Forum » Loža » Folding@Home Slo-Tech team
Folding@Home Slo-Tech team
Roadkill ::
Roadkill se vrača. :)
Date of last
work unit 2003-12-15 05:07:18
BTW: Kater software se dandanes uporablja za kontrolo clienta?
Date of last
work unit 2003-12-15 05:07:18
BTW: Kater software se dandanes uporablja za kontrolo clienta?
Ü
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Roadkill ()
rfmw ::
a kdo ve, kako se pošlje že narejene pakete, ki pa se še niso uspeli oddati? Noče oddati paketov, kljub ukazni vrstici "fah4console -send all". Pravi neka napaka 413 (http,ftp?)... A se da na drugi IP naslov poslati rezultate, ker očitno tisti IP noče sprejeti narejenih paketov...
Enkrat mi je že brisal narejeni workunit, ki ga ni hotel poslati kak mesec, zdej pa nočem, da se zgodba ponovi, ko imam že dva, skoraj tri čakajoče na disku...
Če mi še tele zaserje, adijo folding
[00:29:18] + Attempting to send results
[00:29:19] Error: Got status code 413 from serv
[00:29:19] + Could not connect to Work Server (
[00:29:19] (171.64.122.138:8080)
[00:29:19] - Error: Could not transmit unit 00
unit in queue.
[00:29:19] + Attempting to send results
[00:29:19] (171.64.122.133:8080)
[00:29:19] - Error: Could not transmit unit 01
unit in queue.
[00:29:19] - Failed to send all units to server
Enkrat mi je že brisal narejeni workunit, ki ga ni hotel poslati kak mesec, zdej pa nočem, da se zgodba ponovi, ko imam že dva, skoraj tri čakajoče na disku...
Če mi še tele zaserje, adijo folding
[00:29:18] + Attempting to send results
[00:29:19] (171.64.122.138:8080)
[00:29:19] - Error: Could not transmit unit 00
unit in queue.
[00:29:19] + Attempting to send results
[00:29:19] (171.64.122.133:8080)
[00:29:19] - Error: Could not transmit unit 01
unit in queue.
[00:29:19] - Failed to send all units to server
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rfmw ()
baker ::
Če se komu da odgovort na par vprašanj se mogoče pridruži en athlon64 (ali pa celo dva):
-lahko med tem ko foldaš downloadaš in uploadaš normalno?
-se s tem je/bo res kaj odkrilo (in kdaj) al to delate večinoma za zabavo?
-kako lahko s foldanjem začnem?
hvala in lp
-lahko med tem ko foldaš downloadaš in uploadaš normalno?
-se s tem je/bo res kaj odkrilo (in kdaj) al to delate večinoma za zabavo?
-kako lahko s foldanjem začnem?
hvala in lp
CaqKa ::
baker:
-da
-odgovor na to vprašanje vedo verjetno samo pri stanfordu.. naj bi se..
-inštaliraš klienta in mu dovoliš dostop do neta.
lol folding rozico so zmrdali :)
-da
-odgovor na to vprašanje vedo verjetno samo pri stanfordu.. naj bi se..
-inštaliraš klienta in mu dovoliš dostop do neta.
lol folding rozico so zmrdali :)
zlabo ::
no jaz sem po kar nekaj časa (ene 2let) spet začel foldat. imam consolo 5 in me zanima če je normalno da en procent (40.000 pik) obdeluje 40min. Ker svoje čase je to šlo precej hitrej. Pa zanima me čće je to normalno da mi v taskmanagerju kaže 2 krat FahCore_7a.exe in vsak pobere 50% procesorja, a je to ok?
zlabo ::
P4 2400MHz, 512MB DDR
Sedaj sem pogruntal da imam v task managerju dva fahcore_7a.exe zato ker se en avtomatsko požene ob zagonu računala, enega pa jaz poženem z vklopom konzole. Sedaj imam konzolo zaprto pa veselo folda naprej samo ne morem spremljati napredka, torej ne morem vidit koliko je že naredu, ker vse teče v ozadju....
Sedaj sem pogruntal da imam v task managerju dva fahcore_7a.exe zato ker se en avtomatsko požene ob zagonu računala, enega pa jaz poženem z vklopom konzole. Sedaj imam konzolo zaprto pa veselo folda naprej samo ne morem spremljati napredka, torej ne morem vidit koliko je že naredu, ker vse teče v ozadju....
BaRtMaN ::
V mapi, od koder se zaganja konzola imaš datoteki FAHLog.txt in FAHLog-Prev.txt.
Na priljubljenem mestu si ustavriš bližnjico do tekstovne datoteke in imaš dogajanje vedno pri roki.
Je pa seveda en kup programov, ki ti omogočajo bolj podroben vpogled, recimo št točk, ki ti jih prinese obdelava, št. dni do roka obdelave, zgodovina paketov... FahMon in UD Monitor sta le dva izmed njih.
Na priljubljenem mestu si ustavriš bližnjico do tekstovne datoteke in imaš dogajanje vedno pri roki.
Je pa seveda en kup programov, ki ti omogočajo bolj podroben vpogled, recimo št točk, ki ti jih prinese obdelava, št. dni do roka obdelave, zgodovina paketov... FahMon in UD Monitor sta le dva izmed njih.
c3R4R ::
Ej kako že nardiš da ti laufa folding na polno če maš HTT... K to pač zgleda ane k da maš 2 procesorja.. Jst pač laufam eno konzolo in mi kaže v task managerju le 50% obremenjenost... Hilfe
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.
Ej a če na večih kompih laufam folding konzolo pod istim username-mom, a more met usaka konzola svoj, drugačn ID??
Ker mi neki ne dela, pa je mogoče to razlog...
Ker mi neki ne dela, pa je mogoče to razlog...
njok ::
Včasih to ni bilo potrebno, sedaj pa ne vem kako je s tem.
Kaj ti pa javlja konzola oz kaksne so tezave?
Kaj ti pa javlja konzola oz kaksne so tezave?
Ne vem, k to ni na mojem kompu... Naslednič k bom na tistem kompu, bom pogledu kaj javlja.
Valda, jst laufam komp samo par ur na dan... K drugač mam pa v sobi tak zadušljiv zrk, pol pa še prezračt ne morš k je zuni še hujš... SUX
dux ::
Živjo !
Pred kratkim sem se tudi jaz vrnil med foldarje.
Imam en problem z mašino, kjer nimam admin dostopa.
Instaliral sem EMIII ( electron microscope), in dodal bližnjico v mapo startup, tako da se zažene ob prijavi v račun. Problem je v tem, ker EMIII NE zažene fodling konzole. Hkrati tudi (če konzolo ročno začenem, se ve... ) ne kaže napredka pri foldanju ( koliko frameov je narejenih, in koliko časa še ostaja do dokončanja WU), istočasno pa prikaže pravi čas začetka foldanja in informacije o proteinu, ter podatke iz client.cfg
Ali je morda že kdo naletel na ta problem ?
Ali se da pri okuženju drugih računalnikov mapo, ki vsebuje EMIII in Fahconsole, , enostavno prekopirati na drug računalnik in bodo vse nastavitve ostale enake ?
Če kao pozna naj jo sporoči, ker bi to zame posledično pomenilo približno 80 -100 točk na dan dodatne dnevne proizvodnje.
Pred kratkim sem se tudi jaz vrnil med foldarje.
Imam en problem z mašino, kjer nimam admin dostopa.
Instaliral sem EMIII ( electron microscope), in dodal bližnjico v mapo startup, tako da se zažene ob prijavi v račun. Problem je v tem, ker EMIII NE zažene fodling konzole. Hkrati tudi (če konzolo ročno začenem, se ve... ) ne kaže napredka pri foldanju ( koliko frameov je narejenih, in koliko časa še ostaja do dokončanja WU), istočasno pa prikaže pravi čas začetka foldanja in informacije o proteinu, ter podatke iz client.cfg
Ali je morda že kdo naletel na ta problem ?
Ali se da pri okuženju drugih računalnikov mapo, ki vsebuje EMIII in Fahconsole, , enostavno prekopirati na drug računalnik in bodo vse nastavitve ostale enake ?
Če kao pozna naj jo sporoči, ker bi to zame posledično pomenilo približno 80 -100 točk na dan dodatne dnevne proizvodnje.
Upanje je v nasih odlocitvah
Skopirati moraš dejansko samo client.cfg in pa F@H klienta. Potem ta klient sam downloada potrebna jedra, katera dejansko opravljajo obdelavo in seveda paket za obdelavo.
OK, hvala za odgovor, kaj pa za avtomatski zagon F@H clienta ob zagone EMIII in za prikaz napredka,ki tudi ne funkcionira ?
Za sočasen zagon lahko poizkusiš z batch datoteko (.bat), v katero vpišeš obe poti do binarnih datotek, npr:
Potem namesto bližnjice za EM3 poženeš to datoteko.
Glede napak v EM3 ti ne morem pomagati, mogoče se program ne razvija več in zaradi tega podatkov ne prikazuje več pravilno?
"C:\Program Files\FAH\EM III\em3.exe"
"C:\Program Files\FAH\FAHclient.exe"
Potem namesto bližnjice za EM3 poženeš to datoteko.
Glede napak v EM3 ti ne morem pomagati, mogoče se program ne razvija več in zaradi tega podatkov ne prikazuje več pravilno?
Pyr0Beast ::
Kako nastaviti, da si mašina prefetcha ene 10 paketkov za obdelavo, tako, da se vsaj en teden ne povezuje več na net ?
Trenutne zmogljivosti so 1,2 paketa dnevno in na dial-upu kr nanese. :|
Trenutne zmogljivosti so 1,2 paketa dnevno in na dial-upu kr nanese. :|
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
V EMIII obkljukam "Launch F@H at startup", a se bom zagonu EMIII ne zažene.
Ima kdo podoben problem ?
Iščem način, kako bi lahko F@H konzolo zagnal tako, da bi se zagnala ob prijavi uporabnika ( bližnjica v startupu) in da je konzola hkrati skrita. (torej da je samo ikonca v system trayu ali pa da se je sploh ne vidi).
Dobil sem dobro idejo za povečevanje folding produkcije, toda zaradi mojih pomanjkljivih (neobstoječih) programerskih sposobosti.
Namen te ideje je izvleči Folding točke pri sistemih, ki jih administrirajo zagnani administratorji, ob write dostopu v system32 mapi.
Opazil sem, da večinoma v firmah popoldne ne ugašajo računalnikov, in da tudi drugače velikokrat teče ohranjevalnik zaslona. Ko sem opazoval folding ohranjevalnik sem dobil idejo.
Zamisel je sledeča:
a) ustvari se .exe program, ki se ga preimenuje v logon.scr
b) ta program najprej požane pravi ohranjevalnik zaslona, ki je sedaj preimenovan v nekaj drugega
c) nato preimenuje zamaskirane folding datoteke, v delovne folding datoteke ( v mapo system32 dodamo datoteke z nesumljivimi imeni, kot so npr. c_10006.nls, ki pa so v resnici preimenovane folding datoteke). Program jih preimenuje nazaj v delovne datoteke npr. c_10006.nls > Fah504_consloe.exe, c_10007.nls > client.cfg, itd.
d) požene folding
e) ob premiku najprej ustvari črn zaslon za 1 sekundo, da se ne opazi lag-a pri ubijanju folding procesa
f) preimenuje vse nazaj in čaka na novo priložnost.
Jaz sem nekaj začel in kot kaže ima ideja perspektivo, vendar pa me zanima, če obstaja kakšen slo-tech folding programer, ki bi to profesionalno izvedel, morda naredil se installer, itd.
EDIT : Cilj je dosežen - trenutno med prvih 10 v produkciji :)
Ima kdo podoben problem ?
Iščem način, kako bi lahko F@H konzolo zagnal tako, da bi se zagnala ob prijavi uporabnika ( bližnjica v startupu) in da je konzola hkrati skrita. (torej da je samo ikonca v system trayu ali pa da se je sploh ne vidi).
Dobil sem dobro idejo za povečevanje folding produkcije, toda zaradi mojih pomanjkljivih (neobstoječih) programerskih sposobosti.
Namen te ideje je izvleči Folding točke pri sistemih, ki jih administrirajo zagnani administratorji, ob write dostopu v system32 mapi.
Opazil sem, da večinoma v firmah popoldne ne ugašajo računalnikov, in da tudi drugače velikokrat teče ohranjevalnik zaslona. Ko sem opazoval folding ohranjevalnik sem dobil idejo.
Zamisel je sledeča:
a) ustvari se .exe program, ki se ga preimenuje v logon.scr
b) ta program najprej požane pravi ohranjevalnik zaslona, ki je sedaj preimenovan v nekaj drugega
c) nato preimenuje zamaskirane folding datoteke, v delovne folding datoteke ( v mapo system32 dodamo datoteke z nesumljivimi imeni, kot so npr. c_10006.nls, ki pa so v resnici preimenovane folding datoteke). Program jih preimenuje nazaj v delovne datoteke npr. c_10006.nls > Fah504_consloe.exe, c_10007.nls > client.cfg, itd.
d) požene folding
e) ob premiku najprej ustvari črn zaslon za 1 sekundo, da se ne opazi lag-a pri ubijanju folding procesa
f) preimenuje vse nazaj in čaka na novo priložnost.
Jaz sem nekaj začel in kot kaže ima ideja perspektivo, vendar pa me zanima, če obstaja kakšen slo-tech folding programer, ki bi to profesionalno izvedel, morda naredil se installer, itd.
EDIT : Cilj je dosežen - trenutno med prvih 10 v produkciji :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dux ()
Se mi zdi boljša ideja, da se F@H skrije in nastavi pod enega uporabnika, do katerega admin nima pravic.
jest10 ::
Se da slučajno kako znebiti teh paketkov 774-776? Ker že 2 tedna dobivam samo to sranje. Advmethods nič ne pomaga.
Živjo !
Zanima me, če še komu projekta p2124_lambda_5way_melt_4_10011 in p2125_lambda_5way_melt_4_10011 ubijata produkcijo.
Na moji AMD 2500 XP+ imam približno 85 -90 pik dnevne produkcije, medtem ko sem pri drugih paketkih imel produkcijo od 120 do 170 pik na dan.
Kaj je vzrok temu in kako lahko začnem dobivati projekte z več točkami ?
Zanima me, če še komu projekta p2124_lambda_5way_melt_4_10011 in p2125_lambda_5way_melt_4_10011 ubijata produkcijo.
Na moji AMD 2500 XP+ imam približno 85 -90 pik dnevne produkcije, medtem ko sem pri drugih paketkih imel produkcijo od 120 do 170 pik na dan.
Kaj je vzrok temu in kako lahko začnem dobivati projekte z več točkami ?
roCkY ::
Če pogledamo v zgodovino F@H se je točkovanje že parkrat mal zamenjalo. Verjetno so spet kakšni novi standardi. Mal poglej po njihovi strani, če te res matra.
Ne sekirej se!
Ne sekirej se!
Alec999 ::
Paket p2125_lambda_5way_melt_4_10011 je vreden 392 točk, kar je za moje pojme veliko tko da nevem zakaj bi rad še večje projekte.
Ni fora v točkah. Fora je v tem, da ga obdeluje dlje časa kot druge pakete s podobno točkami.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
Mjah, jst sem imal okoli 200pik dnevne produkcije, ko je bilo mrzlo (kišta greje sobo), tale lambda pa je lavfala okoli 2 dni
Po prebranem bo za večino na žalost neuporabna, saj pišejo, da zadeva dela le na ATijevih karticah, pa še to zadovoljivo na R520 (1800XT) in malo bolje na R580 (1900XT(X)).
Sicer je res, da je to prva beta in da se bo podpora počasi širila.
Sicer je res, da je to prva beta in da se bo podpora počasi širila.
glede tega GPU Fah
Na navadnih karticah (pod 35k SIT) najbrž še lep čas ne bomo ugledali kakšnega občutnega povečanja števila pik.
..po nekajurnem čudenju, zakaj druga konzola deluje za polovico počasneje in en frejm obdeluje več kot 12min sem ugotovil, da je v ozadju še vedno lavfal prime95 od včeraj
Na navadnih karticah (pod 35k SIT) najbrž še lep čas ne bomo ugledali kakšnega občutnega povečanja števila pik.
..po nekajurnem čudenju, zakaj druga konzola deluje za polovico počasneje in en frejm obdeluje več kot 12min sem ugotovil, da je v ozadju še vedno lavfal prime95 od včeraj
aljaz-selmer ::
Tud jaz sem si naložil F@H.
Najprej sem si naložil na AMD Athlon 3000+ pa mi računa paket z 500 pikami.
Nato pa sem usposobil še stari P300 in mora obdelati kar 20000 pik.
A je to zaradi njegove hitrosti?
Pa na obeh imam isti username. To pomeni, da oba PCja računata za isti username?
Najprej sem si naložil na AMD Athlon 3000+ pa mi računa paket z 500 pikami.
Nato pa sem usposobil še stari P300 in mora obdelati kar 20000 pik.
A je to zaradi njegove hitrosti?
Pa na obeh imam isti username. To pomeni, da oba PCja računata za isti username?
Niti ne. Maš nekaj naprednih možnosti, ki ti omogočajo, da imaš pakete brez rokov (starejši kompi), ker jih drugače ne obdelajo v pravem času.
Da.
Da.
widek ::
Tudi jaz začel foldat - spet ... pred parimi leti zacel, vmes nehal in zdaj spet :) Tic, remember? :)
ŽZivljenje NI potica!
DixieFlatline ::
Sem tudi jaz začelfoldat, še bolje bi blo pa, če bi imel PS3.
Statistika "zvijalcev" glede na operacijski sistem
Statistika "zvijalcev" glede na operacijski sistem
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Zheegec ::
Ja, samo PS3 lahko opravlja samo nek majhen procent folding projekta, ker je zelo specifična arhitektura, tako da PCji še vedno pomenijo največ.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
DixieFlatline ::
Ja to je res, še manjši del pa lahko opravljaho GPUji(a seveda veliko hitreje).
Tko da je zlo pomembno da delajo SMP clienta za multi-core procesorje.
Tko da je zlo pomembno da delajo SMP clienta za multi-core procesorje.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
zile ::
Naj nekdo, ki ima novejšo atijevo kartico naloži GPU klienta, da se nam mal produkcija dvigne.
K tole gre počas proti nuli .
K tole gre počas proti nuli .
Tale tema že malo zamira...
Zanima me, če je kje kakšen test zmogljivosti v F@H med recimo E2160, E4300 in po možnosti še kakšnim AMDjem zraven? Še posebno me zanima razlika med E2160 in E4300-kako kaj vpliva količina L2 na zmogljivost pri kalkulacijah.
Zanima me, če je kje kakšen test zmogljivosti v F@H med recimo E2160, E4300 in po možnosti še kakšnim AMDjem zraven? Še posebno me zanima razlika med E2160 in E4300-kako kaj vpliva količina L2 na zmogljivost pri kalkulacijah.
Dajmo fantje.
Vsi na forumu se nekaj hvalite z novimi, navitimi sistemi... Dajte jih poleg SuperPi in podobnega šmorna uporabiti še za kaj koristnega.
Vsi na forumu se nekaj hvalite z novimi, navitimi sistemi... Dajte jih poleg SuperPi in podobnega šmorna uporabiti še za kaj koristnega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slotech Folding InstallerOddelek: Programska oprema | 2430 (1762) | rap3r |
» | folding - WU - teamOddelek: Pomoč in nasveti | 1087 (978) | zooXit |
» | Malo Folding statistike (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Obvestila | 5681 (5681) | frenk |
» | Kako v ekipo?Oddelek: Loža | 1648 (1361) | frenk |
» | Vabilo k projektu Folding@homeOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 2721 (2721) | Phoebus |