Forum » Kaj kupiti » Laptop kot konzola za reveža
Laptop kot konzola za reveža
pulstar ::
Pozdravljeni,
naj že na začetku poudarim, da nisem nikakršen hardcore gamer:) Torej, že nekaj časa razmišljam, da bi za kratkočasenje nabavil eno izmed konzol zadnje generacije, vendar po drugi strani nisem ravno prepričan, če bo zagotovljena zabava ter čas, preživet za ploščkom, dejansko odtehtal dokaj visoko začetno investicijo. Imam pa prenosnik z intel ivy bridge i5 procesorjem ter ločeno grafiko HD 7650M. Vem, zahtevam sodobnih iger ne pride niti blizu, kakšno igro iz 2010 pa bi zadeva po moje vseeno morala prebavit.
Imam idejo, da bi kupil dva poceni igralna ploščka, zadevo povezal s televizijo in pognal kakšno igro kar na laptou, da sploh vidim, če je zadeva po mojem okusu. Ker z gamepadi nimam nobenih izkušenj, me zanima, katere igre sploh podpirajo takšno obliko kontrole? Verjetno bi se kakšno FIFO že dalo igrati? Gre se mi predvsem za igro v dvoje, tako da me zanima, če sploh še obstajajo kakšne two player pretepaške igre tipa Mortal Combat, kakšne split screen dirkačine, itd...?
Naj še enkrat poudarim, gre se bolj za za to, da sploh ugotovim, če je zadeva zame, v primeru da me zagrabi pa ni vrag, da nabavim tudi konzolo...
Kakršnih koli nasvetov bom zelo vesel.
naj že na začetku poudarim, da nisem nikakršen hardcore gamer:) Torej, že nekaj časa razmišljam, da bi za kratkočasenje nabavil eno izmed konzol zadnje generacije, vendar po drugi strani nisem ravno prepričan, če bo zagotovljena zabava ter čas, preživet za ploščkom, dejansko odtehtal dokaj visoko začetno investicijo. Imam pa prenosnik z intel ivy bridge i5 procesorjem ter ločeno grafiko HD 7650M. Vem, zahtevam sodobnih iger ne pride niti blizu, kakšno igro iz 2010 pa bi zadeva po moje vseeno morala prebavit.
Imam idejo, da bi kupil dva poceni igralna ploščka, zadevo povezal s televizijo in pognal kakšno igro kar na laptou, da sploh vidim, če je zadeva po mojem okusu. Ker z gamepadi nimam nobenih izkušenj, me zanima, katere igre sploh podpirajo takšno obliko kontrole? Verjetno bi se kakšno FIFO že dalo igrati? Gre se mi predvsem za igro v dvoje, tako da me zanima, če sploh še obstajajo kakšne two player pretepaške igre tipa Mortal Combat, kakšne split screen dirkačine, itd...?
Naj še enkrat poudarim, gre se bolj za za to, da sploh ugotovim, če je zadeva zame, v primeru da me zagrabi pa ni vrag, da nabavim tudi konzolo...
Kakršnih koli nasvetov bom zelo vesel.
dellon ::
Če kupiš xbox controller za windows ne moreš zgrešit.
Res pa je da ni tako poceni.
Iger maš pa malo morje za kontrolerje tudi na PC.
Če poseduješ še steam imaš tam gori precej iger, ki imajo 100% gamepad support. Sam sem recimo pred kratkim na razprodaji kupil mortal kombat ;)
http://store.steampowered.com/app/23711...
Res pa je da ni tako poceni.
Iger maš pa malo morje za kontrolerje tudi na PC.
Če poseduješ še steam imaš tam gori precej iger, ki imajo 100% gamepad support. Sam sem recimo pred kratkim na razprodaji kupil mortal kombat ;)
http://store.steampowered.com/app/23711...
St235 ::
dva poceni igralna ploščka
že osnovni fail
Gre se mi predvsem za igro v dvoje,
še večji fail, iger na računalniku, ki bi omogočale lokalni multiplayer je v primerjavi s kozolami samo za vzorec.
Napraskaš 200€-250€ in kupiš x360/ps3 z dvema kontrolorjema in si prihraniš izumljanje tople vode.
V najslabšem primeru prodaš naprej za 150€ in si izgubil manj kot boš dal za dva kontrolerja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
hojnikb ::
Ali pa kupiš rabljeno in prideš skos še precej ceneje. Igre pa nabaviš rabljene ali nove s tujine.
#brezpodpisa
iBomba ::
Za 80e dobis ze ps3 fat, in bo pa zagotavljal nek uzitek. Sicer pa za 200e dobis odklenjen ps3 slim kateri ima boljso grafiko in sveda igre se dobi na travniku. Ko se ga bos navelical cez dve ali tri leta bo brezskrbi vreden se vedno 100e. Xbox scene ne poznam, sem pa sam ravno tako naredil 3 leta nazaj in od takrat mi se vedno ps3 odlicno sluzi iger je pa malo morje in pretepaske, sportne in kake streljacine so narejene za igro v dvoje.
Sam od nakupa ps3 nisem igral nobene vec igre na pcju:-)
Sam od nakupa ps3 nisem igral nobene vec igre na pcju:-)
pulstar ::
Glede "poceni" plosckov sem v mislih imel bolj razmerje glede na celotno konzolo, se pravi kaksen ps3 ali xbox 360 kontroler... Iger vecinoma ne igram, tako da ravno iz tega razloga malo odlasam z nakupom. Saj 200-300 eurov spet ni taka visoka cena, je pa vseeno prevec ob morebitni neuporabi. Torej, dva ploscka na pc/ laptot = no go?
eales ::
Glede "poceni" plosckov sem v mislih imel bolj razmerje glede na celotno konzolo, se pravi kaksen ps3 ali xbox 360 kontroler... Iger vecinoma ne igram, tako da ravno iz tega razloga malo odlasam z nakupom. Saj 200-300 eurov spet ni taka visoka cena, je pa vseeno prevec ob morebitni neuporabi. Torej, dva ploscka na pc/ laptot = no go?
Seveda da gre. Meni in bratu, za tistih trikrat na leto, ko se spraviva igrat kaksen multiplayer popolnoma zadostuje laptop, ki je z hdmi kablom povezan na tv in pa dva gamepada logitech dualaction.
XsenO nimata, kolega ma fat model tako da sem mel že oba pri meni ko sem mu ga odklepal. Več kot očitno grafika ni tako dobra kot v slim modelu, že v meniju se vidi kako je slika drugačna. Kolikor sem prav bral je slabša grafika na ps3 fat zaradi večih poveza in s tem se pači signal oziroma nekaj v to smer.
XsenO ::
@IBomba: Je bil isti TV, isti kabel, iste nastavitve?
Pokvarjenega fata sem zamnejl s slimom in ni bilo razlik. Tehnično tudi ne morejo bit ker, razen razlike v velikosti hardware mora biti isti.
Pokvarjenega fata sem zamnejl s slimom in ni bilo razlik. Tehnično tudi ne morejo bit ker, razen razlike v velikosti hardware mora biti isti.
1 + 1 = 1
Jap isti tv isti kabli in vse. Mi je bilo cudno no potem sem malo pregledal druge forume in so pisali o teh povezavah tako da glede na to da sem to videl more bit nekaj na tem, mogoce je pa tud odvisno od serije fatija... Mel sm sam enga fata pri sebi tko da naprej pa nebi vedel.
XsenO ::
Kar se mi zdi najbolj verjetno je, da si na enemu imel nastavljen output 720p na drugemu pa 1080i.
1 + 1 = 1
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gamepad (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 7250 (3264) | Gagatronix |
» | prosim za pomoč pri nakupu igralnega ploščkaOddelek: Kaj kupiti | 4695 (2908) | scenic16 |
» | GTA V - PS 3 IN XBOX 360 (strani: 1 2 )Oddelek: Konzole | 13452 (12560) | opeter |
» | Kateri gamepad za PC in kje ga kupiti???Oddelek: Kaj kupiti | 5869 (3313) | opeter |
» | PS3 - XBOX 360 (strani: 1 2 )Oddelek: Konzole | 9286 (7715) | mgermo |