» »

85% mladih živi pri starših

85% mladih živi pri starših

Temo vidijo: vsi
««
9 / 12
»»

Utk ::

Aha. Se pravi da se mladi odselijo, ker jih doma terorizirajo, za te, ki se ne, pa pretirano skrbijo. Levi in desni. Vmesnega ni niti ne more bit. Vsi smo bolani po tej teoriji.

[D]emon ::

Odlicno ste se zreducirali na stereotipe in ad hominem napade. Cestitke. Tapravi slovenski sinovi.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Mufasa ::

[D]emon je izjavil:

Odlicno ste se zreducirali na stereotipe in ad hominem napade. Cestitke. Tapravi slovenski sinovi.

Torej si ti ojdipovec ali zdrav človek? :)
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mufasa ()

Jaz sem zlata ribica prozorne barve na karbidni pogon z mehurcki. :))

To ni varianta. Ali si ojdipovec, ali si pa imel pohabljeno otroštvo in nikoli ne boš normalen. Ni druge.

Ja, ce si zaplankan Slovencelj, potem gledas na vesolje skozi crno-bela ocala, in gradienti ne obstajajo.

ojdipovca oba, torej >:D

m0LN4r ::

Jp, eni pa še podpirajte idejo, da so stari na 1. mestu vi na 2. otroci pa na 3. Odlično tipično yugoslovansko.

Jebeno je, ko so starejši zagonli vse v socialnih časih, zgradil bajturine v mišljenju, da bo njihovim mladim tak al tak še boljše.
Zdaj pa so v tej bajturini, dedek in babibca (84), ata pa mama (52), hčerka s partnerjem pa sin s partnerico (25,20), pa vnuki (leto dni) pa še kak na poti.

Karikiram (50%)
Doma rečeš, radi bi šli na samo k ni dost mesta, mogoč bi kaka finančna podpora mladim prav prišla. Stari pa nč, kot da jih nebi blo. Rajši geldajo kak se vsi jebejo pod isto streho.
Oni pa grejo po nova okna in tondach strešnike za vikend. Pa novega vw tourana gledat, da se lažje pripele do vikenda, kjer lahko v miru TV gleda popoldan, zvečer pa nazaj domu.

Enim stari starši še parcelo ne odstopijo, da bi si lahko zgradil tisto 100m2 montažno hiško, ker so kao oni nardil bajturino, da bodo lahko vsi "komot" pod eno streho. Včasih se mi zdi, da imam v 40m2 stanovanju več prostora za sebe, kot doma z vsemi skupaj pa magari na treh štukih (mamo samo en normalen štuk nič posebnega).
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

GamerBoy ::

Moji starši niso bili nobene rožice, od njih sem bil deležen celega kupa sranja. In ja nisem smel imet hobijev katere sem želel, zato ker jim je bilo odveč.

Še ko sem že zelo zgodaj začel služit svoj denar in ga trošit za hobije so me zajebavali in žalili, češ da samo tratim denar in da naj počnem kaj pametnejšega.

Pa še vedno skrbim za njih, ker boljših staršev nikdar ne bom imel, zato moram imeti rad take kot jih imam.

Tudi kakšne žene pravijo za svoje može: "Saj ko me ne tepe je prav prijeten..." itd.. So navezane nanj, pa čeprav bi bilo bolje, da ga nikoli niso spoznale... Jaz v tej tvoji situaciji vidim nekaj temu podobnega... Neko navezananost, ker brez njih ne znaš oz. jih vseeno potrebuješ, ker si nekako čudno čustveno navezan na njih, kar pa sploh ni tako čudna zadeva, če pomislim na kakšen stockholmski sindrom, kjer ugrabljenec razvije empatijo do ugrabitelja...

Se pa povsem strinjam z Molnarjem in tezo, da za otroke se odločiš za starše pač ne. Zakoni pa marsikdaj nimajo blage veze z neko "fer igro". Raje nimam otrok, kot pa da jih naštancam in od njih pri 18 pričakujem, da gredo od hiše in se potem čez desetletja vrnejo ko bom rabil menjavo plenic in podobne usluge... Ne hvala, mislim da me to že dela boljšega starša od marsikoga, pa sploh otrok nimam in jih niti ne rabim imeti, ker včasih je boljše da jih nimaš, kot pa da so ti v napoto in ne poskrbiš za njih tako, da jim ne povzročiš razne travme predno uspejo pobegnit od tebe.
Ne maraš potuhnjencev in dvoličnežev ?
Potem podpiši:
www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GamerBoy ()

tony1 ::

Se strinjam.

ZaphodBB ::

Grem stavit, da ste po političnem prepričanju vsi levičarji.

D3m ::

Dobro super. To je zdaj zaključeno, upam.
|HP EliteBook|R5 6650U|

ZaphodBB je izjavil:

Ne ne...delimo se malo drugače na 10 dela... na leecherje in na seederje :)

Zgodovina sprememb…

first_line ::

Mufasa je izjavil:

Slovenska mati

Avtor bi se morda moral vprašati, če morda 'sinko' nima časa likati majic?! Mama lepo v penzionu doma (z Jugo krediti odplačan dom) gleda TV, 'lenuh' od sina pa cel dan v službi, da lahko kupi plenice za otroka in da si mati lahko kaj privoščijo.
Potem pa ta sin še družino pelje na izlet. Kako je le lahko tak, saj so mati ga učili da je najlepše doma bit zaplankan. Bog ne daj, da bi edini prosti čas posvetil otroku.

Molnar, ti imaš probleme, ki niso problem te teme. Bi rad bil samostojen ali bi rad da ti zgradijo pol bajte? Kaj te pol briga njihov vikend. Ga bojo prodali pa ne boš rabil skrbet za njih. Zgradili so bajturino, pa še vseeno premajhno, da ni placa še zate. Ne razumem. Očitno bi morali zgradit še eno na samem zate, pol bi pa lahko bil samostojen. Tako, po slovensko.

ZaphodBB je izjavil:

Se oproščam, ker nima verbinca pri roki, ne prihaja izraz komunist iz komune?

(This guilt trapping you are trying to achieve is nothing but a weak trick for weak minded.)

Stockholm ni enostavna reč.

r3dkv1c4 ::

tony1 je izjavil:

Največji problem civilizacije je overpopulation.

to sploh ni res...vedno manj je ljudi na zemlji...in to je tudi cilj peščice ljudi, da iztrebijo folk.....žalostno ampak resnično.

Utk je izjavil:

Molnar, ti imaš probleme, ki niso problem te teme. Bi rad bil samostojen ali bi rad da ti zgradijo pol bajte? Kaj te pol briga njihov vikend. Ga bojo prodali pa ne boš rabil skrbet za njih. Zgradili so bajturino, pa še vseeno premajhno, da ni placa še zate. Ne razumem. Očitno bi morali zgradit še eno na samem zate, pol bi pa lahko bil samostojen. Tako, po slovensko.

Saj človek ne govori nonstop o sebi. Imamo še sorodnike (bližnje/daljne), prijatelje, druge ljudi, ki jih poznamo in vidimo v kakšnem dreku so. Smo tudi že bli pri katerem na obisku in videli kaka je situacija. No vglavnem. Nisem še srečal ideal, kot ga nekateri opisujejo.
Trade Republic 38MVDVXM

To sigurno. Ampak če nekdo pri 18 letih komaj čaka, da gre od bajte, morda ni spet toliko samostojen kot sit vsega sranja doma. Pustimo Skandinavce...koliko sem njih spoznal, bi tudi jaz težko zdržal v isti bajti. En teden, kaj šele 50 let.

r3dkv1c4 je izjavil:

tony1 je izjavil:

to sploh ni res...vedno manj je ljudi na zemlji...in to je tudi cilj peščice ljudi, da iztrebijo folk.....žalostno ampak resnično.

Torej, populacija ljudi se zmanjšuje, narašča pa število "ostalih"? Kdo pa so to? Reptili? Zombiji? :|

DOOM_er ::

Invictus je izjavil:

@Utk

Kot ponavadi nisi razumel mojega posta. Živeti lastno, neodvisno življenje je vredno vsakega centa ...

PA nima to veze ali se razumeš s starši ali ne ...

+1. Sicer nekako le zbijem čez mesec, ampak vsak cent se vrne 30x.
Robots will steal your job. But that's OK

jype ::

ZaphodBB> Grem stavit, da ste po političnem prepričanju vsi levičarji.

Jaz sem. Mislim, da je dobro, da družba skrbi za starejše, če v aboten egoizem vzgojeni otroci ne morejo.

Invictus> Živeti lastno, neodvisno življenje je vredno vsakega centa ...

Natanko koliko centov je vredno? Ker vsakega centa je vredno le, če te stane dovolj malo, da je standard potem višji (vključno s stroški sprejemanja kompromisov s starši), kot bi bil pri življenju doma.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

ZaphodBB ::

Jaz sem. Mislim, da je dobro, da družba skrbi za starejše, če v aboten egoizem vzgojeni otroci ne morejo.

Mene skrbi obet družbe v kateri se začnemo vsi po vrsti odločati, da s tastarimi naj se ukvarja kdo drug, ker mi smo preveč zaposleni z "življenjem".

Invictus ::

jype je izjavil:

Za
Natanko koliko centov je vredno? Ker vsakega centa je vredno le, če te stane dovolj malo, da je standard potem višji (vključno s stroški sprejemanja kompromisov s starši), kot bi bil pri življenju doma.

Bi imel več keša če bi živel doma.

Ampak se ne splača. Svoj mir, lastna ključavnica je vredna veliko. največ je pa vredno zavedanje da te nihče ne kontrolira, kar doma te. Ne morejo starci iz svoje kože.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Okapi ::

V resnici vsak sam odloča, koliko centov je takšna samostojnost res vredna. Je odvisna tudi od velikosti hiše/stanovanja, ki ga imajo starši, odnosov med starši in otroci in predvsem koliko ti, po plačilu "stroškov za samostojnost", še ostane za ostale stvari. Je kar razlika, če zaslužiš 3 jurje na mesec ali če zaslužiš manj kot jurja.

Pa nekateri pozabljate, da imajo tudi starši radi mir in nekateri komaj čakajo, da se otroci spokajo na svoje. V nasprotju s prepričanjem nekaterih mlajših na tem forumu tudi tisti s 50+ leti radi (na glas) seksajo>:D in jim je zoprno, če vedo, da v sosednji sobi vse sliši sin ali hčer.

O.

Sam sem se odselil ko sem zaslužil današnjih 700 EUR. Tako da mi ne jamrat kako rabiš 3k čukov da greš.

Pač za začetek najameš samo sobo ... Zna biti precej zabavno v stanovanju, kjer so sostanovalci približno isti letnik kot ti.

Rabiš nekaj čemur nekateri rečejo jajca, drugi pa neodvisnost in zrelost.

Samo tukaj vsi pričakujejo kako jim bodo starši kupili s krediti neobremenjeno stanovanje, potem bi pa šli na svoje ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Invictus je izjavil:

Sam sem se odselil ko sem zaslužil današnjih 700 EUR. Tako da mi ne jamrat kako rabiš 3k čukov da greš.

Pač za začetek najameš samo sobo ... Zna biti precej zabavno v stanovanju, kjer so sostanovalci približno isti letnik kot ti.

Rabiš nekaj čemur nekateri rečejo jajca, drugi pa neodvisnost in zrelost.

Samo tukaj vsi pričakujejo kako jim bodo starši kupili s krediti neobremenjeno stanovanje, potem bi pa šli na svoje ...

To je to...povprečni slovenski sinovi = brezjajčni mammas boy, ojdipovci (tašča included)

r3dkv1c4 ::

tony1 je izjavil:

r3dkv1c4 je izjavil:

tony1 je izjavil:

Torej, populacija ljudi se zmanjšuje, narašča pa število "ostalih"? Kdo pa so to? Reptili? Zombiji? :|

proof?

or bullshit talking

Invictus> Bi imel več keša če bi živel doma.
Invictus> Ampak se ne splača.

Fino. Marsikdo ne bi preživel, če ne bi živel doma. Trditi, da nima jajc, je najmanj žaljivo.

thramos ::

A si ni sam kriv, ker se ni naučil programirat in zaposlil v prvem startupu?

jype je izjavil:

Invictus> Bi imel več keša če bi živel doma.
Invictus> Ampak se ne splača.

Fino. Marsikdo ne bi preživel, če ne bi živel doma. Trditi, da nima jajc, je najmanj žaljivo.

Marsikdo bi preživel brez pleha, tako pa raje pri Hotel Mama/Tašča in namesto najema sobce za 150 na mesec, raje lizing za avto, saj streha nad glavo je.

Kratkoročno povsem racionalno obnašanje imho...potem, ko pa mamika/tašćika umrčka in pridejo še 3je dediči na "tvojo streho" se pa kregat ali še huje...leecher

Zgodovina sprememb…

thramos> A si ni sam kriv, ker se ni naučil programirat in zaposlil v prvem startupu?

Seveda si je - tako kot si je sam kriv, če se _je_ naučil programirat in se zaposlil v prvem startupu.

Ampak obsojat eno ali drugo je absurdno.

Mufasa> Marsikdo bi preživel brez pleha, tako pa raje pri Hotel Mama/Tašča in namesto najema sobce za 150 na mesec, raje lizing za avto, saj streha pod glavo je.

Trda streha je pod glavo, ampak vsak se glede stroškov hotela mama odloča sam.

Mufasa> Kratkoročno povsem racionalno obnašanje imho...potem, ko pa mamika/tašćika umrčka in pridejo še 3je dediči na "tvojo streho" se pa kregat ali še huje...leecher

Greš pač takrat v najem. Če z denarjem nisi razmetaval, si v precej boljšem položaju kot bi bil, če bi se odselil od doma takrat, ko ti na forumu rečejo, da si brez jajc.

Saj nihče nikogar ne obsoja.

Ampak zagovarjanje kako se je bolje oklepati mamine kikle kot biti na svoje, to pa ne pritiče 30 in več letnemu moškemu.

Poleg tega življenje pri starših tudi ni zastonj. Non-stop nekaj delat okoli bajte ker fotr "teži". Investirati v eno staro, nepraktično bajturino, kurjave se najbrž tudi ne dobi zastonj ... Da ne govorim da je lahko bajturina v neki vukojebini zaradi česar potrebuješ obvezno 2 avta, ker javnega prevoza ni.

Poleg tega imam občutek da marsikdo živi doma in ne prispeva nič za stroške. Potem ni čudno da se mu ne da iti stran. Seveda ko bodo ta stari postali betežni in dementni, se bodo pa spraševali ali so moralno odgovorni skrbeti za njih kot se nekdo sprašuje v drugi temi.

To, tudi po medijih, čez vse meje prehvaljena solidarnost med generacijami je samo še en primer, kjer bi narod rabil konkretno psihoanalizo in samorefleksijo ... Je precej znanih slovenskih psihiatrov pisalo o tem knjige, pa tudi precej tujih antropologov, ki so raziskovali Slovence.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

jype je izjavil:

Seveda si je - tako kot si je sam kriv, če se _je_ naučil programirat in se zaposlil v prvem startupu.

Ampak obsojat eno ali drugo je absurdno.

Dobro. Sicer v drugih temah pišeš o takšnih v malo drugačnem tonu, ampak nima veze.

Takšnih, ki si res ne bi morali privoščiti življenja na svojem, je razmeroma malo. Zelo malo. In o teh ne razpravljamo, ampak o tisti večini, ki bi si samostojnost lahko privoščila pa si je ne, zaradi vseh ugodnostih, ki jih prinaša življenje v hotelu mama.

mn ::

Takšnih, ki si res ne bi morali privoščiti življenja na svojem, je razmeroma malo. Zelo malo. In o teh ne razpravljamo, ampak o tisti večini, ki bi si samostojnost lahko privoščila pa si je ne, zaradi vseh ugodnostih, ki jih prinaša življenje v hotelu mama.

Jaz pa ne razumem zakaj nekateri razumete življenje domov kot avtomatsko življenje v "hotelu mama"? Misliš, da ni možno skrbeti zase če živiš v isti hiši kot starša?

thramos> Takšnih, ki si res ne bi morali privoščiti življenja na svojem, je razmeroma malo. Zelo malo. In o teh ne razpravljamo, ampak o tisti večini, ki bi si samostojnost lahko privoščila pa si je ne, zaradi vseh ugodnostih, ki jih prinaša življenje v hotelu mama.

Ja, pa naj, ane? Enim pač drag športni avto pomeni več kot življenje na drugem naslovu.

thramos> Sicer v drugih temah pišeš o takšnih v malo drugačnem tonu, ampak nima veze.

Pišem tako, kot terja tema pogovora: Če nekdo jamra, da ne dobi službe, mu povem, da bi jo lahko, če bi v to vložil dovolj truda.

Če nekdo jamra, da _drugi ljudje_ živijo pri starših, mu povem, da to ni njegov problem.

Invictus> Ampak zagovarjanje kako se je bolje oklepati mamine kikle kot biti na svoje, to pa ne pritiče 30 in več letnemu moškemu.

Kdo pa to zagovarja?

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Kdo pa to zagovarja?

Vsi, ki živijo v mama hotelu.

Ker se splača ... Najbolj izrabljena fraza za izgovore v Sloveniji ...

Invictus> Vsi, ki živijo v mama hotelu.

Res? Jaz poznam en kup takih, ki raje ne bi, pa si (še) ne morejo privoščiti samostojnega življenja, ki bi bilo primerljive kakovosti.

Invictus> Ker se splača ... Najbolj izrabljena fraza za izgovore v Sloveniji ...

Ne razumem - zakaj tebe tako boli, da nekateri raje izberejo drugo možnost kot ti? Razumem, da bi te to motilo, če bi s tem škodovali tebi, ali če bi nonstop jamrali, kako je grozno živeti doma - ampak očitno tega ne počnejo. Torej?

Zgodovina sprememb…

A so v tej raziskavi tudi tisti, ki so stari 30-50 let in živijo pri starših? Ali je bolj mišljeno na tiste do 30?
Če se gre za tiste od 30-50 so verjetno še mišljenja, da dokler nimam za bajturino bom rajš doma, kot pa v manjšem stanovanju ali novogradnji.

Ko se malo pelješ po sloveniji lahko vidiš, da še vedno prevladuje gradnja okoli 200-300m2, redkokje vidiš funkcionalno hiško 100m2, če gledamo samo privat gradnjo. Enim je pač izpod časti živeti v manjši hiši na svojem, zato ne grejo na svoje.

V kolikor jaz vidim je od teh 85% večina doma zaradi denarja "manjših stroškov", ne pa nekega pretiranega udobja.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

m0LN4r> V kolikor jaz vidim je od teh 85% večina doma zaradi denarja "manjših stroškov", ne pa nekega pretiranega udobja.

Ja, pa naj bodo. Pretirano udobje? Udoben pisarniški stol, navadna lesena miza in kvalitetna tipkovnica in dva spodobna monitorja? To maš lahko tudi v svoji sobi v mamini hiši.

jype je izjavil:

Ne razumem - zakaj tebe tako boli, da nekateri raje izberejo drugo možnost kot ti? Razumem, da bi te to motilo, če bi s tem škodovali tebi, ali če bi nonstop jamrali, kako je grozno živeti doma - ampak očitno tega ne počnejo. Torej?

Ne moti me.

Ravno tako kot oni zagovarjajo udobje mam hotela in nizke stroške, sam zagovarjam svobodo in neodvisnost. Sam kaj ko večina Slovencev ne pozna pomena teh dveh besed.

Sicer je pa danes tukaj objavljen en prispevek o prostovoljni sužnosti. V tem primeru svojim staršem.

jype je izjavil:

m0LN4r> V kolikor jaz vidim je od teh 85% večina doma zaradi denarja "manjših stroškov", ne pa nekega pretiranega udobja.

Ja, pa naj bodo. Pretirano udobje? Udoben pisarniški stol, navadna lesena miza in kvalitetna tipkovnica in dva spodobna monitorja? To maš lahko tudi v svoji sobi v mamini hiši.

Takšen gre lahko na svoje, če se odpove domačemu hladilniku in likalniku takoj in ima za 20m2 garsonjero.

Saj mene bolj zanima kako je mišljena ta raziskava. A so vnjej zajete družine al samski moški "single ladies" brez perspektive al mešano na žaru?
Trade Republic 38MVDVXM

Invictus> Sicer je pa danes tukaj objavljen en prispevek o prostovoljni sužnosti. V tem primeru svojim staršem.

Aja? Večina 30+ mularije, ki živi pri starših, mamam dovoli, da jim perejo, sesajo in kuhajo.

m0LN4r> Takšen gre lahko na svoje, če se odpove domačemu hladilniku in likalniku takoj in ima za 20m2 garsonjero.

Ja, lahko gre, ampak noče, niti mu ni treba.

m0LN4r> Saj mene bolj zanima kako je mišljena ta raziskava. A so vnjej zajete družine al samski moški "single ladies" brez perspektive al mešano na žaru?

Da je odstotek tako visok očitno priča o tem, da gre za vse po vrsti - da živijo pri starših je pa posledica tega, da ima tako veliko staršev tako velike nepremičnine zaradi specifike jugoslovanskega financiranja nepremičnin sredi druge polovice prejšnjega stoletja.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Pišem tako, kot terja tema pogovora: Če nekdo jamra, da ne dobi službe, mu povem, da bi jo lahko, če bi v to vložil dovolj truda.

Če nekdo jamra, da _drugi ljudje_ živijo pri starših, mu povem, da to ni njegov problem.

Ah ne no, sej ne jamramo. Samo povemo svoje mnenje o njihovi samostojnosti.

Jamrajo oni, samo svoje jamranje skrivajo v "sej doma je čist ok", "čist sem samostojen ko živim doma", "zakaj bi se selil v majhno stanovanje če mam doma celo nastropje" in podobno. Seveda - njihova odločitev in ne naš problem, ampak a jim ne smemo povedat, da bi se lahko odselili, če bi v to vložili dovolj truda?

Invictus je izjavil:

jype je izjavil:

Kdo pa to zagovarja?

Vsi, ki živijo v mama hotelu.

Ker se splača ... Najbolj izrabljena fraza za izgovore v Sloveniji ...

To ni res. Jaz živim "doma", ampak to ni noben hotel. Ni nobene razlike kot če bi živel v nekem stanovanju. Stroški so vsi na mojih trajnikih ali kako drugače, če mi kaj dajo dajo, če ne pa ne. Ne kompliciram.
Pa še dosti podobnih poznam.
V glavnem, lahko si tudi doma samostojen, lahko si pa copata na drugem koncu sveta.
Če imaš za starše psihopate je pa najbrž res malo hujše kot če imaš za psihopate sosede v bloku. Pri kolk tolk normalnih ljudeh strašne razlike ni.
Verjetno ne bi blo nič dražje kupit stanovanje. Sigurno bi pa blo dražje postavit novo bajto. Pa morda tudi to bom, če me pikne, ampak niti za to si ne bom jemal posojila.

Zakaj bi imel svoj telefon, če ti ga lahko mama posodi (ma dualsim)...
Trade Republic 38MVDVXM

thramos> Ah ne no, sej ne jamramo. Samo povemo svoje mnenje o njihovi samostojnosti.

"Samostojnost" je zelo izmuzljiva reč. A to pomeni, da znaš preživeti sam? Potem so samostojni samo tisti psihiči iz Amerike.

Ja, mnogi od teh ljudi bi se težko znašli sami, ampak veliko je tudi takih, ki samostojno živijo v stanovanjih staršev, ker si lastnih ne morejo privoščiti, pa se nimajo za neodvisne, ker so dejansko materialno odvisni od volje staršev.

thramos> a jim ne smemo povedat, da bi se lahko odselili, če bi v to vložili dovolj truda?

Komot - ampak taka odselitev ni brez stroškov. Ti so lahko manjši (če so starši zahtevni) ali pa večji od življenja doma. Meni bi poslovno gledano precej pomagalo, če bi lahko doma živel 10 let dlje.

m0LN4r> Zakaj bi imel svoj telefon, če ti ga lahko mama posodi (ma dualsim)...

Da te lako mama pokliče na kosilo.

jype je izjavil:

m0LN4r> Zakaj bi imel svoj telefon, če ti ga lahko mama posodi (ma dualsim)...

Da te lako mama pokliče na kosilo.

Dobra :D
Trade Republic 38MVDVXM

jype je izjavil:

"Samostojnost" je zelo izmuzljiva reč. A to pomeni, da znaš preživeti sam? Potem so samostojni samo tisti psihiči iz Amerike.

V danem kontekstu je precej jasna.

Komot - ampak taka odselitev ni brez stroškov. Ti so lahko manjši (če so starši zahtevni) ali pa večji od življenja doma. Meni bi poslovno gledano precej pomagalo, če bi lahko doma živel 10 let dlje.

Ja, odseliti se od doma (ponavadi) ni preprosto. To je point. Da plačaš za samostojnost.

thramos> V danem kontekstu je precej jasna.

Jaz sem bil samostojen tudi preden sem šel od doma. Samostojnost ni ekvivalentna življenju na drugem naslovu.

thramos> Ja, odseliti se od doma (ponavadi) ni preprosto. To je point. Da plačaš za samostojnost.

Ta sredstva se da v mnogih primerih tudi pametneje porabiti.

Zgodovina sprememb…

««
9 / 12
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mesečni stroški bivanja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11225162 (21016) zobnik
»

Investicija v nepremičnino staršev punce (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15228973 (23047) ProGo
»

Iti na "svoje" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13328571 (25480) bender rodri

Več podobnih tem