» »

Zunanja antena - problem

Zunanja antena - problem

cili87 ::

Pozdravljeni!

Imam eno težavo. V poletni kuhinji smo nabavili eno staro CRT televizijo. Ker nima dekoderja za digitalne kanale, smo nabavili še Digijev Si-Digi DT12 SD. Eno sobno anteno znamke Cobra Tau z ojačevalcem smo imeli že prej, zato smo vse to povezali. Dela super, le ni signala za frekvenco POP TV-ja in ostalih programov v paketu.

Zato smo se odločili kupit eno zunanjo (strešno) anteno. Nabavili smo to:
http://www.bolha.com/avdio-in-video/vid...
Povezali smo z Digijem, ampak stvar ne dela.

Zdaj, pomislil sem, da je morda antena fuč. Šel sem probat na mojo novo tv Philips, ki že ima vgrajen dekoder. Vklopim not in slika je odlična. Lovi obe slovenski frekvenci (SLO1 in POP TV) bilokako jo obrnem. Odličen sprejem.
Vzamem anteno nazaj v poletno kuhinjo in jo vklopim v sobno anteno, v priključek, kjer piše EXT ANT (verjetno potem deluje tako, da zunanja antena lovi signal, sobna antena pa je ojačevalec). Probam, ne dela.

Ni mi jasno, kako stvar ne funkcionira, a vsak posamezen kos deluje kot bi moral. TV dela, Digi dela (sprejema signal sobne antene), zunanja antena dela (sprobana na drugem tv). Ko pa povežem skupaj, nič.

Je kdo od vas naletel na kak podoben primer oz. ali kdo ve, kaj bi lahko bil problem?

Drugače sem iz okolice Divače doma, tako da s prostim očesom vidim Nanos in mislim, da s signalom ne bi smel bit problem.

Se opravičujem za dolgo pisanje. Želim samo podrobno opisat situacijo. Hvala!

Duhec ::

cili87 je izjavil:

...Vzamem anteno nazaj v poletno kuhinjo in jo vklopim v sobno anteno, v priključek, kjer piše EXT ANT (verjetno potem deluje tako, da zunanja antena lovi signal, sobna antena pa je ojačevalec). Probam, ne dela.

Po vsej verjetnosti ima ta sobna antena zadaj tudi neko mini stikalce, da preklopiš iz interne na ext anteno. Pokukaj in preklopi. :)

cili87 ::

Duhec je izjavil:


Po vsej verjetnosti ima ta sobna antena zadaj tudi neko mini stikalce, da preklopiš iz interne na ext anteno. Pokukaj in preklopi. :)


Tudi to sem sprobal. Stikalo je na navijanje (kot npr. na mikrovalovni pečici timer za minute) in do prve polovice sveti zelena lučka z oznako EXT ANT, po drugi polovici pa se vžge rdeča lučka z oznako INT ANT. Sprobal sem vse pozicije in v nobenem od primerov ne deluje oz. signal dobim, ko preklopim na INT ANT (takrat signal verjetno daje sobna antena).

Scorpia ::

Menjaj sprejemnik, ocitno je napaka v tunerju. Verjetno vertikalno dela, horizontalno ne ali obratno.
////

cili87 ::

Vzel sem digija in anteno in jo sprobal na drugem tvju brez vgrajenega sprejemnika, na drugi lokaciji. Prav tako ne dela. Verjetno je res potem neka napaka v digiju.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVB-T antena

Oddelek: Zvok in slika
284291 (2778) 737
»

TV antena

Oddelek: Pomoč in nasveti
132760 (2548) Frenckie
»

DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
26956484 (33196) Alexius Heristalski
»

Digitalni signal za TV v Sloveniji

Oddelek: Loža
166545 (5721) SkIDiver
»

Nakup Tv tunerja

Oddelek: Kaj kupiti
7933 (729) eland

Več podobnih tem