» »

Nastavitve monitorja-Hyundai

Nastavitve monitorja-Hyundai

Simko ::

Zanima me naslednje:
Pri monitorju Hyundai imageFlat 790d se mi zgodi to, da ko ga prižgem, slika ni takšna kot more bit. npr: v reslouciji 1024x768 vse robove lepo nastavim, velikost slike ter ostalo. Potem pa ko prižgem računalnik je slika na začetku nekaj časa manjša al pa zamaknjena, al pa kaj drugega.....Finta je, da moje nastavitve se shranijo: npr, nastavim vertical size na 55 in ostane tako, enako velja za ostale nastavitve. Samo slika je drugačna. Čez nekaj časa se pa popravi. V bistvu sploh ne vem kdaj, kar naenkrat opazim, da je v redu. Ali je to normalno?
Ker točno ne vem kaj pomenijo naslednje nastavitve, mi prosim povejte še to:
Moire
Horizontal oz. Vertical linearity

Hvala in LP

malinavc ::

jst sicer doma nisem teh stvari opazil, menim pa da so na vsakem monitorju, nekje bol opazne nekje manj, to je mnde dokler se monitor ne ˝segreje˝ 0:)
...odvisno s katere perspektive gledamo...

Opkow ::

Simko

To, da je slika na zacetku premaknjena k ga prizges ni nc hudega. Monitor se mora malo ogret, da se slika "postavi" v normalen polozaj k si ga nastimal.
Ce gres recimo kalibrirat, pa gledat napake na monitorju, mors met monitor najmanj 30 min przgan, da izginejo vse zacasne napake, kot si jih tud sam opazu.

Moire
To je funkcija, ki ti odpravi motnje na ekranu ki se vidijo k nekaksne polkrozne kroge zgoraj in spodaj ali levo-desno. Odvisn od monitorja.

Horizontal oz. Vertical linearity
Zdj nimam tazga monitorja k ga mas ti, ampk domnevam, da gre za to .. :)
Ce vidis predvsem ob robu ekrana recmo okol bele crte na sivi podlagi vidis recimo rdec obris (lahko tudi druge barve) in s pomocjo te funkcije izlocis te obrise.

To je v osnovi vse.

Simko ::

hmm...jaz sem pa že mislil v trgovino klicati, da bi ga menjal :) Samo je zadeva malo moteča, ker je slika kar fajn premaknjena.....a sigurno ni nič narobe? Ker na kakšnem drugem monitorju še nisem tega opazil....
LP

Simko ::

pa še nekaj sem opazil:
to se najbolje vidi če sliko čisto zmanjšam. Okrog nje imam še takšen tričetrt pravokotnik no..... to pomeni, da imam levo, desno in zgoraj takšen skoraj črn rob, ki je debel približno 2 cm.... rob se vidi, ker ni čisto črn, okolica pa je. Ko nastavljam sliko, se spreminja tudi ta rob...zanimivo je to, da če sliko premikam gor in dol, se premika vse skupaj, če pa jo premikam levo in desno, pa se premika le slika znotraj tega trčetrt pravokotnika. A je to normalno? A bi morala slika pokriti celoten ta ravokotnik. Ker podpbnega pojava še tudi nisem nikjer opazil.
Najbolje bi bilo, da bi se oglasil kdo, ki ima omenjeni monitor....

Opkow ::

Glede tega, da mas en malo manj crn kvadratek okol slike, ki jo prikazuje OS, je tud normalno. Imas pac premal kontrasta in (ali) prevec brightnesa nabitega. Kontrast dej do konca in po potrebi reguliraj brightnes, dokler ne izgine.

Pac, tam kjer je crn kvadratek, padajo elektroni od topa in ti ga malo osvetlijo. Izven tega kvadratka, pa ne pade noben elektron in je zato cista crnina.

Ce te pa zamik slike full moti, probaj reklamirat zadevo.

Simko ::

Hmmmm....moti me no.....sicer je slika super pa vse, samo ne vem, če je normalno, da je slika zamaknjena kar nekaj minut...kakšnih 10.
Rad bi slišal mnenje nekoga, ki poseduje ta monitor....da vidmi, če je to pri vseh tako al samo pri mojem oz. pač ne pri vseh. Pol bom ziher reklamiral.

Simko ::

OK, zdaj mam pa vsega dovolj :|
Monitor mi spušča neke visokofrekvenčne zvoke, ko je izklopljen. Če dam ven kabl, vtihne.
Zvoki so pa takšni, kot da bi čričke slišal, samo malo bol tiho.....al pa če stojih pri onem vlkem transofrmatorju al kaj je že....pa ti tisto brenči. Zadnjih nekaj dni sem ugotavljal od kod zvoki, mislil sem, da se mi samo zdi, nakar ugotovim, da je kriv Hyundai.....damn!
Mislim, da zdaj pa ga moram reklamirat, a?

yjj ::

Mislim da je tvoj monitor visoko navit, cviljenje pa je znak občutno previsoke dovoljene hitrosti topa


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o LCD od A-Ž (strani: 1 2 3 4165 166 167 168 )

Oddelek: Kaj kupiti
8372974184 (39020) hariscorale
»

Monitor

Oddelek: Kaj kupiti
141418 (1233) jerry2000
»

Vprašanje o trinitronih

Oddelek: Pomoč in nasveti
402050 (1458) Hux
»

Vprašanje za monitor experte

Oddelek: Pomoč in nasveti
241838 (1372) Muflon1
»

IIyama monitor-je to normalno?

Oddelek: Zvok in slika
332501 (1733) Jony

Več podobnih tem