» »

Opozarjanje na št.prehojenih km v daljšem obdobju

Opozarjanje na št.prehojenih km v daljšem obdobju

hejlin ::

Živijo!

Upam, da bo kdo znal pomagati pri sledečem problemu.
Večkrat na teden grem na krajše sprehode v naravo in sedaj sem si zadala cilj, da v določenem obdobju prehodim 50km. Trenutno sem v iskanju GPS aplikacije, ki bi ti trackala krajše poti v daljšem določenem obdobju in bi te potem, ko skupen goal dosežeš in presežeš, zvočno opozorila, ti čestitala, whatever... :).

Problem je, ker športne aplikacije večinoma omogočajo postavitev goala samo za trenutno pot in po končanem trackanju goal ponastavijo.

Poskusila sem že sportypal, endomondo (pr teh dveh ne morem nastaviti goala za seštevek večih poti, dovoljuje samo goal za trenutno pot, potem se resetira). Runkeeper sicer to omogoča, ampak je brez konstantne internetne povezave popolnoma neuporaben, saj se vse poti izbrišejo.

A je kdo zasledil aplikacijo, ki ima omenjeno možnost in bi bila dejansko uporabna?

Highlag ::

WalkMate ima dnevne in tedenske cilje, samo v povezavi s koraki - torej šteje korake. Se pa da to na KM preračunat, če se ti da.
Mogoče poglej še MiCoach - tega sicer nisem nikoli uporabljal.
Never trust a computer you can't throw out a window

stb ::

Na daljši rok boš GPS aplikaciji morala stalno nastavljati način transporta (hoja / vožnja), zato je vseeno če aplikacijo za kumulativno beleženje poti zaženeš na začetku sprehoda in ugasneš ob zaključku. Aplikacija bi način transporta lahko ugotavljala iz hitrosti in zemljevida (počasno premikanje po avtocesti je verjetno prometni zastoj), a tudi to ima pomanjkljivosti (ne deluje v zaprtih prostorih, stalno prižgan GPS prazni baterijo...).

Za indikator rekreacije je število korakov lahko povsem dovolj dobra metrika, zato imajo nekateri telefoni (Nexus 5) vgrajen že hardwerski pedometer, ki šteje korake tudi ko je telefon ugasnjen. Lahko si prilagodiš cilj (npr 100.000 korakov) ali pa se zaneseš na preračunavanje.

Tody ::

RunKeeper ima točno to kar iščeš, lahko si celo shraniš pot, nastaviš cilje objavljaš na facebooku / twitterju za dodatno podporo :)

hejlin ::

Highlag je izjavil:

WalkMate ima dnevne in tedenske cilje, samo v povezavi s koraki - torej šteje korake. Se pa da to na KM preračunat, če se ti da.
Mogoče poglej še MiCoach - tega sicer nisem nikoli uporabljal.

Problem pri teh dveh je v tem, da mi jih telefon ne podpira (Android v2.2). Meni ni težko nastaviti ob začetku nov workout, lahko porabi veliko baterije, niti me ne moti če bi štela korake (če bi bilo treba bi si že preračunala), dokler bi me bila aplikacija zmožna opozoriti ob doseženem cilju.

RunKeeper ima točno to kar iščeš, lahko si celo shraniš pot, nastaviš cilje objavljaš na facebooku / twitterju za dodatno podporo :)

Pri RunKeeperju je problem, ker zahteva stalno internetno povezavo, če jo onemogočim, se mi total distance vseh poti izbriše. Torej je popolnoma neuporaben. Pa tudi ne omogoča takojšnega opozarjanja na dosežen goal, ti to ponosno sporoči šele ob končanem workoutu.

No ena izmed delnih rešitev bi bila ta, če bi izbrala eno aplikacijo in vsak dan opazovala total distance. Ko bi se približevala skupnim 50km, bi si na trenutni poti izračunala koliko še rabim do skupnega goala (recimo da mi manjka še 4km. Če bi ocenila, da bom goal tisti dan izpolnila, bi si nastavila v aplikaciji, da me opozori pri 4km.
Je pa to strašno nerodno in skorajda ne verjamem da ni appsa, ki bi imel motivacijske goale tudi na neko daljše obdobje (hočem v tem mesecu prehoditi/preteči 50km, preživeti 15ur zunaj, izgubiti 3kg...).

blackbfm ::

Sej runkerper se sinhnorizira ko prides na wifi omrezje recimo potem pa online gledas rezultate, poti..

Drugace pa za hujsat bo treba prej 50km na teden, ne na mesec. Jz sm prehodu max 90km v tednu, sam tist ze trpi telo pa psiha..priporocam raje kolo, je bolj zabaven pa se uporaben :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

Tody ::

Lahko probaš še od nike app :) https://play.google.com/store/apps/deta...

Aston_11 ::

Recimo tudi strava ima skupno število tedenskih km. Pač spremljaš in predenj kam greš sešteješ. IMO ni ravno nujno, da če do zastavljenega cilja manjka 4 km, da bi motilo, da se obrneš pri 4,3 ali 5 km. Če pa dela na 2.2, pa ne vem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Športna ura...katera?

Oddelek: Šport
176443 (5866) vuki
»

Android navigacija za pešce

Oddelek: Pomoč in nasveti
92684 (2114) tiltech
»

Ima kdo za posodit kabel za Samsungov telefon

Oddelek: Strojna oprema
101957 (1609) Hayabusa
»

Endomondo aplikacija (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
6312226 (9774) Selassie
»

Prek 60% aplikacij za Android brezplačnih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
8111648 (9774) Lonsarg

Več podobnih tem