» »

Porota brez sprememb v primeru Apple proti Samsungu

Porota brez sprememb v primeru Apple proti Samsungu

Slo-Tech - Porota je danes dokončala razsodbo v primeru Apple proti Samsungu, ki so jo izrekli v petek, pa se je potem izkazalo, da je pomanjkljiva. Konec je bil še bolj vodén, kot petkova sodba, saj porota skupne višine odškodnine ni spremenila. Samsung je Applu še vedno dolžan 119,6 milijona dolarjev.

Po preučitvi petkove razsodbe je namreč Apple opazil, da porota ni izračunala višine odškodnine zaradi kršitve patenta '172 v modelu Galaxy S2, medtem ko so za kršitev tega istega patenta v Galaxyju S2 Epic 4G Touch dosodili štiri milijone dolarjev, za Galaxy S2 Skyrocket pa 5,8 milijona. To so morali ta teden popraviti in to so storili zelo salomonsko.

Po dveh urah so namreč sporočili odločitev, da Applu za kršitev patenta '172 v Galaxyju S2 pripadajo štirje milijoni dolarjev, hkrati pa so odškodnino zaradi Galaxy S2 Skyrocket znižali za enak znesek. Končni rezultat je enak, kot je bil že v petek. Apple bo od Samsunga prejel 119,6 milijona dolarjev, hkrati pa mu bo moral plačati 158.400 dolarjev zaradi kršitve enega patenta.

Končno sta se odzvali tudi podjetji. V Samsungu so dejali, da seveda niso pričakovali, da bodo izgubili, a so zadovoljni, da Applu niso prisodili astronomske odškodnine 2,2 milijarde dolarjev, ki jo je bil zahteval, in da je porota ugotovila, da tudi Apple krši en patent. Samsung se bo kljub vsemu pritožil in poizkusil doseči razveljavitev razsodbe, saj po njihovem mnenju Apple ni uspel dokazati kakršnihkoli kršitev.

Apple je le potrdil petkovo izjavo, da sodba potrjuje spoznanja drugih sodišč po svetu, da Samsung namenoma krade njihove zamisli in kopira Applove izdelke. Sedaj sledijo pritožbe, potem pa verjetno kakšen nov proces, saj so vsi dosedanji pokrivali le starejše telefone, medtem ko recimo Galaxy S5 in iPhone 5S čakata na svojih pet minut sodne slave.

3 komentarji

m47hingi ::

Marsikdo bo rekel, da se ponavljam ampak glede na to, da apple vztraja na svojem bom tudi jaz (istočasno ne dajem prav Samsungu glede ostalih zadev, ki jih kopira)

Apple granted patent on slide to unlock, even though it existed 2 years before they invented it



http://www.androidcentral.com/apple-gra...

aha, pa na 4:00 je slide to unlock, če komu ne začne na tem mestu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m47hingi ()

GabrieLeo ::

To je swipe to unlock navzgor, ne pa slide v levo, če že gremov natančnost :)

LJ4L ::

5 minut slave? Za te patente se driajo po več mesecev.
LP from LJ


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sodišče: Samsung mora Applu plačati 539 milijonov dolarjev

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
84545 (2817) Ghost7
»

Apple proti Samsungu dosegel Pirovo zmago

Oddelek: Novice / Tožbe
2513039 (10907) FlyingBee
»

Apple hoče za pet patentov 40 dolarjev na telefon

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
177497 (5029) 1fris
»

Sodnica občutno znižala prisojeno odškodnino v primeru Apple vs. Samsung

Oddelek: Novice / Tožbe
96942 (5147) Massacra
»

Apple v luči petkove zmage terja prepoved prodaje Samsungovih telefonov, a je ne bo d (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
5922498 (19356) Icematxyz

Več podobnih tem