» »

85% mladih živi pri starših

85% mladih živi pri starših

Temo vidijo: vsi
««
8 / 12
»»

kixs ::

vaščan... si ze kdaj slisal za locila!?

m0LN4r ::

Jah, ko so slišal da bodo slabe penzije so si nekateri našopal otroke, da bodo za njih skrbeli.
Eni mislijo, da bom jaz žrtvoval svoj čas, čas svoje družine, užitek prosti čas in hobije, da bom 20+ let skrbel za dva, ki sta z eno nogo v grobu, tako kot se jima sprdne?
Imamo zato inštitucije in plačane ljudi.

To je malo skregano s tem, da se izgovarjajo: "saj so oni skrbeli za tebe ko si bil majhen" ja so, ampak sem bil del njihove družine, njihov otrok, ki so si ga sami nardil želel itd.
Niso žrtvovali in zanemarjali drugih zaradi mene. Prej obratno.

Ni isto, če skrbiš za samo dva otroka
ali
pa dva otroka in še dva dementična, bolana ostarela človeka, ki te rabita na vsakem koraku. Dejansko porabiš za ta stara dva več časa, dopusta in živcev, kot za otroke.

Seveda, če maš idealne stare starše, ki nimajo nobenih problemov z zdravjem je ok, ampak ko moraš začet jih vozit k zdravniku vsak teden, jim tablete sortirat, pritisk merit vsak večer, zasrano školjko 3x na dan spucat, itn. pol ti več ni vseeno.

Včasih je skrb za dva starejša človeka isto, kot da bi skrbel za (1-2 letne) dojenčke za obdobje 20+ let, ki znajo pametovat pa govorit.
V zameno da lahko živiš pod njihovo streho. Ne hvala.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Invictus ::

m0LN4r je izjavil:

Jah, ko so slišal da bodo slabe penzije so si nekateri našopal otroke, da bodo za njih skrbeli.
Eni mislijo, da bom jaz žrtvoval svoj čas, čas svoje družine, užitek prosti čas in hobije, da bom 20+ let skrbel za dva, ki sta z eno nogo v grobu, tako kot se jima sprdne?

Po zakonu si dolžan skrbeti za svoje ostarele starše. Sploh če hočeš kaj podedovati ...

m0LN4r je izjavil:

Včasih je skrb za dva starejša človeka isto, kot da bi skrbel za (1-2 letne) dojenčke za obdobje 20+ let, ki znajo pametovat pa govorit.
V zameno da lahko živiš pod njihovo streho. Ne hvala.

Če teh stvari ne znaš predebatirati preden postaneta taka in se pravilno odločiti, potem je to to.

Seveda se pa lahko odseliš na svoje.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Po zakonu moraš marsikaj...

Pač ni fer od starejših pa pika. Zahtevajo 200 enot od mlajše generacije, dal so nam pa 50 enot.
Trade Republic 38MVDVXM

Utk ::

Če se preseliš na svoje boš "profitiral" samo to, da se boš moral z avtom vozit k njim rit brisat. Še zmeraj ti to ne uide.
Lahko pa živiš v sosednji sobi pa jih glih tako pustiš da se znajdejo po svoje. Če ti je hiša všeč, jo boš zmeraj lahko kupil na dražbi ali preko oglasa. Tudi če oni živijo v sosednji sobi. Če ne je pa itak vseeno.
Tako da sigurno ni problem v tvoji lokaciji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Zakaj pa bi ti morali starši karkoli dati?

Kolikor je meni znano, so te starši samo dolžni spravit do izobrazbe, potem pa na svoje.

Sta pač navajena udobja mama hotela ...

Ne rabijo ti nič dat. Rit jim pa vseeno moraš brisat. Ali boš to naredil sam, ali pa plačal koga, to je vsa izbira.
Ali ji boš pa rekel, da naj živijo kakor hočejo, ker ti itak niso nič dali, oz. nič nočeš. To je tista empatija, ki se jo lahko naučiš samo ko greš od doma, ne?

Invictus je izjavil:

Zakaj pa bi ti morali starši karkoli dati?

In obratno.

Ja pa al si ti starše nardil al oni tebe?
V zakonu ne piše, da moraš imeti otroke, zato da jih na stara leta izsiljuješ pa izkoristiš, ker v zakonu tak piše.

Ti boš njim plačeval oskrbovanje oni pa tebi najemnino nočejo.

Drobni tistk:
nimam mama hotela. Pa sploh nima veze z napisanim.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Smurf ::

V takem primeru starsi lahko prodajo hiso in si placajo oskrbo v kvalitetnem domu.

Win-Win za obe strani.

thramos ::

m0LN4r je izjavil:

To je malo skregano s tem, da se izgovarjajo: "saj so oni skrbeli za tebe ko si bil majhen" ja so, ampak sem bil del njihove družine, njihov otrok, ki so si ga sami nardil želel itd.
Niso žrtvovali in zanemarjali drugih zaradi mene. Prej obratno.

ali
pa dva otroka in še dva dementična, bolana ostarela človeka, ki te rabita na vsakem koraku. Dejansko porabiš za ta stara dva več časa, dopusta in živcev, kot za otroke.

Seveda, če maš idealne stare starše, ki nimajo nobenih problemov z zdravjem je ok, ampak ko moraš začet jih vozit k zdravniku vsak teden, jim tablete sortirat, pritisk merit vsak večer, zasrano školjko 3x na dan spucat, itn. pol ti več ni vseeno.

Em, za otroke ni potrebno žrtvovati ničesar in zanemarjati drugih? Sicer še nimam otrok, pa mi je jasno, da ni tako. Starši niso del tvoje družine?

A če ima otrok težave z zdravjem, potem je popolnoma ok, da ga zapreš v neko ustanovo in živiš naprej ter se delaš da ga ni? Če v tvojem zadnjem stavku "idealne stare starše, ki nimajo nobenih problemov z zdravjem" zamenjaš "starše" zamenjaš z "otroke", gre za popolnoma isto situacijo?

Zelo zanimiv odnos do svojih najbližjih ... od ubogega reveža, ki so ga spravili na svet in skrbeli zanj, dokler je bil nebogljen, pa ga nihče ni vprašal če si tega želi. :8)

Kar si napisal bi blo kul, če nebi pregledal tole:
ali
pa dva otroka in še dva dementična, bolana ostarela človeka, ki te rabita na vsakem koraku 20+ let.

Sicer pa lej, eni smo že bli od 5 let naprej na njivi, hosti, goricah, na traktorju, v štali itd. Ne pa v fotelju pred televizijo in z hrano po naročilu na mizi.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

m0LN4r je izjavil:

ali
pa dva otroka in še dva dementična, bolana ostarela človeka, ki te rabita na vsakem koraku 20+ let.

Plačaj oskrbo za svoje starše, pa se ne bo treba ukvarjati z njimi. Seveda se lahko zgodi da potem ne bo nič za dediščino.

Sam imam s svojimi že tako zmenjeno. Ko bosta nesposobna skrbeti zase, gresta v dom. Sta se sama tako odločila. Bo najbrž na začetku šok, ampak se bosta že znašla. Nočeta biti meni breme ...

Invictus je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

ali

Plačaj oskrbo za svoje starše, pa se ne bo treba ukvarjati z njimi. Seveda se lahko zgodi da potem ne bo nič za dediščino.

Sam imam s svojimi že tako zmenjeno. Ko bosta nesposobna skrbeti zase, gresta v dom. Sta se sama tako odločila. Bo najbrž na začetku šok, ampak se bosta že znašla. Nočeta biti meni breme ...

To je edino pametno. Težava je v tem, kako jih prepričat v to, da ti nočejo biti v breme. Kot da bi govoril zidu/njim.
- Sicer pa ja, če eni nebi dnarja metal v vikende in jih preurejal, bi si pravtako lahko sami plačal oskrbo, ampak "no way, saj mam zato otroke"
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

m0LN4r je izjavil:

ali

Sej je jasno - za dva popolnoma nesamostojna človeka, pa je čisto vseeno koliko sta stara, družina sama zelo težko skrbi 20 let. Da se v tem primeru poslužuje zunanjo pomoč, ni nič narobe.

Napačen pa je odnos, da je potrebno osebo ob najmanjšem upadu zmožnosti samostojnega preživetja čim hitreje spraviti s poti (če si tega seveda sami ne želijo). Da je čas za kolege in hobiji. Če je to samoumevno na eni strani življenja, zakaj ne bi bilo še na drugi?

Odvisno je od tega kakšen odnos so imeli oni do tebe ne?
Al boš jim ti dal zlata jajca na stara leta medtem, ko so oni zidal bajturine pa vikende, ti pa nisi smel trenirat nogometa, ker je 15km predaleč zato? Vikend pa isto 15km?

Pač. Milo za žajfo.
Jaz nisem egoističen in bi šel ob prvi priliki v dom za ostarele in bajto prepustil kompletno mladim. Nevem zakaj bi stem čakal do smrti oz. ko bom mel že vnuke na faksu oz. vnuki že otroke.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

thramos je izjavil:

Napačen pa je odnos, da je potrebno osebo ob najmanjšem upadu zmožnosti samostojnega preživetja čim hitreje spraviti s poti (če si tega seveda sami ne želijo). Da je čas za kolege in hobiji. Če je to samoumevno na eni strani življenja, zakaj ne bi bilo še na drugi?

Ta odnos je povsem v redu. Sam pač je treba živeti s posledicami svojih odločitev ...

Hobiji in kolegi so ravno tako legalna odločitev kot odločitev da boš brisal rit svojim staršem.

ZaphodBB ::

m0LN4r je izjavil:

Al boš jim ti dal zlata jajca na stara leta medtem, ko so oni zidal bajturine pa vikende, ti pa nisi smel trenirat nogometa, ker je 15km predaleč zato? Vikend pa isto 15km?

Pač. Milo za žajfo.
Jaz nisem egoističen in bi šel ob prvi priliki v dom za ostarele in bajto prepustil kompletno mladim. Nevem zakaj bi stem čakal do smrti oz. ko bom mel že vnuke na faksu oz. vnuki že otroke.

Seveda, ker si ti kreten naj za tvoje starše skrbijo otroci drugih staršev. Oziroma, ker nimam dovolj dela in stroškov s svojima staršema, bom skrbel še za tvoja.

Bom že. Meni moj ego ni tako pomemben, da bi se zaradi tega obnašal kot totalen idiot.

Totalni idioti bojo pa tudi dobili po riti. Ali kot pravijo, božji mlini meljejo počasi, zmeljejo pa vse.

Lahko definiraš kake stroške boš mel ti z mojimi starši, ki so doma in jim je vse prinešeno k nosu?
Oz. kake stroške bi mel ti z mojimi starši, če grejo v dom in bi si ga plačali?

Če tak gledaš na stvari, maš stroške z vsakim mimoidočim človekom na ulici.
Trade Republic 38MVDVXM

ZaphodBB je izjavil:

Seveda, ker si ti kreten naj za tvoje starše skrbijo otroci drugih staršev. Oziroma, ker nimam dovolj dela in stroškov s svojima staršema, bom skrbel še za tvoja.

Bom že. Meni moj ego ni tako pomemben, da bi se zaradi tega obnašal kot totalen idiot.

Totalni idioti bojo pa tudi dobili po riti. Ali kot pravijo, božji mlini meljejo počasi, zmeljejo pa vse.

Zakaj bi pa ti moral skrbeti za tuje starse? Razen, ce delas v domu za ostarele, ampak potem je to tvoja sluzba.

Ne vem, ko bom jaz star in ne bom mogel skrbeti zase, bom z veseljem sel v dom, ne pa bil breme svojim otrokom.

Mufasa ::

Ni v slo neka varjanta da grejo ostareli po neki starosti/kriterijih v dom, v zameno da odstopijo vse imetje državi?
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

tony1 ::

ZaphodBB je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Pač. Milo za žajfo.

Opozarjam, da, ne boš verjel, so na svetu tudi starši, ki vse življenje niso bili ravno rožica.

Mufasa je izjavil:

Ni v slo neka varjanta da grejo ostareli po neki starosti/kriterijih v dom, v zameno da odstopijo vse imetje državi?

Ja, če so nepokretni. Pa ne kar tako v zameno za premoženje, dom je treba plačat, najprej v denarju, če tega ni, plača tist ki bo dedoval, če niti tega ni oz. noče, "deduje" in plačuje občina. Ampak taki primeri so redki.
To ni tako, da bi bil ti star 80 let in rekel občini, evo tu imate bajto vredno 30 jurjev, zdaj me pa pedenajte do smrti, malo morgen. Najprej je treba malo potrpet po bolnicah, potem razne pomoči na domu in neki bedni dodatki za to, ko res ne gre več pride šele to na vrsto. Tista hiša ni dost niti za 3 leta. In kaj bi občine s takimi hišami, že tako so vse v minusu.

tony1 je izjavil:

ZaphodBB je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Pač. Milo za žajfo.

Opozarjam, da, ne boš verjel, so na svetu tudi starši, ki vse življenje niso bili ravno rožica.

Točno tako!
Dejmo nardit otroke = delavce = uni ki bodo skrbeli za nas = ko jih jebe pozneje, važn je da se mamo mi fajn, zapravlamo, če pa nebojo htel jih prisilmo, sej itak nimajo nič, smo mi že vse zagonli, kar smo lahk.
Trade Republic 38MVDVXM

tony1 je izjavil:

ZaphodBB je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Pač. Milo za žajfo.

Moji starši niso bili nobene rožice, od njih sem bil deležen celega kupa sranja. In ja nisem smel imet hobijev katere sem želel, zato ker jim je bilo odveč.

Še ko sem že zelo zgodaj začel služit svoj denar in ga trošit za hobije so me zajebavali in žalili, češ da samo tratim denar in da naj počnem kaj pametnejšega.

Pa še vedno skrbim za njih, ker boljših staršev nikdar ne bom imel, zato moram imeti rad take kot jih imam.

Idioti tega seveda tega ne morejo razumeti, ker imajo svoje narcisistične glave pregloboko zarinjene v svoje riti.

In še vedno velja, da če ne boste vi skrbeli za svoje starše, bodo morali zanje skrbeti otroci drugih otrok. Razen če mislite, da domove za starostnike financirajo vesoljci.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZaphodBB ()

m0LN4r je izjavil:

Točno tako!
Dejmo nardit otroke = delavce = uni ki bodo skrbeli za nas = ko jih jebe pozneje, važn je da se mamo mi fajn, zapravlamo, če pa nebojo htel jih prisilmo, sej itak nimajo nič, smo mi že vse zagonli, kar smo lahk.

Zakaj pa misliš da se dela otroke? Bodoči davkoplačevalci ...

BB: Prav, če tako misliš, saj gre za tvoj lajf.

Nobene potrebe pa ni izgubljati razsodnosti z vesoljskimi primerami, če se kdo ne strinja s tabo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

Jaz sem skozi svoje odločitve dobil možnost sprave s svojimi starši. Kdor beži od svojih staršev te priložnosti nikdar ne bo dobil.

Kar se pa vesoljcev tiče, meni bi bilo čisto vseeno, če ne bi rabil živeti tvojih ali pa molnarjevih staršev... Zato, da bosta vidva lahko igrala fuzbal in gradila vikende.

Utk je izjavil:

Mufasa je izjavil:

Ja, če so nepokretni. Pa ne kar tako v zameno za premoženje, dom je treba plačat, najprej v denarju, če tega ni, plača tist ki bo dedoval, če niti tega ni oz. noče, "deduje" in plačuje občina. Ampak taki primeri so redki.
To ni tako, da bi bil ti star 80 let in rekel občini, evo tu imate bajto vredno 30 jurjev, zdaj me pa pedenajte do smrti, malo morgen. Najprej je treba malo potrpet po bolnicah, potem razne pomoči na domu in neki bedni dodatki za to, ko res ne gre več pride šele to na vrsto. Tista hiša ni dost niti za 3 leta. In kaj bi občine s takimi hišami, že tako so vse v minusu.

Ok se prav recmo, da ma večina današnjih upokojencev pri 63 letih polovico od 100k vredne nepremičnine v kateri živi in 500€ penzije. Predpostavimo da se v Sloveniji najde nekje pač poceni dom za cca 800€ na mesec in da bi ga rabili ko so stari 70let. (prej pač poštukajo otroci oz se rihtajo sami)

Se prav 300€ na mesec jim zmanjka in 50000/300 = za 166 mesecev se pravi cca 13 let to je do spoštljive dobe 83 let. Do takrat se pa ufurajo v to brezplačno občinsko varjanto.

A to ne gre skoz?

m0LN4r je izjavil:

Pač. Milo za žajfo.

Če so te pustili na vratih sirotišnice, pri 60 pa se pojavijo in želijo strežbo, potem so pomisleki smiselni, ja. Če pa so ti nudili vse, kar si kot nebogljen potreboval, bi človek pričakoval, da jim boš vrnil vsaj toliko, seveda po svojih zmožnostih. Kar vključuje kar nekaj brisanja posrane riti.

V to, kako boste vsi radostno odšli v dom za ostarele, ko vam bo prvič nekaj padlo iz rok, pa zelo dvomim.

Mufasa je izjavil:

Utk je izjavil:

Mufasa je izjavil:

Ok se prav recmo, da ma večina današnjih upokojencev pri 63 letih polovico od 100k vredne nepremičnine v kateri živi in 500EUR penzije. Predpostavimo da se v Sloveniji najde nekje pač poceni dom za cca 800EUR na mesec in da bi ga rabili ko so stari 70let. (prej pač poštukajo otroci oz se rihtajo sami)

Se prav 300EUR na mesec jim zmanjka in 50000/300 = za 166 mesecev se pravi cca 13 let to je do spoštljive dobe 83 let. Do takrat se pa ufurajo v to brezplačno občinsko varjanto.

A to ne gre skoz?

Če bojo pri 83 letih še kolk tolk pokretni, in če ne bojo imeli s čim plačevat, bojo leteli iz doma.
Če ne bojo pokretni je pa itak vseeno kje pa kako so bli prej.
Ko greš v dom, domu zelo natančno razložiš kdo bo to plačeval, fučka se njim za hišo in vse, recimo 500 evrov od penzije, 300 pa "otroci", z imenom in priimkom, ne "nek denar na banki", to njim nič ne pomeni. Otroci oz. tist sam seveda lahko plačuje s tistim denarjem, ampak ko ga zmanjka, ne bo to doma čisto nič zanimalo niti ne bojo zato avtomatsko dobili denarja od občine.

Zgodovina sprememb…

ZaphodBB je izjavil:

Jaz sem skozi svoje odločitve dobil možnost sprave s svojimi starši. Kdor beži od svojih staršev te priložnosti nikdar ne bo dobil.

Kar se pa vesoljcev tiče, meni bi bilo čisto vseeno, če ne bi rabil živeti tvojih ali pa molnarjevih staršev... Zato, da bosta vidva lahko igrala fuzbal in gradila vikende.

Nesmiselno razmišljanje, ker tudi jaz plačujem davke.

Poleg tega natančneje beri poste, vikendov ni, in jih noče graditi forumaš. Takšnih popolnoma nesmiselnih vlaganj v 3x prevelike nepremičnine, ki ne bodo nikoli končane, je v tej deželi ceglov kolikor hočeš.

Vikende so ti gradili glih stare generacije pa bajturine. Zdaj pa nimajo za sebe ne za familijo. Bravo. Varčevanje je že obstajalo pred 50 leti za njih.

Kot novorojenček nimaš izbire, pa tudi nekaj časa po tistem ne, izbiro majo le tvoji starši, ki so te nardil.
Trade Republic 38MVDVXM

Zivljenski tempo se spreminja, jaz zase ne vem, ce bom sploh v Sloveniji, ko bodo starsi postali nepokretni. Ali bi moral kot dober sin, pustiti sluzbo in zivljenje v tujini in se preseliti nazaj v Slovenijo, da bom lahko skrbel za starse? Bom jim pa seveda poskusil financno pomagati, ce bo potrebno (in seveda obiskoval kolikor pogosto se bo dalo)

Pa verjetno bo slo se bolj v to smer, v naslednjih desetletjih. Jaz recimo ne pricakujem, da bodo moji otroci ziveli/delali v isti drzavi kot jaz.

Smurf je izjavil:

Zivljenski tempo se spreminja, jaz zase ne vem, ce bom sploh v Sloveniji, ko bodo starsi postali nepokretni. Ali bi moral kot dober sin, pustiti sluzbo in zivljenje v tujini in se preseliti nazaj v Slovenijo, da bom lahko skrbel za starse? Bom jim pa seveda poskusil financno pomagati, ce bo potrebno (in seveda obiskoval kolikor pogosto se bo dalo)

Pa verjetno bo slo se bolj v to smer, v naslednjih desetletjih. Jaz recimo ne pricakujem, da bodo moji otroci ziveli/delali v isti drzavi kot jaz.

Saj če svojim staršem pomagaš financirati dom za ostarele, je to še vedno skrb za starše.

Reči, naj se jebejo ker nisem smel igrat fuzbala je pa... Žalostno.

Smurf je izjavil:

Tabrihtni (top 1% brihtni) kitajski/indijski postgrad/postdoc "studenti" na Ameriskih in Nemskih univerzah, ki so zazeljeno blago za vse univerze tamkaj, spizdijo iz ene na drugo, ze za 100$ vec na mesec...ker teh 100$ posljejo damu.

Lej, če si ti mnenja da so ti stari starši bolj pomembni, kot lastni otroci. Imaš izbiro in jih nimaš dokler stari ne umrejo. Pa se potem lahko obema posvečaš 100%.
To da se pa igraš selekcijo in enim posvečaš več kot drugim, po možnosti manj otrokom, zaradi tega ker stari niso dovolj uvidevni do potomcev.
Potem si idiot ti in tvoji stari.

Lej uživaj. Če misliš met otroke in jih postaviš na 2. oz. 3. mesto potem boljše, da jih nimaš.

Jaz sem odraščal v taki družini, kjer so se več posvečali starešini kot otrokom. Se še vedno.

Če pa ne ločiš med karikaturo in fuzbalom in ti je treba vse razlagat, pa se mi neda.

Jaz ti govorim o starejših, ki bi lahko komot poskrbeli za sebe finančno in kakorkoli, ampak tega ne počno, ker so kreteni in cel lajf mislijo samo na sebe otroke pa imajo za okras.
Medtem ko pa ti v zgodbo mešaš not neke revčke.

Ker pa si odličen v selektivnem branju pa je itak vseeno, kar je napisano.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Lepo napisano.

Ja in kaj zdej? Pri takih kretenih "otroci" seveda spokajo na svoje. Tema ni o teh. Razen če misliš, da je takih kretenskih staršev premalo, in imamo zato 85% tistih, ki ostanejo doma.
Jaz živim v svojem štuku in sem po vseh merilih bolj samostojen od marsikoga, ki se je odselil. A je Damjan Janković samostojen kaj bolj od mene, ker mu je foter dal bajto in kup denarja, njegova edina naloga in dosežek v življenju je pa vse to zapravit? Po moje da ne.
Ali pa it na svoje na vsak način, in ti mora mama vsak mesec pošiljat še 100 evrov, da prideš čez.

Utk je izjavil:

Ja in kaj zdej? Pri takih kretenih "otroci" seveda spokajo na svoje. Tema ni o teh. Razen če misliš, da je takih kretenskih staršev premalo, in imamo zato 85% tistih, ki ostanejo doma.
Jaz živim v svojem štuku in sem po vseh merilih bolj samostojen od marsikoga, ki se je odselil. A je Damjan Janković samostojen kaj bolj od mene, ker mu je foter dal bajto in kup denarja, njegova edina naloga in dosežek v življenju je pa vse to zapravit? Po moje da ne.
Ali pa it na svoje na vsak način, in ti mora mama vsak mesec pošiljat še 100 evrov, da prideš čez.

Mammas boy, Ojdipov sindrom, sicer si pa ok.

To je druga zgodba.
Ostanejo doma, ker nimajo s čim it na svoje, "kreteni" pa še to izkoristijo.
Majo bajturino, vikend kot hišo, pa še mogoče stanovanje. Da bi kaj od tega dostopili mladim? Ne. Zakaj? Ker jim mladi pač niso na 1. mestu.

To da eni uveljavijo dominantnost in si misliš, da si samostojen je kul, dokler nimaš nobenega izmed naštetih problemov pod "isto streho".

Mi jih tudi nismo meli, dokler dedek pred 15 leti ni dobil kapi in je napol nepokreten, babica pa ma probleme z vsem možnim pa ni nepokretna.
Zdaj se to vleče že 15 let in se še bo najmanj 15 let. Moji pa nimajo sčim it na svoje, ker so flikal staro bajto, ker drugače nebi mogli bit "pod streho".

Dedek pa ima nadpovprečno penzijo in ne misli za sebe poskrbet. Na koncu pa bo poerbala vse sestra, ki pride 2x na teden na kavo in se jim vrit vleče in ker ne rabi "udarit po mizi nikoli" saj ne živi pod isto streho.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

mn ::

Mammas boy, Ojdipov sindrom, sicer si pa ok.

Kaj za vraga je pa s teboj narobe? Ker živi v svojem štuku si želi seksa s svojo materjo? Kako prideš do takšnega zaključka? Kako fucked up moraš biti, da sploh pomisliš kaj takšnega?

V naši ulici so vse hiše polne. Sami ojdopovci. Čeprav mamo vidim enkrat ali pa nobenkrat na dan, za par minut. Nekateri imajo denarja, da bi komot še 3 bajte postavili, pa vseeno tako živijo.
Ampak zakaj, sej tudi vi pravite, da se že itak preveč denarja zmeče v bajte in glih to vas moti.
Nikoli ni prav.
Samostojnost v najetem stanovanju v bloku sem pa tudi že preiskusil. Hvala lepa za njo. Še če ga kupiš ni čisto tvoje, kaj šele v najemu.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

V naši ulici so vse hiše polne. Sami ojdopovci. Čeprav mamo vidim enkrat ali pa nobenkrat na dan, za par minut. Nekateri imajo denarja, da bi komot še 3 bajte postavili, pa vseeno tako živijo.
Ampak zakaj, sej tudi vi pravite, da se že itak preveč denarja zmeče v bajte in glih to vas moti.
Nikoli ni prav.

Prav je da se odseliš od svojih staršev in živiš svoje življenje.

Ne pa da je tvoje življenje kompromis med tvojimi željami in željami tvojih staršev.

Kako to doseči?

Ko sem sam zaključil fakulteto, sem se odselil po enem letu. Ker sem dobival popizdit zaradi pretirane skrbi mame zame. Zdaj že precej let živim po svoje, me precej stane, ampak odločam se pa sam.

Večina folka tega ni sposobna narediti, potem pa na pirih pizdi kako so tastaro zoprni. Jaz jim samo rečem naj se odselijo. Ampak bonbončki v obliki zastonj varstva kadarkoli, nizkih stroškov (pač plačuješ bolj psihično), in posledično nezapufanosti večinoma prevagajo.

Pa ne mi nabijat da ni stanovanj oz. so predraga. Dovolj jih je ...

Jaz sem bil cel faks in še potem tudi od doma. 10 let približno. Doma lahko jutri fuknem solarne panele na streho, ne bo se nihče pritoževal. V najemu jih pač ne boš. Ljudje imajo probleme že če iz siola na t-2 prestopijo ali obratno. Ampak glavno da si samostojen.
Če imaš probleme s starimi, seveda greš. Nimajo jih pa vsi. Dvomim da so random sosedi v bloku manjši problem kot starši. No, čisto lahko da so, ampak potem je nekaj narobe s tvojimi starši, ne z mano.
Stanovanje ni nič kaj dost dražja opcija. Samo je pač stanovanje, še zmeraj nimaš garaže, kleti, vrta, itd.

@Utk

Kot ponavadi nisi razumel mojega posta. Živeti lastno, neodvisno življenje je vredno vsakega centa ...

PA nima to veze ali se razumeš s starši ali ne ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Ti ne razumeš. Kaj je neodvisno je zelo relativno. Si neodvisen v lastnem stanovanju v bloku, kjer ne moreš postavit svojega ogrevanja kot si izračunaš, da se ti najbolj splača?
Si neodvisen, ker ne moreš parkirat avta pred vhodom, ampak tam kjer je plac, magari 500 metrov daleč?
Si neodvisen ko se zapufaš za 20 let za svojo bajto?
Ali sem jaz kaj bolj odvisen, ker včasih mama posadi kakšno rožo, ki je jaz ne bi, od nekoga, ki je itak nima kje posadit?
Jaz sploh ne vem kako sem zdaj kaj bolj odvisen od kogarkoli kot prej ko sem pa res živel "sam". Kvečjemu manj.

Zgodovina sprememb…

Ja, pa v lastnem stanovanju ti mama ne more brisati riti ...

Sej mi itak ne more. Če bi bla potreba po tem, bi pa ti ostal v dreku.

Mufasa je izjavil:

Slovenska mati

Točno to ...

Čakam še na članek o slovenskih sinovih.

A vi veste kako se babe pritožujejo nad tem? Nenormalno veliko ...

««
8 / 12
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mesečni stroški bivanja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11224621 (20475) zobnik
»

Investicija v nepremičnino staršev punce (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15228295 (22369) ProGo
»

Iti na "svoje" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13328000 (24909) bender rodri

Več podobnih tem