» »

Folding@Home Slo-Tech team

Folding@Home Slo-Tech team

««
19 / 86
»»

morphling1 ::

Tega ne moreš zahtevati. Včasih so bili pač drugi proteini za obdelovati in teh manjših zdaj ni več, mogoče bo vmes spet obdobje, ko pridejo. Proteini, ki jih dobivamo niso kar neki random podatki, ampak nam jih iz Stanforda pošiljajo, glede na njihov napredek oz. potrebe po določeni obdelavi.

Sprijazni se da 486 133 MHz ni ravno procesor idealnen za folding :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

CaqKa ::

žeže.. samo hotel sem pač izkoristit vse proce v hiši :)
poleg tega je zelo zlobno ko melje paketek na koncu pa reče, da neki checksum ni vredi in celotno delo zavrne.

Roadkill ::

To pa zato, ker imajo proteini deadline, ki so postavljeni glede na 400mhz mašine (i think).
Jest mislim, da bi mogl unle S-t installer čim prej objavt.

lahko kdo kaj več o teh deadlineih pove?

roCkY ::

http://folding.stanford.edu/psummary.html

Tle maš vse. Mislim da sem enkrat že linkov. Preber temo, ker je marskaj že blo napisanga.

zile ::

Pa please ne brisat paketkov, ce so predolgi. MIslim, halo, mal pomisli kaj s tem nardis. UPOCASNUJES
celoten projekt, ker mora po izteku dolocenega stevila dni, nekdo drug izracunati isti paket. Beda.
Dont do that.

Alec999 ::

po 3 obdelanih paketkih mi je FAH zacel neki srt :( ... uporablam Win2000 + konzolo + EMIII ... problem se pojavi ko ugasnem racunalnik z Start >> Shut down ... ko spret prizgem naslednjic racunalnik mi zacne proteine obdelovati iz 0 % ;(

zakaj mi je to kr naenkrat zacel delat? :O

njok ::

Ravnokar sem darkov program namestil na win98, pa problem pri zaustavljanju sistema ostaja. A se lahko sploh resim tega?

Tic ::

Heheh.. men pa posilja paketek nazaj, se po pomoti med tem diskonektam in paketek je zgublen... LOL
persona civitas ;>

frenk ::

jest mam trenutno grafično aplikacijo pa me zanima če bi s konzolo in EMIII loh naredu tuko da se ob zagonu samodejno zalaufa in gre v traybar...ubistvu da mi dela tko kokr zdej ta aplikacija:\

darkolord ::

frenk: ce imas NT/2000/XP lahko

rocky tnx
s to tabelo se da ugotovit da so v bistvu paketki z tinker kodo manj zahtevni in dajejo manj točk...
če se ne motim je to povezano z onimi advenced opcijami no-preh/gah/fah?
gah je verjetno gromacs
fah pa tinker?

tisti deadlineji pa povedo da bodo paketki delani na moji 486 očitno zavrnjeni :)

zile: če bi bilo tak kot si ti rekel... potemtakem bi stanfordu zmanjkalo paketkov za obdelavo, ter bi bilo potrebno počakat, da izbrisani postanjeo spet na voljo. seveda pa vemo da ima stanford na voljo dovolj paketkov da nas vse zalaga.
če bi pa to vsi delali pa bi bilo res sranje...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

Tinker in gromacs sta oba fah, to, da tinker WUji dajajo manj tock, pa še ne pomeni, da so manj zahtevni...

gromacs WUje dobiš z ukazom -advmethods

hmm... še ena možnost.. v firewallu se zapre promet s serverji ki servajo ta daljše paketke.

zdej mam konzolo zalaufano z -advmethods in mi je začel delat...al mi zdej dela naprej od tam kjer sm končal al je drug paketk dol potegnu?...kuko pa zdej naštimam da se mi sam zažene s tem( -advmethods) parametrom?...pa še zanima me kako sploh uporabim EMIII za premik v system tray:\

mogoče tole kj pomaga:\

Frenk:
Ja dela ti naprej, no problem.
Naredi si bližnjico od FAH3Console.
Recimo: "C:\Program Files\Folding\FAH3.25-Console-beta.exe" -advmethods -forceasm
Z ukazom -forceasm ti bo AMD procesor delal z veliko hitrejšim SSE boostom v primerjavi 3D now.
V EM3 pod general settings obkljukaj Start EM in system tray in pa Hide F@H window on start.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zile ()

tx-z ::

kok hitr vam to dela? men je v 5urah na 100% (ma durona 950MHz) naredu 475/500000 (0%)
pol se pa ni niti mal več premaknu
tx-z

roCkY ::

Dajte za primerjavo hitrosti prosim pisat za kater protein gre, saj so zelooo različno zahtevni za obdelavo!!! Potem bo pa kdo, ki ga je že obdeloval in se spomni lahko odgovoril.

mislm da ni tok hudo..zdj se vsaj kam premakne,, očitno je bil un k sm ga mel prej bil zelo zahteven..
tx-z

Tody ::

Novi core tudi sam vključuje SSE BOOST ker sem lih gledal na grafični različi kjer nisem nič pipal je bilo v logu napisan dl new core pa pol EXTRA BOOST FORM SSE OK

hvala zile...zdej dela tud -forceasm:D...še na tadrugmu tole zrihtam>:D

zdej pa oba delata...sam še mau navit je treba:D

Jst sm dubu 2 enaka. Zakaj.

persona civitas ;>

hja dostikrat dobis enake proteine... sej ne bi imelo smisla ce bi vsak dobil samo enega (svojega)

Ja enaki so po imenu. Primerjaj file wudata_xx.log med seboj, če ti je kaj jasno 0:) .

Tic sam ime je enako drugačna sta vrjetno v velikosti ozirmoa kaki sestavi al pa kej. Ubistvu se ne sekirat ker boš dobil za oboje točke (:

Sej, mene to tazadnje zanima :D
persona civitas ;>

Matteo ::

zahtevnost, cas veljavnosti in koliko tock ti dolocen protein prinese si lahko ogledate tukaj

fajn link matteo...jest mam lih dva v obdelavi za 30 točk

p.s.: bom zgelda lih za ali3n-a padu...poj pa počas proti top10>:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: frenk ()

Dva zelo interesantna članka:

1. Voyage of the Nano-Surgeons thumb.gif

2. Artificial Cells elf.gif

Highlag ::

Za Foldanje uporabljam Windows klienta.

Pred časom sem v WXP zamenjal "default browser", ki je sedaj Mozilla.
In sedaj imam težavo če hočem pogledat kakšno statistiko. Povezave iz programa mi ne delujejo več. Mozilla odpre okno, interentni naslov pa je %1 -> za "user statistics" A je slučajno kdo kje bral o tem?

Drugače pa ali je klient, ki dela iz ukazne vrstice res kaj hitrejši od Windows klienta. Ker moj klient ždi v "tray-u" in ne prikazuje nobene grafike ( no svojo ikonico).

Govorite tudi o nekih komandah, za nastavljanje klienta nobeden pa jih noče omeniti naglas? Mislim ko da vsak dela zase ne pa kot team. ;(

Mislim, da bi lahko kakšna izkušena oseba napisala en FAQ za konfiguracijo in izbiro klienta in o pridružitvi k našemu teamu.

Highlag: vidim da nisi najbolje prebral celotne teme :\

http://folding.rozica.com

komandi pa sta -advmethods in -forceasm, ce bi tole temo prečital, bi ju večkrat zasledil :\ :|

morphling1 ::

Uf zile, vidim da si okrepil svoje vrste in mi spet pobegnil na 2k++ :D
Jaz sem ta teden foldal z zmanjšanimi močmi, tako da upam da bo šlo naslednji teden spet s polno paro, da se ti probam počasi približat :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

PaJo ::

Hehe, meni je pa prvic ratalo priti cez 1000 pointov v enem tednu:D
No zdaj bo treba se ostale win98 masine spravit na folding, iscem se samo nacin kak to naredit z command klientom, ker drugi mi niso vsec;(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

PaJo: Za to imas vec nacinov - darkov installer, HideItX, EMIII. Problem nastane pri zaustavljanju sistema. Vsaj pri meni je tako, povej ce ti uspe kako drugace.

kdaj pa pošle podatke nazaj, a k je vseh 250000 unih krkol že naredu??
tx-z

Jst tut sele druk teden zacnem foldat sz solskimi racunlanliki, ker so neki preurejal. Dobim jih upam da 9. Prej 5. Tko da... zdej me je se Sergio prehitu k sm biw 1 teden samo z mojim nekajvečkot 2ghz
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tic ()

Boky ::

Meni je to nekako uspelo zrihtati, ampak ker trenutno nimam nobene win98 masine orkog, bom poiskušal na pamet opisat. Klineš z desno tipko na FAH3Console.exe -> propertis in pogledaš z katero exe datoteko je povezana(exe file se nahaja nekje v "windows" ali "windows\sistem " direktoriju).
Pol enako naredis naredis z tem exe filetom (desna tipka -> propertis) in tan isklopiš to opozarjanje ob zapiranju se delujočega programa. Verjetno lahko tako uničiš že kak narejen paket(meni ga še ni), ampak uporabnik te mašine ob ugašaju ne bo ugotovil, da na mšini laufa nekaj za kar on ne ve! :D

PaJo ::

O, to pa nisem vedel da zna EMIII tudi na win98 laufat, super, bomo kar to uporabili:D
Thx
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Boky: ravno v tem je tezava, da se protein ne shrani pravocasno. Bom testiral nasljednjic, tnx.

Ocitno je z mojo farmo nekaj narobe ker mi je produkcija mocno upadla. ;((

barbarpapa1 ::

Pozdravljeni folderji....

Tole je malo off-topic glede na to, kam se je razvil ta thread...Sem namreč končno dobil odgovor na pred časom zastavljeno vprašanje. Sedaj, ko mi je zmlelo deveti paketek (med obdelovanjem katerega sem se priključil Slo-tech teamu...) sem končno prišel na listo...Edino prej obdelanih osem paketov mi ni "prineslo zraven" ;( . je kar malo škoda, so vsi bili 400 enot (ali se temu reče frejmi?) veliki. Pa tudi z AIX-om nisem imel sreče, clienta še ni...

Pa fajn foldajte!

LP

Jože

Zheegec ::

Imam tale protein;

>>Protein: p539_BBA5_N in water

"In water" ? Hudo 0:)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ja sej ni edini... ampak tale je hud -> 3min/frejm

darko: tudi meni je vsec tista slikica z statsi od liquidninjas samo na zalost je ne mores uporabljat v podpisu. :D

njok@#10824

Whoa. 14 novih "Slo-Tech" folderjev se je priključilo ekipi v zadnjem tednu:

[D_g_t]
ejTed
Jager-
Bane_
LoneWolf
Area_51
Schpes
Barbarpapa1
Silence-r
Zed5.0
ces700Mhz
Mr.-Viko
LuckyMato
lordkocka

Dobrodošli v teamu thumb.gif

Fold on ! cog1.gif

Zgodovina sprememb…

Sam zakaj folk obupa (oziroma en teden ne folda) tok slabe mašine al res vsak dan formatirate disk ??

Todj: jest se lihkar javljam s formatirano kišto...sistem se mi je sesu zarad previsozga fsb-ja pomoje(ni blo taprauga gretja)...no zdej že fajn laufa

ALIEN3001:jest ga mam tud:D

evo spet mi je en wu zavrnilo...
razlog
file io error?!?!
mislim halo.. nič da bi kaj več napisal ali pa da bi še enkrat probal... v kurcu je ta progy. tisti 25 beta pa je tui že nekam sumljivo dolgo na testiranju... walda.. kemiki pa programiranje...

Se en dokaz o nestabilnosti tvoje masine. :)

Zgodovina sprememb…

««
19 / 86
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slotech Folding Installer

Oddelek: Programska oprema
282587 (1919) rap3r