» »

Folding@Home Slo-Tech team

Folding@Home Slo-Tech team

««
11 / 86
»»

Sergio ::

Smo že na 13.000 točk tedensko (pred 2 tednoma je blo še 8.500). Ful v redu, še tako naprej ;)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Zheegec ::

Aja, koliko velike paketke pa ponavadi dobivate? Ponavadi dobim 400 framov dolgega, sedaj je pa eden 12508-)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

darkolord ::

ALIEN: ta WU ki si ga dobil ima 100 frejmov in ne 1250 kakor piše... ima pa 1250000 korakov (Gromacs) in pač zato misli da je 1250 frejmov

Tody ::

ej ce ti v fahlogu piše Team 0 v konzoli config pa je vpisan 10824 podatki vseeno grejo na naš racun ?

zile ::

erm. Ko ti bo končalo paket zbriši ves direktorij pa na novo nastavi. 0:)

TA bo pa mal teška
Ker nevem kdaj bo končalo ker ne poganjam mikorskopa (:

v unitinfo.txt imaš trenutni progress proteina. :)

zlabo ::

Jaz sem pa cisto nov v tem, prejle sem si dol dal ta programcek, zdele mi obdeluje prvi paket. Dela pa ze eno uro, pa se vedno pise WU progress 0/600 - 0 percent. Kolko casa pa to dela? Nisem pa cisto nic drugega gor delal, tko da ma skoz vseh 2400MHz na voljo

roCkY ::

Paketi so različno zahtevni. Meni na AMD 2000+ dela WU med 13 in 27 ur. Nisem pa še dobil paketka z 600 "koraki".
Ura za 1/600 bo pa zagotovo preveč. Preveri koliko procesorskega časa ima dejansko na razpolago. Da se ti ni kakšen program zaciklov in F@H-u ne ostane nič, ker je privzeto na najnižji prioriteti.

Sporoči številko paketka, da bodo vedeli tisti ki so ga že dobili.
Ali uporabljaš grafični vmesnik ali konzolo?

Ja, je glih dele poskocu na 20/600, je pa paketek Des2/pdb1gd0.37.spa

Upam da je to ta stevilka, ker nic drugega ne najdem.
Drugace pa uporabljam graficni vmesnik.

Tomi ::

zlabo: prvo pravilo distributed programov je, da uporabiš tekstovno verzijo, če želiš kam priti. Na žalost ali pa na srečo.
metrodusa.blogspot.com

morphling1 ::

Damn njok, danes sem/smo te že dvakrat prehitel, pa si me spet nazaj, dobro se upiraš :D ampak jutri pa ma da padeš, če se bo rap3r zmigal in poštimal mašino, ki mu je dva tri dni pavzirala :)

zlabo, vzemi si klient različico, ker ti bo delalo hitreje, bistvo projekta je čimbolj učinkovito računanje ne pa gledanje lepih slikic :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

tedenska produkcija narasla na 14.800 točk. Smo že bliže zastavljenim 40.000 ;)

Huh ;)
on se ji zoperstavi.

Se dobr da ste me taprav cas upozoril. Drgac bi kr neki casa mlel bl u prazen.

Sam so ble pa tiste molekule res ful zanimive, bi jih kr cel dan gledu :D

Glede na to da je Slo-Tech team, bolj aktivno začel delovati šele konec Marca je dosežek res dober in samo upam da se nam bo pridužilo še več uporabnikov, po možnosti z 24/7 dekujočimi mašinami.

Sergio a si še na helpdesku, kolk mate tam mašin, ki kurjo elektriko za preganjanje svojega dolgčasa :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

morph, helpdesk mašine so neprimerne za folding :).

Bom raje okužil od fotra Desknota, ki ima 1.7 GHz procesor >:)
on se ji zoperstavi.

Sergio, 100 help desk mašin je primernih za folding :D

Gandalfar ::

ali obstaja kaksen nacin, da bi requestal super kratek paketek? Nekaj kar bi se izracunalo v eni uri na povrecnem racunalniku?

Ali obstaja kaksn tak projekt, ki to omogoca?

helpdesk masin je dobrih 10 ;)
on se ji zoperstavi.

Ya pa vse skup niso za eno slabo 0:). Poznam situacijo :)) .
Gandalfar: Na osnovi 500Mhz Celerona so postavljeni deadline-i. Če imaš manj kot 500Mhz lahko sicer probaš in vidiš, če ti bo mašina pravočasno izračunala paketek.
Glede drugih vprašanj pa probaj vprašati tukaj. 8-)
Fold on everybody :) .

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zile ()

njok ::

Vedno zelo rad pridem na slo-tech po dolgem casu! Team ranking 137, pa tudi ostalih novosti ne manjka. :D

Morph team, vidim da smo samo 25 pik razlike. Tesno, res. :D

Drugace pa sem po enem tednu v sobi poleg 27°C zraka dobil tudi tole:

Resnicno upam, da deadlinei niso bili prekratki. Team, fold on! :D

Gandalfar ::

ah.. to mi pomojem bo :)

Download time: April 13 07:49:54
Due time: June 2 07:49:54
Progress: 82% [||||||||__]
--

Studiral sem, ce bi lahko to v distro podtaknil pa se ocitno ne bo dalo..

Roadkill ::

Meni gre pa malo na živce, ker mi ne kaže kolko procesorjev laufam. :/
Pol nikol ne vem a ma sošolc pržgan kej al ne :)

Sem pa definitivno najbolj produktiven v ekipi glede na število procesorjev ;))

Ali vam delajo ure pri fahlogu ?? Moja za dve uri zaostaja za un v windowsih :)) Mislim od kje on pobere uro sploh pol ???

ono uro mislim da pobere s serverjev....

Roadkill, število aktivnih procesorjev na teden bolj malo pove. To je samo število različnih IPjev iz katerih je bil v enem tednu poslan rezultat. Kar se pa tiče največje produktivnosti na število procov je to lahko samo tisti, ki ma največ MHz na mašino :D , jaz imam povprečje ~2250 MHz tistih, ki so že poslali rezultat, samo konstanto 24/7 delujeta zaenkrat samo moji domači mašini 2.6 in 2.4 GHz. rap3r jeva 2.35 GHz mašinca upam, da bo spet začela non stop delovat ta teden, ostale tri pa so pa še bolj nekonstantne.

morphling malce bi te popravil... to ni število IPov, iz katerih so rezultati poslani, temveč število različnih GUIDov (Global Unique Identifier) procesorjev če se ne motim...

Jaz sem sklepal iz tega, ko sem spreminjal nekaj mrežne nastavitve se mi je spremenila številka, lahko pa da sem spreminjal tudi frekvenco in se je zarad tega kaj spreminjalo. Kje si zvedel to o GUIDu, na Stanford strani ?

Jah pa usen mi ni všeč, da piše 0. :)
Ena mašina laufa 24/7, drugi dve pa pošljeta ena 2 paketka na teden...

Week total 15.300 točk ;)

Še mal, bo 20.000 :)

Smo pa že na 135. mestu.
on se ji zoperstavi.

lukslo ::

ok jst se vam bom pridružil sam sm dokaj nov u temu.

kaj naj si poberem dol? ---> console al kaj je že? [://]

morm proc še do konca navit pol pa akcija :))

Lukslo hehe ker 100 % nisi prebral zadnjih strani foruma naj ti povem da je f@h grd test stabilnosti tvojega sistem :)) Drugač pa ja text konsolo pa preber si še navodila o tem kako in kaj.

http://folding.rozica.com/
Tukile imaš vsa navodila... in res.. pazi se FAH-a, ker je brutalno optimiziran :)

lukslo ::

ok hvala za linke

no ja res nism prebral zadnjih strani:8)

tinker ni optimiziran najbolje... šele gromacs je :D

sej zdej bo večina novih projektov na gromacs jedru...

Zgodovina sprememb…

Jep gromacs, naj bi posebej močno obremenil tako procesor kot, spomin.

Marjan ::

Neki me zajebava.

Noče mi zabeležiti zadnjih obdelanih paketkov. Na statistiki piše, da jih imam 17, v resnici jih imam pa že 19 in obdelujem 20.tega!

Zato sem zbrisal F@H.exe in ga še enkrat namestil. No zdej se mi pa sploh povezat noče, napiše:

Couldnt send HTTP request to server
Could not connect
Error...
Waiting for reply...

Komu jasno?

Včasih majo server tud nedosegljiv, drugače pa tud jaz pogrešam nekaj že poslanih rezultatov, saj sem vsaj p670 spremljal in vem da sem naredil več kot tri, kot jih imam trenutno priznanih. Samo je pa možno, da nekaj nisem imel dobro nastavljeno ker sem samo skopiral klinete in mi je lahko en in isti protein računalo večkrat. Tako da sem danes na vse mašine dol potegnil nove kliente in zdaj mora vse špilat kot je treba. Včasih se pa zgodi da dobiš priznane kake proteine za katere sploh ne veš in to so lahko kaki stari, tako da še nisem obupal :)

Mi piše:
Date of last work unit 2003-05-01 05:03:05

Pa sem že dva nova poslal od takrat pa nič...

---------
njok: A bo zdele, al kmal? ;)

roCkY ::

Do zdaj nisem imel problemov. Enkrat sem opazu da je več kot uro trajalo, da je poslal rezultat in dobil nov paket. Vedno je ob uri poslan paket v statistiki. Statistiko osvežuje vsako uro, kar pa ste seveda že davno opazili.
Računalnik je ON 24/7 prav tako internet, tako da ne posredujem pri pošiljanju. Naloženo pa imam le konzolo.
A je možno, da je bil paketek zamujen. Občasno imajo nekateri le 2 dni.

Marjan: done. :))

Lepo ste to skupaj spravili, zelo poucen tekst. Pohvalno.

Eko folk: http://folding.rozica.com/

Everybody Fold on.

8-)

Tic ::

Okz. S5 jst. Zdej kište nism pržgau že več kt en teden :((( Ja sux!

Drgac pa v cetrtek se dobim z enim modelom u šoli da mal obremenimo cellye 1100. Sej sm ze prej use povedu - sam za čez vikend.

Pa sm razmislu da bom furu konzolo. Če imajo firewall morajo osvobodit porta 80 in 8080 rajt?
Username dam Tic
Team vemo to...

Kaj pa druge nastavitve. Kako so po default u konzli? Pa tko more bit da pošlje in prejme automatsko. A morem jit tja u ekstra setings??? :D
persona civitas ;>

Bakunin ::

Pozarnegi zid po moje ni potrebno nic spreminjati. folding odjemalec zna uporabiti Internet nastavitve od IE (Control panel|Internet|Connections).
Ce na racunalniku dela "spletkarjenje", potem bo tudi folding delal.

Morph, u bastard! :D :D :D

Meni se CPU power ne bo povecal se en lep cas tako da si glede mene na varnem, lahko gres komot po naslednjega. :D

njok, men tud ne dela s polno močjo :) za štiri proce sem sigurn, rap3rju neki šteka, drugega pa zeza norton firewall in bolj redko pošlje rezultat (takrat ko je za compom in vid da je končan paket). Pa ima nastavljen permit all za fah konzolo. Se komu kaj sanja kaj bi to lahko bilo.

CaqKa ::

newem sicer kak vam je uspelo vendar pri meni tudi laufa celeron 566 in thunderbird 1200

Shit ej, F@H mi noče več delat.

Kaj točno napiše:

-User name, id,... OK
Loaded queue successfully,
+benchmarking
+Attempting to get work packet
-connecting to assigment server
-could not send HTTP request to server
+could not connect to assigment server
-could not send HTTP request to server
+could not connect to assigment server 2
+could not get work instructions.
-error: Getwork #1 failed, and no othet work to do

ponovno enako na vsako minuto!

A je F@H tudi v registru? Kje? Da vse zbrišem.

Zadnjih dveh paketkov pa mi ni vpisalo.
?!

NoUse4AName ::

pocakaj nekaj casa, vcasih majo tezave s serverjem, kr pusti prizgano.

Marjan: ce konzolo zazenes s parametrom -local potem mislim da se po registru nic ne vpisuje.
««
11 / 86
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slotech Folding Installer

Oddelek: Programska oprema
282454 (1786) rap3r
»

folding - WU - team