» »

Folding@Home Slo-Tech team

Folding@Home Slo-Tech team

««
20 / 86
»»

roCkY ::

Se popolnoma strinjam.
V cca. 45 dneh še nisem izgubu paketa oz. mel kakršenkoli najmanjši problem z naslova f@h.
3.25 beta konzolo mam gor cca. 14 dni.

Spustite frekvence da bo mašina stabilna. Kaj vam nuca, če za 20% navijete pol je pa vsak 5. paket zanič!!

IO error? Sploh ni nujno, da je kriv fah.

Mislim da bo 3.25 splavljen ko bo GROMACS algoritem prestal zadnja testiranja.

CaqKa ::

em.. jah.. ta mašina na kateri to laufam sploh ni overclockana.. ja tudi taki se najdemo ki na običnih mašinah to laufamo... tukaj HW ni bil krivec ampak absolutno SW torej winsi ali pa fah konzola.

@zile ali pa neoptimiziranost programa? kaj te takoj butneš da je pri meni napaka... mislim.. programerji tudi niso bogovi.. razn Nea.

am še to.. paketka sta se mi izgubila na thunderbirdu 1200@1200 (not overclocked!!!)
na celeron 566@850 pa vse lepo špila...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

Zheegec ::

Ravno včeraj mi je comp kar freeznu, to se mi je pa prvič zgodilo, sem imel odpt Winamp, pa f@h v ozadju in pa pripravljen na shut down, mašina je pa kr neki ur delovala pa idlala;((
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

asPeteR ::

Kaj je zdej s temo foldingam?;((

Pred pol ure sem poslal en paketek pa na nasi strani (no. 10824) se nisem updejtan ... A to traja tolk cajta, da se updajta??

Drugace pa sem opazu, da ce ne bo novih moci bomo obstali na 77 mestu ... Pa sem uletu ...;)

Sims ::

Samo tolko ...

Ko sem jaz prvič zafoldal sem imel nick Sims, in nekako nisem prišel v Slo-Tech team. Zvedel sem, da ta nick že nekdo ima in moj paketek je šel v njegov team. Nick sem spremenil na SimsSLO in potem sem takoj šel v Slo-Tech team.

Hja, samo jaz mam tak nik kot tle na slo-techu ... In sem sel tud pod bazo userjev chekirat(pac search moj nick) in nic ne najde.

Ko sem pa sfoldal paketek mi je pa napisalo, da ga je poslalo, yada, yada ...

Mogoce sem pa nasel kaksno zdravilo, in zdej proucuejo paketek, you never know ...>:D >:D

Roadkill ::

Usen je, če tvoj nick že kdo uporablja, le da team pravi izbereš...
In določene statistike se updatajo na 3ure (extremeovercloacking) ene pa na eno uro (ob polni uri). Tko da kr potrpežljivo tole itak ni nek realtime tekmovanje... pogledaš statistiko enkrat na teden, da je čist dost :)
In tudi če se nam noben ne pridruži bomo (sčasoma) prilezl na 37 mesto
( http://stats.qik.nl/?Project=Folding&What=DayTeams), a smo vsakega procesorja zelo veseli, saj so naši cilji višji :)

Roadkill: Tole povezavo, ki si dal, prav da padamo ... ;)

Aja, drugace pa se res tale Folding obnavlja vsako uro ... Tko, da I'm in!:D

zile ::

CaqKa: katero verzijo uporabljas. Izklopi -forceasm switch. Zdej pa se povej ce se ti kaksen drug program obesi, poleg FAH.

AsPeter: ce dobro pogledas vidis da bi s trenutnim povprecjem prisli do 37. mesta v nekem casu, glede na ostale teame in njihovo produkcijo. Torej lepo napredujemo iz 77 proti 1 :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zile ()

ferdo ::

comp mi že lep cajt računa protein: p341_gnra_den komej 19% in gre vedno bol počasi...tak mam občutek.
računa prbližno že 5ur.
mam AXP1700+ @ 200fsb 1.8GHz

imam FAH3Console.exe in F@H windows client 3.24
gledam grafično prikaz proteina ki ga neznam skrit.. in konzolo mam odprto.rad bi nastavu sistem da bom 99% izkoriščen pa nevem kje se to vse nastavla.Je SSE, 3Dnow že automatsko podprto ali treba posebej nastavit?kje se to naredi?morem še kej iz neta naložit?
rad bi biu del slo-tech ekipe sam hočem nastavit računalo da bo delalo z max. močjo. drgač mi ej brezveze.
ker softwer rabim?, neki ga že mam..in kje so nastavitve.
prebral sem skorej celo temo, kar ni malo,pa nisem veliko zvedu o nastavitvah.
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

Boky ::

Meni noce poslati obelanega paketa. A je z serverjem kaj narobe? Nov paket si je pa vzel dol!

ferdo:
Če ti dela 53 pik vreden protein 5 ur in je na 19% je dost hitro za 1.8G.
Svetujem ti uporablo dos klienta F@H3Console z uporabo electron microscope 3 programčkom.

Boky: server deluje in sprejema obdelane paketke. Si mogoče za firewallom ?
Počaki še 3 ure da vidim če ti bo uploadalo paketek.

Nop, firewall sem izklopil. Paketek mi je danes okrog 11.00 zaključil, gor ga ni poslal, si je pa novega dol vzel.
Zile zakaj se tri ure?

IR Babun ::

A se je ze komu kdaj tole nardil:

[16:37:54] Writing local files
[16:37:54] Completed 22500 out of 250000 steps (9)
[16:45:47] Gromacs cannot continue further.
[16:45:47] Going to send back what have done.
[16:45:47] logfile size: 25847
[16:45:47] - Writing 26383 bytes of core data to disk...
[16:45:47] ... Done.
[16:45:47]
[16:45:47] Folding@home Core Shutdown: EARLY_UNIT_END
[16:45:49] CoreStatus = 72 (114)
[16:45:49] Sending work to server

za tem mi je komp zmrznu, in ko se udmon-fah na nov pozene, mi vedno vrze error clienta, UD Monitro pa dela naprej, sam se napredek nikamor ne premakne.

Kaj je slo sploh narobe in kaj naj naredim zdaj?
SCREW THE GOVERNMENT

Sergio ::

zmanjsaj frekvenco racunalnika, ker imas racunalnik prevec navit. resno.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Sergio, prosm ne mi več s takimi, ker kokr je pr kermu kj narobe s f@h, vsi kuj pravjo da je zih proc prevec navit.
Jest mam clerona 566@566 = nič navit. - polet je prevroče

Ko sem zacel foldat, se mi je komp največkrat obesu, poj sem pa sam winse na nov gor dal pa je blo dobr. Zdj je pa pomoje s klientom nekaj narobe.
SCREW THE GOVERNMENT

Oprosti IR Babun, ampak jaz sem dobilval take errorje na F@H _samo in le_ ko sem imel procesor preveč navit.

Daj z MBM 5.0 preveri, kakšne imaš kaj temperature na procesoru pa če prihaja do kakršnekoli vrste pregrevanja.
on se ji zoperstavi.

Sergio: se je kul, sam res zmeraj vsi takoj proc okrivijo:D , temp so čist dobre, zdej ko ne dela je proc na 25°C, ko pa laufa pa do 48°C. Enkrat ko pa vent ni imu dobrga stika, je prsu nad 78° in tko delov nekaj dni, dokler nism novga venta dobu in ni blo problemov. Mamaplata je na 26°, disk pa na 41°.
Več kot zadovoljivo, vidiš :D

Se zdej se men komp sploh ni sesul, ampak klient, komp je pa zamrznu je šele ko je klient zacel nov paketek dol vlečt.
SCREW THE GOVERNMENT

Early UNIT END
Tko mislim da ni panike, dobiš mal score-a.

Boky: Client na vsake 3 ure proba vzpostavit connection z serverjem, če maš obdelan paketek v vrsti za upload.

Pa saj vedno ko zazenem FAH3Console se poiskusa povezat in poslat paketek, pa nič. Danes sem zagnal in zausztavil konzole ze par krat , pa vedno isto.
Je možno, da imam kaj zje*ano?

Zdaj ze dela naprej:D , mogu sem work mapo in unit_info file zbrisat, po je pa potegnu dol nov paketek in zacel normaln naprej delat.
SCREW THE GOVERNMENT

Boky:
Ok naredi še eno bližnjico do F@H3Console in dej noter samo switch -send all. Poženi to bližnjico.
Če ne bo šlo skozi pomeni da si zamudil rok za oddajo paketka :D .
Kakšen procesor pa imaš ?

IRBabun:
To se načeloma ne dela, ker s tem zavlačuješ projekt, ampak ker si imel nek specifičen problem z WU, naj ti bo :D

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

zile: ce zamudis rok, se vedno dobis tocke! >:D

Ja povej da bomo vedli tudi drugi, ne pa da se režiš k pujs :D .

Zdej mam pa jest en hakelc pri linuxu.
Če naredim bližnjico do F@H in poženem zadevo, se mi zadeva vedno hoče na novo konfigurirat (vedno naredi nov client.cfg).
Z direktnim zagonom na *.exe tega problema ni ? 8-O

PS: O linuxu nimam pojma, "uporabljam" pa suse 8.2.

Nic ne pomaga. A ti konzola ne sporoči, če zamudis oddajo paket? Jaz imam feling, da je nekaj narobe z datoteko v kateri je shranjen obdelani paket. Če pobrišem queue.dat(testiram na kopiji folding direktorija) pol erorja v zvezi z pošiljanjem paketa ni vec(ni pa tudi obdelanega paketa več). Upam da bo zdaj vredu. Če kdo ve kako obdelan(vendar zglda da malc defekten) paketek spraviti na server, se priporočam. Drugače sem pa zdaj potenil novega dol in upajmo na najbolše! :D
Procesor je duron 1200@1280. Prej mi je frame (na zadnjem paketu) racunal cca 40 min, ko sem pa vklopil SEE ukaze (-forceasm) pa jih je racunal cca 14 min.

Tody ::

-Forceasm ti rač sam uklop če vid da je sistem soliden Torej če bodo še napake ....

glede -forceasm... ta ukaz vklopi asm loops samo, kadar konzola ni bila pravilno ustavljena, drguace je ta ukaz ze po defaultu prizgan ob prvem zagonu... :D

zile:
jaz sem sedaj izklopil forceasm in advmethods.. upam da bo bolje.
na tisti mašini se mi nič drugega ne obesi... vse lepo špiljari... konzola je pa 3.24
opazujem dogodke zdaj dalje...

sicer pa... kot je že nekdo zgoraj omenil.. če kaj ne dela zakaj vsi takoj rečete da je proc navit?

[SpydeR] ::

CaqKa: men je prav tako izpisalo error zarad nestabilnosti. Procesorja nisem imel navitga, tako da zarad tega ni moglo pridt do napake.. Izklopu sem forceasm in advmethods pa prav tako ni blo nč boljš. Nazadnje sem ugotovil, da je krivec modem ;(( (motorola), saj je do napake prišlo vedno ko sem se konektal.
Zdej pač vedno prej ustavm konzolo in jo po konektanju ponovno zaženem - in dela vse tako kot mora.

kabl net...

Alec999 ::

A ma folding novo stran :) klik.

drgac smo pa na 17. mestu med usemi drzavami na svetku po stevilu compov.
http://folding.stanford.edu/maps/curren...

topsi ::

Še trije podobni projekti se izvajajo na internetu:
Na oxfordski univerzi:
http://www.chem.ox.ac.uk/curecancer.html
http://www.chem.ox.ac.uk/smallpox/

Ter v kanadi:
http://bioinfo.mshri.on.ca/

Če ne marate Američanov, greste lahko pomagat Kanadčanom :))

NoUse4AName ::

za oxfordske distributed computing projekte so ze zdavnaj ugotovili, da ljudem lazejo in to procesorsko moc prodajajo podjetjem.

frenk ::

Sergio:al morm žmigouc pržgat??:\ :)

frenk: disk mi je crknil, tako da lahko prehitiš brez žmigavca, ker imam postavljen trikotnik. :)

foldal bom lahko šele naslednji teden naprej.
on se ji zoperstavi.

hmmm. kaj pa vlečna služba? sej to še ni take krize.
dobro da imamo vsaj nekateri zasilne izhode...

btw kere firme je bil disk?

sergio:jest upam da boš disk čimprej zrihtou...bo še dost švica prelitga preden bomo pr taprvih in je treba čimbol prtisnt:)

Pismo, kaj je tole za en folding crap!;((

Lepo ze dva dni foldam en hud dolg paketek, potem pa zdele vgradim nov proc, pol mi pa jav da je vse currupted. In zacne nov paketek! Matr, ugotavljam da je tale folding dost nestabilen oz. slabo sprogramiran - ali zelo dobro zavarovani paketki ...

Kakorkoli, skoda da gre tolk procesorskega cajta v nic.:\

Ja res škoda ker ga nisi dokončal. Kaj točno pa si počel da je šel v maloro ?
Pa povej ker oper. sistem in file sistem uporabljaš ?

Meni pa noče paketkov poslat, že 2 done imam v queue, pa če dam -send all mi napiše "ready to connect to network", potem se pa klint kar zapre;((

[19:03:08] + Attempting to send results
[19:03:09] Error: Got status code 503 from server
[19:03:09] + Could not connect to Work Server (results)
[19:03:09] - Error: Could not transmit unit 06 (completed June 4). Keeping unit in queue.
[19:03:09] - Failed to send all units to server
Janez Janša, 29.04.2014

ALIEN3001 meni se tudi nekaj takega dogaja

Mogoče je samo njihov server... a ostalim dela?
Janez Janša, 29.04.2014

Tody ::

SMOTANCI premaknil so stran pozabili premaknit še ostale serverje [16:30:20] - Couldn't send HTTP request to server hehe to bo pa velik upad prometa :D

vse 5xx napake so napake serverja

Gandalfar ::

mogoce je treba pocakat na dns update..

HTTP errorji. Brez panike jest pravim. :D
QD.exe, programček, ki ti pove iz katerega serverja si dobu paketek. Poglej na servers status če je mogoče down. Servers status update page

Zgodovina sprememb…

Men pa sploh noce na lestvici pokazat enga paketka, ki ga je naredu ze ob 15h, pod WU completions pa piše da je že narejen. A je to mogoče zato, ker na svojmu compu tut glih isti paketek računam?
SCREW THE GOVERNMENT

Verjetno ga imaš še pod queue info kot "done"
Janez Janša, 29.04.2014

roCkY ::

Zgleda da jim je nekej šteknl pri obdelavi. Poglejte čas. Er zmer 8 zjutrej za zadnjo obdelavo. sicer mislim da gre za pacifiški čas. Men je pred par urami uspešno oddalal paket. Bomo vidl, če se bo znajdu v statistki. Drugač bo pa kakšen dan šu k vragu.
««
20 / 86
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slotech Folding Installer

Oddelek: Programska oprema
282587 (1919) rap3r
»

folding - WU - team