» »

led ali plazma?

led ali plazma?

garfy ::

Pred leti je bilo pravilo da plazme čez nekaj let zgubijo kvaliteto slike, je to res?

In da imajo bolj temno sliko in zato so boljše za oči?

Ravno kupujem tv in vidim da so plazme okoli 60 inch za cenejše kot 55 led lcd tv-ji

boogie_xlr ::

Pri plazmi je črna črna kot se reče. In ja, čez leta barve rahlo zbledijo.

gregor_m ::

Doma imam plazmo Pioneer TH-42PX80, kar je bil pred 5-6 leti top model.
Kakor je meni znano plazme ne delajo več (pioneer sigurno ne), pač kar je ostalo na zalogi bodo še prodal. Problem je v dragi izdelavi v primerjavi z LCD.
Če boš gledal TV, kjer ni HD signala je po mojih izkušnjah bolje imeti plazmo, sliko naredi lepšo manj kockasto.

Po 6 letih gledanja so barve še vedno dobre, TV je prižga cca 6 ur na dan, ob vikendih seveda še več.

Če bi imel možnost bi jaz ponovno vzel plazmo.

hojnikb ::

vzami LCD (LED je samo tip osvetlitve in ne samostojna tehnologija), ker pri poceni plazmah dobiš smešno nizko resolucijo (1024x768).
Če pa se že odločaš za plazmo, pa more bit nujno fullhd (1920x1080).
#brezpodpisa

gregor_m je izjavil:

Doma imam plazmo Pioneer TH-42PX80, kar je bil pred 5-6 leti top model.
Kakor je meni znano plazme ne delajo več (pioneer sigurno ne), pač kar je ostalo na zalogi bodo še prodal. Problem je v dragi izdelavi v primerjavi z LCD.
Če boš gledal TV, kjer ni HD signala je po mojih izkušnjah bolje imeti plazmo, sliko naredi lepšo manj kockasto.

Po 6 letih gledanja so barve še vedno dobre, TV je prižga cca 6 ur na dan, ob vikendih seveda še več.

Če bi imel možnost bi jaz ponovno vzel plazmo.

Ne vem kaj sem mislil, namreč imam panasonic in NE pioneer palzmo...

user-pass ::

gregor_m je izjavil:

Ne vem kaj sem mislil, namreč imam panasonic in NE pioneer palzmo...

Prav veliko se nisi zmotil, ker je Pioneer prodal tehnologijo Panasonicu.

Ja definitivno bi vzel ful HD

recimo tale model je

https://www.mimovrste.com/plasma-tv-spr...

700 eur, 60 inčev v primerjavi s

Samsung 6500 model z 55 inci LCD za 1000 eur

ampak plazma nima smart tv, kar pa sem slišal da je itak en k, ko ful počasi dela

mel bi tv za gejmat in da gledam filme dol in laptopa, tv programov pa itak ne gledam, ker suckajo

razlika je tudi v tem da plazma spada v B energijski razred, LCD pa v A+

res se ne morem odločit, ampak če ima plazma boljšo sliko in se manj blešči, bi joraje vzel in še 60 inčev je super velik zaslon

prav tako me zanima #D opcija pri samsungu, a se kaj pozna če navaden MKV gledaš v 3d al moraš imeti prav bluray ki je posnet v 3d?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: garfy ()

Če boš uporabljal TV, da ga boš priključil na računalnik je zate LCD prava izbira.

ja preko hdmi, zakaj LCD?

multiscan ::

Ni ga čez sliko plazme.
Je pa res, da ne sme biti kak cheap crap z zdavnaj preživeto resolucijo. Mora bit FULL HD,

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: multiscan ()

SendID ::

Plazma definitivno, ker ima aktivno piko, medtem ko LCD-ji uporablajo razne filtre čez belo svetlobo. Ravno zaradi tega je pri plazmi boljši kontrast. Res pa je da za manj denarja dobiš boljši LCD, predvsem zaradi cene izdelave LCD-Plazma.
Ne vem kako je sedaj pri plazmah glede burn in effekta?

Zheegec ::

vsekakor vzemi plazmo, ali pa kakšen dober LCD z IPS matriko (ki bo dražji).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

kojot31 ::

Da ne odpiram nove teme, bi kar tu vprašal.
Kupujem novo v, ki bi jo uporabljal za delo preko video kamere in ne gledanje tv programov. Prej sem imel 32" lcd, sedaj pa sem pregledal veliko led in lcd. Za gledanje tv programov, p aimam Panasonic plazmo 100hz. Glavno je, da so prave barve, kontrast, svetloba, poraba el energije in gretje. Po branju člankov, vidim da so večina za plazmo. Sedaj bi kupil 40ali 42"tv. Ker delam tudi z barvami preko kamere, mora biti črna črna in ne sajasto črna.

Veliko bi mi pomenilo, če mi daste par nasvetov, kot model in kje kupiti.
Hvala

DarwiN ::

Tistih najbolj kvalitetnih plazem več ne delajo.. LG še ima neke 2014 modele, ampak vprašanje kolk so kvalitetni.. Poleg tega več nimajo 42" FHD modela...50 so očitno najmanjši..

Pri LED je pa tako, da imaš IPS in VA zaslon... IPS nudi boljši vidni kot in reprodukcijo barv, VA pa boljši kontrast in torej precej bolj pristno črno barvo..

Panasonic AS600 naj bi imel dober VA zaslon s črno črno barvo, ko ga enkrat pravilno skalibriraš..

Pejt ga pogledat v Harvey Normana... Čeprav, kot rečeno, je veliko odvisno od nastavitev.. Privzeta nastavitev zna bit velikokrat sumljiva..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4151 152 153 154 )

Oddelek: Kaj kupiti
76961197931 (422302) antonija
»

LCD ali plazma? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7734288 (31738) jajcar
»

plazma ali lcd tv

Oddelek: Kaj kupiti
263232 (2915) kokoon
»

kupujem lcd ali plazmo?