče oz nesreče.

Sicer pa upam da se najde nek eu uvoznik da se bo to dalo dobit po normalni poti. Ti telefoni imajo vse eu certifikate da potem ni težav s carino?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iBomba ()

Sam pa še vedno pišeš tako, kot da si jih najmanj 10 stestiral in so vsi odletel v roku 1 leta.

Dejmo predsotke na stran, ker koneckoncu tudi S5ke in M8ke delajo v isti fabriki kot te noname zadeve :)
#brezpodpisa

kakor hitro se bo nasel en uvoznik, bo cena krepko visja

http://www.coolicool.com/

evo ti eu stock, torej ne plačaš nobenih extra dajatev..

trnvpeti je izjavil:

kakor hitro se bo nasel en uvoznik, bo cena krepko visja

this.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

iBomba je izjavil:

Sej noben neve če bojo komponente zdržale dve ali tri leta, ali pa boš ekrat na leto menjal oziroma popravljal telefon.

Lahko pa razmišljaš takole: Kupiš konkretnega kitajca in daš zanj ene 3krat manj kot za primerljiv brandname... brandname menjaš na cca2 leti... če ti kitajc odleti po enem letu si še vedno v plusu.

Če fasaš limono ti itak lahko odleti po enem tednu, ampak to velja tudi za brand. Isto posodobitve... imaš kitajce ki to jemljejo precej bolj resno kot brandi (moj, nekoč flagship, je doživel celo eno posodobitev!). In imaš kitajce ki ti že iz fabrike podturijo trojance.

Review, review, review! Tako za kitajca kot za brand. Ki se na koncu itak rodita na isti liniji.

mitja73 ::

hojnikb je izjavil:

Sam pa še vedno pišeš tako, kot da si jih najmanj 10 stestiral in so vsi odletel v roku 1 leta.

Dejmo predsotke na stran, ker koneckoncu tudi S5ke in M8ke delajo v isti fabriki kot te noname zadeve :)

To je vse res, ampak bistvo je v končni kontroli in nadzoru proizvodnjih procesov. Kdor kaj dela s Kitajsko ve kako to gre, marsikdo pa misli da je to vse isto.

Nihče ne trdi, da sta ena S5ka in nek noname kitajc ista :)
#brezpodpisa

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup Mobitela (strani: 1 2 3 448 49 50 51 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2529530343 (26653) Leko
»

Kateri pametni telefon kupiti za začetnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7718010 (11420) Scaramouche
»

Nov telefon (strani: 1 2 )

8814235 (9489) joman
»

Telefon za 150€ (strani: 1 2 )

519787 (8615) PrihajaNodi
»

Nakup novega telefona - pomoč (strani: 1 2 )

8726478 (23100) zadetek

Več podobnih tem