Forum » Informacijska varnost » Servis
Servis
techfreak :) ::
Zdajle sem nekaj razmišljal in sem prišel do naslednjega vprašanja: Zakaj ima servis pravico dostopati do programske opreme naprav, ki so jim bile dane v popravilo?
Sicer vem da ne smejo odpirati/brati/pregledovati zasebnih datotek na teh napravah, še vseeno me pa zanima zakaj sploh imajo dovoljenje karkoli zaganjati (npr. OS) ter karkoli popravljati glede tega?
Primer je recimo ko je kolega nekaj časa nazaj nesel računalnik na popravilo zaradi nedelovanja HDMI in VGA izhodov, pozneje pa so klica iz servisa za kodo Windowsa, saj so morali ponovno namestiti Windows ker jim zaradi menjave matične ni hotel več delati. Sicer ne vem če jih je uspel prepričati naj pustijo kakor je in da bo že sam vse uredil.
Sicer vem da ne smejo odpirati/brati/pregledovati zasebnih datotek na teh napravah, še vseeno me pa zanima zakaj sploh imajo dovoljenje karkoli zaganjati (npr. OS) ter karkoli popravljati glede tega?
Primer je recimo ko je kolega nekaj časa nazaj nesel računalnik na popravilo zaradi nedelovanja HDMI in VGA izhodov, pozneje pa so klica iz servisa za kodo Windowsa, saj so morali ponovno namestiti Windows ker jim zaradi menjave matične ni hotel več delati. Sicer ne vem če jih je uspel prepričati naj pustijo kakor je in da bo že sam vse uredil.
Cold1 ::
Zakaj ima servis pravico dostopati do programske opreme naprav, ki so jim bile dane v popravilo?
Saj je nimajo.
S tem, ko jim daš - brez supervizije - v popravilo svojo napravo, jim de facto omogočiš popoln dostop do le te, tako pridobijo efektivno pravico, da z napravo, programsko opremo in podatki storijo karkoli želijo, vključno z uničenjem.
Temu primerno se na servis praviloma ne vrača podatkovnih nosilcev ali pa naprav, ki še vedno delujejo in bi jih lahko servis dokončno pokvaril.
Rečeno drugače, ko - sam - ugotoviš katera komponenta ti ne deluje, jo vrneš v popravilo/zamenjavo, in tako ne tvegaš celotnega PC-ja; če to ni možno (ni izmenljivih komponent), lahko napravo smatraš za potrošno robo.
mihec87 ::
techfreak :) je izjavil:
Ah tisto je drugo, ampak a ne greš na servis zaradi strojne napake?
Večina prebivalstva se ne spozna v čem je problem in niti ne ve ali je strojna ali programska..Sam sem vedel da je strojni problem in sem disk enostavno vzel ven..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Toptime servisOddelek: Mobilne tehnologije | 4840 (2800) | papa962 |
» | Garancija zavrnitev TELERAY (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 21124 (15834) | ziga1990 |
» | Tožba ram2 (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 160754 (134377) | markezii |
» | Servis Telefona - nepotreni stroški (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11166 (9774) | Sandi204 |
» | Servis - po prevzetju zaznane napakeOddelek: Pomoč in nasveti | 3846 (2814) | solatko |