Forum » Pomoč in nasveti » PC200
PC200
j3rn3jk ::
Pozdravljeni,
nevem, če mi lahko kdo pomaga, a probam vseeno.
imam stroj, katerega krmili PC200 (stara mašina 66mhz), zdaj je se pojavil problem da se na ekranu prikazujejo čudni vzorci, (glej slike). Najprej sem posumil, ga je problem v DiskOnChip flash chipu, ki sem ga tudi zamenjal, a problem je ostal enak. Ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo narobe? Jutri priložim več slik.
Ker je vse skup staro več kot 10let, mi proizvajalec ponuja "predelavo na novejši računalnik" znamke syslogic, in to za dobrih 8000€, kar se mi zdi predrago. Mogoče obstaja cenejša rešitev?
nevem, če mi lahko kdo pomaga, a probam vseeno.
imam stroj, katerega krmili PC200 (stara mašina 66mhz), zdaj je se pojavil problem da se na ekranu prikazujejo čudni vzorci, (glej slike). Najprej sem posumil, ga je problem v DiskOnChip flash chipu, ki sem ga tudi zamenjal, a problem je ostal enak. Ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo narobe? Jutri priložim več slik.
Ker je vse skup staro več kot 10let, mi proizvajalec ponuja "predelavo na novejši računalnik" znamke syslogic, in to za dobrih 8000€, kar se mi zdi predrago. Mogoče obstaja cenejša rešitev?
j3rn3jk ::
jat2406 ::
Malo brskanja ot tem SBCju da tole:
FDC37932QF:
Controller, Plug and Play Compatible Ultra I/O Controller with Soft Power Management
IDE, COM port...
F65550B:
GUI Accelerator, High Performance Multimedia Flat Panel / Crt Gui Accelerator
Grafični kontroler z 2MB Shared RAM
XC95108:
Xilinx in System programmable CPLD
Na BGA čipu se žal oznake ne vedi a domnevam, da mora biti to procesor, ker ga drugje ni.
RAM: po tem kolikor se vidi oznak, štirje čipi poleg Disk on Chip-a
Programje SystemSoft Cardsoft (National Instruments)
Ostale oznake ne dajo pametnih rezultatov, mogoče je kaka oznaka še na drugi strani plošče.
Problem je pa najverjetneje na RAMU ali pa samem grafičnem čipu.
Če se najde še kako oznaka je možnost pobrskati, če se dobi kaj rabljenega po E-bay-ih.
Kakšna firma, ki se ukvarja z popravili na čip nivoju?? (Modul Center, 3BM elektronika in mikroračunalniki d.o.o. Jesenice...)
FDC37932QF:
Controller, Plug and Play Compatible Ultra I/O Controller with Soft Power Management
IDE, COM port...
F65550B:
GUI Accelerator, High Performance Multimedia Flat Panel / Crt Gui Accelerator
Grafični kontroler z 2MB Shared RAM
XC95108:
Xilinx in System programmable CPLD
Na BGA čipu se žal oznake ne vedi a domnevam, da mora biti to procesor, ker ga drugje ni.
RAM: po tem kolikor se vidi oznak, štirje čipi poleg Disk on Chip-a
Programje SystemSoft Cardsoft (National Instruments)
Ostale oznake ne dajo pametnih rezultatov, mogoče je kaka oznaka še na drugi strani plošče.
Problem je pa najverjetneje na RAMU ali pa samem grafičnem čipu.
Če se najde še kako oznaka je možnost pobrskati, če se dobi kaj rabljenega po E-bay-ih.
Kakšna firma, ki se ukvarja z popravili na čip nivoju?? (Modul Center, 3BM elektronika in mikroračunalniki d.o.o. Jesenice...)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Ko Slo-tech.ovci svoj wallpaper na ogled postavijo! (strani: 1 2 3 4 … 39 40 41 42 )Oddelek: Loža | 893097 (93) | D3m |
! | Hitrost vašega trdega diska, SSD-ja, ... (strani: 1 2 3 4 … 44 45 46 47 )Oddelek: Strojna oprema | 600876 (58276) | hariscorale |
» | Pokažite svoje namizje! (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 220449 (48768) | nergac |
» | Avtomatika za sončni kolektor (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11240 (7404) | FX6300B |