Forum » Loža » Folding@Home Slo-Tech team
Folding@Home Slo-Tech team
Slo-One ::
ker sem se odločo da bom od zdaj še jaz foldal mi prosim povejte kaj vse morem dolpotegnit za normalno foldanje pa kak to poteka
po kolkem času bi mi moglo naret 1 step
mam 1500mhz
mam 1500mhz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Slo-One ()
BaRtMaN ::
Odvisno od paketa, ki ga dobiš v obdelavo. Pusti računalniku, da nekaj ur folda, potem pa poglej konec datoteke FAHLog.txt, ki je v isti mapi kot klient za F@H. Tam imaš podatke o končanih korakih s časovnim žigom.
še malo pa bom še 3500mhz gor prklopo kasneje pa še enegga ko ma 400mhz
te bo moči 5400mhz sem novo kišto dobo samo še je ni na router prkloplena
pa stari 400mhz pa je napajalnik crkno
te bo moči 5400mhz sem novo kišto dobo samo še je ni na router prkloplena
pa stari 400mhz pa je napajalnik crkno
400 MHz procesor je že vprašljiv, ker lahko poteče rok veljavnosti paketa preden mašina obdela paket. Ampak probaš pa lahko. :D
kak bom pa vedel če mi folda (če bo kdaj slučajnoi kaki error) kak to opazim da je narobe
Vse se ti shrani v FAHLog.txt. Imaš tudi arhiv (FAHLogPrev.txt). Ob napaki se izpiše nekaj sličnega temule:
Kot ti piše, ni to nujno posledica napake pri računanju, če to opaziš enkrat na teden ali pa mesec. Če ti pa prekine obdelavo skoraj vsake delovne enote, imaš pa probleme s stabilnostjo.
[14:34:18] Completed 355000 out of 500000 steps (71)
[14:36:50] Quit 101 - Fatal error:
[14:36:50] Step 355452, time 710.904 (ps) LINCS WARNING
[14:36:50] relative constraint deviation after LINCS:
[14:36:50] max 0.000982 (between atoms 283 and 285) rms 0.000087
[14:36:50]
[14:36:50] Simulation instability has been encountered. The run has entered a
[14:36:50] state from which no further progress can be made.
[14:36:50] This may be the correct result of the simulation, however if you
[14:36:50] often see other project units terminating early like this
[14:36:50] too, you may wish to check the stability of your computer (issues
[14:36:50] such as high temperature, overclocking, etc.).
[14:36:50] Going to send back what have done.
[14:36:50] logfile size: 29527
[14:36:50] - Writing 30209 bytes of core data to disk...
[14:36:50] ... Done.
[14:36:50]
[14:36:50] Folding@home Core Shutdown: EARLY_UNIT_END
Kot ti piše, ni to nujno posledica napake pri računanju, če to opaziš enkrat na teden ali pa mesec. Če ti pa prekine obdelavo skoraj vsake delovne enote, imaš pa probleme s stabilnostjo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BaRtMaN ()
kdaj pa pridem na lestvico?
Kolko časa morem čakat?
Pa kateri proces more dokončat?
Pa kak vem da račualnik folda?
Je kaj narobe če na koncu piše?
Completed 82922 out of 5000000 steps (2)
Extra SSE boost OK.
Kolko časa morem čakat?
Pa kateri proces more dokončat?
Pa kak vem da račualnik folda?
Je kaj narobe če na koncu piše?
Completed 82922 out of 5000000 steps (2)
Extra SSE boost OK.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Slo-One ()
Na lestvico prideš, ko se ta osveži oz. posodobi. To ni takoj, ko oddaš rezultate, ampak nekajkrat dnevno. Malo potrpljenja pa bo vse v redu. :)
Ko se konča obdelovanje paketa, se izključi tudi jedro (recimo FahCore_78.exe), nato klient pošlje rezultate in downloada novo enoto za procesiranje. Računalnik ti folda, če vidiš v seznamu procesov FahCore_XY.exe, dober indikator je tudi FahLog.txt. Glede na izsek iz njega, ki si ga prilepil, računa normalno. :)
Ko se konča obdelovanje paketa, se izključi tudi jedro (recimo FahCore_78.exe), nato klient pošlje rezultate in downloada novo enoto za procesiranje. Računalnik ti folda, če vidiš v seznamu procesov FahCore_XY.exe, dober indikator je tudi FahLog.txt. Glede na izsek iz njega, ki si ga prilepil, računa normalno. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BaRtMaN ()
kak lepo slo-tech ma dva prelepa certifikata(priznanja) pa obadva sta bila narejena 31. avgusta
jest10 ::
Kako naj naštimam F@H na mašino brez povezave na internet?
Teži mi za ID in nikakor ne morem mimo tega. Se da kako ta ID ročno vpisati?
BaRtMaN: Manjše paketke se da narediti na 400MHz mašini. Celo na 266MHz gre samo se vleeeče
Teži mi za ID in nikakor ne morem mimo tega. Se da kako ta ID ročno vpisati?
BaRtMaN: Manjše paketke se da narediti na 400MHz mašini. Celo na 266MHz gre samo se vleeeče
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
Torej se nobenemu ne sanja? Škoda ker mislim da bi malo naviti sempron 2400+ kar nekaj paketkov premlel.
zile ::
Ja da se. Rabiš console verzijo, ne grafične. Ko vnašaš parametre, pod advanced options napišeš "yes". Tam ti ponudi spremembo ID. Maš možnosti od 1-8. Če z enim računalnikom že foldaš imaš najbrž ID=1 že izbram . Poglej v client.cfg datoteko. Drugemu računalniku izbereš recimo ID=2.
Potem, ko skonfiguriraš zadevo pa moraš obvezno izvozit še registry key iz prvega računalnika (išči ime pande group) iz registra in ga uvozit (importat) na drug računalnik.
Lahko pa probaš še ud monitor (amapk prvo res preberi vse v zvezi z njim, da boš pravilno nastavil vse podatke), ki ti omogoča, da na drug računalnik namestiš ostalih 7 IDjev. S tem pridobiš nekaj časa, saj ti druga mašina s pomočjo ud monitorja računa 7 paketkov in ne samo enega. Ti pa odsvetujem toliko IDjev na eni mašini zaradi hitrosti procesorja, ker se ti lahko zgodi, da bojo "deadline" časi za obdelavo paketkov potekli. Smotrna uporaba je edino v primeru, da pri konfiguriranju uporabiš opcijo "no deadline" s katero potem dobiš paketke, katerih čas računanja ni pomemben. Za tvoj procesor, če bi ga laufal 24/7 bi blo smotrno ene 3 IDje porabit, oz. bi videl sproti, kako se obnese.
Če se boš odloču za ud monitor, moraš potem, vedno, vso! vsebino direktorija z ud monitorjem prenašati iz enega na drug računalnik.
V enak direktorij na drug računalnik, kamor ga boš inštaliral na prvem računalniku.
UD monitor.
PS: če boš uporabljal ud monitor, moraš pred sprejemanjem in oddajanjem paketkov za drug računalnik, na prvem računalniku fah klienta ugasnit!!!. Če ne, bo šlo kaj narobe in lahko izgubiš vse rezultate!
Potem, ko skonfiguriraš zadevo pa moraš obvezno izvozit še registry key iz prvega računalnika (išči ime pande group) iz registra in ga uvozit (importat) na drug računalnik.
Lahko pa probaš še ud monitor (amapk prvo res preberi vse v zvezi z njim, da boš pravilno nastavil vse podatke), ki ti omogoča, da na drug računalnik namestiš ostalih 7 IDjev. S tem pridobiš nekaj časa, saj ti druga mašina s pomočjo ud monitorja računa 7 paketkov in ne samo enega. Ti pa odsvetujem toliko IDjev na eni mašini zaradi hitrosti procesorja, ker se ti lahko zgodi, da bojo "deadline" časi za obdelavo paketkov potekli. Smotrna uporaba je edino v primeru, da pri konfiguriranju uporabiš opcijo "no deadline" s katero potem dobiš paketke, katerih čas računanja ni pomemben. Za tvoj procesor, če bi ga laufal 24/7 bi blo smotrno ene 3 IDje porabit, oz. bi videl sproti, kako se obnese.
Če se boš odloču za ud monitor, moraš potem, vedno, vso! vsebino direktorija z ud monitorjem prenašati iz enega na drug računalnik.
V enak direktorij na drug računalnik, kamor ga boš inštaliral na prvem računalniku.
UD monitor.
PS: če boš uporabljal ud monitor, moraš pred sprejemanjem in oddajanjem paketkov za drug računalnik, na prvem računalniku fah klienta ugasnit!!!. Če ne, bo šlo kaj narobe in lahko izgubiš vse rezultate!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zile ()
Pyr0Beast ::
In to je na NF4 če se na motm ?
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Jap, Gigabyte plate, giga rama. Mogle bi bit Asuske, pa jih dobavitelj ni bil sposoben dost hitro dostavit. So čist sveže mašine, grejo upam že ta teden na tlako.
Jackal ::
Mojih 15k pik prebitih...
Foldam na 4.8 GHz AMD powerja in 1300 MHz Intel powerja... zaenkrat. Ravno obdelujem paket vreden 600 pik.
Dajmo ljudje... Ekipa Slo-tech folding pada na lestvici... vsi nas prehitevajo po levi in desni. Fold on. Mogoče bi bila spet kakšna novica na mestu, da se spet malo povrne prvotni tekmovalni duh.
Pa 3/4 povezav na vodiču folding.rozica.com sploh ne dela več.
Foldam na 4.8 GHz AMD powerja in 1300 MHz Intel powerja... zaenkrat. Ravno obdelujem paket vreden 600 pik.
Dajmo ljudje... Ekipa Slo-tech folding pada na lestvici... vsi nas prehitevajo po levi in desni. Fold on. Mogoče bi bila spet kakšna novica na mestu, da se spet malo povrne prvotni tekmovalni duh.
Pa 3/4 povezav na vodiču folding.rozica.com sploh ne dela več.
AtaStrumf ::
Saj je bilo verjetno za pričakovat ane .
Kva so pa to eni hudi paketi, k mi ga računa že ene dva dni pa je komaj pri 61% na A64 S754 2,2 GHz/1 GB RAM-a?
Kva so pa to eni hudi paketi, k mi ga računa že ene dva dni pa je komaj pri 61% na A64 S754 2,2 GHz/1 GB RAM-a?
zile ::
A misliš da maš hiter procesor za folding. Prej povprečnega.
Drugače pa najverjetneje en za 600 pik
Drugače pa najverjetneje en za 600 pik
Kaj ti praviš 2,2 GHz AMD Powa povprečno ??? He, he saj delam, na tem, da mal upgreadam mašinco, sam je mal kriza zdele, k so cene mal nore, pa dobava je bolj v p.m.
Ja RAM ma veze, ker z 512 MB je trajal celo večnost, da se je mašina k seb spravla po sem jo ven dal iz screensaverja, ker so winsi vse zmetal v swap. Teh večjih paketov boljš, da ne omogočiš z manj kot 512 RAM-a.
Ja RAM ma veze, ker z 512 MB je trajal celo večnost, da se je mašina k seb spravla po sem jo ven dal iz screensaverja, ker so winsi vse zmetal v swap. Teh večjih paketov boljš, da ne omogočiš z manj kot 512 RAM-a.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AtaStrumf ()
Hotu sem rečt z manj kot 1 GB RAM-a.
Peezda sesul se mi je pri 63%:
Mah ta konzola 5.02 se relativno velikrat sesuje. FAH4 se mi NIKOLI ni.
Zdaj mam pa ene ultra male paketke 1 min/%
Peezda sesul se mi je pri 63%:
[19:56:45] Project: 1141 (Run 94, Clone 30, Gen 12)
[19:56:45]
[19:56:48] Entering M.D.
[19:57:23] (Starting from checkpoint)
[19:57:23] Protein: p1141_RIBO_FSpeptide_HEL_nospring
[19:57:23]
[19:57:24] Writing local files
[19:57:24] Completed 132500 out of 250000 steps (53)
[21:37:55] Writing local files
[21:37:55] Completed 135000 out of 250000 steps (54)
[22:59:59] Writing local files
[22:59:59] Completed 137500 out of 250000 steps (55)
[00:24:05] Writing local files
[00:24:05] Completed 140000 out of 250000 steps (56)
[01:53:27] Writing local files
[01:53:28] Completed 142500 out of 250000 steps (57)
[03:25:42] Writing local files
[03:25:43] Completed 145000 out of 250000 steps (58)
[04:57:48] Writing local files
[04:57:49] Completed 147500 out of 250000 steps (59)
[06:29:50] Writing local files
[06:29:51] Completed 150000 out of 250000 steps (60)
[07:57:19] Writing local files
[07:57:19] Completed 152500 out of 250000 steps (61)
[09:27:43] Writing local files
[09:27:43] Completed 155000 out of 250000 steps (62)
[10:57:54] Writing local files
[10:57:55] Completed 157500 out of 250000 steps (63)
[11:54:28] Quit 101 - Fatal error: NaN detected: (ener[13])
[11:54:28]
Mah ta konzola 5.02 se relativno velikrat sesuje. FAH4 se mi NIKOLI ni.
Zdaj mam pa ene ultra male paketke 1 min/%
Seveda da ti dela tako počasi. SSE ni bil vklopljen. Tale paketek naredim na 1980MHz Duronu v 3,5 dneva
Jackal ::
Prehitevam... 20k pik je mojih
S trenutnimi računalniki (A64 2400MHz, AXP 2400MHz), ki foldajo imam tedenski priliv točk malo čez 2000.
Fold on.
Caqka - You can run, but you can't hide. I'm gonna get you.
S trenutnimi računalniki (A64 2400MHz, AXP 2400MHz), ki foldajo imam tedenski priliv točk malo čez 2000.
Fold on.
Caqka - You can run, but you can't hide. I'm gonna get you.
TribesMan ::
Hehe, se dobro da je Jackal napisal svoj post... sem sel pogledat kako je z mojo statistiko. In glej ga zlomka ravo ta teden sem presegel 200k :>
Na zalost je produkcija v zadnjih mesecih bolj uboga... :/
LP
TribesMan
Na zalost je produkcija v zadnjih mesecih bolj uboga... :/
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
He, he jaz bom pa glihkar 100k dosegel: 99.991. Zdele grem pa mal nadgradit mašinco in sicer bom zamenjal DFI nF3 za DFI nF4, potem A64 S754 3000+ Newcastle za S939 3200+ Venice pa še GF2MX AGP bom zamenjal z X800 GTO2 PCIe . 132k sem pa plačal za tole nadgradnjo (no, minus par jurjev, ki jih bom dobil za zamenjano robo).
quick question čist off topic: A se E6 (BW) Benetke res slabš navijajo kot E3 (BP)?
quick question čist off topic: A se E6 (BW) Benetke res slabš navijajo kot E3 (BP)?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AtaStrumf ()
CaqKa ::
moji centrinoti pač delajo na idle, pa ko so vklopljeni..
ti si pa itak dva ranga višje.. v proizvodnji nad 200 pik na tedn.. nevem kot da mi je keri računalnik nehal foldat se mi zdi.. bo treba preverit jih malo spet.
stran na folding.extremeoverclocking.com
ti si pa itak dva ranga višje.. v proizvodnji nad 200 pik na tedn.. nevem kot da mi je keri računalnik nehal foldat se mi zdi.. bo treba preverit jih malo spet.
stran na folding.extremeoverclocking.com
Kami ::
Mene pa zanima, kaj se zgodi če se PC med obdelavo resetira?
Potem morem ob bootu spet program zagnat, kaj bo ta nadaljeval analiziranje (si mogoče vsake nekaj časa shrani ki je?) ali pa si bo potegno novi paket pa tistega začel analizirat?
Potem morem ob bootu spet program zagnat, kaj bo ta nadaljeval analiziranje (si mogoče vsake nekaj časa shrani ki je?) ali pa si bo potegno novi paket pa tistega začel analizirat?
V večini primerov nadaljuje tam kjer se je končalo.
Pa 2x moraš pognati program-ko ga 1. ti bo zagnalo brez optimizacij
Pa 2x moraš pognati program-ko ga 1. ti bo zagnalo brez optimizacij
fahrenGONE ::
Se nekaj lahko pomaga pri foldingu, GPGPU.
Houston gave several examples of applications where GPUs can outshine CPUs for certain types of data-parallel processing. One of the most exciting was an implementation of the GROMACS library that's used for protein folding, as in Folding@Home. Although the GROMACS implementation wasn't yet optimized for the Radeon X1000 series and still used Pixel Shader 2.0b, the Radeon X1800 XT was already performing between 2.5 and 3.5 times faster than a Pentium 4 3GHz processor. The GeForce 7800 GTX didn't fare so well, achieving only about half the speed of the P4 3GHz. Houston offered a laundry list of things that GPGPU developers need from graphics chip makers, including better information about how to program the GPU and more direct access to the hardware.
Zheegec ::
To bi lahko ful izboljšalo učinkovitost. Dajmo malo pojačat no, jaz sem spet ostal na samo enem računalniku, tako da gre spet malo počasneje, pa že ravno dva sem zrihtal za foldanje
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Pyr0Beast ::
Kuk GHz procesorske moči potrebuješ?
Some nanoparticles are more equal than others
Zheegec ::
G spremeni v T
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
sverde21 ::
Kaj k bi na http://folding.rozica.com/ mal linke popravl :P ker so gor linki kot http://localhost/stfah/index.php?site=v...... hja onmu k je na serverju direkt dela localhost drugim pa ne
BTW a se da te paketke za obdelavo tud kako drugače dljat, ker jst bi dau v obdelavo na rač, ki nima neta
BTW a se da te paketke za obdelavo tud kako drugače dljat, ker jst bi dau v obdelavo na rač, ki nima neta
<?php echo `w`; ?>
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sverde21 ()
mare_ ::
wiii, jst sem pa... um, kako bi se pravzaprav tejle barvi reklo? :D
eh... wiii, jst sem pa #009999 :D
eh... wiii, jst sem pa #009999 :D
sverde21 ::
oky še neki, k sm nov pr foldingu :) kje je kak screensaver, namreč v FAQ piše da lahk daš screensaver, da dela, ko noben ni logiran, ampak jst pod lastnostmi screensaverja sploh ne najdem (pa ne d jih mam na tone, ker do zdj sm meu screensaver izkloplen ) No sej u bistvo mi je vseen za screensaver zanima me, kak nej zrihtam da ko me npr. 10 minut ni za računalnikom da začne on mlet k pa pridem nazaj pa da mir (neki tajga dela screensaver rajt :) )
BTW sori če je že to blo, ker se mi ne da prebirat tega 80 strani dolgega romana
BTW sori če je že to blo, ker se mi ne da prebirat tega 80 strani dolgega romana
<?php echo `w`; ?>
Ne vem, kaj ti ni jasno... Downloadaš grafični klient za F@h in slediš navodilom. Ne pozabi, številka ekipe je 10824!
matjazbr ::
jz sm pa zadnje čase mal bolj poćas to delal, ker se mi je računalnik mal obešal, upam da bo od zdj naprej kj bolje, pa upam, da bom vsaj to mojo zastarelo škalto počas zamenjal za nekaj hitrejšega, kok mislite da lohk pik na teden dobim z barton 2800+.
mam pa 57218 točk
mam pa 57218 točk
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matjazbr ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slotech Folding InstallerOddelek: Programska oprema | 2432 (1764) | rap3r |
» | folding - WU - teamOddelek: Pomoč in nasveti | 1088 (979) | zooXit |
» | Malo Folding statistike (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Obvestila | 5684 (5684) | frenk |
» | Kako v ekipo?Oddelek: Loža | 1648 (1361) | frenk |
» | Vabilo k projektu Folding@homeOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 2722 (2722) | Phoebus |