Forum » Na cesti » Motorji, skuterji
Motorji, skuterji
SleepLess ::
jebediah - boš vido, ko ti bodo diski spustili, pa boš se iz 100 v zadnjem delu avta ustavo . No recimo, kaj pa če bi se vozil veliko 100 al pa več, pa dirkal pa to mislite, da bi še vedno to zdržalo.
Aja pa če še kdo ve kaj o dirkanju z skuterjimi na karting stezah, ki mi je to ful skica
Aja pa če še kdo ve kaj o dirkanju z skuterjimi na karting stezah, ki mi je to ful skica
jRk0 ::
ti si p.s.i.h.o. :)
pozre pa ti itak 10 litrov na 100, a?:)
kolko bi pa bla kaj koncna, ce bi nardil za hitrost malo?
pozre pa ti itak 10 litrov na 100, a?:)
kolko bi pa bla kaj koncna, ce bi nardil za hitrost malo?
You fuck up once, you loose two teeth.
PSI_Hunter ::
ja sm ugotovu da je skrajna meja zeleza evo 70cc +2HP (1500km pa zariba, smrk....)
Aja bremze ogrodje in ostalo.... Je stvar taka odvisn kako vozs z motorjem.....in kolk mas kil......Jst mam okol 95 kil in a ves kasna je obremenitev ko se po tazadnji zapelem cez luknjo na nosilcu masine? ne? odgovor je priblizno 310kg! original ha ha ha.... 2500 km....jst namrec ne sparam motorja.......
Aja bremze ogrodje in ostalo.... Je stvar taka odvisn kako vozs z motorjem.....in kolk mas kil......Jst mam okol 95 kil in a ves kasna je obremenitev ko se po tazadnji zapelem cez luknjo na nosilcu masine? ne? odgovor je priblizno 310kg! original ha ha ha.... 2500 km....jst namrec ne sparam motorja.......
Hitrost motorja je odvisna od voznika in ne motorja. Moci ni nikoli prevec....
R0K ::
nevem no. reku si da bi rad šparal pa si zato nisi uzel alu kita, pol pa vse tole našteješ kar si še druga naredu :))
alu kiti niti niso tok švoh. evo 70 bo držal tut ene 5k km mogoče še kaj več, če boš normalno delal z njim. nov bat je pa itak sam okol 10k sit in to ti je recimo potem 20k sit stroška na leto. ni tok velik, če upoštevaš da maš pa vseen zverino doma :)
navadn kiti so pa že skor ekvivalentni gus. sam folk nea zna z njimi delat. vsi mrzle navijajo, skoz sam gas. kupujejo slaba olja, itd. pol pač alu kit ne more delat tko dolgo kot bi lahko. navadn alu lahko ziher dela 15k km. ziher. jih poznam dosti - sicer ne pri nam, berem pa švabske forume - k se velik zve :)
enivej, mogoč mal čudno vprašanje ampak kaj pomeni kratica yeis?
drgač ša itak. minarelli roxoz :P
alu kiti niti niso tok švoh. evo 70 bo držal tut ene 5k km mogoče še kaj več, če boš normalno delal z njim. nov bat je pa itak sam okol 10k sit in to ti je recimo potem 20k sit stroška na leto. ni tok velik, če upoštevaš da maš pa vseen zverino doma :)
navadn kiti so pa že skor ekvivalentni gus. sam folk nea zna z njimi delat. vsi mrzle navijajo, skoz sam gas. kupujejo slaba olja, itd. pol pač alu kit ne more delat tko dolgo kot bi lahko. navadn alu lahko ziher dela 15k km. ziher. jih poznam dosti - sicer ne pri nam, berem pa švabske forume - k se velik zve :)
enivej, mogoč mal čudno vprašanje ampak kaj pomeni kratica yeis?
drgač ša itak. minarelli roxoz :P
rok
popolnoma se strinjam glede ravnanja z kiti da to full folka nezna
sam zakaj bi daju 90.000sit za evo6 70cc ce dam lohk 13.000 za for raca z 8 konji pa ga navijem na 18HP? zgubim pa 1,5HP v primerjavi z navadnim evotom 70cc.
sm raj drgam ulagu.....
jeba
ja z tadolgimi prenosi koncna 164km/h. sux so mi bl vsec pospeski
popolnoma se strinjam glede ravnanja z kiti da to full folka nezna
sam zakaj bi daju 90.000sit za evo6 70cc ce dam lohk 13.000 za for raca z 8 konji pa ga navijem na 18HP? zgubim pa 1,5HP v primerjavi z navadnim evotom 70cc.
sm raj drgam ulagu.....
jeba
ja z tadolgimi prenosi koncna 164km/h. sux so mi bl vsec pospeski
Klemenn ::
ti si p.s.i.h.o. :)
šele zdej vidm..psiho bom, ko dobim druge valjčke..da bodo pospeški boljš ;D
Y.E.I.S. ti je Yamaha Energy Induction System
jebediah - boš vido, ko ti bodo diski spustili, pa boš se iz 100 v zadnjem delu avta ustavo
prov je avtomobilo..kaj se mi pa nastavlja ;D
pa ti si itak nor:)
no ja, jaz mam 57kg, tak da meni gre tudi zato dobro moped:)) ceprav majo kiti za speedfighta nekam malo konjev..7,8samo ma zelezni, za druge majo vec ko 1KM celo vec...
no ja, jaz mam 57kg, tak da meni gre tudi zato dobro moped:)) ceprav majo kiti za speedfighta nekam malo konjev..7,8samo ma zelezni, za druge majo vec ko 1KM celo vec...
jerko
8,5L/100km
8,5L/100km
LoL
/me ma pa mal več kot 57kg ;D..pa zato avtomatik ne gre tak hitr ;D
/me ma pa mal več kot 57kg ;D..pa zato avtomatik ne gre tak hitr ;D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Klemenn ()
Jaz pa bi si sam rad vzel vsaj eno blokado vun, ma kdo kaki vreji načrt za to al pa kaj. Pa kaj bi naredil, da bi bli pospeški enakomerni, ker mi recimo do 30 nikam ne potegne, te pa od 30 spunega do 55 - potem pa že blokade dušijo pa počasi pride do 70
sem ti že povedu..da sm skoč do enga mehanika..pa se zmen..pa ti bo vse vn pobrau..dau mu boš pa čuka ; dva...
Edini bljižni mehanik, ki je to zmožen ga foter pozna in bi mu povedo, zato negre drugače
jan
ce ne ves kaj delas potem raje ne delaj tega.......
pojdi do malo manj bliznjega mehanika.......
drgac pa ker motor? letnik? mogoce ti lohk pomagam da das blokade vn sam..........
ce ne ves kaj delas potem raje ne delaj tega.......
pojdi do malo manj bliznjega mehanika.......
drgac pa ker motor? letnik? mogoce ti lohk pomagam da das blokade vn sam..........
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PSI_Hunter ()
vem, saj iz izpuha sem že vzel ven, za oni še eno kaj je tam, ko se oni sivi dekl dol odšrafa tista me zanima. Pa še nekaj, zadnjič sma pri frendu vzela aspuh dol pri gileri runnerju, kje ma ta pra*ica blokado v auspuhi??
jan, sem ti reko ze, da itak ce mas speedfighta to se mo dobli pa bomo mi to tebi vun pojemali vse kar mas notri:)
itak je samo v variomatu en obrocek...:)
itak je samo v variomatu en obrocek...:)
kir motor imaš jan?
blokade je čist na izi uzet ven, sam orodje moreš met.
recimo ena je na izpuhu (pri novejših skuterjih). tam je pri izhodu iz motorja na izpuhi eno tako koleno ki otežuje pretok zraka in to moreš dol odrezat, uno lukno zafilaf (daš kako ploščico prek in nazaj zavariš) in daš to koleno nazaj preko te prekrite luknje in zgleda da je še kao zablokirano (ker če daš to dol, ti lohk policaj teži da si dal blokade ven). to se ti bo potem ful poznalo na pospeških na končni pa bolj malo (par kilometrov).
druga je pa v variatorju. to je tista stvar med motorjem in zadnjo kolo. tisto odšraufaš pol maš pa na levi strani (tam ko je motor) neki tako veternici podobno stvar (kak se tistem sploh reče??) ki jo moreš s plinsko pištolo dat dol. na roke je ne moreš odšraufat pa če se fukneš na trepalnice (vrjetn mi, jest sm skor skuter zlamu, sam ni šlo dol ;) in tist odvišej, daš to dol, potem daš pa še dol jermen in je za jermeno vrjetno takšna gumica, ki ovira za se prenosi ne zdržu čist al kk nej rečem. uglavnem, tist daš ven in to ti bom ful pomagalo na pospeških in tudi na končni. končna bo okoli 15-25večja (odvisno od skuterja) pa pospeški boljši.
če si že kdaj prej kaj podobnega delal, ti bo ziher na izi narest.
drgač pa pač pelji enem domačem mehaniku, k na servisi že zdej težijo in clo nočjo dat ven. budale. oni bi lohk s tem zaslužl, ker je to legalno, ampak nočjo. luleki :)
blokade je čist na izi uzet ven, sam orodje moreš met.
recimo ena je na izpuhu (pri novejših skuterjih). tam je pri izhodu iz motorja na izpuhi eno tako koleno ki otežuje pretok zraka in to moreš dol odrezat, uno lukno zafilaf (daš kako ploščico prek in nazaj zavariš) in daš to koleno nazaj preko te prekrite luknje in zgleda da je še kao zablokirano (ker če daš to dol, ti lohk policaj teži da si dal blokade ven). to se ti bo potem ful poznalo na pospeških na končni pa bolj malo (par kilometrov).
druga je pa v variatorju. to je tista stvar med motorjem in zadnjo kolo. tisto odšraufaš pol maš pa na levi strani (tam ko je motor) neki tako veternici podobno stvar (kak se tistem sploh reče??) ki jo moreš s plinsko pištolo dat dol. na roke je ne moreš odšraufat pa če se fukneš na trepalnice (vrjetn mi, jest sm skor skuter zlamu, sam ni šlo dol ;) in tist odvišej, daš to dol, potem daš pa še dol jermen in je za jermeno vrjetno takšna gumica, ki ovira za se prenosi ne zdržu čist al kk nej rečem. uglavnem, tist daš ven in to ti bom ful pomagalo na pospeških in tudi na končni. končna bo okoli 15-25večja (odvisno od skuterja) pa pospeški boljši.
če si že kdaj prej kaj podobnega delal, ti bo ziher na izi narest.
drgač pa pač pelji enem domačem mehaniku, k na servisi že zdej težijo in clo nočjo dat ven. budale. oni bi lohk s tem zaslužl, ker je to legalno, ampak nočjo. luleki :)
psi hunter sej vem, da so alu kiti dragi ampak sm mislu da je evo vseeno okol 60k sit samo. je pa res da se nikdar nism nekej zanima za njega, ker se mam na leto namen z motorjem prevozt po 15k km, in mi ni za tankat po 8l/100km in menjat bata na 2k km :P
bo corsa čist dovolj...če pa tudi ta nebo dovolj, bomo šli pa brusit, pa 21mm not pa for race gor :PP
bo corsa čist dovolj...če pa tudi ta nebo dovolj, bomo šli pa brusit, pa 21mm not pa for race gor :PP
rok: alu ze pride 60k sit ja:) ce moj zelezni pride malo manj kot 40...
ampak alu EVO! pa pride se malo vec;)
ampak alu EVO! pa pride se malo vec;)
Ta tema pa se je že ful razpisala :)
jrko - ok, enkrat po registraciji (čez kake 3tedne) se bomo zmenli pa bomo še malo prerihtali
jrko - ok, enkrat po registraciji (čez kake 3tedne) se bomo zmenli pa bomo še malo prerihtali
hja evo ti je res okol 50k, evo 6 ti je 90k, evo 7R pa ze lepih 150k
nevem ce ste za te kite sploh ze slisal k u katalogih jih ni
no to je pa ze neki dnarje kneda
nevem ce ste za te kite sploh ze slisal k u katalogih jih ni
no to je pa ze neki dnarje kneda
f00k, jest sploh nism vedu da je tok evotov! :>
sm vedu da je sam en navadn evo pa en evo k ga majo fantje in punce k dirkajo z skuterčki :>
uglavnem. 150k za kit. huh. lepa vsota :)
sm vedu da je sam en navadn evo pa en evo k ga majo fantje in punce k dirkajo z skuterčki :>
uglavnem. 150k za kit. huh. lepa vsota :)
heh, 150k sit pa ne dam za noben kit:DD
edino kar bi se kupo je malossi MHR navadn, ko ma okoli 12,13KM za speedfigta. kar je 5KM vec kot mam zdaj:) to bi trgalo :)
edino kar bi se kupo je malossi MHR navadn, ko ma okoli 12,13KM za speedfigta. kar je 5KM vec kot mam zdaj:) to bi trgalo :)
omejitev je meja motorja in tvojih sposobnosti.......
Luc Besson TAXI
50km/h ha hah ha ha, sej se zaspim na motorju
Luc Besson TAXI
50km/h ha hah ha ha, sej se zaspim na motorju
ja meni se 50 tudi zelo počasi zdi, zelo zelo, tak kot da bi peški hodo, razen če je kak 180° ovinek
rok
ja je veliko takih stvari........cene so pa tud taprave......
recimo blajarca v mojem motorju kusta reci in pisi 97k...(titan seveda).....
ja je veliko takih stvari........cene so pa tud taprave......
recimo blajarca v mojem motorju kusta reci in pisi 97k...(titan seveda).....
odvisno od širine ceste in notranjega radiusa
sploh sm pa jst itak nor na motorje ze od mejhnga........
morm it na pregled pomoje mam v krvi mal prevec bencina
morm it na pregled pomoje mam v krvi mal prevec bencina
ja jst zdej bl sparam za husqarno 610s SM.........
to mi je plan enkrat v zivljenju posedovati.........
to bo pomoje edini motor k mu bom sam luftfiltre zamenu in izpuh.....
in popolnoma nc vec....... tud pilt ne.....
to mi je plan enkrat v zivljenju posedovati.........
to bo pomoje edini motor k mu bom sam luftfiltre zamenu in izpuh.....
in popolnoma nc vec....... tud pilt ne.....
pa a kdo tm na motosvetu sploh kj pametnga napise poleg redkih izjem????
pa cs odg. je dooooooolg!?!
pa cs odg. je dooooooolg!?!
vcasih je bil gor se en romzi pa eni, ki so kar poznami stvari. zdaj pa je kar nekaj novih, ki pa tudi ne vejo prevec:) pa se nick so mi zaklenli barabe:/
ampak beno lipnik pa zna prav zakon vozit po zadni:)
ampak beno lipnik pa zna prav zakon vozit po zadni:)
Bakunin ::
moras razumeti da so ljudje na motosvetu manj za racunalnikom kot slo-techovci.
mmg: motosvet ima "jubilejna" srecanje v Old London Pub ob sredah. Na predzadnjem je bil tudi Stanovnik in je kazal posnetke iz rallya.
mmg: motosvet ima "jubilejna" srecanje v Old London Pub ob sredah. Na predzadnjem je bil tudi Stanovnik in je kazal posnetke iz rallya.
pa btw: admini na motosvetu so ene vlke bud***. Mislim, username mi kar prekine in jim pisem zakaj pa od nikoder nobenega odgovora. Pravi odnos majo ja. lol
romzi je bil faca ja. ful je vedu. sej mislim da se učas pojavlja še na unem hrvaške sajtu svijet skuterja al kaj je že..z njimi je tut sodeloval neki cajta kokr vem.
beno pa itak roksa. sm ga že vidu vozt v ljubečni..slin slin! pa še njegov zipo rula :>
beno pa itak roksa. sm ga že vidu vozt v ljubečni..slin slin! pa še njegov zipo rula :>
OrkAA ::
A so pri moji gileri stalker vse blokade zunaj, če gre 75 km/h. Verjetno so ane? Kaj se najbolj splača dokupiti (predelati), da mi bo šla okrog 80-85 km/h?
aja jrko
un projekt tomos 140km/h zacasno ustavljen....... mi je pr 127km/h zaribu k mi je ojnico polomil (beri orig.)....... bo treba it v ita po novo mocnejso...... upam da bo zdrzala...... he he..
cilindr bo pa pomoje kr kul tko kt je sam novga morm narest k je zaribu (prekjeta ojnca )
un projekt tomos 140km/h zacasno ustavljen....... mi je pr 127km/h zaribu k mi je ojnico polomil (beri orig.)....... bo treba it v ita po novo mocnejso...... upam da bo zdrzala...... he he..
cilindr bo pa pomoje kr kul tko kt je sam novga morm narest k je zaribu (prekjeta ojnca )
ajaj:)
zakaj te nisi ojnice zamenjal na tomosu?:) pa ze to je vlka hitrost, jaz se ne bi vozo s tem okoli, hehe
orkajecar: nimas vseh blokad zunaj. ce bi mel vse, bi ti slo nekako 85mogoce, 80-85..
mozno da nimas na avspuhu zunaj, al pa na variomatu...
se mas na avspuhu ono palcko ven?
zakaj te nisi ojnice zamenjal na tomosu?:) pa ze to je vlka hitrost, jaz se ne bi vozo s tem okoli, hehe
orkajecar: nimas vseh blokad zunaj. ce bi mel vse, bi ti slo nekako 85mogoce, 80-85..
mozno da nimas na avspuhu zunaj, al pa na variomatu...
se mas na avspuhu ono palcko ven?
OrkAA ::
Na auspuhu je tista palčka stisnena skupej, tko, da te ubistvu ni več. Mi lahko poveš kje se nahajajo še druge blokade (kako pridem do njih), ker bo to prvič, da bom šraufal skuterja . Na tomosih mam pa že izkušnje . Lepo prosim :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup scooterja (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 18749 (10635) | tech level |
» | mf power (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10735 (6007) | Blinder |
» | 4-taktni, 2-taktni?? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 32984 (4623) | gapLLL |
» | Je bil že kdo na celjskem sejmu?, neki me zanimaOddelek: Loža | 1708 (1228) | Tomi |
» | MotorOddelek: Loža | 4562 (98) | BlazP |