Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik je počasen. Sumim trdi disk.
Računalnik je počasen. Sumim trdi disk.
xxurban ::
Zadnje čase mi računalnik deluje zelo počasi. Težko imam odprta 2 zavihka(1 je video na youtubu) v google chromu. Tudi ko kaj odpiram je počasno. Prej sem vklopil minecraft server in ni bilo mogoče igrati s prijatelji zaradi ogromnega laga. Pred tednom je vse to delovalo hitro in ni bilo težav. Disk sem pregledal s Crystaldisk programom in piše da je stanje dobro. Specs:
AMD Athlon 2 x2
Samsung spinpoint f3 1 tb
Gigabyte HD5570
4gb kingston RAM
To se dogaja odkar sem šel iz win8 nazaj na win7. Medtem sem v biosu tudi vklopil S.M.A.R.T., ker se mi je zdelo bolje da je vklopljeno. Trenutno ne uporabljam antivirusnih programov.
Prosim za pomoč!
AMD Athlon 2 x2
Samsung spinpoint f3 1 tb
Gigabyte HD5570
4gb kingston RAM
To se dogaja odkar sem šel iz win8 nazaj na win7. Medtem sem v biosu tudi vklopil S.M.A.R.T., ker se mi je zdelo bolje da je vklopljeno. Trenutno ne uporabljam antivirusnih programov.
Prosim za pomoč!
hojnikb ::
crystaldiskmark benchaš
crystaldiskinfo pogledaš smart, če je kje rumeno/rdečo
crystaldiskinfo pogledaš smart, če je kje rumeno/rdečo
#brezpodpisa
xxurban ::
No sedaj sem zbrisal windows.old in imam večino prostora nezasedenega.
Sem pa pogledal v resource monitor in chrome vedno nekaj zapisuje in bere tudi ko nič ne delam.
Najbrž bom nazaj naložil win8, ker me na 7-ki bolijo oči ko gledam v ekran. Resno
EDIT:
A ni ponavadi read višji od write speeda? Pri meni sta skoraj izenačena in ponekod je write speed celo večji.
Sem pa pogledal v resource monitor in chrome vedno nekaj zapisuje in bere tudi ko nič ne delam.
Najbrž bom nazaj naložil win8, ker me na 7-ki bolijo oči ko gledam v ekran. Resno
EDIT:
A ni ponavadi read višji od write speeda? Pri meni sta skoraj izenačena in ponekod je write speed celo večji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: xxurban ()
hojnikb ::
to je skoraj zagotovo problem software-a, ker disk na prvi poglet zgleda ok.
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Hitrost vašega trdega diska, SSD-ja, ... (strani: 1 2 3 4 … 44 45 46 47 )Oddelek: Strojna oprema | 600760 (58160) | hariscorale |
» | Počasen SSD (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 22221 (9488) | nsa_ag3nt |
» | Težava Microsoft-Windows-Kernel-Power (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8140 (5150) | Anney |
» | Intel Rapid StorageOddelek: Strojna oprema | 1521 (1216) | MIHAc27 |