» »

Folding@Home Slo-Tech team

Folding@Home Slo-Tech team

««
13 / 86
»»

blblb ::

A mi zna kdo povedati kaj tole pomeni:
Subprocess monitoring failed due to subprocess is no longer active. The subprocess is probably dead. Restarting the process. Error detail: N/A

Taksen error sem najdel v Event Viewerju in ne vem kaj pomeni.

zile ::

Team wake up !!!
Res da smo zelo hitro prišli med TOP 100 :D . Zato čestitke.
Dejstvo pa je, da približno 50 folka v zadnjem tednu ni prispevalo nobene točke :( .
Kaj je vzrok ?

darkolord ::

presvoh proci / predolgi WUji ? :D

Sergio ::

Upad zacetnega entuziazma. Saj to se vedno naredi po nekem casu... Jebiga.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Se mogoče že komu kaj sanja kaj se bo zgodilo 19. maja :D 8-) ?

Najbrz bodo naredili nov backend, mogoce optimalizirali program za obdelovanje ter odstranili ta najbolj motece buge. Nikoli ne ves, dajmo se presenetiti.

Zagotovo pa mislim, da ce so avtorji upostevali tiste najbolj kricece napake, da bo FAH pridobil na priljubljenosti. Vsaj upam da.
on se ji zoperstavi.

glede na to da so tak lep "trailer" nardili, se po mojem obetajo vecje spremembe... (popolnoma na novo napisan core?)

Ya imaš prav. Dajmo se presenetit. Do 19. ni več daleč.

Fold on

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zile ()

NoUse4AName ::

kaksen trailer?

Roadkill ::

http://www.stanford.edu/~pande/5.19.03/...
Zgleda zanimanja vredno...

Tody ::

Lahko bi tud mal bolj statistiko naredl pa kak world time dal gor al pa ke!!

lukslo ::

hehe zanimiv trailer

hmm prav matrix mrzlica :D

no pustimo se presenetiti

Bakunin ::

qrz pa trailer, ki ga ne morem gledat.

klient ter spletna stran bi se lahko zgledovala po distributed.net:

-klient se zna sam instalirati/deinstalirati kot windows servis
-uporabniska imena so unikatna
-team dolocas na spletni strani in NE v konfiguraciji klienta (!)
-stabilnost ter razsirjenost (obstaja celo VMS dnet klient >:D )

Alec999 ::

se strinjam z J-em da bi client in spletna stran od Distributed morala biti za vzgled FAH-u in ostalim

Tomi ::

morphling1: sem se že odločil, da grem na Folding, samo čakam, da dobil na Setiju 5000 paketov (ne vem, zakaj, samo je bolj fancy), potem pa gre v service Folding.
metrodusa.blogspot.com

Marjan ::

Jest sem mogu tudi nekako zaključit pri SETIju - in sem doteral do 100.tke.

Tukaj bom pa do 1000. Vsaj.

Je pa zanimivo - sem že takrat pri SETIju napovedal, pred okoli 2. leti, da bodo prišli promembnejši projekti. Sedaj se je izkazalo, da sem imel zelo prav.

Now we have more important problems to calculate, and even more important things will come in the future. So I say to you: "Calculate!"

8-)

Thomas ::

Prav je imel tudi tisti, ki je napovedal OneBigComputer.

Uporabniki Interneta svoje mašine čedalje bolj lahko modularno združujejo v superračunalnik, kakršnemu ni para.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ali3n ::

Uporabniki Interneta svoje mašine čedalje bolj lahko modularno združujejo v superračunalnik, kakršnemu ni para.

Tale Thomasova mislel mi postavi eno (provokativno?) vprašanje: je možno, da naše mlinčke zlorabljajo v druge (zle) namene? Je sloves in ugled Stanfordske univerze dovolj za zaupanje?

Špekuliram...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Thomas ::

Nobenih zlih namenov, ki bi bili bolj profitibilni kot je tale protein folding, jest ne vidim.

Se mi zdi skrajno neverejtno, da bi nekdo računal v ozadju številke kreditnih kartic, naprimer.

Mislim, da ne - se ne splača.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tic ::

Evo mene s5. Zdej sm u soli. Sam na pow compih nedela net. Jebat ga. Zrihtu sem 7 racunalnikov 1300 za 24ur ceu teden ceu mesec celo leto ..... :))

Bols k nch.

fold on
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tic ()

Na grafu naše ekipe Estimated Future Totals se je končno pojavila ekipa, ki ima večji production od nas, in to so The Knights Who Say Ni. Medtem ko mi produciramo nekje 16.500 točk tedensko, jih imajo oni 29.000.

Izziv!

Fold On!
on se ji zoperstavi.

morphling1 ::

Dejmo fantje, predvsem tisti, ki ste se včlanili v ekipo pa imate tedensko produkcijo 0 točk. Neka zelo povrečna mašina okrog 1GHz mora ob občasnem delovanju 4h na dan, narediti vsaj 50 pik na teden. Ob non stop delovanju pa dosti več.

Predlagam da si daste bližnjico do fah konzole v start up, tako da ne boste pozabili vklopit foldinga, če vam mašina ne dela 24/7. Pa še nekaj v to bližnjico ne pozabit dodati naprednih ukazov FAH3Console.exe -forceasm -advmethods to vam omogoča da dobivate nova jedra in nove delovne enote, ki so vredne več točk ter da je fah konzola prisiljena v uporabo SSE/3DNOW dodatnih inštrukcij kar ZELO POSPEŠI izračun proteinov.

Še enkrat bi prosil bolj neaktivne člane, k večji produkciji oz. da vsaj vklopijo konzolo, ki neopazno deluje v ozadju in ne odžira moči drugim programom, ki jih uporabljate.
Naj vam bo izziv loviti tistega, ki je pred vami :D
Recimo zile je čisto podivjal in bo kmalu prvi član Slo-Tech teama, ki bo prebil 10k, vidim pa da se mi je že pridružil med top 1000 folderji na svetu ČESTITAM :D

FOLD ON EVERYBODY

ps. rap3r dej že skensli mulo iz high priority in začni foldat kot se zagre , we have insert_name to catch :D
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

rap3r ::

em:8) jz nč nevem o tem:D
Jz mam doma sam legalno programsko opremo, in ne uporabljam mule|O
Fak a si me mogu izdat?8-O ;)
Pa zdej sm iz 3000 sourcov spustu na 350 in mi dela 33 vrednga po 9 ur kar je 2 uri manj.
No saj neki. Ti pejt pa tud že spat da te nebom jutr ceu dan gledu k boš zehu pol se pa še jz nalezm:P :D
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Double_J ::

Na grafu naše ekipe Estimated Future Totals se je končno pojavila ekipa, ki ima večji production od nas, in to so The Knights Who Say Ni. Medtem ko mi produciramo nekje 16.500 točk tedensko, jih imajo oni 29.000.

Hja žal ma njihov prvi nekako toliko procesorjev kot cel slo-tech. Bo težka jih ujet:D

128 procesorjev:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Double_J ::

Kako se pa konzolo prikrije?

Zheegec ::

Uh, 128 procesorjev je pa kr nekaj ;) Samo če so vsi recimo po 800Mhz P3 ali kaj takega, bi bilo še možno jih prehiteti.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Double_J, pod mojim imenom je 6 procov, pa imamo ~2000 točk tedensko produkcijo, zile ima nekaj podobnega. Torej z 150 proci malo bolj aktivnimi se da hitro doseči 20k na teden, Slo-Tech team ima še ogromno rezerve in mislim da bi lahko imeli tudi mi v prihodnjosti čez 30k na teden samo aktivnost ter število članov se mora povečat, forumašev z navitimi AMDji je ogromno in če mene vprašate bi morali malo bolj aktivno stopit v novačenje novih članov :D nič prisilnega, samo eno global sticky tema, tako da bi vsak lahko videl da to sploh obstaja, kakšna je potencialna vrednost tega projekta in da bi bilo fino svoje proste cikle porabi za dosti bolj koristno stvar v obliki projekta folding@home, kot ba dolgočasno idlanje. On-line povezava je zaželjena ni pa nujna jaz sem brez težav foldal tudi z modemom, samo z mislimi moraš biti pri tem projektu in malo tekmovalnega duha moraš imet in ne boš pozabil na upload novega paketa, kaj kmalu pa padeš notri in začneš iskat proste mašine z povezavo na internet na katere instaliraš fah konzolo :D

Go team
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Saj z grafično verzijo itaq ni problema, ker sama opozori da rabi paketek. Drugače pa je še veliko Slo-Techerjev na SETIju.
Janez Janša, 29.04.2014

njok ::

Danes sem spet videl tiste cellyje... joj... pa kaj delajo z njimi. Porabil sem celo uro da sem jih spravil spet k sebi. No, vazno je da od zdaj naprej foldajo kot je treba, pa se dodatnih 300Mhz mam na moji masini, tako da upam da se mi morphling ne oddalji prevec, ceprav sem opazil, da sta skupaj z ziletom kar lepo prebila 2000 tock tedenske produkcije. ;)

Double_J: konzolo lahko skrijes s programi, ki so opisani tukaj, oz za to uporabis posebej narejen program, imenovan HideItX.

Double_J, konzolo skriješ recimo z EM3 in potem imaš samo eno ikonco z mikroskopom v systrayu, kjer gledaš svoj napredek. Recimo moja glavna mašina je pravkar na 40 od 100% 53 pik vrednega proteina z predvidenim časom 12.33 ure, se pravi ta mi dela 100 pik na dan v takem ritmu, pa recimo da je to ene 600 na teden, daj mi jih 50x toliko pa ujamemo tiste viteze ki pravijo NI v trenutku :D.

o njok lepo da si nazaj, smo pogrešali tvojo aktivnost. Upam da boš spet kmalu čez 1000.
Jaz bom pa gruntal kako čimprej še kako mašino dobiti pod svojo kontrolo :D pismu ko začneš razmišlajat kje vse mašine idlajo in majo non-stop povezavo...>:D

Morphling, tista ukaza (-forceasm -advmethods) sta mi deletala paketek pa downloadal se je nov core (čeprav sem ga že imel), paketek ki sem ga dobil je bil pa takoj 5000:)
Aja, recimo na Vegovi bi pa lahko ene 30*800MHz in pa 20*1.xxGHz dobili, samo prfoks nekaj teži;((
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

ALIEN, to se da skrivno gor da noben ne vidi :) Njok lahko malo več poveš o FireDeamonu, a ta ti skrije tako konzolo kot sebe in ga vidiš samo pod procesi v task managerju. Če je to to, potem ALIEN ni več ovir za tvoj podvig :D

To je to. :D

Samo da je sistem NT/2k/XP in stalna povezava, potem je firedaemon + kaksen monitoring-only program (kdfold) imo najboljsa varjanta.

Tisti vodic ima nekaj napakic, na katere so me ze opozorili, vendar se nisem se spravil popravljat. Tisti ki se boste ukvarjali s tem malo poglejte, ni tezko.

Wohoo, ga mam že na disketi da probam jutri okužit kak računalnik :D

Pa se nekaj napotkov, za tiste ki postavljate kliente brez vednosti lastnika.

- Program obvezno skrijte.
- Uporabite auto power-on funkcijo v biosu, jaz imam recimo v ucilnici nastavljeno da se racunalniki vzgejo ob 16.00 vsak dan.
- Če je potrebno, se prepričajte, da ima sistem samodejno prijavo.
- Ce koga moti, da zjutraj dobi prizgane racunalnike, poskrbite za to, da se ugasnejo. :D
- Prepricajte se, da foldanje ne ovira nemotenega dela na masini!

Aja... pa to delajte na javnih računalnikih oz. na šolah, v službi, ne pa doma pri sosedu. :D :D

ali3n ::

...ste zviti k preste... :D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

morph: hvala za dodatne ukaze

heh če bi prej vedel bi mel že veliko več paketkov obdelanih >:D

me je kar presenetlo paketek vreden 70točk bo obdelalo u cca. 8urah prej pa je rablo cca. 35 ur8-O

fold on!

Ja morph baraba si skrival ukaze :D SRAM TE BOD >:D

ne je prišlo do napake zgleda da se je sesula konzola

zdej rabi cca 24ur za paketek vreden 70točk

No, takole... Za začetek bomo ujeli te Viteze, ki pravijo Ni. To je dejstvo ;)

Končno si bom v nedeljo našel tistih nekaj uric časa, da bom pogledal, kako lahko navijem kišto z uporabo zračnega hlajenja. Ram na 400 MHz, FSB na kolikor pač še stabilno gre, in tako naprej, medtem ko bom PCI in AGP pustil na default frequency.

Pa še od fotra notebooka bom okužil, ker ga ima vedno priključenega v stalno napajanje (P4 1.7 GHz).

Moj osebni cilj je nekako dohiteti PaJota, čeprav dvomim v uspeh, če bo vse svoje računalnike namenil v Folding ;)

Fold On :)
on se ji zoperstavi.

Tody: Ta dva switcha sta bila omenjena že nekje na sredini tega topica 0:) .
Vidim da sem res med prvimi 1000 folderji na svetu. oujee. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zile ()

roCkY ::

AMD 2000+; Fold on 7/24 kar ima frej cajta.

Nekateri se veselo trudite za top 10 v slo-tech ekipi.8-O

Tkole je: Imam eno željo, prošnjo do vseh 6653 registriranih uporabnikov Slo-Techa in vseh, ki jih poznate in jim idla kakšen proc tam nek nad 1 Gh.

Joj sempozabu, kaj sem že hotu napisat...

CaqKa ::

to pomeni da bomo mi on oni prehiteli vse one ostale na grafu.. direkt boj z njimi pa še menda ni na mestu :)

tudi jaz hvala za parametre... pomojem bi bilo dobro ako date parametre na oni rozica sajt. sicer nevem če bo na celeryju 566 to kaj pomagalo dosti.. bo pa verjetno na amd1200 :)

hotmail pa hewlet packard bomo prehiteli počasi :)

http://folding.rozica.com/?site=vodici
zakaj tukaj ne delajo spodni trije vodiči. en UI ki bi pokazal kak daleč je fah in kolko je ETA nebi bil slab namreč. nekaj takega kar morphling opisuje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

Boško ::

Evo, od včeraj zvečer tud jaz foldam in to na dveh mašinah D800@933 in XP1700+@1466MHz.:8) Počas a prodorno!!>:D

Bi pa prosu da mi razložte zakaj se mi hoče duron (win98se), ki ima dostop do neta preko XP-ja (winXP), stalno povezovat na net, kjub temu, da imam v foldingu to izklopleno? A je še kakšna finta v EMIII? Ker je res moteče kos mrežo disablat.

Morph, daj v dobro slo-techa razlož mal tvoje tweake, da se bomo kot skupina ŠE bolje odrezal!:D :D :D

L.p.

Roadkill ::

Ej a bi mi kdo razložu če se da (skor zihr se more dat) narest tko, da bi jest na mojmu compu gledu napredek proteina na compu od šošolca (preko neta seveda).
Če je blo pa že kje napisan me pa mal usmerjejte.

Res pa je, da bom verjetn prej najdu odgovor na googlu kot tle... no če me pa kdo prehiti pa tut prav.. bomo pa še kak tutorial pol napisal...

Fold ON! :)

p.s. Če ima kdo kake probleme s stabilnostjo kište (mojmu sošolcu je zmrzoval vse skupi, pa ni blo nč navit, pa vse ostale teste je comp prebavu, tko da jest nism meu pojma kaj narest)... v skrajnem primeru lahko prešalta nazaj na grafično verzijo, ki unmu modelu dela BP, a počasi.. Vsen boljš kot nič.

CaqKa ::

meni tista dva argumenta za fah podaljšata čas računanja? na eni in na drugi mašini.
celeron 566@850 ter amd thunderbird 1200

[09:33:22] Protein: p638_L939_K12M_ext
[09:33:22] - Run: 160 (Clone 77, Gen 2)
[09:33:22] - Frames Completed: 76, Remaining: 324
[09:33:22] - Dynamic steps required: 4050000
[09:33:22]
[09:33:22] Writing local files:
[09:33:22]
[09:33:22] parameters work/wudata_02.prm
[09:33:22] - Writing "work/wudata_02.key": (overwrite) successful.
[09:33:23] - Writing "work/wudata_02.xyz": (overwrite) successful.
[09:33:23] - Writing "work/wudata_02.prm": (overwrite) successful.
[09:33:24] - Writing "work/wudata_02.key": (append) successful.
[09:33:24]
[09:33:24] PROJECT="work/wudata_02", NSTEPS=4050000, DT=2.0000, DT
, TEMP=298.00
[09:33:25] TINKER: Software Tools for Molecular Design
[09:33:25] Version 3.8 October 2000
[09:33:25] Copyright (c) Jay William Ponder 1990-2000
[09:33:25] portions Copyright (c) Michael Shirts 2001
[09:33:25] portions Copyright (c) Vijay S Pande 2001
[10:02:24] Finished a frame (77)
[10:36:57] Finished a frame (78)

tole je na celeronu prej je bil v 20 min fertig.

Gandalfar ::

kaj ce bi pripravli en installer? npr da uporabnik napise sam username pa se vse ostalo (vkljucno z EMIII) samo nastima?

hmm več verzji bi mogl narest k jest EM3 ne uporabljam ker zadeva sploh ne dela tko k bi mogla!! In sem čist zadovoljen z konzolo+firedimonom.
««
13 / 86
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slotech Folding Installer

Oddelek: Programska oprema
282454 (1786) rap3r
»

folding - WU - team