» »

Vitamini in minerali

Vitamini in minerali

Temo vidijo: vsi
1
2
»

Aston_11 ::

In če obojega ne bi žrl, bi okreval enako hitro.

Aquinas ::

Aston_11 je izjavil:

In če obojega ne bi žrl, bi okreval enako hitro.

Ne bluzi na pamet. V razmiku 6 mesecev sem 2x nehal jesti kapsule in je razlika nenormalna.

thramos ::

Hehe, evo, kaj dela placebo. Učinek omega 3 na regeneracijo sicer verjetno obstaja, ampak je razmeroma majhen, še posebej v primerjavi z drugimi faktorji, na primer periodizacijo treninga, makrohranili pa še recimo psihološkim stanjem ;). Vsekakor pa se učinkovitost pokaže šele na dolgi rok, vsaj nekaj mesecev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: thramos ()

Looooooka ::

Niso brez dodatkov. Sam nekako bolje zaupam trnici kot pa masovni trgovini. Resno, da majo ogromne jagode, limone velike kot jabuk...nekako mi ni naravno to. Na tržnico (preverjeno v tvojem kraju) in si pomoje na boljšem. Še bolje pa če poznaš kakega kmeta. To je pa top roba

Ko spoznas par prodajalcev iz tržnice in ti povejo kako se tam zadeve prodajajo...nehaš zaupat tržnici :)

Aston_11 ::

Nenormalno razliko ponavadi občutijo taki, ki se preko zime zapustijo in jim je po pol leta nedajavnosti vsaka razlika nenormalna. Ma ne farbaj preveč.

Invictus ::

Aquinas je izjavil:

Jaz trenutno jem omega 3 kapsule, ker redno treniram in opažam, da zelo pripomorejo k hitremu okrevanju. Če bi imel več denarja bi namesto kapsul 3x tedensko jedel ribe. Priložnostno jem tudi nek multivitamin, ki sem ga dobil za darilo ob nakupu omega 3.

Glede na to da kapsule tudi niso zastonj, bi si lahko vsaj 1x - 2x na teden omislil ribe ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Sem vedel, da se bo našel nekdo, ki se bo skliceval na placebo. Placebo je tako zelo priročen pojav, ki ga lahko pripišemo vsemu. V tem obdobju so vsi faktorji ostali nespremenjeni, le omega 3 sem nehal jemati. Če temu rečeš placebo - prav, mogoče je, ampak če lahko za drobiž naredim 1 trening na teden več, se mi zdi vredno.

@Aston_11, spet si brcnil v temo :)

D3m ::

Samo omega 3 je premalo pri regeneraciji.
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

Samo omega 3 je premalo pri regeneraciji.

Ja vem. Mogoče bom začel še spati in jesti proteine.

thramos ::

Aquinas je izjavil:

Sem vedel, da se bo našel nekdo, ki se bo skliceval na placebo. Placebo je tako zelo priročen pojav, ki ga lahko pripišemo vsemu. V tem obdobju so vsi faktorji ostali nespremenjeni, le omega 3 sem nehal jemati. Če temu rečeš placebo - prav, mogoče je, ampak če lahko za drobiž naredim 1 trening na teden več, se mi zdi vredno.

@Aston_11, spet si brcnil v temo :)

Če iz drugih, bolj zanesljivih virov veš, da je hitrost učinkovanja neke substance počasna in njena učinkovitost šibka, pa če si popolnoma prepričan, da si ustrezno kontroliral množico vseh ostalih faktorjev z veliko večjim vplivom (:))), in še da si pri opazovanju samega sebe popolnoma objektiven (:)):D), potem ostane samo še možnost placeba, ja. Ali pa ti kdo meša steroide v kapsule :).

Omega 3 so kar se tiče splošnega vpliva na zdravje super, tako da iz kakršnega koli razloga jih jemlješ, go for it. Samo ne prodajat bučk ...

Mipe ::

Hej, če so poceni, jih kupim. Bučke namreč :D

Cacamas ::

Nutricionisti ne obstajajo. To si je potrebno zapomniti.
Jej raznoliko.

Če je s tabo kaj narobe zaradi hrane ti lahko pomaga kvečjemu dietetik - in to so edini strokovnjaki za hrano.

Master_Yoda ::

Aquinas je izjavil:

Mipe je izjavil:

Hočem povedati samo, da ne gre zaupati ljudem, ki keširajo od prodaje teh preparatov.

Sicer pa Omega 3 dobiš v mesu ter mlečnih izdelkih pašnih živali (ne baterijsko vzrejenih živali!), v orehu, fižolu in seveda v morski hrani. Če vsake toliko vključiš fižol v prehrano, niti ne rabiš teh tabletk.

Pri omega 3 maščobah je pomembno, da so v 1:1 razmerju z omega 6. Kravje mleko ima več omega 6 maščob kot 3, zato mi to ne koristi. Rastlinski viri omega 3 so ničvredni in zanemarljivi, zato pozabi na oreh in lan in vse ostalo. Fižola? Koliko kilogramov fižole pa naj pojem na dan?

Jaz trenutno jem omega 3 kapsule, ker redno treniram in opažam, da zelo pripomorejo k hitremu okrevanju. Če bi imel več denarja bi namesto kapsul 3x tedensko jedel ribe. Priložnostno jem tudi nek multivitamin, ki sem ga dobil za darilo ob nakupu omega 3.

Konopljino olje ima tudi perfekten 3:1 ratio.

Problem pri rastlinskih virih omega 3 je, da so v ALA obliki, naše telo pa potrebuje večinoma EPA in DHA obliko. Pretvorba iz ALA v katerokoli drugo obliko sicer je možna, izkoristek pa je nekje 5-10%.

Baje, da imajo kokoši veliko boljšo sposobnost pretvorbe, zato pride v poštev pitanje z omega 3 bogatimi semeni (konoplja, predvsem lan), jajčka pa so za nas :)

BCSman ::

jemlje kdo krilovo olje v kapsulah? kje se ga dobi najceneje kvalitetnega? baje je boljše kot klasične omega3 kapsule, tudi ker naj bi blo manj težkih kovin noter?

terezijslo ::

Ja, bolje je že, ampak ali tvoje telo glede na način življenja in ritma res potrebuje še hitrejšo absorbcijo? Na primer, tudi tuki prodajajo že kar super omega 3 kapsule (klik) pa verjetno ljudje raje kupujejo kokr pa tistega, ki je brez "super" ker je jasno boljše. Dejstvo je, da danes ni nič več zdravo, pa naj si bo to v tabletah ali pa na domačem vrtu ali morju, kjer ladje spuščajo v morje polno enega kerozina in tako tudi ribe požrejo polno enega svinca, ki pa je izredno strupen. O zeljenjavi na tržnici, ki je kao od branjevk pa res ne bi zgubljal besed. Kako neki namreč lahko prodajajo "domačo" zelenjavo, če pa cele dneve visijo na tržnici? Simpl, tako da jo odkupujejo od italijanov in špancev, ki pa vse prešpricajo na tisočkrat preden pride do vaših krožnikov. Zakaj pa je na vrtu onesnaženo? Spet simpl, saj je tudi zrak onesnažen, pa ne pozabimo na Černobil in podobne zgodbe.
Mogoče na koncu vsega celo lahko pridemo do tega, da so tablete "bolj zdrave", če se temu res lahko tako reče, ampak jaz osebno vseeno zaenkrat prisegam na strup iz domačega vrta. Zato pa smo tudi bolj bolni kot so bili včasih, ko pa tudi ne smemo zanemariti dejstva, da so ljudje živeli bolj zdravo ampak umirali mlajši, ko pa spet verjetno ni ravno vprašanje, zakaj so tako zgodaj umirali.

Vse je res prepričanje posameznika, kaj pri njem pretehta in kaj se mu zdi manj strupeno
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prehranski dodatki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13921994 (1261) itonlineai
»

Kje kupujete omega 3 (strani: 1 2 3 )

10832682 (2817) Horas
»

Prehranska dopolnila (strani: 1 2 3 )

11928676 (25080) kakob
»

Kaj lahko pojem? (strani: 1 2 3 )

14439045 (33490) johan05
»

Katera hrana za srečo in katera za depresijo?

379443 (8940) Matjaž Lojen

Več podobnih tem