» »

Xperia SP, Optimus G, Lumia 920

Xperia SP, Optimus G, Lumia 920

mamilatus ::

Pozdravljeni,

odločam se za nakup enega izmed teh treh in da malo slišim še vaše mnenje kateri bi bil najboljši. Telefon uporabljam seveda večinoma za klic in sms, dosti sem tudi na spletu (email, youtube...), igre igram bolj malo rad pa večkrat malo pobrskam po marketu in si prenesem kakšno zanimivo aplikacijo. In seveda mi je najbolj pomembno, da telefon dela hitro, brez kakšnih zatikanj tudi na dolgi rok.

Sedaj imam Sony Ericsson Live in morem reči, da je na začetku deloval odlično in hitro. Sedaj po letu in pol se je hitrost zmanjšala vsaj za 300%. In zato si tudi želim novega. Napako sem naredil, ko sem si vmes posodobil Android in že takrat se je hitrost zmanjšala, sedaj pa je še dosti huje.

Torej da slišim malo vaša mnenja glede teh treh ki se mi po specifikacijah zdijo podobni recimo s4 mini pa vseeno dosti cenejši.

Lep pozdrav

jizzer ::

Če si zainteresiran za SP lahko kupiš Lumio in ga menjava, moj še ni niti mesec star. Drugače pa ti v vsakem primeru priporočam Lumio, LGja pa najmanj.

SLO_Matej ::

Vzemi Nokio Lumio 920. Windows Phone je zares dobro optimiziran in deluje zelo hitro in tekoče že takoj, ko vzameš telefon iz škatle. Enako kot prvi dan deluje tudi po več posodobitvah, veliko nameščenih aplikacijah in daljšem časovnem obdobju. Skratka, preprosto deluje in to hitro.

Za SMS-e je odlično poskrbljeno. Prikazani so v obliki pogovora. Isti pogovor pa lahko potem nadaljuješ tudi npr. preko Facebooka, nato pa spet preko SMS-ov. Privzeta aplikacija omogoča tudi preklop med različnimi storitvami za komunikacijo. Seveda, opcijsko in lahko stalno uporabljaš samo SMS-e. Za brskanje je tu Internet Explorer Mobile, ki hitro odpira strani in je precej odziven. Windows Phone omogoča dodajanje različnih računov storitev, tako da z e-poštno ne bo nobenih težav. Outlook je pregleden in ima vse, kar rabiš.

YouTube videoposnetke lahko gledaš preko mobilne YouTube strani v IE-ju, ali pa namestiš katero od YouTube aplikacij. Metrotube je ena izmed boljših, vendar je plačljiva. Dobra brezplačna pa je PrimeTube. Poleg tega pri Nokii dobiš tudi brezplačno navigacijo HERE Drive+, ki seveda deluje tudi v načinu brez povezave. Aplikacij je že precej, kar lahko preveriš v spletni Trgovini Windows Phone: http://www.windowsphone.com/sl-si/store Aplikacije lahko od tu, kar preko računalnika nameščaš direktno v telefon.

PureView kamera Lumie 920 se v temnih svetlobnih pogojih odreže izvrstno.

Zgodovina sprememb…

mamilatus ::

Torej mislim da ste me prepričali za nakup Nokije. Torej kolikor sem razbral tudi v drugih temah je 920 res odličen telefon. Kaj pa starejši modeli? Recimo Lumia 625, 620... Delujejo prav tako dobro, ali se bolj splača odšteti malo več denarja za 920. Razlika v ceni med 920 in 620 je namreč 140€ na Mobitelu. Pa kako je s tem LTE signalom, kakšna je pokritost, kako deluje... Se splača gledati, da ima telefon LTE?

Lp

wini ::

Ne vidim neke prednosti v LTE če nimaš malo več zakupljenih podatkov. (1gb je tko tko)
Kot drugo Nokia je fajn telefon, samo aplikacije pa res šepajo ... wifi tethering še vedno ni zrihtan!?!

mamilatus ::

jizzer: Kaj SP ni vredu??

wini ::

Skratka, ssebno bi izbral optimusa g

mamilatus ::

Nevem ali sem pravilno razumel na Mobitelovi strani, da bo potrebno naslednje leto LTE plačati 6€ na mesec? Je to res tudi če imam recimo itak Đabest?

SLO_Matej ::

mamilatus je izjavil:

Torej kolikor sem razbral tudi v drugih temah je 920 res odličen telefon. Kaj pa starejši modeli? Recimo Lumia 625, 620... Delujejo prav tako dobro, ali se bolj splača odšteti malo več denarja za 920. Razlika v ceni med 920 in 620 je namreč 140€ na Mobitelu. Pa kako je s tem LTE signalom, kakšna je pokritost, kako deluje... Se splača gledati, da ima telefon LTE?

Lp

Drugi modeli z manjšo začetno števko niso nujno starejši. Lumia 625 je v bistvu novejša, saj je izšla avgusta 2013, medtem ko je Lumia 920 na voljo že od novembra 2012. Gre za modele nižjega cenovnega razreda. Imajo pa običajno slabšo kamero, zaslon, manj vgrajenega pomnilnika, šibkejšo baterijo, počasnejši procesor ipd. Vendar bo na vseh Windows Phone OS vseeno deloval hitro in tekoče, saj je izredno dobro optimiziran za točno določeno strojno opremo.

Preveri v čem so razlike med Lumio 920 in Lumio 620 ter Lumio 920 in Lumio 625.

Glede pokritosti s 4G signalom pri Mobitelu preveri na njihovem zemljevidu: http://www.mobitel.si/storitve/info/pok... Deluje pa opazno hitreje kot 3G in se po mojem mnenju splača vzeti telefon, ki to podpira.



wini je izjavil:

wifi tethering še vedno ni zrihtan!?!

Kaj?



mamilatus je izjavil:

Nevem ali sem pravilno razumel na Mobitelovi strani, da bo potrebno naslednje leto LTE plačati 6€ na mesec? Je to res tudi če imam recimo itak Đabest?

Ja, do konca tega leta je uporaba 4G omrežja brezplačna, nato pa bo naročnina zanj znašala 6 eur. Seveda lahko storitev po koncu tega leta izklopiš.

jizzer ::

mamilatus je izjavil:

jizzer: Kaj SP ni vredu??


moj prvi android in nisem glih preveč zadovoljen(prepričan) z njim. Razen določenih aplikacij na androidu je stvar povprečna... (v primerjavi z WP telefoni, med android telefon je afaik dober nakup)

mamilatus ::

SLO_Matej kateri telefon imaš ti?

Takoj bi šel po 920, če bi jo kje dobil za recimo 150€ :D

jizzer ::

Vzemi preko SiOLovega bona, če sam nimaš siola, poglej na bolhi kak se gibljejo cene.

mamilatus ::

jizzer hvala!! Sem študiral kako bi preko bona, vendar doma nimam nič s Siolom. Nisem pa poštudiral, da bi se bon lahko prodajal na bolhi. Hvala res!

NightHawk ::

Meni je LG Optimus G najbolj všeč od teh treh.

NightHawk ::

mamilatus je izjavil:

jizzer hvala!! Sem študiral kako bi preko bona, vendar doma nimam nič s Siolom. Nisem pa poštudiral, da bi se bon lahko prodajal na bolhi. Hvala res!


Jest sem sedaj malo povprašal siol svetovalko v pogovoru glede tega. Sploh nisem vedel, da se moram potem jest zavezati tudi k Mobitelu, četudi kupim bon od nekoga, ki ima Siol. That sux, glede na to da nisem na mobitelu (ker je pač najdražji). Evo, pogovor:

15:46:43‎ Dobrodošli v živem pogovoru, Davor. Vaš svetovalec je Nataša, Informacije .
15:46:45‎ Nataša, Informacije : Lepo pozdravljeni! Kako vam lahko pomagam?
15:47:56‎ Davor: Zdravo. Zanima me glede SIoL 250€ bonov. Na bolhi ljudje prodajajo te zadeve po kolikor eur že. Lahko s tako kupljenim bonom dobiš mobitel? Piše da je bon prenosljiv, tako da teoretično nebi smelo biti težav. Vendar raje vprašam.
15:48:33‎ Davor: Ali je tu kakšna zanka, da se mora tudi kupec zavezati k uporabi storitev?
15:48:54‎ Nataša, Informacije : ja, bon je prenosljiv. Izkoristite ga lahko ob podaljšanju naročniškega razmerja za mobilne storitve. izbirate pa lahko med temi aparati: http://www.siol.net/akcije/ugodnosti_za...
15:49:58‎ Davor: Sepravič če se je oseba X zavezala k podaljšanju storitev in dobila bon ter ga dala osebi Y kot darilo, lahko oseba Y dobi enega izmed teh mobitelov po akcijski ceni brez kakšnega koli zavezovanja?
15:53:06‎ Nataša, Informacije : ne
15:53:28‎ Nataša, Informacije : oseba x se zaveže za 2 leti pri siolu, oseba y ki izkoristi bon za nakup aparate, se pa zaveže pri mobitelu
15:56:12‎ Davor: OK, še eno vprašanje. Če nakup mobitela opravi oseba X (ki se je osebno zavezala za 2 leti na SIOL), se mora tudi ta ob nakupi akcijskega mobitela zavezati še k mobitelu?
15:56:22‎ Nataša, Informacije : tudi. ja, ta dobi potem vezavo tako za siol storitve kot za mobilne.
15:57:49‎ Davor: Te informacije so napisane v linku, ki ste mi ga posredovali zgoraj?
15:58:03‎ Nataša, Informacije : tudi
15:58:11‎ Davor: Hvala za informacije :)
15:58:25‎ Nataša, Informacije : prosim :)

jizzer ::

mamilatus je izjavil:

jizzer hvala!! Sem študiral kako bi preko bona, vendar doma nimam nič s Siolom. Nisem pa poštudiral, da bi se bon lahko prodajal na bolhi. Hvala res!

tako kot je rekel @NH, moraš biti(se vezati) pri mobitelu.

SLO_Matej ::

mamilatus je izjavil:

SLO_Matej kateri telefon imaš ti?

Takoj bi šel po 920, če bi jo kje dobil za recimo 150EUR :D

Jaz imam še vedno Omnio 7 z WP7.8.

Kupiš na Bolhi SiOL Bon, ki ga dobiš že za 150 eur, nato pa vzameš pri Mobitelu Lumio 920 z dvoletno vezavo za 1 eur.

Primer bona, ki se prodaja za 150 eur: http://www.bolha.com/darila/darilni-bon...

Zgodovina sprememb…

WaterBoy ::

Zdej sm pa slabe volje ko s pozabu na to in nism pred nakupom telefona kupu na bolhi bona ;(

mamilatus ::

Ti boni pa gredo v zamet. Nekdo da gor oglas pred 4 urami in ko kličem jaz je že rezerviran.

Drugače vezava pri meni ni problem, ker sem tako ali tako že pri mobitelu.

Lp

mamilatus ::

Danes sem testiral LG Optimus G od kolega in morem reči, da deluje odlično. Ima pa ga nekje pol leta.

In tudi če pogledam številke, LG poje Nokio. Tako da sem zopet malo v dilemi.

SLO_Matej: imaš kakšen odgovor na to, da me zopet preobrniš na Nokio :)

Kar me tudi vleče na Nokio je, da imam rad novosti in da rad raziskujem. In WP 8 je zame čisto novo področje.

Lp
Blaž

SLO_Matej ::

Odlična PureView kamera s Carl Zeiss lečami (glej posnetke v temnih svetlobnih pogojih) in optičnim stabilizatorjem videa ter brezplačna mednarodna navigacija HERE Drive+ sta kar lepi lastnosti Lumie 920. Podpira pa tudi brezžično polnjenje (potrebuješ brezžično polnilno ploščo ali blazino: http://www.nokia.com/si-sl/naprave/tele... ).

Vprašanje pa kako bo tisti LG deloval čez čas, ko bo nameščenih ogromno aplikacij in ko bo namestil kakšno posodobitev, če sploh bo na voljo. :)

Številke niso tako zelo pomembne, če je sistem odlično optimiziran.

mamilatus ::

Ja brezžično polnjenje bi mi kar prav prišlo. A kaj ko je tako drago. Ne mislim dati 70 € za polnilec. Nekje 20 € bi najbrž še šlo, več pa ne.

Kaj takšnega pa najbrž ne gre skupaj z Lumio 920:
http://www.bolha.com/telefonija-gsm-apa...

Kakšna podobna navigacija je najbrž že tudi za Android in če je plačljiva si pač preneseš torrent. :D

Glede kamere pa bi se strinjal. Kljub temu, da ima LG 13MP, 920 pa "samo" 8,7 so LG-jeve fotografije zgolj povprečne.

Drugače ima že sedaj gor naloženih mali milijon aplikacij (za mislim da 6 polnih namizji) ampak vsaj kolikor sem jaz videl deluje ok. In tudi sam se ni pritoževal. Posodabljal pa ga še ni.

mihec87 ::

Mah z temi updati je pri vseh bolj revno(če hočeš res updatov potem je googlov telefon vredu) par updatov(lg jih ma res mal manj, drugi kakega več) pol pa se slikaj oz če je vredu telefon imaš še custom rome..

borisk ::

mamilatus je izjavil:

Ja brezžično polnjenje bi mi kar prav prišlo. A kaj ko je tako drago. Ne mislim dati 70 € za polnilec. Nekje 20 € bi najbrž še šlo, več pa ne.


polnilc dobiš za cca 20€ na ebaju ali najljubši kitajski spletni trgovini po izbiri.. navigacija je super, kamera pa prav tako. Velika teža telefona pa je meni prej prednost kot slabost...

mamilatus ::

Delajo ti fejk polnilci normalno? Ima kdo doma?

borisk ::

tile brezžični polnilci imajo standardiziran protokol in specifikacije, in če piše da je kompatibilno z Qi %28inductive power standard%29 @ Wikipedia QI
potem mora delat, pazit je treba samo da je telefon nacentriran. Moj je nekje pri enem cariniku, ki grunta, kak telefon je to, da nima zaslona :)):D


http://dx.com/p/wpc-qi-standard-wireles..., 15€

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borisk ()

domen151 ::

Jaz ti priporočam Optimus G, ga imam sam in je super.

WaterBoy ::

domen151 je izjavil:

Jaz ti priporočam Optimus G, ga imam sam in je super.

Sicer ga nimam dolgo se pa zaenkrat podpišem pod to :)

mamilatus ::

Sem nabavil Lumio 920 in morem rect da sem vec kot zadovoljen. Samo potrebno se bo se navadit na WP. Brezzicni polnilec sem narocil s kitajske in bom videl kako bo. Bral sem da je problem zaradi pocasnega polnjenja. Skratka zaenkrat kar priporocam nakup :)

Lp
Blaz

mamilatus ::

Mogoče kdo ve, če se da izklopiti tipalo za približevanje na WP8? Namreč ko se pogovarjam po telefonu, se mi ekran ne zatemni, tako kot se mi je na začetku. In sedaj ne vem ali sem si ga kje po pomoti izklopil ob igranju z nastavitvami, ali pa se je že drugi dan pokvaril?

Mogoče kod ve kako in kaj?

Lp
Blaž

SLO_Matej ::

Poskusi ugasniti in vnovično zagnati telefon.

mamilatus ::

Torej le ni vse tako brezhibno kot si pravil ;) kolikor sem bral po tujih forumih jih je imelo kar veliko stevilo tezave s tem senzorjem. Sedaj deluje in upam da se ne bo ponavljalo...

tomzzi ::

Tudi jaz se še nisem čisto odločil kaj bi vzel.
Ker je pa ravno tema o dveh telefonih ki so v mojem ožjem izboru sprašujem še enkrat tukaj...

Torej, ker je cena (približno) znana za Nexus 5 kateri je bil na mojem spisku ga sedaj črtam. Predrag zame.
Tako, da je na spisku še vedno Xperia SP, LG Optimus G (čeprav velik dražji od SP), Nexus 4(ni mi všeč steklo zadaj in pa slaba kamera).
V izbor dajem še Huawei Ascend P6. Čeprav nisem čisto prepričan... Eni kritizirajo procesor...

Najbolj me skrbi glede posodobitev. Ja tukaj Nexus 4 zmaga. Vem. Ampak od naštetih me ne prepriča najbolj. Nekateri se pritožujejo nad slabo baterijo, slabe fotke (čeprav to ni odločilen faktor je pa dobro če zna naredit lepo fotko)...

Pri Optimus G me skrbi kako bo z updati, ker kolikor sem bral imajo glede tega slabo podporo.

Xperia SP naj bi dobila 4.3 update. Nič se pa še ne ve o 4.4. Bilo bi fajn.

Zdaj pa še cenovno:

Optimus G dobim za cca 336€ plus poštnina. Že to mi je velik. Ajde do 350€ bi še dal za telefon. Več pa ne.
Xperia SP se dobi že za 280€ plus poštnina - to mi je že bolj všeč.
Huawei Ascend P6 za cca 305€ - cena se mi zdi ok a nekaj me še vedno odvrača od nakupa
Nexus 4 pa za cca 310€

Še vedno me vleče Xperia SP. Nevem niti približno kaj vzet.
S tem, da se mi zdi Optimus G predrag oziroma če bi vedel, da bodo updati in da se splača bi ga vzel ampak dvomim, da je velik boljši od SP recimo. Je kar nekaj razlike v ceni.

Torej?

Pro_moted ::

Če hočeš da se ti čez kake pol leta zmeša, definitivno vzami Sonyja.
Drugače pa od teh, ki jih imaš na voljo, bo G najbolje opravljal svoje delo. Na 4.3 bo verjetno tudi dobil posodobitev, več pa verjetno ne, tak kot Xperia ne ( aja če pričakuješ od Sonyja dobro podporo se motiš, ker so slabši od LG-ja).
Sicer pa bi LG G, naj bil posodobljen kar na 4.4.
http://au.ibtimes.com/articles/514505/2...
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Zgodovina sprememb…

tomzzi ::

Pro_moted je izjavil:

Če hočeš da se ti čez kake pol leta zmeša, definitivno vzami Sonyja.
Drugače pa od teh, ki jih imaš na voljo, bo G najbolje opravljal svoje delo. Na 4.3 bo verjetno tudi dobil posodobitev, več pa verjetno ne, tak kot Xperia ne ( aja če pričakuješ od Sonyja dobro podporo se motiš, ker so slabši od LG-ja).
Sicer pa bi LG G, naj bil posodobljen kar na 4.4.
http://au.ibtimes.com/articles/514505/2...


Daj mi to bolj obrazloži. Oziroma argumentiraj.
Trenutno imam Xperio Ray. Bolj zadovoljen ne bi mogel biti. Mobi dela. Brez problemov zdaj dve leti. Nobenega problema.
Menjal bom pa, ker mi je pač postal premajhen in prešvoh. Samo 1ghz procesor, 512mb rama in cca 260-300mb (govorim iz glave) prostora ki jih ostane pač dandanes ni več nič. Bolj trpežnega telefona še nisem imel.
Sem imel že prej Sonye oziroma Sony Ericsson-e. Nobenih problemov. Sem pa imel vmes še Nokio. O tem telefonu pa ne bi izgubljal besed. Ni vredno.
Sami problemi.

Glede podpore oziroma posodobitev se tudi motiš. Moj Ray je bil prvo na Gingerbread. Potem je pa dobil vsaj še dve posodobitvi. Oziroma mislim, da tri. Še eno verzijo Gingerbread in dve ICS.

Za Xperio SP je že potrjeno, da dobi 4.3 konc leta. Govori se tudi o 4.4.

Sedaj sem še malo bolj zmeden. Saj Optimus G je fajn. Je pa precej dražji.

Pro_moted ::

Da ti obrazložim. Imam Xperio P, na njej skoraj nič naloženega.Torej 2 jederni 1Ghz procesor z 1 Gb RAMa, z Jelly Bean 4.1.2

Imenik odpira 15 sekund, sporočila 15 sekund. Zjutraj ko zvoni budilka, se ekran neha odzivat in je ne morem vgasnit, tako da tulim vsako jutro skoraj pet minut. Ko me kdo kliče se v 50% primerov zgodi, da potegnem tisti zeleni krogec desno da bi dvignil, pa se ta odpelje kar nazaj ko spustim, torej ne morem odgovoriti. Na tri , štiri dni, telefon zmrzne in moram počakat par minut da je spet odziven. Odklep ekrana z vzorcem je posebna umetnost, saj ko vlečem prst po tistih pikah, enostavno včasih prekinja, tako da se brez problema 3 krat zaporedoma " zmotim" in potem čakam 30 sekund da lahko spet poskusim, če imam srečo, potem celo vtrofim. Skratka telefon je bug-ast do amena in to ni edina Xperia, ki je. Enake probleme videvam na Xperia S in celo na Z .

Glede posodabljanj pa ne bodi optimističen. JB za moj telefon je bil napovedan za novembra 2012, hja dobili smo ga junija 2013. Toliko o tem. Pa še to samo 4.1. . Tako da če res upaš na posodobitve se ne zanašaj na Sony za več kot 1 posodobitev, 2 sta že maksimum.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

tomzzi ::

Pro_moted je izjavil:

Da ti obrazložim. Imam Xperio P, na njej skoraj nič naloženega.Torej 2 jederni 1Ghz procesor z 1 Gb RAMa, z Jelly Bean 4.1.2

Imenik odpira 15 sekund, sporočila 15 sekund. Zjutraj ko zvoni budilka, se ekran neha odzivat in je ne morem vgasnit, tako da tulim vsako jutro skoraj pet minut. Ko me kdo kliče se v 50% primerov zgodi, da potegnem tisti zeleni krogec desno da bi dvignil, pa se ta odpelje kar nazaj ko spustim, torej ne morem odgovoriti. Na tri , štiri dni, telefon zmrzne in moram počakat par minut da je spet odziven. Odklep ekrana z vzorcem je posebna umetnost, saj ko vlečem prst po tistih pikah, enostavno včasih prekinja, tako da se brez problema 3 krat zaporedoma " zmotim" in potem čakam 30 sekund da lahko spet poskusim, če imam srečo, potem celo vtrofim. Skratka telefon je bug-ast do amena in to ni edina Xperia, ki je. Enake probleme videvam na Xperia S in celo na Z .

Glede posodabljanj pa ne bodi optimističen. JB za moj telefon je bil napovedan za novembra 2012, hja dobili smo ga junija 2013. Toliko o tem. Pa še to samo 4.1. . Tako da če res upaš na posodobitve se ne zanašaj na Sony za več kot 1 posodobitev, 2 sta že maksimum.


No to je že boljše. Čudno, da imaš toliko problemov z Xperio P. Jaz z Ray-em nimam takih problemov. Ajde imenik včasih res počasnej odpira ampak to šele na zadnjem ICS updatu. Z budilko in neodzivnostjo ekrana nimam problemov. Tudi še zamrznil ni.
S klici pravtako nimam problemov. Tudi odklep ekrana z vzorcem mi ne dela problemov.
Je pa res, da imam sedaj custom rom gor (Super Jelly Bean v7) kar morda spremeni cel pogled na stvar. Čeprav problemov z delovanjem tudi na original programski opremi nisem imel.
Za posodobitve glede 4.3 in 4.4 pa bo Sony v tem tednu uradno objavil kdaj bodo na voljo.

Kot sem rekel sem pri Ray-u dobil 3 posodobitve tako, da je možno, da bo tudi XSP dobil še vsaj eno ali dve.
Pa kolikor berem tudi LG ni neki znan po dobri podpori in posodobitvah.
Tako, da glede tega je nekje isto.
No hvala za obrazložitev. Bom počakal do konc tedna pol se bom pa počas odločil.

clancy ::

Čeprav to ni tema o Xperiji P, bom napisal par besed. Delno se strinjam kar je napisal @ Pro moted. Tudi mene zajebava tako imenovani call lag, ko vzpostaviš povezavo, ti telefon še naprej zvoni in brni v uho še vsaj 5 sekund. V skrajnem primeru se telefon obesi in ga moraš hard restartati, navadno tedaj, ko ga najbolj rabiš. No, potem je nekaj dni vse v redu. Drugo je spet, ko je telefon nekaj časa v mirovanju in pritisneš tipko za vklop, da bi pogledal uro, rabi kar nekaj časa, da se ura osveži na realni čas. Posledično si ne upam nastaviti budilke, ker sem nekajkrat testiral in telefon ni zvonil pravočasno. Zato imam za budilko namenjen šest let star SE. Najbolj preverjeno.
Drugače je kar se tiče zunanjosti in kakovosti izdelave, telefon odličen, pa tudi dopade se mi po dizajnu, ampak kaj, ko je softver tako bugast. Menda je krivo, da JB 4.1.2 in čipset nista kontamibilna.
Me že nekaj časa ma, da bi ga rootal z Honami MoonWalkerjem HD V5.5, menda so s tem vse napake odpravljene in telefon dela kot mora. Problem je le, da ne vem natančno kako se to naredi.

No, jaz upam, da Xperia SP teh težav nima in so pri Sonyju dovolj resni, da ne ponavljajo enih in istih napak. Ker tale telefon tudi mene rajca, sploh pa z Siolovim bonom.:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: clancy ()

Pro_moted ::

Si upaš po avanturi s Xperio P še enkrat na skoraj enako imenovano Xperio SP :-D Hehe, ni šans da me dobijo nazaj k Sony-ju za en čas.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Joze_K ::

Lp,
ime Xperia ARC S - preko dve leti, fenomenalno zadovoljen, brez 1 problema,... sedaj ga ima moja gospa,.. telefon dela v nulo...
sedaj nabavil Xperia SP, malo me moti večja "masivnost, teža" v primerjavi z ARCom, vendar telefon dela fenomenalno, slike so čudovite, gps me je vozil po celi nemčiji, NIMAM NIČ negativnega povedati čez oba telefona....
zadovoljen,.. in ponovno bi se odločil za tak nakup.

tomzzi ::

Eh Optimus G ne bo dobil androida 4.4. To je zdaj uradno. Kolikor berem je še vedno 4.1? A bo dobil vsaj 4.3? Je že kaj znanega. Čeprav kot vidim je to res, da pri LGju ni za računat na velik posodobitev. Škoda.
Xperia SP pa bo med drugim dobila vsaj 4.3. Vsaj planirano je za december/januar.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup Mobitela (strani: 1 2 3 448 49 50 51 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2529511403 (7713) Leko
»

Sony Xperia SP

Oddelek: Mobilne tehnologije
306111 (3919) titanium-x
»

GSM do nekje 250€

Oddelek: Mobilne tehnologije
193084 (2598) rajc123
»

kateri mobitel iz primerjave?

Oddelek: Kaj kupiti
132920 (2662) Ikspe
»

Izbira mobitela

Oddelek: Mobilne tehnologije
144551 (4256) Chev

Več podobnih tem