» »

4K monitor, DisplayPort 1.2 in čudne resolucije

4K monitor, DisplayPort 1.2 in čudne resolucije

Nummy ::

Ok kupim 4K monitor, ga priklopim na DP, dobim ven 3840x2160@30Hz. Malo pobrskam po navodilih, in ugotovim, da moram na monitorju vklopit DP 1.2. Rečeno storjeno, dobim ven 60Hz. Ok za delo je ta resolucija super duper, ampak za špilanje iger je mal too much stresa za grafo pa tud v določenih igrah postane vse pošteno premajhno. Hočem znižat v igri resolucijo na 1920x1080 in je ni na voljo.

Grem pogledat v windows nastavitve in nikjer ne duha ne sluha o tej resoluciji, samo ene čudne mi daje ven na izbiro. Ok probam izklopit DP 1.2 in dobim vse resolucije nazaj.

Zdej pa vprašanje: kako dobiti 1920x1080 resolucijo kljub vklopljenemu DP 1.2, ker se mi zdi malo čudno, da na tej verziji ne morem priti do te resolucije?

Uporabljam win8.1.

hojnikb ::

če maš nvidia grafo si narediš custom resolucijo in refresh rate, pa je problem rešen..
#brezpodpisa

Nope ne bo delovalo. Pa tud AMD grafa je. Hec je v tem, da je tista opcija siva oz. je "accept" button siv in ne morem ničesar spreminjati.

Invictus ::

Zakaj bi moral igrati igrice na 4k?

Saj jih lahko na nižji ločljivosti ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

sajmon ::

@Nummy: kater monitor pa imaš. Kakšni vtisi o monitorju in 4k resoluciji? Bi bilo samo 30Hz osveževanje preveč motečo za delo (programiranje).

gddr85 ::

kolk pa je velik ta 4k monitor?

sajmon je izjavil:

@Nummy: kater monitor pa imaš. Kakšni vtisi o monitorju in 4k resoluciji? Bi bilo samo 30Hz osveževanje preveč motečo za delo (programiranje).

Dell UP2414Q. Resolucija je *ebeno huda. 30Hz je mal čudna, ker se full vid premikanje kurzorja, prav tako 4K na 24 inčih pride zelo zelo majhno vse ven in je že mal kompleksno brat stvari. Jaz sem si vklopil scalling na windowsih, na OS X-u pa furam malo manjšo "retina" resolucijo (3008x19XX ne vem zdle iz glave točne številke), ki je super za delo!
30Hz te pomoje začne bolet glava po določenem cajtu.

tony1 ::

Vprašanje je tudi, kako bo z gledanjem (delom) v LCD z nenativno resolucijo na daljši rok... :P

Opkow ::

Mummy

In tudi ce z desnim klikom na namizju kliknes na Screen resolution > Advanced settings > Monitor
In odkljukas Hide modes that this monitor cannot display
Ni nic bolje?

Probaj za hec dati na 16 bitne barve.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

4K monitorji (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
29274491 (24333) Yenk
»

gtx 1070 + 4x monitor

Oddelek: Pomoč in nasveti
293355 (2754) Modri dirkač
»

Samsung bo podprl FreeSync

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
208908 (6646) hojnikb
»

Dellov zaslon z ločljivostjo 5K

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
3613228 (10766) Nummy
»

nVidia pripravlja program Battlebox

Oddelek: Novice / Grafične kartice
3317965 (10991) PrimozR

Več podobnih tem