» »

Luxuris & Forex

Luxuris & Forex

Temo vidijo: vsi

btree ::

mojca je izjavil:

@fxman11: balance 37.8k, equity 14.8k. Equity je res zdrsnil, a ne zaradi zlata. Ne vem, ali je pri drugih drugače, ampak edina vnebovpijoča odprta pozicija je GBPUSD z 10.8k minusa. Še enkrat toliko minusa pa se nabere mic po mic z nekaj več kot 50-imi drugimi odprtimi pozicijami.

balance 37.8k, equity 14.8k, niso resni, noben resen trgovalec ne tvega pol vloženega kapitala, samo vprašanje časa kdaj bo margin call, razen, če se bo trend obrnil in bodo šli v plus, samo potem je to čista loterija.

fxman11 ::

Ja, mogoce se je zlato takrat ze popravilo, ker vceraj je bil kar konkreten padec, danes pa se je ze pobiralo.

korenje3 ::

beri moj prejšnji komentar ker je zlata vreden. poznam veliko stakih nategovalskih podjetij, ki pobirajo 40÷50% od dobička. ko popušijo ves denar pa preprosto zaprejo firmo in izginejo v neznano.

poberi ves denar ven čim prej, ker po tem ti bo žal.

normalni trgovalci delajo maksimalno 10% dobička/izgube na leto, vse ostalo je tveganje na račun tistega ki da denar.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

korenje3 je izjavil:

beri moj prejšnji komentar ker je zlata vreden. poznam veliko stakih nategovalskih podjetij, ki pobirajo 40÷50% od dobička. ko popušijo ves denar pa preprosto zaprejo firmo in izginejo v neznano.

poberi ves denar ven čim prej, ker po tem ti bo žal.

normalni trgovalci delajo maksimalno 10% dobička/izgube na leto, vse ostalo je tveganje na račun tistega ki da denar.

Možno je narediti tudi več kot 10, ampak odvisno katero obdobje pa tudi odvisno od višine kapitala s katerim se upravlja. Na manjših zneskih je veliko lažje narediti več %, ampak več kot je denarja težje se naredi velike %. Ponavadi se izkoristi kakšne pomankljivosti kjer je možno delati konstanten profit, ampak prej ali slej imaš problem s ponudnikom. Določene strategije delujejo, ampak zelo težko dolgoročno, drugi problem je tudi ta, da dobre trejdarje poberejo že banke in hedge skladi ker brokerji nadzorujejo vse traderje in dobrim ponudijo sami kapital za upravljanje, v tem primeru, če so toliko dobri bi že banke ponudile bistveno več kot 10mio v obračanje, tako da je smešno da bi oni iskali potencialne investitorje, sploh pa z vložki 25k+. Veliko dejavnikov kaže na čudno delovanje Luxurisa (čudni pogoji, garancije, sploh pa način trgovanja!) in dokler ne bodo odgovorili s točnimi podatki trgovalcev in še nekaj vprašanj katerih podobnih vprašanj brez da se izgovarjajo na neke tajne podatke žal ne moramo reči, da res trgujejo in niso goljufija.

Okapi ::

Zakaj ne bi res trgovali? Saj nič ne tvegajo. To je podobno, kot če bi od ljudi pobiral denar za igranje rulete. Pač igraš, saj ni tvoj denar, pa še "vlagatelji" ti plačajo za to, mogoče pa celo še kaj prislužiš, če se ravno čudež zgodi. Razen če si res pohlepen in veš, da boš z igranjem (trgovanjem) samo minus prideloval, in se greš raje Ponzija, dokler te ne pogruntajo. Ampak potem moraš imeti izdelan načrt za beg z denarjem.;)

Skratka, če res trgujejo, jih lahko po bankrotu obtožijo samo dajanja neresničnih obljub o donosih, to pa imajo verjetno kje pokrito v drobnem tisku.

O.

mojca ::

@fxman11: O katerih vprašanjih točno je govora?

Meni je poleg dolge vezave, astronomskih začetnih vložkov in provizij, najbolj čudno to, da izplačujejo balance in s tem "porivajo v ... tiste, ki ostanejo v shemi dlje".

@Okapi: saj ni treba drobnega tiska. Nikjer v pogodbi ne garantirajo 30% donosa. Pravijo samo, da doslej še nobena stranka ni imela minusa (pa ne v pogodbi).

Sicer pa me nekaj zanima glede MT4 platforme. V njej je povsem vsa zgodovina, vendar:
- brez odprtih pozicij
- equity je enak balance-u
Na tistih krasnih tabličnih računalnikih, ki so jih vlagatelji dobili kot darilo, je torej moč spremljati vse živo, razen potencialne izgube.

Mar kdo ve, kako sploh deluje MT4? Kdo feeda podatke noter? Ali je obstoj podatkov na MT4 kakršnokoli zagotovilo, da se dejansko trguje? V vsakem primeru lahko izgubiš vse, vprašanje je samo, ali:
a) dejansko trgujejo in bo samo zmanjkalo denarja zaradi slabih špekulacij pri trgovanju
b) ponarejajo podatke o trgovanju (potencialno vpisujejo pravilne tečaje ob pravilnih časih) in bo zmanjkalo denarja, ko bo Ponzi rekel zadnjo besedo

(Jaz bi tudi vzela ven, vlagatelj bi pa še kar gamblal. To je sicer njegova stvar.)

Mogoče počnejo oboje - zares trgujejo, ampak prirejajo dejanske podatke in izgube pokrivajo z denarjem novih vlagateljev. Na ta način bo kasneje postalo jasno, da trgujejo z izgubo in bodo dlje časa lahko nategovali vlagatelje, ne da bi pri tem tvegali, da jih po zlomu obdolžijo naklepne goljufije. Ker je precejšnja razlika, kar se let v zaporu tiče, ali si se naklepno lotil goljufije, ali pa si samo nespretno trgoval in to prikrival.>:D

O.

Okapi je izjavil:

Mogoče počnejo oboje - zares trgujejo, ampak prirejajo dejanske podatke in izgube pokrivajo z denarjem novih vlagateljev. Na ta način bo kasneje postalo jasno, da trgujejo z izgubo in bodo dlje časa lahko nategovali vlagatelje, ne da bi pri tem tvegali, da jih po zlomu obdolžijo naklepne goljufije. Ker je precejšnja razlika, kar se let v zaporu tiče, ali si se naklepno lotil goljufije, ali pa si samo nespretno trgoval in to prikrival.>:D

O.

Ponavadi se naklepno lotijo na tak način da prikrijejo goljufijo. Zelo težko je take stvari dokazati. Saj se pozna veliko goljufijo Finanzas Forex, Mat Project,... Pa nihče od teh ne sedi pa vlivajo še vedno neka upanja, da se bo dobilo nazaj...kar neki jaz rečem temu...zavlačujejo , da se ljudje pomirijo in počasi že pozabijo na ta denar.

mojca je izjavil:

@fxman11: O katerih vprašanjih točno je govora?

Meni je poleg dolge vezave, astronomskih začetnih vložkov in provizij, najbolj čudno to, da izplačujejo balance in s tem "porivajo v ... tiste, ki ostanejo v shemi dlje".

@Okapi: saj ni treba drobnega tiska. Nikjer v pogodbi ne garantirajo 30% donosa. Pravijo samo, da doslej še nobena stranka ni imela minusa (pa ne v pogodbi).

Sicer pa me nekaj zanima glede MT4 platforme. V njej je povsem vsa zgodovina, vendar:
- brez odprtih pozicij
- equity je enak balance-u
Na tistih krasnih tabličnih računalnikih, ki so jih vlagatelji dobili kot darilo, je torej moč spremljati vse živo, razen potencialne izgube.

Mar kdo ve, kako sploh deluje MT4? Kdo feeda podatke noter? Ali je obstoj podatkov na MT4 kakršnokoli zagotovilo, da se dejansko trguje? V vsakem primeru lahko izgubiš vse, vprašanje je samo, ali:
a) dejansko trgujejo in bo samo zmanjkalo denarja zaradi slabih špekulacij pri trgovanju
b) ponarejajo podatke o trgovanju (potencialno vpisujejo pravilne tečaje ob pravilnih časih) in bo zmanjkalo denarja, ko bo Ponzi rekel zadnjo besedo

(Jaz bi tudi vzela ven, vlagatelj bi pa še kar gamblal. To je sicer njegova stvar.)

Prvo kot prvo so izpiski trgovanja za nazaj, katerih ne pokažejo, sploh pa ko se hvalijo koliko let že trgujejo dobro. Potem je stvar, da nihče ne pozna teh trejderjev in nihče od "prodajalcev" jih ni videl oz tudi če je videl neke osebe za računalnikom ne ve ali je res trgovalec ali ne :-))) O oderuških provizijah da ne govorimo niti, potem pa če malce poznaš kdo je v zaledju firme potem vidiš da ni lih to to. Kolikor sem slišal so v ozadju nekateri, ki so že imeli podobne projekte kot je tale, ampak sedaj so šli še bolj preudarno ven.

Izpiski trgovanja pri mt4 so taki;
https://dl.dropboxusercontent.com/u/635...

Na dnu izpiska je statistika oz tudi odprte pozicije. To je sicer en demo račun kjer se ne trguje s pravim denarjem. Pri pravem denarju se vidi še izplačila, katerih pri demo računu ni.

Pri mt4 bi moral vsak investitor dobiti Investor Password s katerim se logira direktno v platformo in vidi čisto vse podatke kot trgovalec (brez nobenega zakrivanja in prilagajanja poslov). To je direktno vezano na ponudnika storitev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fxman11 ()

čombe ::

Pozdravljeni,

tudi jaz sem Luxuris-u poslal pred več kot enim mesec vprašanje, na katerega mi do danes še niso odgovorili. Napisal sem, da sem potencialni investitor, moje vprašanje je bilo, če mi lahko pokažejo zgodovino trgovanja, katerega brokerja uporabljajo itd......... odgovora ni, zato sem začel malo brskati po netu in našel tale forum....

Nisem vsega bral, ker nimam časa, v oči pa mi je padla priponka od mojce o zgodovini trgovanja...

Za lažje razumevanje sem pogledal na graf in označil njihov vstop v ta trejd in izstop - v priponki.

Khm, kot kaže so fantje veliki amaterji, takih trejdov dober trgovalec ne odpira, zakaj?
- pozicijo so odprli in jo pustili v minus do groznih -110 pipov, potem pa se jim je nasmehnila sreča in je cena prišla nazaj in z velikim zadovoljstvom so zaprli pozicijo samo z -5.7 pipa.... Je pa tudi res, da niso zaprli celotne pozicije, nekaj malega so pustili odprtega.... upam da so vsaj ta del zaprli v plus.....
- odprli so pozicijo brez SL - stop loss - izguba, tega se nikoli ne dela, predno se vstopi v trejd mora biti kristalno jasno kje je sl in kje TP (take proffit - pobiranje dobička) in to razmerje mora biti vsaj 1:3. Če tvegam 100 eur, potem mora biti potencialna nagrada vsaj 300 eur, v nasprotnem primeru je to igra na srečo iz katere nihče ne pride "živ".
- nobeden resen (profesionalni) trejder ni na teh nivojih skal v long, danes je cena krepko nižja....

Toliko iz moje strani, svetujem vam, da če je tale trejd res od njih ne poslujete z njimi.

lep pozdrav vsem

čombe

korenje3 ::

taki amaterji trgujejo po martingale sistemu. imajo robota spisanega kako naj trguje.

Martingale (probability theory) @ Wikipedia

V glavnem stran od takih in to čim prej. Ko bodo zahtevali da jim nakažete dobiček, poberite vse skupaj ven in pozabite.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

korenje3 je izjavil:

taki amaterji trgujejo po martingale sistemu. imajo robota spisanega kako naj trguje.

Martingale (probability theory) @ Wikipedia

V glavnem stran od takih in to čim prej. Ko bodo zahtevali da jim nakažete dobiček, poberite vse skupaj ven in pozabite.

Verjetno delajo preko PAMM account (pogodba med lastnikom računa, brokerjem ter upravljalcem), tako ne morejo zadržati denarja. Namreč v tem primeru vse obveznosti iz pogodbe (nakazilo dobička itd.) izvršuje broker. Broker bo tako avtomatično iz lastnikovega računa nakazal denar upravljalcu, tukaj lastnik računa ne more zadržati sredstev. No, naj samo pripomnim, da je tak način edini pravilen za moje pojme.

c3p0 ::

mojca je izjavil:

MT4 je le program, platforma. Broker ima en del (server), v katerega feeda podatke iz nekega bančnega vira. Če ni pošten, jih lahko malo prikroji po svoje, da npr. pobira stop losse (stop loss hunt), ne sprejme kupčije, ali pa sprejme prepozno, vmes pa se zgodi zdrs cene oz. slippage ali requote itd.

Velika večina brokerjev je tudi t.i. market makerjev. Pomeni, da se s trgovanjem le igraš v njihovem peskovniku. Večina traderjev itak izgubi vse prvo leto, tako da brokerju ostane 100% njihovega vložka in ne le spread. Ta dobro manjšino se pa da drugače sabotirat, kot že piše zgoraj, ali pa jim preprosto odpovedat storitev.

Hm,

če fantje uporabljajo MT4 ali novejšo MT5, potem to že veliko pove o njih. Namreč MT platforma je na zelo slabem glasu. Za profesionalne platforme se plačuje najemnina - mesečno (Trading Station, Ensignwindow itd.) Zelo važno je tudi katerega brokerja izberete, profesionalci za resno delo plačujejo tudi data feed-e.

Skratka, bodite previdni......

MT4 platforma je cisto vredu, tudi trgovanje preko PAMM je vredu. Problem je ta, da ne znajo trgovati oz se igrajo. Nekdo je rekel, da imao v Dubaju 10mio sredstev s katerimi pokrijejo izgubo v primeru slabega trgovanja. Problem je da ljudje so naivni in ne razumejo da teh 10mio je od investiterjev (ljudi) s katerim trgujejo in v kolikor izgubijo ne bodo imeli iz cesa izplacat izgube! Tega denarja ni deponiranega nekje kjer se ga ne dotika, ampak je denar s katerim trgujejo!
V kolikor trader izgubi ves denar ne pomeni, da ga je broker pobral, ampak nekdo drugi, ki trguje v kontra smeri. Broker sluzi le od spreada, zal pa res ti marketmakerji v primeru, da si profitobilen velikokrat tudi zacnejo prirejati njihov feed do trgovalca in s tem dobesedno sleparijo, da ljudje izgubijo. Pac taka je ta industrija.
Kaj Luxuris ne pove preko kerega brokerja trgujejo? Le LMAX omenjajo, brokerja pa ne? Skoraj vsi mt4 brokerji posiljajo stranki trading report od vsak dan na koncu trgovalnega dne kjer je razvidno kaj se dogaja z racunom. A tega se ne da dobit pri Luxurisu?
Mislim, da je kar precej povedanega, da nekaj zal ne stima, da se mi prav smilijo investitorji :-(
Vsakic se nekaj izmislijo, da jim ljudje verjamejo. Zelo zanimiva poteza z njihove strani glede marketinga, ki dela na prepoznavnosti, tako da ljudje bolj verjamejo, da ce je nekdo po radiju oz TV potem ne more biti prevara. Ljudje si mislijo, ce je Kosir oz Pusnik zraven in slisijo reklamo na radiju potem je kao vredu. :-(((

@fxman11

Da te/vas malo izzovem, pa brez zamere :)
Zakaj meniš, da je MT4 čisto OK?

Pamm pa je ok, tako sem tudi napisal. Sicer ne vem, če ga imajo, predvidevam pač.

čombe je izjavil:

@fxman11

Da te/vas malo izzovem, pa brez zamere :)
Zakaj meniš, da je MT4 čisto OK?

Pamm pa je ok, tako sem tudi napisal. Sicer ne vem, če ga imajo, predvidevam pač.

Čisto na mestu platforma. Zelo univerzalna. Še vedno veliko traderjev jo uporablja ker jo pozna veliko programerjev za določene dodatke ter je enostavna za multiplikacijo. So tudi druge plačljive boljše platforme, ampak nič narobe ni če nekdo izbere mt4.

c3p0 ::

Se grem stavit, da bosta Košir in Pušnik, ko zadeva zgrmi v prepad, največji ovčki in se takoj distancirala od vsega. Stranke pa v jok in na drevo.

MT4 je dober, se strinjam, sploh ob svoji ceni 0 EUR nima primerjave. TradeStation je mnogo večji, omogoča dosti več, imaš pa tudi večji strošek že brez da trguješ (najem samega SW + feed), kaj šele kakšni dodatki.

Predvidevam da Košir nima pojma kaj je forex in trgovanje, Pušnik pa dvomim da je toliko zabit, da ne ve za kaj se gre... oba pa dvomim da bosta kaj popušila, ker sta vodilna kadra za moje pojme.

@ fxman11

S tem se strinjam, vse to je res. Res pa je tudi, da se zelo radi dogajajo requoti (pri odpiranju in zapiranju pozicij) Za resno delo z večjimi denarji nihče ne uporablja MT platforme, zato sem tudi napisal, da če fantje uporabljajo to platformo so na začetku svoje trgovalne poti.

Da se requoti res dogajajo, lahko testiras tako, da si najdeš brokerja, ki ponuja MT4 in hkrati še eno drugo platformo (java, lua itd..) Tako boš videl, da ni kriv broker temveč mt4.

Za resno delo, z večjimi denarji (sem štejem tud luxuris) se uporabljajo profesionalne (žal tudi plačljive) platfrome. Tako, da ko mi nekdo, ki kao upravlja velike vsote denarja reče, da dela na metki, mi je jasno kam pes taco moli....

Imej se lepo

harvey ::

Očitno je šport strateški PR za Luxurius (Grega Žemlja, generalni sponzor)

Luxurius Commodities - generalni sponzor

Luxurius Commodities - generalni sponzor

Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

@čombe

Nekateri brokerji ponujajo tudi mt4 poleg dobrih platform bolj zaradi tega, ker so nekateri traderji vajeni te platforme. Kopiranje trejdov je kar enostavno prek mt4 platform. Pač je sistemsko dokaj enostavno uporabljati mt4. Se strinjam da bi lahko tudi kere bolj profesionalne. Rečeno tako za 10mio uporavljat ni velika vsota in je mt4 čisto primerna. Glede requotov je bolj bistveno od brokerja kak plugin postavi vmes na njihovi strani, ni toliko od platforme.

A kdo sploh ve katerega brokerja uporablja Luxuris? Je možno dobiti cel izpisek trejdov v mt4 obliki? Sploh res uporabljajo mt4? LMAX katerega omenjajo je le ponudnik likvidnosti.

Moj znanec ima dostop do MT4, ampak:
- zaenkrat sprobano le na androidu (lahko preverim, kako se izvozi)
- ne objavljajo odprtih pozicij, da se slučajno ne bi kateremu investitorju karkoli posvetilo (iz tega razloga se mi zdi MT4 sumljiv - če bi bilo vse čisto, odprtih pozicij ne bi skrivali)

Ravnokar sem našla način za pretvorbo podatkov iz PDF-ja v tekstovno obliko (mislim, da bo to tudi bolj zanimivo od izpiskov iz MT-ja), ampak si moram vzeti čas, da povlečem vse stare PDF-je z maila, jih izvozim v tekst in končam program za pretvorbo iz srednje-(ne)uporabnega TXT-ja v nekaj z repom in glavo, pa potem lahko prepustim ostalim stručkotom v analizo.

Ena podrobnost mi je sicer skrajno nenavadna - pdfinfo za izpiske pravi:

Creator: Microsoft(R) Excel(R) 2010
Producer: Microsoft(R) Excel(R) 2010

Haloooooooo? Česa jaz tu ne razumem?

@ mojca

Pozdravljena, morda ti lahko kako pomagamo.......
Prvo nekaj vprašanj, da sploh vemo o čem je stvar:

- ali imaš sredstva na upravljanju pri luxuris?
- ali imaš dostop do svojega računa preko MT4?

Če vse to imaš, potem se enostavno logiraj, pojdi na trading history, izberi obdobje, potem pa naredi print screen in ga objavi na forumu. Tako bomo videli kaj se dogaja.

lp

Mt4 prek androida je bolj tko... lažje je to narediti na PCju...
tukaj lahko potegneš mt4 http://www.metatrader4.com/traders
Po inštalaciji pa narediš tole
https://pepperstone.com/clients/how-to-...

Potrebuješ pa login številko in password (isti kot je za android) pa še server katerega kar napišeš v to inštalirano paltformo (verjetno moraš imeti enako server tudi pri android inštalaciji).

V kolikor ti uspe tole narediti, potem je enostavno pobrati ves history ven.

čombe je izjavil:

@ mojca

lp

Ona ima pri Luxurisu na upravljanju, ampak dostop do mt4 nima, to je problem. Ima le prek aplikacije, pa še to kolikor sem razumel ne ona direktno ampak nek tržnik, če sem prav razumel.

Zgodovina sprememb…

@čombe: nimam jaz, imam pa dostop do znančevih izpiskov in tudi do MT4 (po novem - pred kratkim je znanec na mojo prošnjo zaprosil za geslo), ampak smo gledali le na androidu. Za začetek si moram vzeti čas, da namestim virtualko, da bom sploh lahko pognala program na oknih, ampak itak sem mnenja, da so PDF izpiski bolj natančni. Na MT4-ju pol stvari (in pol denarja ;) itak manjka, je pa nedvomno lažje priti do zgodovine.

@fxman11: nekaj mesecev so izpiske in vse ostalo res pošiljali tržniku, ker ta, ki je vlagal, ni imel emaila. Zato vsi tastari izpiski še manjkajo. Tržnik je obljubil, da jih pošlje, a bo verjetno še nekaj časa trajalo, ker tudi on ni najbolj vešč dela z emailom, pa še malo (understatement) sem se mu verjetno zamerila, ko sem izvedela, da je prišel žicat za novo rundo denarja in sem mu povedala svoje.

fxman11 je izjavil:

čombe je izjavil:

@ mojca

lp

Ona ima pri Luxurisu na upravljanju, ampak dostop do mt4 nima, to je problem. Ima le prek aplikacije, pa še to kolikor sem razumel ne ona direktno ampak nek tržnik, če sem prav razumel.

Aha, tukaj je problem......

Morda veš, če je sama odprla račun? ima geslo, št. računa, št. serveja, ve katerega brokerja ima? Če delajo s pamm account potem to ne sme biti problem, če pa ne, potem pa......

@ mojdca

aha, najbolj relevantni podatki bodo, če boš naredila izpisek ti sama iz svojega/prijateljeva računa.....

Torej inštaliraj si MT4 platformo (če je pač ta potrebna, ne vem katerega brokerja ima itd..) tvoj prijatelj naj pridobi št. računa, geslo, kateri broker je, ..... vsi ti podatki se dobijo ob odprtju računa, ponavadi ti jih broker pošlje na mail itd.... te podatke ima oseba, ki je odprla račun (tvoj prijatelj ali oseba, ki je to storila v njegovem imenu)......

Vse to velja, če delajo preko pamm account - opisal sem že prej kaj to je....... v tem primeru je moral to pogodbo podpisati tvoj prijatelj, nihče tega ni mogel storiti v njegovem imenu........

Če pa ni nič od tega, kar sem napisal, potem je velika verjetnost, da je to prevara.......

Aja, še nekaj dodam: tisti izpiski, ki jih nekdo pošilja (zastopnik) so tako, tako....... zelo enostavno jih je ponarediti...... realno stanje se ugotovi samo tako, da se logira na račun in se vidi kaj se dogaja....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: čombe ()

@mojca
Inštaliraj si raje računalniško verzijo mt4, ker tista njihova na tablici je žal prirejena. Vsaka normalna mt4 verzija za tablice, telefone in računalnike NIČ NE ZAKRIVA! Zato raje uprabi standardno verzijo le podatke iz tablice kjer kažejo. Ker na tak način boš potem dobila vse podatke. Če se to ne da, potem je nekaj zelo zelo narobe iz njihove strani.

Preden odgovorim na druga vprašanja, je tu današnji izpisek, če koga slučajno zanima analiza odprtih pozicij:

Closed Transactions:
TicketOpen TimeTypeVolumeItemPriceS / LT / PClose TimePriceCommissionSwapProfit
121922042013.07.03 14:09buy0.0197xauusd.lmx1256.94-1,260.002013.07.10 14:381261.081.00-1.15-6.35
123713702013.07.09 12:10buy0.0328eurusd.lmx1.28568-1.28802013.07.10 18:011.288141.31-0.06-6.27
124328392013.07.10 16:42buy0.0197xauusd.lmx1253.92-1,257.502013.07.10 18:011258.041.00--6.31
124547652013.07.10 18:49buy0.0197xauusd.lmx1250.71-1,253.502013.07.10 20:361253.51.00--4.26
 -4.31-1.21-23.19
 Closed P/L:--17.66-

Open Trades:
TicketOpen TimeTypeVolumeItemPriceS / LT / P PriceCommissionSwapProfit
69864482013.01.07 11:50buy0.0020xauusd.lmx1653.84-1,720.00 1259.680.10-2.91-59.82-
69864492013.01.07 11:50buy0.0020xauusd.lmx1653.84-1,720.00 1259.680.10-2.91-59.82-
69864502013.01.07 11:50buy0.0020xauusd.lmx1653.84-1,720.00 1259.680.10-2.91-59.82-
69864512013.01.07 11:50buy0.0020xauusd.lmx1653.84-1,720.00 1259.680.10-2.91-59.82-
69864532013.01.07 11:50buy0.0020xauusd.lmx1653.84-1,720.00 1259.680.10-2.91-59.82-
69864542013.01.07 11:50buy0.0020xauusd.lmx1653.84-1,720.00 1259.680.10-2.91-59.82-
69864552013.01.07 11:50buy0.0020xauusd.lmx1653.96-1,720.00 1259.680.10-2.91-59.84-
69864562013.01.07 11:50buy0.0020xauusd.lmx1654.05-1,720.00 1259.680.10-2.91-59.86-
69864572013.01.07 11:50buy0.0020xauusd.lmx1654.05-1,720.00 1259.680.10-2.91-59.86-
69864762013.01.07 11:51buy0.0020xauusd.lmx1654.05-1,720.00 1259.680.10-2.91-59.86-
69864772013.01.07 11:51buy0.0020xauusd.lmx1654.05-1,720.00 1259.680.10-2.91-59.86-
69864782013.01.07 11:51buy0.0020xauusd.lmx1653.96-1,720.00 1259.680.10-2.91-59.84-
69864792013.01.07 11:51buy0.0026xauusd.lmx1653.96-1,720.00 1259.680.13-3.89-79.79-
70959402013.01.11 14:03buy0.0033gbpusd.lmx1.61477-- 1.500570.13-0.0128.89-
71750712013.01.16 07:16buy0.0033gbpusd.lmx1.60473-- 1.500570.13-0.0126.35-
72472432013.01.18 08:49buy0.0033gbpusd.lmx1.59491-- 1.500570.13-0.0123.86-
72878622013.01.21 14:48buy0.0033gbpusd.lmx1.58702-- 1.500570.13-0.0121.87-
73647972013.01.23 18:46buy0.0020xagusd.lmx32.349-33.70 19.3670.10-1.89-98.52-
75175192013.01.30 20:05buy0.0039xagusd.lmx31.997-33.70 19.3670.20-3.73-191.70-
75771832013.02.01 16:49buy0.0092eurusd.lmx1.3693-- 1.297590.37-2.51-50.79-
75938012013.02.04 09:42buy0.0092eurusd.lmx1.35903-- 1.297590.37-2.49-43.52-
77106052013.02.07 13:42buy0.0092eurusd.lmx1.35098-- 1.297590.37-2.42-37.82-
77273862013.02.07 17:15buy0.0046xagusd.lmx31.588-33.70 19.3670.23-4.17-216.40-
77279872013.02.07 17:51buy0.0046xauusd.lmx1672.83-1,720.00 1259.680.23-5.60-146.31-
77785702013.02.11 11:45buy0.0046xagusd.lmx31.245-33.70 19.3670.23-4.12-210.33-
77829272013.02.11 13:57buy0.0046xauusd.lmx1649.77-1,720.00 1259.680.23-5.52-138.15-
79142202013.02.14 15:25buy0.0164xagusd.lmx30.8872-33.70 19.3670.83-14.23-728.55-
79387232013.02.15 11:51buy0.0164xagusd.lmx30.23-33.70 19.3670.83-14.14-686.99-
80016422013.02.19 16:04buy0.0164xagusd.lmx29.536-33.70 19.3670.83-13.95-643.10-
82516732013.02.27 08:26buy0.0328xauusd.lmx1612.18-1,628.00 1259.681.67-35.33-891.68-
88537872013.03.21 23:39buy0.0197xagusd.lmx29.1563-- 19.3671.00-12.78-742.91-
90031262013.03.28 06:31buy0.0197xagusd.lmx28.7-- 19.3671.00-12.05-708.28-
90091072013.03.28 11:42buy0.0197xauusd.lmx1600.89-1,607.50 1259.681.00-16.17-517.87-
90270502013.03.28 16:10buy0.0131xagusd.lmx28.361-- 19.3670.67-8.03-455.03-
90271102013.04.02 12:46buy0.0131xauusd.lmx1589.04-1,590.00 1259.680.67-10.45-333.26-
92989352013.04.10 13:00buy0.0197xauusd.lmx1575.33-1,590.00 1259.681.00-14.40-479.08-
93603782013.04.11 22:03buy0.0131xauusd.lmx1560.24-1,567.00 1259.680.67-9.17-304.12-
93603902013.04.11 22:04buy0.0131xagusd.lmx27.638-27.80 19.3670.67-6.84-418.46-
93740832013.04.12 09:18buy0.0131xauusd.lmx1548.28-1,553.00 1259.680.67-9.17-292.01-
93776842013.04.12 10:39buy0.0131xagusd.lmx27.3955-- 19.3670.67-6.84-406.19-
93877852013.04.12 14:21buy0.0131xagusd.lmx26.71-- 19.3670.67-6.84-371.51-
110327592013.06.03 16:59buy0.0066xagusd.lmx22.79-- 19.3670.33-1.45-86.59-
112121372013.06.06 16:24buy0.0197xauusd.lmx1420.17-1,428.00 1259.681.00-4.99-243.58-
112543372013.06.07 12:47buy0.0098xagusd.lmx22.38-22.52 19.3670.50-1.81-114.33-
112544332013.06.07 12:56buy0.0098xauusd.lmx1395.93-1,406.80 1259.680.50-2.41-103.40-
117305792013.06.20 04:23buy0.0197eurusd.lmx1.32581-- 1.297590.79-0.63-42.83-
117333472013.06.20 06:10buy2.3633gbpusd.lmx1.54601-1.5700 1.5005794.53--8,275.97-
117776992013.06.21 09:23buy0.0131eurusd.lmx1.3214-- 1.297590.53-0.40-24.09-
118063792013.06.21 12:16buy0.0131eurusd.lmx1.31740.00- 1.297590.53-0.40-20.04-
119364512013.06.26 04:07buy0.0131eurusd.lmx1.30691-- 1.297590.53-0.33-9.43-
124451252013.07.10 18:14buy0.0328eurusd.lmx1.29291-- 1.297591.31--11.84
 -117.57-274.06-18,919.79-
 -FloatingP/L:19,311.42--

Working Orders:
TicketOpen TimeTypeVolumeItemPriceS / LT / P Market Price   
123000992013.07.05 14:17sell stop0.1969xauusd.lmx1200-- 1259.68---
123812342013.07.09 14:29sell stop2.3633gbpusd.lmx1.481-- 1.50057---
123959302013.07.09 20:03sell stop0.1116eurusd.lmx1.2735-- 1.29759---

Summary:
Closed Trade P/L:17.66 
Floating P/L:19,311.42- 
Balance:37,985.34 
Equity:18,673.92 
Margin:3,663.88 
Free Margin:15,010.04 

@čombe:

- stranka podpiše pogodbo z Luxurisom in LMAX-om ter nakaže denar na LMAX-ov račun
- št. računa & geslo: da, ima
- št. serverja: pri prijavi v MT4 je treba vpisati strežnik "PrimeXM-LiveUK"; kaj naj bi bila št. serverja, ne vem
- broker: ne vem, da bi karkoli povedali

Izpiski prihajajo od:
- no-reply@lmax.com: PDF s pravkar omenjenimi podatki
- noreply@mt4exchange.com: HTML, prikazujejo isto kot MT4, so pomanjkljivi, primer izpiska pošljem

Zanimivo, da so samo long pozicije pa skoraj vse negativne katere so doprte. Kar precej starih pozicij je odprtih tudi že od januarja, se pravi že več kot pol leta.

Če se take pozicije zapira z izgubo, potem jim uničuje statistiko, zato čakajo in upajo da se trg vrne :-)

mojca je izjavil:

@čombe:

- št. serverja: pri prijavi v MT4 je treba vpisati strežnik "PrimeXM-LiveUK"; kaj naj bi bila št. serverja,

To je Armada Markets
www.armadamarkets.com

Tukaj lahko snameš njihov MT4 in ga inštaliraš ter vpišeš podatke notri
http://www.armadamarkets.com/wp-content...

Potem pa komot dostopaš do prave zgodovine.

Zgodovina sprememb…

Evo, še včerajšnji HTML izpisek (zakaj prazen prostor, vprašajte SloTechovce):

A/C No: .......... Name: ....... 2013 July 10, 21:00
Closed Transactions:
TicketOpen TimeTypeSizeItem PriceS / LT / PClose Time PriceCommissionR/O SwapTrade P/L
12429118 2013.07.10 14:38balanceMAM:CASH paid for 121922044.19
12438087 2013.07.10 18:01balanceMAM:CASH paid for 124328395.31
12438748 2013.07.10 18:01balanceMAM:CASH paid for 123713704.90
12458722 2013.07.10 20:36balanceMAM:CASH paid for 124547653.26
 0.000.000.00
Deposit/Withdrawal: 17.66 Credit Facility: 0.00 Closed Trade P/L: 0.00

Open Trades:
TicketOpen TimeTypeSizeItem PriceS / LT / P  PriceCommissionR/O SwapTrade P/L
No transactions
 0.000.000.00
 Floating P/L: 0.00

Working Orders:
TicketOpen TimeTypeSizeItem PriceS / LT / PMarket Price 
No transactions

A/C Summary:
Previous Ledger Balance: 37 967.68  Floating P/L: 0.00
Closed Trade P/L: 0.00  Total Credit Facility: 0.00
Deposit/Withdrawal: 17.66  Equity: 37 985.34
Balance: 37 985.34  Margin Requirement: 0.00
Available Margin: 37 985.34

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

od kje je tale izpisek?

iz tega ni moč razbrati kaj je bilo včeraj trgovano.......

je to tvoj oz. prijateljev račun ali je to pamm (skupni) račun? Mislim je prijatelj položil 37 tisoč? Namreč ni št. računa.....

Od kod je tale izpisek, sem napisala. Zgornjega vsak delovnik pošljejo v obliki PDF (creator: Excell 2000) iz no-reply@lmax.com, spodnjega pa iz noreply@mt4exchange.com v polomljenem HTML-ju (ki sem ga vsaj 15 minut čistila, da ga je ST sploh sprejel).

Številko računa in ime sem namenoma izbrisala.

Prijatelj je položil 32 tisoč, od tega so za začetek odbili 5,5% vstopnih stroškov (torej je začel s 30.240) in oba gornja izpiska predstavljata isto stvar, samo da na spodnjem izpisku po mojem mnenju zavajajo, ker ne prikazujejo 20k realnega minusa.

To, kar je bilo trgovano včeraj, lahko razbereš iz "Closed Transactions" v PDF-ju (zaprte pozicije) in "Open Trades" (odprte pozicije) z včerajšnjim datumom. Do več podatkov ni dostopa (razen tega, da tak izpisek dobiš vsak dan in teoretično lahko malo bolj sproti spremljaš). Jaz tudi pogrešam eksplicitno omembo odprtih pozicij ...

Če citiram njihov odgovor (kar sem že nekje zgoraj):
"Volume" je velikost pozicije in se izraža v lotih. Spreminjanje postavke "Volume" je posledica eksternih sprememb skupnega balanca krovnega računa (Master Account). Če pride do sprememb v pozitivno smer (dodatna vplačila na master account), se volume odprtih pozicij niža. Če pride do sprememb v negativno smer (izplačila), se volume odprtih pozicij poveča.

Ti to odgovori na vprašanje o pamm računu?

@ mojca

na hitro, ker moram iti:

ja, to ni pamm accoutn, to je račun tvojega prijatelja.......

na prvem izpisku piše, da je račun trenutno v minusu slabih 20k, tako kot si ugotovila

na drugem izpisku pa piše, da je stanje 37k in da je nekdo položil na račun 17.66 - je prijatelj nakazal 17.66 na račun? najbrž ne.....

zna biti tako, ko si že sama ugotovila, da pa boš ugotovila pravo dejansko stanje, se je potrebno logirati s svojo platformo........

hm, če bi bil jaz na vašem mestu, bi zaključil trgovanje z njimi, pomoje je samo vprašanje časa kdaj bodo skurili cel račun......

Investor ::

Pozdrav,

na platformi ne vidiš odprtih pozicij ker je le view opcija, zgodovino vidiš to pa tudi dobiš vsak dan na mail...
Tu vam pošiljam printscreen
 printscreen

printscreen

@ oportunis

Ne razumem zakaj je samo view opcija, tole nekaj ne štima.....

Vsak lastnik računa ima popolen dostop do svojega računa. Morala bi biti vidna vsa zgodovina (kateri pari so se trgovali), odprte pozicije, stanje na računu itd....

Tole nekaj ni v redu, imam občutek, da vas vlečejo za nos.......

V mt4 še nisem videl, da ne bi bilo vidno točnih pozicij. Ne poznam tega načina.

fxman11 je izjavil:

V mt4 še nisem videl, da ne bi bilo vidno točnih pozicij. Ne poznam tega načina.

saj veš, MetaTrader je simpel za kodirati, lahko skoraj vsak napiše kar želi.......

Investor je izjavil:

Malce sem brskal in vidim, da je debata na forumu. Prvo namenim Mojci, podatke katere si podala so nepopolni... Sam sem investiral 25.000 eur, ko so veljali se stari pogoji, sedaj so drugi. Poglejte si produkt, ki je sedaj na Luxuris in vidite, da so spremembe na boljse:

Ime produkta: LMAP Win
Osnovni vložek: najmanj 15.000 € (dodatna vplačila od 3.000 € naprej).
Pričakovan donos: neto 25 % letno
Pogodbeno obdobje: nedoločen čas
Izplačilo : vlagatelj lahko kadarkoli zahteva izplačilo (dela ali vseh) sredstev
Vstopna provizija: 4,9 %. Odšteje se od vloženega zneska.
Trgovalna provizija: 0,5 %. Obračuna se do 10. dne v vsakem mesecu, in sicer glede na stanje računa (balance) v začetku preteklega meseca.
Obračun dobička: mesečno. Dobiček se obračuna do 10. dne v mesecu za pretekli mesec. Dobiček se deli v razmerju:
65 % vlagatelj
35 % Luxuris (ob upoštevanju načela High-Water Mark)
Transparentnost: vlagatelj ima neposreden in neomejen vpogled v svoj račun (24/7), dnevno prejme tudi izpisek iz svojega računa na svoj e-naslov (daily statement).

Toliko o sedanjem produktu, sedaj pa se vrnem na porocila Mojce. Investitor je na zacetku dobil iPad (ta zadnja verzija), dnevno prejmes porocilo trgovanja, ki se je zgodil prejsnji dan, tam vidis kere pozicije so bile odprte in minuse in pluse. Sam sem investiral minimum ki je bil takrat 25k, sedaj imam cez 28k od februarja. Poleg tega dobis se mesecno porocilo o strategiji podjetja. Donosi so okrog 1-3% na mesec, s tem da je bil tudi minus v februarju, v pogodbi ta stari imas hard stop minus 30%, kar pomeni da ti broker avtomatsko zapre racun ce se vse pozicije spustijo vec kot 30% od zacetnega kapitala, torej je riziko 30%... Izstopis kadarkoli s tem da v stari pogodbi so penali, v tanovi pa ni in lahko gres ze naslednji mesec ven od pogodbe... Racun odpres na brokerju LMAX, in si 100% lastnik racuna, noben ne posega v njega nihce ne more dodati ali odvzeti denarja, Luxurisu omogocis z LPOA (Limited Power Of Attorney) da trguje v tvojem imenu. Vsi dokumenti so na njihovi strani v pdf in si jih lahko potegne vsak dol in pregleda.

Sam tudi trgujem in davka v sloveniji zaenkrat ni, je tudi uradno porocilo od dursa. Koliko casa pa bo to trajalo pa ne vem. Osebno poznam trejderje ki naredijo 100-300% p.a. vendar ne investiram z njimi, ker reskirajo prevec in pa tudi ne jemljejo pod 0,5 mio, kar je zame prevec. Na svetu je ogromno managerjev ki trzijo forex in vsi imajo podoben sistem kot Luxuris, s tem da eni nimajo vstopnine, vendar imajo zato malce slabsi donos, kar nanese nekje enako (ROI 20-40% p.a.) temu bi rekel realen donos, riziko je manjsi in donsi so tudi manjsi, z visjim donosom se riziko poveca.

Najbolje je, ce ne zaupate, da se sami naucite trgovati, mislim da z dobrimi informacijami in samodisciplino lahko v 1-2 letih pridete do rezultatov podobnih Luxurisa ali se boljsih. Sam sem sposoben trenutno narediti nekje 20% p.a., zato uporabljam se managerje da razprsim investicije. Informacij je na netu ogromno, tudi demo racun si lahko potegnete in trenirate sami da se naucite. Morate pa vedet da garancij pri forex trgovanju ni, lahko se omeji riziko, vendar ta vedno obstaja in vsak mora vedeti koliko je pripravljen reskirati.

Upam, da sem komu pomagal z odgovorom.
Lp!

@ oportunis

Imam nekaj vprašanj, nanašajo se na tvoj post....

Pri transparentnosti si omenil, da ima stranka neposreden in popolen vpogled v svoj račun.
Se ti zdi, da je tole kar si nam pokazal v prejšnjem postu popolen vpogled? Namreč omenjaš, da tudi sam trguješ, da si sposoben narediti 20% plusa na leto itd.... Potem pričakujem, da veš kako zgleda zgodovina, odprte pozicije, margin, balance, equiti itd...... Pristajaš na to, da ti nudijo omejen dostop do TVOJEGA računa? Očitno! Torej je čas, da jih opomniš na izpolnjevanje pogodbenih obveznosti.

Napisal si tudi da je pri -30% igre konec. Pri mojci je razbrati, da je trenutno stanje več ko 50% v minusu, pa še vedno delajo naprej..... Kakšen je tvoj equiti?

Sicer pa, če znaš sam trgovati, zakaj si potem zaupal svoj denar njim? Saj ne potrebuješ njihove storitve....... Si preveril njihovo zgodovino trgovanja? so ti jo pokazali? je bila pristna?

ali si pač samo njihov promotor?

Thanks

Investor ::

Živjo,

trgujem na demo. V povprečju mam okrog 20% p.a. kar mi ni dovolj, zato sem dal v upravljanje. Včasih naredim 5% na mesec, danes recimo sem že 2% v plusu, razvijam še svojo strategijo.

Imam več upravljalcev, to je samo Slovenski ker je blizu sem se odločil da vidim kako bo. Ni mi všeč, da imajo vstopnino in da si vezan na termin, no sedaj tega ni več imajo pa še vedno vstopnino. Na svetu imaš tudi zelo boljše, samo ne prejemajo pod 0,5 mio.

Sam osebno ne bom trgoval v živo, dokler ne bom dovolj siguren. Verjetno veš da brokerji goljufajo in včasih niti ne odpirajo pozicij, počakajo da se ti račun sprazni in zaslužijo v vsakem primeru. Tako imaš 90% začetnikov, ki konča v roku 3 mesecev. Začetniki so pa pomoje nekje vsi pod 50.000EUR

Ko govorimo o vpogledu v račun, mi je logično, da ne bodo izdajali trejderjev in strategije, ker potem jih investitor obide, glede na to da so plačani od provizije.
Zgodovino sem videl, pokazali so mi svoj račun kjer imajo 400.000EUR to je bilo enkrat jeseni 2012. Takrat so imeli 96% pozitivnih odprtih pozicij. Sedaj iamjo tudi več pozitivnih, vendar imajo te long pozicije ki delajo minus. Vmes odpirajo kontra pozicije in z profitom ki ga ustvarijo zaprejo eno dolgo pozicijo z minusom, tako da je na koncu nek manjši dobiček. (seveda če nebi bilo teh minus pozicij bi bil lep profit, tako pa je kot je...). Glede na to da v Dubaju traja firma tudi nekaj let in se širijo bi bilo nelogično da bi skurli vse skupaj v manj kot 1 letu sploh v Sloveniji, kjer ni veliko investitorjev. Človek nikoli ne ve, zato sledim vsake toliko, ker tudi meni ni všeč da imam pozicije v minusu.

Če je kak expert od vas, naj gre osebno na sestanek k njim, kot potencialni investitor in naj jih vpraša vse od A do Z.
Sam sem jim tudi vprašal in so poslali tak odgovor: ob predstavitvi produkta LMAP je pojasnjeno oziroma predstavljeno, da maksimalna izguba pri tem produktu ne more preseči 30% od osnovnega vložka stranke (se pravi, da je 70% osnovnega vložka zavarovanega). Osnova za izračun donosa stranke je vedno stanje balance. V kolikor bi torej balance padel pod 70% osnovnega vložka, bi Luxuris zaprl pozicije in ustavil trgovanje. To pomeni, da za 70% osnovnega vložka jamči Luxuris (ne glede na stanje equity).

Tilen ::

To pomeni, da za 70% osnovnega vložka jamči Luxuris (ne glede na stanje equity).

Ja s čim?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Ponzi, ne?;)

O.

@ oportunis

Lepo da si malo bolj opisal, imam občutek, da si iskren (morda se motim).....

No, na vprašanje zakaj imaš omejen dostop do svojega računa pač nisi odgovoril. Če misliš, da je možno preko zgodovine trgovanje ugotoviti "čudežno" strategijo trgovanja, se motiš. Tako, da zaradi tega sigurno nimaš omejen dostop, sicer pa ti v pogodbi kot praviš lepo piše, da imaš pravico do popolnega dostopa do SVOJEGA računa (beri svojega denarja) in čas je da to zahtevaš in dobiš, brez pogajanj in raznih njihovih izmikanj..... Sicer pa, ti lahko tudi sam trguješ na tem istem računu, zatorej moraš imeti polen dostop, tako je vsepovsod......

Kar lepo pojdi do njih osebno in to zahtevaj - TAKOJ (če rabiš pri tem pomoč, prosi zanjo...)

Kar se tiče teh 30% izgube:
naredili so en velik nateg: osnova bi morala biti EQUITI, nikakor BAlance. Če ne zaprejo pozicije, potem se balance ne spremeni, equiti pa pada in pada...... in tako se pride do margin call...... Menim, da tudi ponarejajo izpiske - drugi objavljen izpisek od mojce...... in tako vas lepo vlečejo za nos....... Pri mojci je trenutno stanje že več kot 50% minusa od prvotne investicije, torej bi se moralo trgovanje že zdavnaj ustaviti. Kdo ji bo to povrnil? Zapomni si: NIHČE, NIKOLI!

Še nekaj o tvojih naložbah: dobrih naložb v tem poslu ne boš našel na internetu, vsi dobri trejderji imajo zaprte sklade, ne prideš zraven niti z miliardo! Verjemi.

Investor je izjavil:

V kolikor bi torej balance padel pod 70% osnovnega vložka, bi Luxuris zaprl pozicije in ustavil trgovanje. To pomeni, da za 70% osnovnega vložka jamči Luxuris (ne glede na stanje equity).

Verjetno si hotel reči: "V primeru, da jim zmanjka denarja in se bodo zaradi margin calla samodejno zaprle pozicije ter jim bo balance nepričakovano padel pod 70%, bodo zaprli vse pozicije pri equity-ju tam nekje okrog ničle in ustavili trgovanje"?

Še nekaj o tvojih naložbah: dobrih naložb v tem poslu ne boš našel na internetu, vsi dobri trejderji imajo zaprte sklade, ne prideš zraven niti z miliardo!
V resnici je ves forex ena sama velika igralnica. Služijo lastniki miz, "krupjeji" in tisti, ki vabijo vlagatelje, vsi na račun vlagateljev.

O.

Okapi je izjavil:

Še nekaj o tvojih naložbah: dobrih naložb v tem poslu ne boš našel na internetu, vsi dobri trejderji imajo zaprte sklade, ne prideš zraven niti z miliardo!
V resnici je ves forex ena sama velika igralnica. Služijo lastniki miz, "krupjeji" in tisti, ki vabijo vlagatelje, vsi na račun vlagateljev.

O.

Hja, res je, pozabil si omeniti še wall street itd...... Cel bančni sistem ali bolje monetarni sistem je en velik "nateg"...... ni samo forex..... forex je zanimiv predvsem zato, ker se tukaj obrne največ denarja (za velike igralce je to zelo pomembno, da je stvar likvidna)

Na svetu je samo med 5 in 10 pravih špekulantov, ki lahko premaknejo trg, vsi ostali so/smo samo opazovalci - to velja za vse stvari kjer je denar...... ne samo forex....

še en namig za Luxurijece, ker sigurno berejo tale blog: ker tako radi trgujete zlato, začnite počasi razmišljati o shortu, vstop zna biti prav kmalu....

čombe je izjavil:

Okapi je izjavil:

O.

Hja, res je, pozabil si omeniti še wall street itd...... Cel bančni sistem ali bolje monetarni sistem je en velik "nateg"...... ni samo forex..... forex je zanimiv predvsem zato, ker se tukaj obrne največ denarja (za velike igralce je to zelo pomembno, da je stvar likvidna)

Na svetu je samo med 5 in 10 pravih špekulantov, ki lahko premaknejo trg, vsi ostali so/smo samo opazovalci - to velja za vse stvari kjer je denar...... ne samo forex....

še en namig za Luxurijece, ker sigurno berejo tale blog: ker tako radi trgujete zlato, začnite počasi razmišljati o shortu, vstop zna biti prav kmalu....

A si videl kakšen short pri njih? Vse odprte pozicije so v long :-D
Rad bi videl za nazaj, če so res 96% zaprli s plusom, ali je več minus pozicij, ampak niti ni toliko bistveno. Trenutne odprte pozicije kažejo na 96% v minus ;-) Ponavadi je tud kakšna ki ima vredu plus, pri njih pa lih da se pokriva. Kar se tiče strategije je boro slaba in nima velike šanse da s tem oni delajo bajne zaslužke :-)
Mogoče trejdajo okol nule, pa si pobirajo upravljalsko provizijo s katero bodo mogoče počasi obogateli, stranka pa bo imela več al manj enako denarja, da niti inflacije ne bo pokrila ;-)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Borzno trgovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7116367 (1262) chrush
»

Forex (strani: 1 2 3 4 5 )

24399035 (28800) chrush
»

valutno poslovanje (forex) ? (strani: 1 2 )

6822498 (15908) c3p0

Kakšne izkušnje s podjetjem Varnost in donos d.o.o. (strani: 1 2 3 4 5 )

23643984 (36876) Tilen
»

Forex, TradeRobot in podobne zadeve za služenje preko neta - ali je tole nateg?

2812844 (10191) btree

Več podobnih tem