» »

Vprašanje za monitor experte

Vprašanje za monitor experte

Muflon1 ::

Imam en problem namreč na mojem Philipsu 109P so se ob desni strani zaslona pojavile 3 vzporedne približno 2 mm debele vertikalne črte. Črte so komaj opazne izgledajo pa kot nekakšna območja ki imajo malenkost temnejšo barvo kot pa je ta na preostalem zaslonu. Serviser mi je v telefonskem pogovoru omenil da bi lahko to bilo zaradi tega kar bi se sama matrika preveč približala steklu? Se da moj problem odpravit z nastavitvami monitorja ali ga naj nesem zamenjat? Glede na to da zahaja sem precej strokovnjakov za monitorje sem se odločil da bom najprej tu vprašal.

Lep pozdrav!
David
  • spremenilo: Muflon1 ()

Airskull ::

a pa so te črte vidne takoj ob zagonu v vseh programih. če je tko pejt zamenat monitor. no pa da se boš laži odloču al me posluši al ne, ti lohk povem da nisem strokovnjak za monitorje
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.

Highlag ::

Izgleda, da ti je serviser kar prav povedal.
Popravit se pa tega da -ne. :D (Razen če zamenjajo ekran)

Če imaš monitor še v garanciji ga raje zamenjaj če bo možno.

Očitno je monitor med transportom doživel precejšen šok.

Sem bil danes na servisu in smo priklopli zadevo in kaj ugotovim? It's not a bug it's a feature!:D Priklopili smo še dva Philipsa 109P in oba sta imela bolj ali manj izrazite vertikalne črte ob robu zaslona. Zanima me če pove še kdo ki ima 109P če ima tudi on te črte. So pa res opazne le na beli podlagi. Ampak mal pa morm bit pikolovski pr monitorju za 130.000 SIT.

lp David

Zgodovina sprememb…

fictionel ::

jst mam tut 109p2, pa teh črt nikakor ne vidm...
monitor imam ze 11mescov..

muflon: kje si kupu/gledov te monitorje?

jst sm ga kupu u bigbangu

Matek ::

Muflon, a ste to na servisu na tvoj comp priklapljali, al na njihove, da ni kaj z tvojo gravo, če ste na tvojega.

Mogoče je folk že prineso nazaj kaj teh monitorjev, pa oni zdaj tebi pokvarjene kažejo:D

Ne vem no, 2 horizontalni črti sta OK, vertikalne pa ne vem zakaj bi ble. Kr uveljavi garancijo.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

MI_KO ::

Če misliš, da so te serviserji malo okrog prinesli mam en nasvat za tebe:
Pošli e-mail na www.philips.com in jim lepo obrazloži temo. Pol ko boš dobil nazaj mail, da teh črt ne bi smelo bit, pa monitor še enkrat nesi nazaj, seveda skupaj s sprintanim e-mailom. Aja: Na monitor imaš 3 leta garancije proizvajalca, če pa ti crkne v 1 letu pa ti ga zamenjajo v 48 urah.

Sicer pa, kolk jaz vem imajo vsi flat monitorji (razn flattrona:D ) žičke, ki držijo cel monitor vkup, (mogoče so to te žice?) Toda ponavadi ležijo nekje bolj v sredini!

goba ::

Tudi moja stodevetpejka ma enako bolezen, ki pa je udarila na plano v levem spodnjem kotu in ce pogledam malo bolje, tudi v desnem zgornjem. :s
Monitor je bil kupljen pred nekaj meseci pri PC Hand, Trzin.

Matek ::

Hehe, jaz sem ravno flatrona kupil. Tiste žičke so na vseh trinitroncih, in sicer sta dve horizontalni, ena na 1/3 in druga na 2/3 ekrana.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

BTW: Govorimo o vertikalnih progah in ne o horizontalnih crtah.

Monitor je bil priklopljen na serviserjevo mašino v Trzinu, poleg sem si ogledal še njegov 109P monitor, en popravljen 109P monitor in nato en 109P monitor iz komercijale.
Vsi so imeli te črte eni bolj izrazite eni manj. res je da tem črtam težko rečeš črte ker so komaj opazne ampak jaz jih vseeno vidim. Bom mogu še enkrat pr njih 109P4 si ogledat pa bom vidu če ma on tud črte. Pravzaprav si moram ogledat še Samsunga 959NF če ima te črte itd. Serviser jih je tud vidu šele ko sem mu jih pokazu. Zdej pa ne vem a sem samo jaz tako pikolovski al pa je neki res narobe z monitorjem.

Zgodovina sprememb…

Jst sm najprej krivil kabel, nato grafo. Zdej mi je jasno, da je defekten monitor.
Kaj pikolovski? Monitor za 135 jurjev mora bit 100% ok.

Ej Goba a si ti potem zamenju monitor? Al ga nameravaš?

Zdej ko vem zakaj gre, bi ga najraj kr zmenu.

še to:
na keri resoluciji&osveževanju to vidte?
pa na keri podlagi (točno kje!)?

Pri meni se to vidi na 1280*1024 pri osveževanju 100 Hz.

Pri visjih resolucijah&osveževanju (1600,1280).
Pri 1024 x 768 prog ni vec.

Tako je kot je reku goba. Drugače pa se mi zdi da če pogledam zaslon monitorja od strani pod kotom kakšnih15° vidim na tistem mestu ko so črte kot da bi bil zaslon na notranji strani tam malenkost vbočen ampak ni mi jasno zakaj pri 1024*786 teh črt ni.

jah, nevem... jst teh črt sploh ne vidm (na srečo:D )

zgleda da mam popoln monitor...

kva je to zdj? use črno?!?!? >:D

m.i.h.a. ::

To je blo tut pr men (na drugem monitorju), delno je bil za to kriva grafična nekaj sem pa odpravil z funkcijo MOIRE. Pej v nastavitve za monitor in malo poštelaj VERTICAL in HORIZONTAL MOIRE. Probat ni greh (meni je pomagalo).

Monitor sem nesu zamenjat za 109P40 sedaj je slika odlična brez onih črt ampak potem ko se monitor prižge pa skoz oddaja en visikofrekvenčen zvok ki ga pri prejšnjem monitorju ni bilo in tud ni normalno da ga oddaja. Kaj je zdaj problem?

Zavo ::

Nesi ga nazaj in si vzami 14" monitor s CGA grafiko (4 barve), mislim da imam jaz enega na podstrešju, in teh črt in zvokov več ne bo!

Zavo: Pa bom mel čez 2 leti za očala lahko podne od krigla:D

Muflon1, daj, obrazlozi malce, kako si izpeljal zamenjavo.... in kako je sedaj s tem novim piskajocim modelom. Se mu je stanje kaj izboljsalo?

Hja zamenjal sem tako da sem človeku razložil da teh črt ni pri Samsungu 959NF ki je 50.000 SIT cenejši, tako da jih tudi na mojen monitorju ne sme bit (Pa čeprav mi je pokazal še dva na katerih so bile črte). Pol sem dal monitor v original embalažo in prinesel zamenjat. Ta monitor 109P40 ki ga mam sedaj ima pa en problem s piskajočim zvokom ki ni odvisen od osveževanja ali ločljivosti ki se uporablja. Verjetno je kakšna malenkost pri transformatorju napetosti bom spet šel na servis težit. Drugače slika je pa zdaj takšna kot bi mogla bit že od vsega začetka.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri 19' crt monitor

Oddelek: Kaj kupiti
342024 (1545) Matev
»

Dober CRT (Trini/Diamond -tron) ali LCD? (strani: 1 2 )

565739 (4798) iso2000
»

Kupujem nov 19" CRT monitor (visji razred) - potrebujem vasa priporocila

392561 (1860) glinik
»

Kater monitor: samsung 959NF ali Philips 109b

372104 (1416) schurda
»

Kolegu žre živce monitor. Majstri, na pomoč!

Oddelek: Pomoč in nasveti
131767 (1437) Brane2

Več podobnih tem