» »

Glihanje pri nakupu novega avtomobila

Glihanje pri nakupu novega avtomobila

alexa-lol ::

hej :D zanima me ali se da kej glihat pri nakupu novega avtomobila? ne vem cca 10-15% ?

Lp

#000000 ::

Za nižjo ceno pomojem razen z gotovino ne gre, oz. ne z gotovino ampak s takojšnjim plačilom na prodajnem mestu, bolj pride v poštev da ti uredijo enejše zavarovanje (treba bit pazljiv, ker nategujejo tukaj na veliko) opremi vozila in kakšno prvo pomoč za free, razne free pranja ipd ? Ostalo je bolj kot ne brez veze ker nimajo kaj dosti lufta (vsaj pravijo)

BALAST ::

Za novega bolj ne, za staro zalogo pa lahko 20% od oglaševane cene. Saj vsi vemo da se avtomobili ne prodajajo v krizi... :))
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Map ::

Se da. Je moj znanec naročil novega in tudi zbil ceno. Je kupil pa pri Volkswagna pri A2S v Celju, ne vem pa kje ti misliš kupit avto in kako je tam z glihanjem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Map ()

dzinks63 ::

Avtomobili se pocenijo vsako leto cca od decembra do marca oziroma dokler ne prodajo zalog lanskega letnika, popusti so kar konkretni, dobiš praktično nov avtomobil z "nula" prevoženimi km. Med letom pa za star model, če ga nadomesti novi, da bi pa kar tako na lepe oči dajali popuste je bolj redko, razen če tovarne zabluzijo in imajo ogromno neprodanih avtomobilov določenega tipa.

Drugače pa:

Če si dolgoleten partner pri določeni avtohiši in si pri njih kupil že več novih avtomobilov in ti jih tudi redno servisirajo, ob takem primeru si lahko obetaš popust na kot dobro zvesto stranko. Če prideš v nek salon prvič in bi najedal tam s popusti, pa ga po vsej verjetnosti ne bo.

gruntfürmich ::

znanec je pri VW ocenjujem da so mu spustili ceno za cca >10% glede na ceno na avto.net. pri nissanu ta cifra ni večja od 5%, še kje manj...
če še ima kdo izkušnje kar na plano z njimi!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

Zelo odvisno od časa v letu, modela, ki ga kupuješ in znamke. Pri enih se da pogovarjat o ceni, pri drugih ti cene ne bojo spustili, ti pa bojo dali dodatno opremo, spet tretji že v štartu oglašujejo najnižjo ceno in ti ne bojo ponudili ničesar extra itd...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

fikus_ ::

Na osnovno ceno avta ne boš dobil nevem kakšnega popusta razen njihovega predvidenega. Ceno se da zbiti pri dodatni opremi, kot so parkirni senzorji, če ti jih zmontirajo, vlečna kljuka in podobno. Pa za kakšen zastonj prvi servis, dodatna platišča in gume, . . .
Poleg tega enak avto lahko kupuješ pri dveh različnih ponudnikih in jih potem "izsiljuješ" s ceno, če ti en da nižjo kot drugi. To se da enostavno urejati preko telefona, tako da se ne rabiš voziti z enega konca Slo na drugi konec. Pred nekaj leti sem kupoval nov avto cenovnega razreda 25 kEUR + in tedaj sem pri enem trgovcu na hitro videl njegov izračun nabavne in prodajne cene; razlika cca. 25%.
Kaj to vse zajema ne vem oz. kaj trgovec naredi za to.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: fikus_ ()

Super Sonic ::

Popust pri novih avtomobilih je ponavadi skrit v financiranju. Ni malo primerov, ki bi kupili avto na keš, pa se jim bolj splača vzeti delno financiranje in tako pridejo do nižje cene. Gotovine praviloma že lep čas nihče ne mara, razen privat preprodajalcev, tam pa samo gotovina laufa.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

gzibret ::

Probat ni greh. Vse se da zmenit. Jaz sem že glihal za hladilnik in pomivalni stoj (Big Bang), za otroški avtosedež, pa rukzak za nošenje otroka (v Rutar-ju), obleke in čevlje v Hervisu, kakšne dražje kose orodja v Bauhausu itd... Ponavadi dajo od 5-10%, če vzameš več, tudi več... Ni mi nerodno, pa mi ne manjka denarja. Je že kar ustaljena praksa, postajam že freh in grem stran, če nič ne dajo.

Pač vprašaš, če dajo kaj popusta, pa se zlažeš, da si tam in tam videl to in to za toliko in toliko denarja, in da se še odločaš, kje bi kupil...

Izučilo pa me je potovanje po jugovzhodni Aziji, kjer te oderejo, če ne glihaš (beri, preplačaš ne 2x, ampak 10x). Glihati pa moraš na trdo, brez usmiljenja. Če prodajalci zavohajo najmanjši košček dvoma, popuš***
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

gruntfürmich ::

pri beli tehniki in elektroniki zelo radi spuščajo cene, najbolje da prineseš predračun od drugod, pa jim rečeš toliko in toliko ti dam, drugače pa drugje kupim.
no, pa saj je praktično za vse stvari tako, pri avtih isto. le da je malce nerodno na drug konec slovenije it iskat neko stvar, pri kateri si prihranil par €€. pri avtih prav tako. za par 100€ več raje kupim avto pri bližnjem salonu to nekje na primorskem...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

trololo2 ::

Ko si odločen kaj boš kupil greš po avtohišah nabereš ponudbe in potem probaš glihati.

Je pa količina precej odvisna od znamke, pri VW (edit: VAG bo bolj točno) so mi ponujali 2k popust samo da sem stopil v salon, za trenutni avto, kjer je bil "popust že vključen" (tudi okrog 2k) sem na koncu zbil slabih 400EUR. V bistvu sem šel samo do dveh prodajalcev in na koncu najugodnejšo ponudbo nesel do lokalnega prodajalca kjer avto tudi servisiram. In glej hudiča, kljub zatrjevanju dan nazaj da cene nikakor ne more spustiti je izravnal ponudbo... Je bilo pa precej klicanja uvoznika, tako da ravno kakšne hude svobode pomoje nimajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: trololo2 ()

IgorGrozni ::

10-15 % je mogoče izpogajati nižjo ceno za skoraj karkoli(razen živila v M ). Očala, gojzarji, avto, oblačila, servisi, gospodinjski aparati, ipd. Paziti moraš le, da ne cenjkaš z vajencem in da si vzameš čas. In pripravljen moraš biti odkorakati s pogajanj, če ti nasprotna ponudba ni všeč.

Kot je rekel gzibret, najstarejši kapitalizem na svetu ( azijci) te hitro nauči vse o trgu.

Lp. Igor

Martin Krpan ::

Sem pred leti šel do najbližjega prodajalca in vprašal za točno določen model avta pa je zatrdil , da ga ni mogoče dobiti in mi hotel podturiti enega ,ki ga je imel na zalogi. Pa sem odšel do drugega prodajalca , tam malo barantal in dobil predračun. Nato sem odšel do prvega prodajalca in mu z predračunom pomahal pred nosom (sploh mu ga nisem pokazal od blizu , da bi lahko videl cifro) in ga vprašal če lahko da boljšo ponudbo.
In tip je takoj našel željeni model po nižji ceni kot pri drugem prodajalcu.
Vsak te nategne pri ceni , vprašanje je samo za koliko:|.

jernejl ::

Zanimivi komentarji.
Ko sem kupoval nov avto, sem hodil po različnih salonih, si ogledoval avte različnih znamk in povsod so ponujali dodatne popuste, četudi so pri nekaterih znamkah že tako imeli "akcije" in "znižane cene".
5% je bil najnižji popust, ki so mi ga ponudili, in to brez pregovarjanja in takoj, ko sem vprašal za popust.
Pravzaprav tudi med znanci ne poznam primera, da nekdo ne bi uspel izpogajati popusta.

Konkurenca med znamkami in prodajalci je velika, gospodarske razmere slabe, ljudje ne stojijo v vrsti pred prodajnimi saloni, novi avtomobili pa tudi niso ravno zelo poceni in se ne kupujejo vsak dan... če izgubijo kupca, običajno izgubijo tudi stranko, ki bo pri njih servisirala avto. Za prodajalca bi bila velika škoda in neumnost, če bi se takemu poslu odpovedal samo zato, ker ni bil pripravljen dati nekaj eur popusta.

dzinks63 ::

Planirani popust je le marketinški trik, praktično ga nudijo vsi, visoko nabita tovarniška cena in potem dodaten popust na normalno ceno, če le prestopiš prag salona. Podvig pri pogajanjih je, če ti uspe to njihovo planirano ceno s popustom še dodatno znižati, za kaj takšnega moraš pa biti mojster z dobrimi pogajalskimi argumenti in obvladati avtomobilsko sceno do potankosti, pogajanja so dolgotrajna, tudi večkratni obisk večih avtosalonov in če ti v končni ceni uspe zbiti ceno za 5% si si to tudi krvavo prislužil, saj te je stalo veliko časa, živcev in tudi bencina. Vsi pač niso za to in rajši kupijo zadevo v pol ure brez dodatnega adrenalina.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali bi bilo ilegalno, če bi ponaredil ponudbo za nov avto? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
536212 (4171) Stikalo
»

Nakup novega avtomobila

Oddelek: Na cesti
276058 (4886) Blinder
»

Ali se lahko v avtohišah "handla"? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10425053 (20303) St235
»

Nakup novega avta

Oddelek: Na cesti
499986 (8518) negot
»

Nakup avtomobila in popust če vzameš leasing.

Oddelek: Na cesti
296552 (5869) Tomay

Več podobnih tem