» »

garancija velja brez orig.operacijskega sistema?

garancija velja brez orig.operacijskega sistema?

magique ::

Živjo,
kupujem rač. brez operacijskega sistema. Se garancija potem upošteva, če imam naložen neoriginalen operacijski sistem?

Hvala!

darkolord ::

Ja

mat xxl ::

Daj defnicijo neoriginalnega sistema ??? Garancija ti jasno velja le na to, kar si kupil na hardware.

bobby ::

Itak ti pa nikjer ne dajo garancije na operacijski sistem, pa naj bo original ali neoriginal, torej,..
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

magique ::

Misljeno je bilo,ce bi zaradi xy razloga rac.pristal na servisu,da se ne bi potem tam sklicevali na neoriginalne windowse in se garancija ne bi upostevala. To je bila izjava prodajalca iz Comshopa.

opeter ::

Tudi jaz sem tak slišal. Sicer pa ne vem, ker jaz kupujem večinoma samo ločene komponente.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

RejZoR ::

Operacijski sistem nima veze. Itaq ti garancijo upoštevajo samo na železnino in ne na software (kar je recimo smešno pri smartphonih kjer pa tud okoli softwara zganjajo cel halo).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

hojnikb ::

magique je izjavil:

Misljeno je bilo,ce bi zaradi xy razloga rac.pristal na servisu,da se ne bi potem tam sklicevali na neoriginalne windowse in se garancija ne bi upostevala. To je bila izjava prodajalca iz Comshopa.

Zato se pa ne kupuje OEM kompov..
#brezpodpisa

mihec87 ::

magique je izjavil:

Niti nočem vedet kaj bi odgovoril za linux..Povej mu da se bo za prodajo windows rabil spomnit kaj drugega...

SeMiNeSanja ::

Glede na to, da se serviser nima kaj vpisovati v tvoj računalnik, ali brskati po disku, mi ni jasno, kako bo ugotovil, če so morebitni windows-i originalni ali ne. To ga nima kaj brigati.

Lahko pa tudi izgradiš disk in dostaviš računalnik na servis brez diska. Za diagnostiko poganjat, lahko začasno vgradijo svoj disk.

Če je pa disk crknil, pa takointako ne morejo vedeti kaj je bilo na njemu.

bobby ::

pa če smo že pri tem, ti tud nalepko lahko odstraniš in spihaš brez da bi jo na servis nesel ker na nalepki nekaj piše, da samo v primeru FIZIČNE poškodbe komponente (torej da bi odbil stran iz plate kakšen kondenzator ali kaj) se gar ne priznava tako da programje pa sploh nima efekta na garancijo.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Furbo ::

magique je izjavil:

Jaz imam cel sistem kriptiran in ga tudi za potrebe servisa ne grem odkodirati ali dati gesla, če pride do napake na strojni opremi, mojega OS itak ne rabijo, niti brskati po disku.

Pa imam originalne windows, office, še občasne igre se mi ne da več vlačit iz travnikov.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

kmetek ::

RejZoR je izjavil:

Operacijski sistem nima veze. Itaq ti garancijo upoštevajo samo na železnino in ne na software (kar je recimo smešno pri smartphonih kjer pa tud okoli softwara zganjajo cel halo).

točno tako, krneki in v nasprotju s celotno logiko.

mat xxl ::

Sam tudi če se, računalnik pokvari, ga na servis vedno dostavim brez HDD ja in nikoli ni bilo težav s tem.

Ker , da bi ga z HDD jem z podatki dostavil se mi zdi enako, kot bi dal sef na popravilo ker se mu zatika ključavnica noter bi pa vse bogastvo pustil.

bluefish ::

magique je izjavil:

Hoteli so ti prodati še licenco za Windows.
Pač, poceni poteza, ki stranko z malce mozga le odvrne od nakupovanja v trgovini, ki daje vtis nakupovanja računalnika v bližnji kravji štali.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kia Ceed - redni pooblaščeni servis (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9530820 (7076) LeQuack
»

Garancija - menjana matična - prenosnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
141496 (999) Ales
»

Servis HTC - Al' sem nor, ali je to banalnost na vrhuncu? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
12536450 (30535) shadeX
»

Uveljavljanje stvarne napake - prenosnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7616717 (15257) St235
»

Uveljavljanje garancije...tretjič (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
529452 (6874) St235

Več podobnih tem