Forum » Zvok in slika » Epson PowerLite 8100 in rumena lisa
Epson PowerLite 8100 in rumena lisa
rap3r ::
Na Epsonu PowerLite HomeCinema 8100 se mi je pred časom na sredini ekrana pojavila kot neke vrste lisa. Ubistvu se najbolje vidi pri belem tekstu na temni podlagi kjer izgleda kot, da bi imel tekst rumenkasto obrobo.
Slike so na google drive-u, če kliknete na sliko se bo odprla.
Na tej sliki se vidi kako izgleda tekst na sredini slike.
Na tej sliki se vidi če meni premaknem na levo, je tekst na levi strani menija oster, na desni se pa že vidi rahla rumenkasta obroba oz zamegljenost.
Tukaj meni levo spodaj in so use črke ostre. Isto se vidi levo zgoraj, ali desno zgoraj spodaj. Se pravi v robovih je slika ok.
Probal sem zamenjati žarnico (z original Epson in s kitajsko kopijo). Zamenjal sem source slike (HDMI iz playerja in VGA iz računalnika). Pregledal sem nastavitve, navodila in forume. Še vedno isti problem.
Na enem forumu so mi pisali, da je možno da je kakšna od leč umazana oz da naj bi bilo pri tem projektorju pogosto, da se leča zamakne, saj se lepilo, ki jo drži na mestu, stopi zaradi toplote.
Projektor sem tudi nesel na servis Pro Elektronika, kjer so rekli, da so ga očistili (dvomim, saj so reže za zrak še vedno prašne ampak to je že druga debata) in je še vedno isto.
Zanimata me dve stvari:
- Kam projektor nesti na pregled (star je par let in več kot 150€ nebi vložil v njega) in popravilo
- Mnenje strokovnjakov kaj bi lahko bilo narobe (leča, LCD,...?)
Slike so na google drive-u, če kliknete na sliko se bo odprla.
Na tej sliki se vidi kako izgleda tekst na sredini slike.
Na tej sliki se vidi če meni premaknem na levo, je tekst na levi strani menija oster, na desni se pa že vidi rahla rumenkasta obroba oz zamegljenost.
Tukaj meni levo spodaj in so use črke ostre. Isto se vidi levo zgoraj, ali desno zgoraj spodaj. Se pravi v robovih je slika ok.
Probal sem zamenjati žarnico (z original Epson in s kitajsko kopijo). Zamenjal sem source slike (HDMI iz playerja in VGA iz računalnika). Pregledal sem nastavitve, navodila in forume. Še vedno isti problem.
Na enem forumu so mi pisali, da je možno da je kakšna od leč umazana oz da naj bi bilo pri tem projektorju pogosto, da se leča zamakne, saj se lepilo, ki jo drži na mestu, stopi zaradi toplote.
Projektor sem tudi nesel na servis Pro Elektronika, kjer so rekli, da so ga očistili (dvomim, saj so reže za zrak še vedno prašne ampak to je že druga debata) in je še vedno isto.
Zanimata me dve stvari:
- Kam projektor nesti na pregled (star je par let in več kot 150€ nebi vložil v njega) in popravilo
- Mnenje strokovnjakov kaj bi lahko bilo narobe (leča, LCD,...?)
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
- spremenil: rap3r ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Doma narejen projektor (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Zvok in slika | 71835 (21538) | Šolar |
» | Črni robovi pri filmihOddelek: Zvok in slika | 3925 (3202) | jacal |
» | ikonce v vrstici z zaznamkiOddelek: Pomoč in nasveti | 1272 (1052) | soncek27 |
» | Podrta oblika straniOddelek: Izdelava spletišč | 1406 (1085) | echoman |
» | Pomoč pri dizajnu (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 5828 (4248) | Meizu |