Forum » Pomoč in nasveti » Odjava od SIOL internet + telefonija
Odjava od SIOL internet + telefonija
Dr.S ::
Trenutno sem na siol telefoniji in internetu (2M/0,3M) za 32,55€/mesec.
Ker živim na malce odmaknjenem kraju, hitrost interneta ne more biti več kot 3M (ugotovitev SIOL majstra). Zato SIOL TV ni mogoča.
Danes pa sem dobil ponudbo lokalnega dobavitelja, ki ima na vrhu gore postavljen oddajnik in mi zagotavlja internet 5M/2M za ceno 25€. IP telefon pa sem tako ali tako želel odjaviti, saj ga nič več ne koristimo.
Kaj menite o ponudbi?
Kako odjavim na SIOL-u internet in telefonijo?
Ker živim na malce odmaknjenem kraju, hitrost interneta ne more biti več kot 3M (ugotovitev SIOL majstra). Zato SIOL TV ni mogoča.
Danes pa sem dobil ponudbo lokalnega dobavitelja, ki ima na vrhu gore postavljen oddajnik in mi zagotavlja internet 5M/2M za ceno 25€. IP telefon pa sem tako ali tako želel odjaviti, saj ga nič več ne koristimo.
Kaj menite o ponudbi?
Kako odjavim na SIOL-u internet in telefonijo?
mihec87 ::
Če nimaš podpisane vezave pač enostavno pošlješ dopis(če imaš podpisano vezavo ter še ni potekla potem bojo penali)..Oz verjetno lahko urediš v njihovem centru..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()
Nč vezave.
Samo iščem cenik za primer, da novi ponudnik ne bi bil ravno kvaliteten, koliko bi bili ponovni stroški priklopa na SIOL internet?
Samo iščem cenik za primer, da novi ponudnik ne bi bil ravno kvaliteten, koliko bi bili ponovni stroški priklopa na SIOL internet?
Machete ::
Kje je fora, da se za take primere ne vzame v roke telefon in pokliče firme, katerih tema se tiče?
first_line ::
Če nisi vezan lahko komot odjaviš in ne bi smel imeti problemov če se boš hotel priklopiti nazaj na Siol (morda je Amis boljša varianta zate?). Prej se pozanimaj koliko je prostih priključkov, ker če jih je 0 ti bo hitro kdo zasedel in ne boš mogel nazaj dokler se kdo spet ne odjavi.
Pokliči 080 8000 in čakaj. Meni je zadnjič trajalo skoraj 3 ure...
Pokliči 080 8000 in čakaj. Meni je zadnjič trajalo skoraj 3 ure...
MTB ::
Preskusi nekje kako dela tvoj novi ponudnik. Včasih je ping veliko večji problem kot sama končna hitrost.
shadeX ::
Pot v milisekunah ki jo naredijo podatki od tvojega računalnika pa do strežnika. Če igraš igre online je PING važen. Če ne ni take panike..
(Npr, nočeš da se ti zgodi da naprimer pritisneš gumb za streljat, odzove se pa šele čez 1 sekundo - 1000ms pinga ).
(Npr, nočeš da se ti zgodi da naprimer pritisneš gumb za streljat, odzove se pa šele čez 1 sekundo - 1000ms pinga ).
Hayabusa ::
Če gre za "net" preko wifi, potem ni potrebno nič odjavljati Siola (baker), vzemi pri novem ispju (če se da brez vezave) in testiraj.
MTB ::
Veron ::
In kdo je novi ponudnik?
Ker osebno sem imel nekaj časa Lastovko Krim od Telemacha in je zadeva v začetku delovala vredu, kasneje (verjetno ko se je nabralo večje število uporabnikov) pa delovala zelo bogo. Zato sem odjavil in sreča takrat telekom prišel z VDSL. Od kar imam VDSL nobenih težav več :)
Sicer, ker pišeš da dobiš 5/2 hitrost, tukaj ne gre za Telemach, ki še vedno ponuja največj 4/512 na Lastovki.
Ker osebno sem imel nekaj časa Lastovko Krim od Telemacha in je zadeva v začetku delovala vredu, kasneje (verjetno ko se je nabralo večje število uporabnikov) pa delovala zelo bogo. Zato sem odjavil in sreča takrat telekom prišel z VDSL. Od kar imam VDSL nobenih težav več :)
Sicer, ker pišeš da dobiš 5/2 hitrost, tukaj ne gre za Telemach, ki še vedno ponuja največj 4/512 na Lastovki.
Dr_M ::
Ce je to slucajno polans, odsvetujem.
Sploh razne te brezzicne zadeve niso pol pi... mrzle vode vredne. To uzames le, ce res ni druge moznosti.
Sploh razne te brezzicne zadeve niso pol pi... mrzle vode vredne. To uzames le, ce res ni druge moznosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()
Ni polans, je pa mladi fant ki sam rihta zadeve. Oddajnik postavi na vrh gore, gor pripelje nevem kol Mb in potem deli. Zagotavlja konstantnost 5M/2M. Sedaj testiram 2tedna pa javim.
Ni mi pa jasno kako razporedim količino prenosa po domačih pc-jih (žena ma prenosnik, moj pc, tablica)? Sem stestiral z speedtestom, ko je ona gor njej pokaže 4,7M/1,8, ko na mojem pcju dela vse zelo počasi.
Ni mi pa jasno kako razporedim količino prenosa po domačih pc-jih (žena ma prenosnik, moj pc, tablica)? Sem stestiral z speedtestom, ko je ona gor njej pokaže 4,7M/1,8, ko na mojem pcju dela vse zelo počasi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 4 … 36 37 38 39 )Oddelek: Omrežja in internet | 600890 (431) | PINki |
» | Znižanje stroškov ADSLja (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 11388 (10090) | Lonsarg |
» | Prekinjanje interneta (modem se sesuje)Oddelek: Omrežja in internet | 3423 (2479) | marky007 |
» | Volja ADSL (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 12181 (6349) | angus255 |
⊘ | T-2 (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Omrežja in internet | 88528 (46248) | T-2 Info |