» »

Težava z znaki Alt Gr + znak

Težava z znaki Alt Gr + znak

Good Guy ::

Na določenem računalniku mi ob pritsku Alt Gr + znak (npr ¨ za vnos nemških uporabnikov v bazo) avtoamtsko vpiše dvojni ta znak.

Primer: vnašam priimek, ki vsebuje znak Ö, in mi namesto željenega znaka vpiše ¨¨. Ko pritisnem "alt gr + ¨ + O" bi normalno moral dobiti Ö pri meni pa se v vnosno polje pojavita dva znaka ¨¨ + črka katero hočem naglasit. Primer: ¨¨O

Če v sistemu zamenjam tipkovnico na angleško mi stvar sicer deluje vendar to ni rešitev, ker so znaki z naglasom čisto na drugi lokaciji.

Smo menjali tudi tipkovnico, problem ostaja. Sem odstranil slovensko tipkovnico in jo ponovno dodal, problem ostaja. Sem preveril nastavitve ure,jezika in območja, je vse pravilo nastavljeno.

Problem je v vseh programih isti(excel,word, notepad....)

znaki kot so @,{,}..... delujejo pravilno, samo znaki, ki se vnašajo preko tipk, kjer so številke imajo težave.
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

stalker ::

Pritisni samo AltGr + ¨ in spusti, potem še željen znak. Če pritisnem "alt gr + ¨ + O", se pravi vse 3 naenkrat, mi tudi vrže vn ¨¨. Imam slo tipkovnico.

Good Guy ::

stalker je izjavil:

Pritisni samo AltGr + ¨ in spusti, potem še željen znak. Če pritisnem "alt gr + ¨ + O", se pravi vse 3 naenkrat, mi tudi vrže vn ¨¨. Imam slo tipkovnico.

no sej tist sm mal nerodn napisu, ne pritisnem vseh znakov na enkrat, ampak tako kot si ti napisal.

ista zgodba
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Končno jim je prišlo (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
7214101 (8211) jype
»

Potrjen nov standard slovenske tipkovnice (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Diski
17630577 (18978) Phantomeye
»

Problem v Wordu z ¨

Oddelek: Operacijski sistemi
142167 (2023) Barbarpapa2
»

Programerji in keyboard layout. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
509745 (8792) kunigunda
»

Se obetajo spremembe na slovenski tipkovnici? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
19625063 (20451) madmitch

Več podobnih tem