» »

meša se mi

meša se mi

Temo vidijo: vsi
«
1
2 3

kondezator ::

Sem brez službe, cele dneve doma in nič se mi ne da. Prijateljev bore malo, dva sta dobila punce in se ne družimo več en študira in ga je zelo malo v domačem kraju, ostal mi je samo še en. Živim pa pri starših, ki mi že grejo rahlo na živce, z denarjem sem pa tudi čisto pri koncu. Vsak dan je slabše nevem kaj storiti, poležavam, dolgo bedim, pozno hodim spati in prespim cel dopoldan. Sobo imam razmetano že od januarja. Dejansko sem zabluzil na celi črti. Pošiljal sem prošnje za delo in brez uspeha, sicer sem delal preko ene firme aprila v nemčiji, od takrat naprej pa kao nimajo dela. Brez veze uglavnem lajf mi že gre pošteno na živce, na momente imam tudi bolečine v mišicah... pomagite prosm :(

SplitCookie ::

In kaj še čakaš ?
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: KoMar- ()

Avenger ::

Kaj pa je tvoja izobrazba, poklic, znanja, sposobnosti, izkušnje, starost?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

hojnikb ::

najdi si kak hobi (ki ni brskanje forumov)..
#brezpodpisa

STU-III ::

kondezator je izjavil:

Sem brez službe, cele dneve doma in nič se mi ne da. Prijateljev bore malo, dva sta dobila punce in se ne družimo več en študira in ga je zelo malo v domačem kraju, ostal mi je samo še en. Živim pa pri starših, ki mi že grejo rahlo na živce, z denarjem sem pa tudi čisto pri koncu. Vsak dan je slabše nevem kaj storiti, poležavam, dolgo bedim, pozno hodim spati in prespim cel dopoldan. Sobo imam razmetano že od januarja. Dejansko sem zabluzil na celi črti. Pošiljal sem prošnje za delo in brez uspeha, sicer sem delal preko ene firme aprila v nemčiji, od takrat naprej pa kao nimajo dela. Brez veze uglavnem lajf mi že gre pošteno na živce, na momente imam tudi bolečine v mišicah... pomagite prosm :(

No, evo. Jaz sem isti, nič se mi ne da, šola mi je tudi že počasi brezveze in cel dan visim za rač. Denarja tudi nimam. Ampak ne skrbi, saj bo vse v redu ;)

Kako ti pa lahko pomagam?

Veš kaj naredi: Vsedi se na bicikl, če ga imaš in se odpelji nekam daleč stran, potem se pripelji nazaj in boš videl, da bo bolje. Svež zrak ti bo pomagal.
Line secured.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: STU-III ()

D3m ::

Pojdi ven na "sonce".
|HP EliteBook|R5 6650U|

jalovec09 ::

Sam sem tud brez plačanega dela, ampak doma imamo veliko kmetijo in počnem marsikaj, vsak dan pa grem tud na pohod, čeprav pravjo, da se z rekreacijo ukvarjat samo kakšne 4-5teden.
Kaj delam, vrtnarim vse od setve do plodov, dela je tam dost, pečem kruh, pospravljam, kuham,perem, nabiram gozdne sadeže, pomagam pri kmečkih opravilih, taxi, ker starša nimata avta, oskrba živali...ni ravno dolgočasno, samo ni pa viška denarja s katerim bi si potem kaj dobrega kupil.
Zaman iščem zaposlitev, ponudba je OK, priden, delaven, ampak me tud za čistilca ne vzamejo, pošiljam ponudbe na vse konce in niti do enga razgovora še nisem prišel. V podjetju pravijo dobijo po 300-400 in več ponudb in kratkomalo me skenslajo, ker nisem iz mesta.

Moje mnenje vrži ponudbo v ˝smeti˝in se osebno zglasi na sedežu podjetja.

Unknown_001 ::

kondezator je izjavil:

Pejt še gradbeno šolo narest, pa se zaposli kot keramičar. Biznisa je dost, pa tud plača je v redu, sploh če si dober in kot samostojen izvajalec. Poznam enga ku je vse kar sem naštel in ima čist lepo življenje, denarja dost,... V glavnem ni mu hudega, tak da bi jst razmislil o nečem takem. Lahk bi šu tud za frizerja se šolat. Ej, obično striženje ti vzame 7minut, pa mirno pokasiraš 6EUR v žep.;)

Razmisli.

Gradbeništvo je res šlo rakom švižgat, ampak meni se zdi, da bodo v prednosti razni s.p.-ji bodo sigurno imel več dela kot prej, saj ljudje rabjo nove kopalnice, wc, kuhinje....po tem je sigurno povpraševanje,ampak moraš bit znana oseba da delaš dobro, ugodno in hitro.

Kamran ::

Zdravo,

hojnikb je izjavil:

najdi si kak hobi (ki ni brskanje forumov)..

Še bolje, lahko gre do kakšnega štaba kakšne politične stranke (ali kar vseh) in postane plačani politični komentator, ki bi cele dneve pljuval po majerjih, gremlinih, itn. po 33kur.com. Menda obstajajo takšni.
Potrebuje pa samo dobri družbeni inženiring, da predstavi svojo uporabnost "H8 spiča" zoper druge politično opredeljene ljudi in bo sigurno dobil delo, ki ustreza trenutno njegovim navadam.

STU-III je izjavil:

No, evo. Jaz sem isti, nič se mi ne da, šola mi je tudi že počasi brezveze in cel dan visim za rač. Denarja tudi nimam.

Lahko pse sprehajaš oz. obratno.

STU-III je izjavil:

Veš kaj naredi: Vsedi se na bicikl, če ga imaš in se odpelji nekam daleč stran, potem se pripelji nazaj in boš videl, da bo bolje.

Ja in potem po X prevožljenih kilometrih pride do okolja, kjer govorijo ukrajinsko in ugotovi, da se malce preveč zapeljal. :))

STU-III je izjavil:

Svež zrak ti bo pomagal.

Pa še krčev ne bo imel, ker se bodo mišice malo zbudile.

@kamran

Ti to v malo hecnem smislu? :D
Line secured.

Unknown_001 ::

jalovec09 je izjavil:

Gradbeništvo je res šlo rakom švižgat, ampak meni se zdi, da bodo v prednosti razni s.p.-ji bodo sigurno imel več dela kot prej, saj ljudje rabjo nove kopalnice, wc, kuhinje....po tem je sigurno povpraševanje,ampak moraš bit znana oseba da delaš dobro, ugodno in hitro.

Tisto, z hitrim delom, to pride z leti, na začetku je bolš mal počasnej z nizko ceno če je plačano po času, sam bol fer je plačilo po kvadraturi položenega, pa važno je, da je natančen, ker natančnost je tista, ki te prepoznavnega naredi Res dobrih in natančnih keramičarjev tud ni velik, noben pa ne mara met "hribčkov" (slabo postavlenih ploščic) po tleh. Pol ko to pride v roke, avtomatsko začne hitrej delat, posledično opravi več dela in zaslužki so lahko v kratkem roku kar spodobni.

Si kdaj probal klečat 10 ur, ko grem na njivo plet, me že po 2-3 urah vse boli, hrbet, kolena, noge, ....

Matako ::

STU-III je izjavil:

Veš kaj naredi: Vsedi se na bicikl, če ga imaš in se odpelji nekam daleč stran, potem se pripelji nazaj in boš videl, da bo bolje.

Jype, si to ti?
/\/\.K.

STU-III je izjavil:

Ti to v malo hecnem smislu? :D

Ma kaj pa vem... odvisno na kateri del. Nekaj je lahko realno, drugje pa so elementi tragikomike.

jalovec09 je izjavil:

Si kdaj probal klečat 10 ur, ko grem na njivo plet, me že po 2-3 urah vse boli, hrbet, kolena, noge, ....

A kakšna blazinca, ki jo imaš pod nogami, ne pomaga ? :|

Zanimivo bi bilo recimo tudi delati parodije na oddaje 33kur.com - pobrišeš "audio stream" in dodaš svojega z cinično-humornimi dialogi, pa potem nekako iz tega služiš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kamran ()

, če je pa zemlja

A imate kakšne mačke na kmetiji ?

Ne ker lahko bi jih dal/dajal v najem državi, da se ne bi tole dogajalo. :))

Drugače pa velja moj komentar iz druge teme:

Kamran je izjavil:

Kriminal je lahko tudi poslovna priložnost. Če bi šli, kaj bi počeli ?

NOLF2 ponuja odlično razlago zakaj je premalo žensk v kriminalnih sferah. :))
NOLF1 pa razlaga korelacijo med alkoholom in kriminalom.

Zgodovina sprememb…

Matako je izjavil:

STU-III je izjavil:

Jype, si to ti?

Ne, vem pa, da pomaga, ker sem dostikrat slabe volje in mi to pomaga. Gonim na vso moč, da sprostim jezo, da mi jo ni treba na sebi ali na kakšnem predmetu.
Line secured.

CMpunk ::

Delo na vrtu imo najboljša sprostitev.

CMpunk je izjavil:

Delo na vrtu imo najboljša sprostitev.

Ja ampak dvomim, da bo to kondezatorju pomagalo...
Line secured.

Isotropic ::

Elektrotehnika - Ljubljana ali Maribor?

pospravi sobo, zacni lavfat...

bluefish ::

Unknown_001 je izjavil:

Tisto, z hitrim delom, to pride z leti, na začetku je bolš mal počasnej z nizko ceno če je plačano po času, sam bol fer je plačilo po kvadraturi položenega, pa važno je, da je natančen, ker natančnost je tista, ki te prepoznavnega naredi Res dobrih in natančnih keramičarjev tud ni velik, noben pa ne mara met "hribčkov" (slabo postavlenih ploščic) po tleh. Pol ko to pride v roke, avtomatsko začne hitrej delat, posledično opravi več dela in zaslužki so lahko v kratkem roku kar spodobni.
Ampak za kaj takega je treba par let trdega dela, ni iz danes na jutri.

shadeX ::

Eno vprašanje. S kje si?

Yacked2 ::

Najprej poskrbi da ti ne bo dc, ni važno ali delaš zastonj ali za plačilo.
Poiskusi:
-programirati (dela nikoli ne zmanjka)
-inštrukcije (tega tudi nikoli nezmanjka, kakšna matematika, fizika je kar biznis)
-najdi si punco (takoj dobiš polen urnik)
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Yacked2 je izjavil:

-najdi si punco (takoj dobiš polen urnik)

S tem bo imel stroške, denarja pa trenutno nima.

Pisanje SN je lahko tudi dober posel, folk še E-R modela ne zna narisat, pa so imeli predavanja in vaje ali seminarje iz tega.

Zgodovina sprememb…

Blinder ::

Delo išči. Dokler ga ne najdeš pa se nauči cenit to, da lahko spiš do pozno & to, da imaš počitnice kot zdej otroci
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Človek ni zato rojen, da bi lenaril, počival :|

theBill ::

jalovec09 je izjavil:

Človek ni zato rojen, da bi lenaril, počival :|

Kdo ti je to povedal?

A še vprašal boš, očitno sem sam sebi povedal/dopovedal al pa sem preveč neuspešno priden. Mamo doma tko fajn kavč, kmečko peč, velik TV, prenosni in 3 namizne računalnike, ....pa sem v dežju zunaj....sem zadnjič z marelo kosil travo za koze.

Zgodovina sprememb…

svenica ::

jalovec09 je izjavil:

Sam sem tud brez plačanega dela, ampak doma imamo veliko kmetijo in počnem marsikaj, vsak dan pa grem tud na pohod, čeprav pravjo, da se z rekreacijo ukvarjat samo kakšne 4-5teden.
Kaj delam, vrtnarim vse od setve do plodov, dela je tam dost, pečem kruh, pospravljam, kuham,perem, nabiram gozdne sadeže, pomagam pri kmečkih opravilih, taxi, ker starša nimata avta, oskrba živali...ni ravno dolgočasno, samo ni pa viška denarja s katerim bi si potem kaj dobrega kupil.
Zaman iščem zaposlitev, ponudba je OK, priden, delaven, ampak me tud za čistilca ne vzamejo, pošiljam ponudbe na vse konce in niti do enga razgovora še nisem prišel. V podjetju pravijo dobijo po 300-400 in več ponudb in kratkomalo me skenslajo, ker nisem iz mesta.

Moje mnenje vrži ponudbo v ˝smeti˝in se osebno zglasi na sedežu podjetja.

respect... kaj pa recimo prodaja sira, mesnih izdelkov, vrtnin, vina, šnopsa... ali to že vse počnete na vaši kmetiji?

@kondezator: obudi kak hobi iz otroštva... risanje, inštrument, šport... nekaj te mora veselit + it's soul food.
"Every man takes the limits of his own field of vision
for the limits of the world." - A. Schopenhauer

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svenica ()

CMpunk ::

koze mate?

Sira ne delamo, meso prodajamo samo takrat, ko gre kakšna goved v klavnico in vzamemo nazaj, vrtnine za lastno potrebo, šnopc tega ne kuhamo več.
Mlek zlivamo teličkom, se je pa nekaj dni ga nosilo v hišo in delalo skuto, buter (maslo), ter kislo mleko, ampak tega je too much ob 10 krav saj ga večina posesajo telički a vseeno se ga nabere.
Imamo kokoši, koze, kunce, 30 govedi, pujse, ... kmetija 45ha samo ne bo moja!

hojnikb ::

ok če tole ni troll tema..
Še enga odgovora ni blo..
#brezpodpisa

737 ::

Priporočam knjigo Louise L. Hay: Življenje je tvoje.

34054 ::

Čeprav se (žal!) mogoče sliši kruto je biti brez službe tudi krasna priložnost da se zbližaš z najpomembnejšo osebo v tvojem življenju: s sami sabo. :) Drugače pa nekaj praktičnih nasvetov: beri - karkoli se ti zdi zanimivo, branje je nekaj povsem drugega od ždenja pred TVjem; iz lastnih izkušenj lahko povem da lahko branje konstruktivne literature pripelje do prav magičnih sprememb v tvojem (zunanjem in notranjem) svetu; kolesari, hodi v hribe, poskusi pač vse kar se ti zdi vsaj malo zanimivo - če se ti nič ne zdi zanimivo potem pač poskusi kar nekaj. Začni nekje, postani aktiven, če si bolj družaben se pridruži kakemu društvu. Ko začneš potem gre dalje lažje in lažje, pa tudi kakšno delo se na neki točki pojavi. :)

Okapi ::

Delo na zemlji je najboljši antidepresiv
Člani Združenja brezposelnih Slovenije si bodo na njivah, ki so jih dobili v brezplačni najem, pridelovali hrano.

http://www.delo.si/novice/slovenija/del...

Mene razno-razna šraufarija zmeraj pomiri, samo me pa po drugi strani preveč notri povleče.

Glede obdelovanja zemlje in to - orgonski top (gotta have 1). :D

Kamran je izjavil:

Mene razno-razna šraufarija zmeraj pomiri, samo me pa po drugi strani preveč notri povleče.

Glede obdelovanja zemlje in to - orgonski top (gotta have 1). :D

Lahko poveš kaj več o tem topu in ali sploh deluje?
Line secured.

Mesar ::

Ja, samo moreš ga usmerit, da strelja energijo v tebe. Še boljše pa je it krompir okopavat... pa še za jest boš mel.
Your turn to burn!

PacificBlue ::

Dej pejt delat. Tak iskren nasvet, pa četudi čist neko nepomembno delo, bos vsaj neki zaslužil, in bos bolj kvalitetno zabil 8 ur, ki jih tako ali drugače ne bi. Preživiš tistih 8 ur, 16 jih še vedno ostane tebi. In potem lahko začneš razmišljati o načrtih.
I’m out.
:3

Zgodovina sprememb…

Mesar je izjavil:

Ja, samo moreš ga usmerit, da strelja energijo v tebe. Še boljše pa je it krompir okopavat... pa še za jest boš mel.

Saj zato me pa zanima ali je to kar nekaj tako ali res kaj deluje...
Line secured.

Rippy ::

V vsakem primeru boš moral spremeniti svoj pristop do vsega. Začni delati okoli hiše in v hiši, pospravljaj, urejaj, popravljaj. Vsaj za eno uro na dan bodi, kot mehiška čistilka, če je potrebno. Ne samo, da te bodo nehale boleti mišice (zaradi neaktivnosti še kako lahko) ampak se bo s tem drastično spremenil odnos tvojih staršev, ki verjetno imajo službo in potem morajo še doma delati. Tudi, če ti nudijo samo osnovne zadeve si ta delež odtrgajo od svojih plač in verjetno nimajo nekakšnega občutka, da si to dejansko zaslužiš.

Evo torej to lahko vzameš, kot službo preden si najdeš neko s katero boš služil svoj denar. Bodi aktiven, pomagaj štaršim in popravi odnos z njimi in ko boš to zmogel verjamem, da ti se bo tudi počutje izboljšalo in s tem možnost zaposlitve.

Zanimivo ste se kar razpisali, aja ni troll tema. Star sem 22 po poklicu elektrotehnik elektronik(kakšne 3 mesece sem bil zaposlen prej pa pol leta delal preko študenta v isti firmi), ja faks sm zabluzu oziroma se mi je na celi črti zameril. Mogoče še kdaj grem v Maribor probati ja. Drugače pa dosti prekolesarim, sedaj te dni ko je vreme skos kislo sem doma. Se moj hobi ja tako elektronika, samo zadnje čase se ji ne posvečam veliko. Ja pa nimamo kmetije doma, ker živim v bloku, tako da razna vrtnarjenja odpadejo, tak al tak mi pa ni vrt všeč pa te zadeve nism vrtičkar pizda :). Ja drugače je pa kr kriza v bloku včasih smo živeli v hiši preden je družina razpadla(starša ločla). Potem sem nekaj časa živel zraven mame nato pa sem šel k fotru v večji kraj seveda v blok nato pa v en manjši kraj skupaj z fotrom pa njegovo sedanjo. Se pa drugače zastopim z starši tako da ni problem tu, problem je ko jih cele dneve gledam in imajo svoje finte sploh foter.

Zgodovina sprememb…

@nny ::

Nisi vrtičkar, peesda? Te je sram, da bi te videli kolegi, kako pobiraš deževnike in štihaš zemljo?
Skrajni čas bo za razmislek o delu in "delu". Samooskrba s hrano že postaja ena najpomebnejših blažilk krize, kot kaže bo v prihodnosti še pomembnejša, saj cene hrane nenormalno rastejo. Za dvig 1% samooskrbe je potrebnih 800 delovnih met. Potem ni čudno, da so otroci prepričani, da fižol raste na drevesu, mleko pa proizvaja vijolična krava v tubah. Malo spoštovanja do fizičnega dela, prosim.
'For most of history, Anonymous was a woman.' Virginia Woolf

Ni me sram, ampak delo na vrtu ni zame.

shadeX:
85062

6-k
0-š
8-l
2-i
5-a
9-o

if 85062=beer and i>1 then
x=85062+7
end if

x=_ _ _ _ _ :D

Glugy ::

Pejt na prostovoljno služenje vojaškega roka. To te bo zbrihtal. Al pa na kakšn posebn kamp podoben tistim za hujšanje ali težavne mladostnike..greš za ene par tednov v naravo in se na svežem zraku zbrihtaš pa premislš kaj bi rad iz sebe naredu.

Še ena varianta je da spremeniš okolje. Če maš to možnost jo izber pa začni od prevega trenutka delat.

Mene je najbolj je**l vedno to da sm mislu k da bom vedno se lahk iz vsega vn potegnu. Tisto k si rečeš...ja pa sj to mi še ni treba zdele...ma kurnk ni treba! Bolj čakaš slabš je. To morš sam vruuuuuuum gasa. Škoda časa za premlevanje kako najbolj skoz pridt. Sam porab vso energijo na tem da delaš ne da kalkuliraš pa ti bo 100x bolš! Samo delo ni tako težko ampak če pa rabš zravn še čas za kalkuliranje je pa matranje možganov in sebe. Bedarija res. Glej če hočš ornk spremembo morš neki ornk nardit. 20 min na svežem zraku s kolesom ipd to ne bo dost ane. Pejt h tabornikom za par tednov, no al pa k skavtom . Povej jim da rabš pomoč da si zgubu feeling za lajf in da bi probi ga pr njih dobit. Glej nč te ne stane. Pač če te zavrnejo greš še vedno lahk k vojakom na prostovoljno. Ampak rabš da te šokira lajf. Lahk si najdš še tko dobrga psihiatra al pa psihologa al pa nevem kaj.. sej mogoče bi ti mal koristl sam glej Besede navjo zadost.

[D]emon ::

34054 je izjavil:

da se zbližaš z najpomembnejšo osebo v tvojem življenju: s sami sabo

This. Edina oseba s katero bos prezivel celo zivljenje si ti. Work on it. ;)
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Matako ::

@nny je izjavil:

Nisi vrtičkar, peesda? Te je sram, da bi te videli kolegi, kako pobiraš deževnike in štihaš zemljo?
Skrajni čas bo za razmislek o delu in "delu". Samooskrba s hrano že postaja ena najpomebnejših blažilk krize, kot kaže bo v prihodnosti še pomembnejša, saj cene hrane nenormalno rastejo. Za dvig 1% samooskrbe je potrebnih 800 delovnih met. Potem ni čudno, da so otroci prepričani, da fižol raste na drevesu, mleko pa proizvaja vijolična krava v tubah. Malo spoštovanja do fizičnega dela, prosim.

Mah to je spet repriza že videne utopistične zamisli, kjer imaš ne vem, primerjalnega politologa, ki popoldne po svojem velecenjenem državnem šihtu še malo poprime za grablje ali motiko... zvečer pa s prijatelji priredi socialno-kritično dramsko predstavo. V svojem prostem času je pa aktivist nečesa. Ponoči prebira Žižka ob soju LED sijalk, ki jih je ožičil sam.

Fizično delo se bo cenilo takrat, ko bo mulcu v OŠ jasno, da tudi če ne greš na faks je čisto ok. Oziroma, da nima veze - pač različne fore, različne šole.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

sash69 ::

Pejt na prostovoljno služenje vojaškega roka.

This. Tako lahko dobiš tudi zaposlitev kasneje.
So, Eclipse and Xdebug walk into a bar, and then my Apache server dies.

[D]emon ::

sash69 je izjavil:

This. Tako lahko dobiš tudi zaposlitev kasneje.

Ker so v SV take bajne place, kajne... :))
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
«
1
2 3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Moški in ženska enakovredna ali enaka (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8110460 (8635) mertseger

Ljubezen (Vprasanje) (strani: 1 2 3 4 )

15227051 (21975) BigWhale
»

Tehnik računalništva - punca (strani: 1 2 3 )

13333995 (29483) Double_J

Kako si najti punco? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

827168732 (140270) Mesar

Več podobnih tem