Forum » Loža » Najemna pogodba - davek
Najemna pogodba - davek
Goldee ::
Zdravo.
Zanima me koliko davka plača lastnik stanovanja, če skleneva najemno pogodbo in sem jaz najemnik?
Hvala.
Zanima me koliko davka plača lastnik stanovanja, če skleneva najemno pogodbo in sem jaz najemnik?
Hvala.
And Now for Something Completely Different...
-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
kixs ::
Osnova je visina najemnine. Potem se ta osnova zniza za 10% za normirane stroske. Kar ostane se potem obdavci s 25%.
Ampak, sklenjena pogodba se ne pomeni tudi avtomaticno placilo davka! Namrec, lastnik mora oddajo stanovanja tudi prijaviti!
lp
Ampak, sklenjena pogodba se ne pomeni tudi avtomaticno placilo davka! Namrec, lastnik mora oddajo stanovanja tudi prijaviti!
lp
Goldee ::
Se pravi na 400€ najemnine se za osnovo vzame 360€, od tega najemodajalec dobi 360€ * 0,75 = 270€, 90€ je davka.
Hvala za tole.
Ja, lastnik mora zadevo prijaviti.
Hvala za tole.
Ja, lastnik mora zadevo prijaviti.
And Now for Something Completely Different...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Najemnina za stanovanje 0 EUROddelek: Loža | 18215 (13737) | karma00 |
» | Najemnik nekoga šverca (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 25853 (21731) | m0LN4r |
» | Pravniški nasvet pri plačilu najemnine (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18583 (17025) | St235 |
» | Najemodajalec = nategator (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 39196 (25671) | Timurlenk |
» | Kako živeti? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 16337 (14640) | Matako |