» »

Nakup kolesa za vsak dan

Nakup kolesa za vsak dan

Marenit ::

Pozdravljeni, ker sem na tem području precej neizkušenj se obračam na vas pri izbiri novega kolesa, ki bi ga imel za vsakodnevna opravila. Ker sem iz ljubljane in od službe odaljen le 5 kilometrov, bo moral kolo služiti tudi prevozi v službo. Ker se baje za isti denar dobi precej boljša rabljena kolesa vprimerjavi z novimi me zanima, če se kdo spozna oz celo pozna zgodovino naslednjih koles:
Kolo Focus Cariboo peak treking
http://www.bolha.com/rekreacija-sport/k...

Marin Nail Trail
http://www.rabljena-kolesa.si/ads/marin...

Vprašanje je, ali se mi splača dati 200€ za kolo iz drugega oglasa? Ta kolo mi je priporočil prijatelj, saj naj bi bil tudi primerno kolo za nedeljske vožnje po makadamskih poteh.

Pozdrav!

Aston_11 ::

Za to, kar rabiš, sta obe odlični. Jaz imam trekinga, za katerega sem plačal 65000 SITov. Pa je slabši kot ta dva v oglasu, dela pa odlično in km tudi z njim nabiram, kadar nisem na specialki.

bluefish ::

Drugega nima smisla, ker se gre za gorsko kolo. Res je sicer, da včasih mestna vožnja zaradi robnikov in neustreznih kolesarskih stez bolj zgunca kot pa vožnja po terenu, vendar imaš pri gorcu le dodatno odvečno težo.

Aston_11 ::

Velikosti sta različni, vsaj koliko si visok, bi bilo fajn napisati, preden greš v ZG gledati bicikl.

Marenit ::

Hvala za odgovore! Visok sem 178 centimetrov, tako da predvidevam, da bi mi lahko bile primerne obe velikosti? No seveda se lahko motim, sedaj vozim kolo čigar velikosti sploh ne vem :)

Marenit ::

No morda bi se bilo bolje odločiti za oglas iz bolhe, predvidevam, da bom bolj hvaležen lažjemu okvirju in ožjim pnevmatikam:)
morda pride v poštev še: http://www.rabljena-kolesa.si/ads/focus...

Če pa ima še kdo kakšen predlog pa bi bil izjemno hvaležen.

PS: ali morda veste katero kolesarsko ključavnico kupiti za cca 30-50€? Sicer kolesa nebi puščal na sumljivih lokacijah in bo ponavadi na dosegu roke, a vendarle, da se bolje počutim :)

Aston_11 ::

Glej raje trakinge.

mr1two ::

Ključavnico ti priporočam kaj takega ali pa manjšega brata. Za čez dan je dovolj dobra, ponoči pa nevem če obstaja ultimativna zaščita. Svoje bicikle imam v sobi.
Da boš bolj voom voom zoom zoom ti predlagam trekinga, če se rad malo bolj udobneje pelješ. Glej, da nima vzmetene vilice, ker je to nepotrebna stvar za po mestu. Vloži v kvalitetne gume z čimboljšo zaščito proti predrtju.

Jaz za po mestu uporabljam muslaufa, ampak ne priporočam kot edino kolo, razen če si to res res želiš. Je pa zelo zum zum wum wum :)
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero kolo (strani: 1 2 3 495 96 97 98 )

Oddelek: Šport
4852723410 (1701) issak
»

Nabava novega kolesa.

Oddelek: Šport
4714138 (10645) dolenc
»

Mestno kolo

Oddelek: Loža
4214055 (5258) carota
»

treking kolo nakup

Oddelek: Šport
2811172 (7125) waters

Več podobnih tem