Forum » Pomoč in nasveti » Android navigacija za pešce
Android navigacija za pešce
tiltech ::
Preizkusil sem že par navigacij za androida in nobena ne govori, da bi me vodila ko hodim ana okoli. Za avto ni nikjer problem, samo za pešca. Kljub vsem nastavitvam, ne gre. Mi lahko svetujete, katera navigacija je v redu in da govori , vodi za pešce. Na stari nokiji je bila super navigacija ovi maps, sedaj pa je ta google, navigon, igo, sygic itd. Uporabljam tudi talkback.
Hvala
Hvala
noraguta ::
Če ti je bila ovi super pol maš Here, na androtu. Isti kurac k ovi maps.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Sem poizkusu HERE in je kar ok, ampa se bom moral še učit. Ne najdem par stvari.
- MOJ POLOŽAJ
- VODENJE GLASOVNO PEŠCA
-KAKO SE IZBERE ALI BOM ŠEL PEŠ ALI Z AVTOM
GOOGLE MAPS sem poizkusu ampak nič ne govori. Tudi kolega je poizkusu in ni uspel, da bi ga glasovno vodil za pešca. Bi prosil navodila, kako nastavit. Nekatere navigacije se ne ujemajo z funkcijo TALKBACK.
- MOJ POLOŽAJ
- VODENJE GLASOVNO PEŠCA
GOOGLE MAPS sem poizkusu ampak nič ne govori. Tudi kolega je poizkusu in ni uspel, da bi ga glasovno vodil za pešca. Bi prosil navodila, kako nastavit. Nekatere navigacije se ne ujemajo z funkcijo TALKBACK.
starboi ::
Preizkusil sem že par navigacij za androida in nobena ne govori, da bi me vodila ko hodim ana okoli. Za avto ni nikjer problem, samo za pešca. Kljub vsem nastavitvam, ne gre. Mi lahko svetujete, katera navigacija je v redu in da govori , vodi za pešce. Na stari nokiji je bila super navigacija ovi maps, sedaj pa je ta google, navigon, igo, sygic itd. Uporabljam tudi talkback.
Hvala
Je kakšen poseben razlog da ne vprašaš mimoidoče za pot in usmeritev proti željeni destinaciji ? Lp
Zakaj pa je aplikacija TALKBACK? Ja so težave ja. Se včasih zgodi, da si v kakem avtomobilu ali podobno in ne veš kam it. Potem po tvojem , ne bi obstajala navigacija. Se tudi zgodi, da ni kakšnega človeka,da bi ga vprašal, kam se obrnit.
Bi prosil, da mi pišejo takšni, ki zadevo obvladajo in mi lahko pomagajo.
Bi prosil, da mi pišejo takšni, ki zadevo obvladajo in mi lahko pomagajo.
stalker ::
Google maps govori tudi za pešca, sem preizkusil. Srčno upam, da ne delaš istega kot mama moje punce: naštima si pot in potem se pizdi, da je ne vodi. Problem? Ni naredila zadnjega koraka: start navigacije
laguna1 ::
Sem poizkusu HERE in je kar ok, ampa se bom moral še učit. Ne najdem par stvari.
- MOJ POLOŽAJ
- VODENJE GLASOVNO PEŠCA
Glede HERE in kako se nastavi ali boš šel peš ali z avtom določiš šele v zadnjem koraku, torej najprej moraš nastaviti pot - začetek in konec - in ko to določiš se ti odpre meni, kjer izbiraš avto, "avtobus" ali peš.
Glede glasovnega vodenja pa je potrebno (tudi za avto) prenesti tudi jezik govora, torej greš v meni (zgoraj levo "tri vodoravne crtice"),nato settings, nato voice options in tam izberes jezik govora - mogoče imaš odkljukano "none". Za naložitev govora moraš seveda biti povezan ali v WIFI ali pa vkljopljene prenos podatkov.
LP
Očitno še niste dojeli zakaj se uporablja aplikacija TALKBACK. Če človek ne vidi na gsm, mu ta aplikacija govori, da se ve, kaj se dela na njem.
Tvoja mama še vidi v redu in ne potrebuje navigacije, zato ker ne ve ke se nahaja. Če bi ti hodil z belo palico, bi tudi potreboval navigacijo, da ne bi skoz iskal nekoga in spraševal ke si in kam moraš it. Sem vešč telefonov na dotik, čeprav delam na slepo z njim. Tudi to vem, da je potrebno najpreje izbrat destinacijo, pot, bilj in nato ko se to izbere in doda pot, potem pa se izbere z čim boš šel na pot. Meni ni dalo na voljo avto ali peš/hoja. Zato sem pa napisal in vprašal. Če mi ne da na voljo, potem pa ne vem kako naprej. Bi prosil za napotek.
Hvala za opis HERE MAPS. Sem šel gledat in sem namestil mape slovenija in govor slovenija. Je pa težava, da mi nikakor ne označi in izbere funkcijo govora pod nastavitvami. Sem izbral in obkljukal govor in nato mi da na voljo jezik. Ker ni bilo slovenskega, sem ga naložil in nato ga izbral. Samodejno je šel nazaj na nastavitve in je bilo spet isto. Ne izbere mi opcije govora. Zakaj , ne vem.
Si tako dober in mi napišeš en celoten potek, če bi se ti odpravil na pot. Prvo izbereš določen cilj, kaj nato izbereš da začneš pot in kako izbereš z čim boš šel na pot. Meni najde željeni cilj, samo potem naprej ne vem. Nato sem izbral start in spoda ko je črno, sem kliknil in se poveča okno. Piše mi, koliko je dolžina in čas prihoda. Tam sem imel dva na voljo. En je bil hiter čas, en pa daljši čas. Izbral sem onega, kjer je daljši čas za isto dolžino. Nato me spet da nazaj na mapo in nič ne govori.
Bi lahko bilo kaj v zvezi , ker imam zadnjo ver. android 5.02. Original je pa bila kitkat 4.4.2. Ker enkrat mi pove kaj izbiram , enkrat pa ne.
Vsaka informacija mi pride prav, ker bi si rad uredil navigacijo,d a sem lahko samo stojen in me pripelje na pot. Če je pa še kakšna boljša in da tudi govorno usmerja za hojo, bi prosil ime.
Tvoja mama še vidi v redu in ne potrebuje navigacije, zato ker ne ve ke se nahaja. Če bi ti hodil z belo palico, bi tudi potreboval navigacijo, da ne bi skoz iskal nekoga in spraševal ke si in kam moraš it. Sem vešč telefonov na dotik, čeprav delam na slepo z njim. Tudi to vem, da je potrebno najpreje izbrat destinacijo, pot, bilj in nato ko se to izbere in doda pot, potem pa se izbere z čim boš šel na pot. Meni ni dalo na voljo avto ali peš/hoja. Zato sem pa napisal in vprašal. Če mi ne da na voljo, potem pa ne vem kako naprej. Bi prosil za napotek.
Hvala za opis HERE MAPS. Sem šel gledat in sem namestil mape slovenija in govor slovenija. Je pa težava, da mi nikakor ne označi in izbere funkcijo govora pod nastavitvami. Sem izbral in obkljukal govor in nato mi da na voljo jezik. Ker ni bilo slovenskega, sem ga naložil in nato ga izbral. Samodejno je šel nazaj na nastavitve in je bilo spet isto. Ne izbere mi opcije govora. Zakaj , ne vem.
Si tako dober in mi napišeš en celoten potek, če bi se ti odpravil na pot. Prvo izbereš določen cilj, kaj nato izbereš da začneš pot in kako izbereš z čim boš šel na pot. Meni najde željeni cilj, samo potem naprej ne vem. Nato sem izbral start in spoda ko je črno, sem kliknil in se poveča okno. Piše mi, koliko je dolžina in čas prihoda. Tam sem imel dva na voljo. En je bil hiter čas, en pa daljši čas. Izbral sem onega, kjer je daljši čas za isto dolžino. Nato me spet da nazaj na mapo in nič ne govori.
Bi lahko bilo kaj v zvezi , ker imam zadnjo ver. android 5.02. Original je pa bila kitkat 4.4.2. Ker enkrat mi pove kaj izbiram , enkrat pa ne.
Vsaka informacija mi pride prav, ker bi si rad uredil navigacijo,d a sem lahko samo stojen in me pripelje na pot. Če je pa še kakšna boljša in da tudi govorno usmerja za hojo, bi prosil ime.
Poizkusu sem vse možne variante in ne usmerja z apešca. Nerigoogle map in npri here mp. ri 5.0.1. Je mogoče to vzrok? Vsi pravijo , da nimajo težav z anvigacijo in da jih vodi, samo jaz ne znam uporabljat. Za avto mi pove slovensko, za pešca pa ne. Včasih kaj reče, pa samo obrnite se na severo zahod. Poizkusu sem tud brez aplkacije za slabovidne. Imam galaxy a3 2015. Imam omogočene mobilne podatke in wifi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prikazovanje zastojev v navigaciji-SLO (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 22265 (18817) | Mare2 |
» | Sygic - navigacija - nakup (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 18449 (13151) | dunda |
» | Ker so Apple Maps zanič, prihajajo novi (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 19933 (16312) | matijadmin |
» | Navigacija za Nokio 5230Oddelek: Mobilne tehnologije | 4828 (4618) | Mehmed |