Forum » Loža » Folding@Home Slo-Tech team
Folding@Home Slo-Tech team
jest10 ::
In PS3 ima res ogromno ljudi iz tega foruma ane?
Lahko bi malo zapregli te svoje nove sisteme, na pa da vam procesorji vegetirajo ob visenju na internetu in med snemanjem torrentov. Tiste 5min, ki se jih porabi za dolpoteg in nastavitev klienta pa tudi še ni nikogar pokončalo
Lahko bi malo zapregli te svoje nove sisteme, na pa da vam procesorji vegetirajo ob visenju na internetu in med snemanjem torrentov. Tiste 5min, ki se jih porabi za dolpoteg in nastavitev klienta pa tudi še ni nikogar pokončalo
CaqKa ::
samo svetovno gledano pa jih je več kot onih na linuxu:
http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/mai...
pa moj radeon 9600 ni suported. nevem zakaj smo nove kartice supportajo.
http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/mai...
pa moj radeon 9600 ni suported. nevem zakaj smo nove kartice supportajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
Highlag ::
Zgleda, da je ljudstvo začelo na elektriki šparat.
Moj A643000 še vedno melje Žal ni $ za hitrejšo mašinco...
4 leta že... kaj čas leti...
Moj A643000 še vedno melje Žal ni $ za hitrejšo mašinco...
4 leta že... kaj čas leti...
Never trust a computer you can't throw out a window
No čez en mesec naj bi zame mlela 4 jedra in občasno še 2 Da malo pospešim pridobivanje točk
CaqKa ::
jaz pa gledam kak moj celeron m 1300 1% melje po dve uri in pol... nevem če bo to dovolj da bom sploh do deadlinea oddal wu.
the knights who say Ni! so nas pa že kdaj prehiteli...
pa še gpu noče delat..
the knights who say Ni! so nas pa že kdaj prehiteli...
pa še gpu noče delat..
tx-z ::
A še komu dela F@H na samo 50%, tut če daš da bi delal max? Včasih je vedn delal pač tm okol 100%. Pa še to, zakaj ne morm hkrati uporablat FAH enga k dela z GPU druzga pa s CPU?
tx-z
Če imaš 2-jedernika, potem ga ne boš spravil čez 50%. Rabiš naložiti ali 2xF@H ali pa SMP verzijo.
zile ::
Tisti, ki imate dvojedrne proce, si lahko downloadate SMP klienta in malo pretegnete mišice dvojedrnikov ali quadov. Se splača.
Windows 2000/XP/Vista SMP client console version
Če se bo kdo odločil sprobat zadevo in ima vprašanja, si lahko prebere več na
folding forumu
Gremo mal produkcijo povečat
PS: najbrž niste kupili dvojedrnika samo za igrice
Windows 2000/XP/Vista SMP client console version
Če se bo kdo odločil sprobat zadevo in ima vprašanja, si lahko prebere več na
folding forumu
Gremo mal produkcijo povečat
PS: najbrž niste kupili dvojedrnika samo za igrice
za Tody:
Ja, če imaš dualcore procesor, potem pri točkovanju 2 instanc foldinga proti smp klientu izgubljaš sorazmerno veliko.
Jest ti svetujem, da sedaj oba paketa, ki jih "foldaš" dokončaš do konca. Najbolj, da zaženeš obe consoli z argumentom -oneunit, kar pomeni, da ko se bo paketek zaključil in uploadal, ne boš dobil prejel naslednjega.
Potem pa poskusiš inštalirat smp klienta. Glej navodila za inštalacijo. Pri zagonu se zdi, kot da je smp klient zaštekal in lahko traja tudi 10 minut, da dobi pravi "core" in prvi paketek.
za zigam:
Vsaka instanca fah oz vsak paketek mora imeti svoj ID.
Se pravi če imaš 2 jedra, moraš imeti 2 direktorija. Ko konfiguriraš konzolo v prvem direktoriju, moraš pod advanced options dati machine ID=1, pri drugi konzoli v drugem direktoriju, pa machine ID=2. To lahko narediš ročno v notepadu, ali pa zaženeš consolo z argumentom -configonly.
Se pravi da narediš bližnjico do konzole, dodaš -configonly in še enkrat konfiguriraš (ime, team, machine ID je pod advanced options, etc...)
Ja, če imaš dualcore procesor, potem pri točkovanju 2 instanc foldinga proti smp klientu izgubljaš sorazmerno veliko.
Jest ti svetujem, da sedaj oba paketa, ki jih "foldaš" dokončaš do konca. Najbolj, da zaženeš obe consoli z argumentom -oneunit, kar pomeni, da ko se bo paketek zaključil in uploadal, ne boš dobil prejel naslednjega.
Potem pa poskusiš inštalirat smp klienta. Glej navodila za inštalacijo. Pri zagonu se zdi, kot da je smp klient zaštekal in lahko traja tudi 10 minut, da dobi pravi "core" in prvi paketek.
za zigam:
Vsaka instanca fah oz vsak paketek mora imeti svoj ID.
Se pravi če imaš 2 jedra, moraš imeti 2 direktorija. Ko konfiguriraš konzolo v prvem direktoriju, moraš pod advanced options dati machine ID=1, pri drugi konzoli v drugem direktoriju, pa machine ID=2. To lahko narediš ročno v notepadu, ali pa zaženeš consolo z argumentom -configonly.
Se pravi da narediš bližnjico do konzole, dodaš -configonly in še enkrat konfiguriraš (ime, team, machine ID je pod advanced options, etc...)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zile ()
Zorro ::
Zanima me ali kdo ve za kakšen mirror datoteke "Windows 2000/XP/Vista SMP client console version". Namreč s Stanfordove strani sem jo že večkrat potegnil, pa je vedno ista pesem in sicer, ko zaženem namestitev mi izpiše "The data section of this self-extracting file has been damaged". Očitno je nekaj narobe s samo datoteko, opazil sem, da so s tem imeli problem že v preteklosti.
Očitno je zelo spcifičen problem. Glede na tole povezavo očitno ne obstaja mirror do te datoteke.
Sem pa že večkrat v službi opazil (firewall, proxy), da če zaprem stran s katere downloadam, ko fajl še ni prenesen, se včasih zgodil, da je fajl corruptan. Če stran s katere downloadam fajl, pustim odprto, je pa prenešeni fajl ok. Weird .
Najbrž kakšno keširanje pri routerjih ni zanesljivo. Ne vem, ugibam.
Sem pa že večkrat v službi opazil (firewall, proxy), da če zaprem stran s katere downloadam, ko fajl še ni prenesen, se včasih zgodil, da je fajl corruptan. Če stran s katere downloadam fajl, pustim odprto, je pa prenešeni fajl ok. Weird .
Najbrž kakšno keširanje pri routerjih ni zanesljivo. Ne vem, ugibam.
Zgodovina sprememb…
Očitno bo res problem povezan z routerjem. Zanimivo je, da je to do sedaj edina prenesena datoteka, ki mi je skorumpirana.
Fora je da js ne uporablam F@H v konzoli..ampak pač navadnga unga 5.03.
Btw, kaj je razlika med verzijo 5 pa verzijo 6, pa high performance??
Btw, kaj je razlika med verzijo 5 pa verzijo 6, pa high performance??
tx-z
Verzija 5 je stabilna in jo uporablja večina uporabnikov, v6 je beta in omogoča da imaš svoj passkey + 16ID mašin (v5 samo 8), high performace so pa smp, gpu, pa ps3 klineti in so namenjeni dva ali več jedrnim procesorjev, ATI grafičnim karticam (razred X1600-x1900xt) in PS3 konzolam. V povrečju so te komponente mnogo hitrejše pri računanju od recimo ednojedrenih procesorjev, ki računa s pomočjo v5 al v6.
Kako pa nej zdej inštaliram pa nastavm da bo delal fah na obeh jedrih pr procesorju pa še na grafični?
tx-z
Tody ::
tm pr konfiguraciji te vpraša ID=1 pa daš za eno jedro ID=1 za drugo jedro ID=2 in za grafično ID=3 ampak mislim da to ni potrebno, če uporabiš zadevo za dvojedrne porce in posebej zadevo za grafične kartice...
aja pa v svoje direktorje moreš dat
aja pa v svoje direktorje moreš dat
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tody ()
@zile
Sedaj, ko sem si končno uštimal SMP verzijo, me zanima ali je normalo, da se log konča pri "Working" dokler ne zaključi z "Unit 01"?
Zasedenost obeh jeder proca mi je na 100%.
Prej, ko sem poganjal navadno konzolo (FAH504-Console) se je stvar nadaljevala in je bilo razvidno v kateri fazi je obdelava:
Sedaj, ko sem si končno uštimal SMP verzijo, me zanima ali je normalo, da se log konča pri "Working" dokler ne zaključi z "Unit 01"?
Zasedenost obeh jeder proca mi je na 100%.
Launch directory: C:\Program Files\Folding@Home Windows SMP Client
Executable: C:\Program Files\Folding@Home Windows SMP Client\fah.exe
[18:48:31] - Ask before connecting: No
[18:48:31] - User name: Zorro(SLO) (Team 10824)
[18:48:31] - User ID: 97F37895DB47CEF
[18:48:31] - Machine ID: 4
[18:48:31]
[18:48:31] Loaded queue successfully.
[18:48:31]
[18:48:31] + Processing work unit
[18:48:31] Core required: FahCore_a1.exe
[18:48:31] Core found.
[18:48:31] Working on Unit 01 [October 19 18:48:31]
[18:48:31] + Working ...
Prej, ko sem poganjal navadno konzolo (FAH504-Console) se je stvar nadaljevala in je bilo razvidno v kateri fazi je obdelava:
[03:12:54] + Working ...
[03:12:54]
[03:12:54] *------------------------------*
[03:12:54] Folding@Home Gromacs Core
[03:12:54] Version 1.90 (March 8, 2006)
[03:12:54]
[03:12:54] Preparing to commence simulation
[03:12:54] - Looking at optimizations...
[03:12:54] - Files status OK
[03:12:58] - Expanded 3064461 -> 16578181 (decompressed 540.9 percent)
[03:12:58]
[03:12:58] Project: 2417 (Run 17, Clone 78, Gen 8)
[03:12:58]
[03:12:59] Assembly optimizations on if available.
[03:12:59] Entering M.D.
[03:13:21] (Starting from checkpoint)
[03:13:21] Protein: p2417_Ribo_Cl
[03:13:21]
[03:13:21] Writing local files
[03:13:21] Completed 92500 out of 250000 steps (37)
Pri meni gredo frejmi naprej, tako kot pri v6. Počekiraj z Fahmon
Je pa res, da mogoče traja 1 uro, da se prvi frejm pokaže.
Zakaj pa imaš machine ID=4 ? Ker, pri smp klientu laufajo 4 threadi, kar pomeni, tudi, če imaš 4 jederni procesor je to še zmeraj machine ID=1
za zigam: glede gpu klienta, si rajši preberi zahteve. Zadeva laufa, samo na Catylist gonilnikih 6.5, se mi zdi. Če boš uporabljal SMP klienta in imaš dvojedrni procesor, napišeš pri konfiguraciji samo machine ID=1. Ker obstaja bug, da se smp klient zacikla in vleče a1 core nonstop, je občasno zdravo pogledat v fahmon, kaj se dogaja. Če se to zgodi, je potebno ponoviti postopek inštalacije. Beta nimaš kaj, je treba bit včasih mal potrpežljiv.
Je pa res, da mogoče traja 1 uro, da se prvi frejm pokaže.
Zakaj pa imaš machine ID=4 ? Ker, pri smp klientu laufajo 4 threadi, kar pomeni, tudi, če imaš 4 jederni procesor je to še zmeraj machine ID=1
za zigam: glede gpu klienta, si rajši preberi zahteve. Zadeva laufa, samo na Catylist gonilnikih 6.5, se mi zdi. Če boš uporabljal SMP klienta in imaš dvojedrni procesor, napišeš pri konfiguraciji samo machine ID=1. Ker obstaja bug, da se smp klient zacikla in vleče a1 core nonstop, je občasno zdravo pogledat v fahmon, kaj se dogaja. Če se to zgodi, je potebno ponoviti postopek inštalacije. Beta nimaš kaj, je treba bit včasih mal potrpežljiv.
Zgodovina sprememb…
Sem ugotovil, da nekaj ni bilo v redu. Kaj točno, ne vem. Fahmon ni kažal nič več kot tisto kar sem kopiral doli.
Sedaj sem iz mape Folding@Home Windows SMP Client, vse skopiral v mapo Folding@Home Windows SMP Client V1.01 in sedaj deluje kot bi moralo. Tudi Fahmon kaže sedaj podatke v polju Work Unit Information..
Thanks!
Sedaj sem iz mape Folding@Home Windows SMP Client, vse skopiral v mapo Folding@Home Windows SMP Client V1.01 in sedaj deluje kot bi moralo. Tudi Fahmon kaže sedaj podatke v polju Work Unit Information..
Thanks!
ID=4 sem dal, ker imam dualbooting. Namreč v XP-jih sem laufal 2 aplikaciji za vsako jedro po eno. Tam sem imel dodeljen 1 in 2. Pač sem sklepal, da ta ID ne igra neke vloge in dal 4. Kot kaže je bil to vzrok za težave. Sedaj, ko sem stvar prekopiral v drugo mapo, je avtomatsko ratal ID 1 in vse špila.
[09:51:04] - User name: Zorro(SLO) (Team 10824)
[09:51:04] - User ID: 645F827F3E99FEB4
[09:51:04] - Machine ID: 1
[09:51:04]
[09:51:04] Loaded queue successfully.
[09:51:04]
[09:51:04] + Processing work unit
[09:51:04] Core required: FahCore_a1.exe
[09:51:04] Core found.
[09:51:04] Working on Unit 01 [October 20 09:51:04]
[09:51:04] + Working ...
[09:51:05]
[09:51:05] *------------------------------*
[09:51:05] Folding@Home Gromacs SMP Core
[09:51:05] Version 1.74 (March 10, 2007)
itd.
Yap. Ker v6 oz v5 in smp sta dva različna klienta. Tako, da pri obeh začneš z mahine ID=1. Zdej pa glej, kako folda z smp
tm pr konfiguraciji te vpraša ID=1
napišeš pri konfiguraciji samo machine ID=1
Kje? Uporablam windows različico. Ne kakršnokol konzolno.
tx-z
zigam, natančneje, ti uporabljaš grafično aplikacijo (verzijo), ki pa deluje samo na enem jedru. Če hočeš, da ti deluje še drugem (domnevam da imaš dvojedrnika) potem si moraš instalirani F@H 2-krat in sicer druga instalacija mora biti konzolna verzija (v5.04 text-only console), kateri nato določiš drugi ID. Če pa hočeš, da ti hkrati delujeta oba jedra v eni aplikaciji, potem si moraš namestiti SMP verzijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zorro ()
Čudno! Kaj imaš XP-je ali Visto?
Sedaj trenutno ne vem kako je v XP-jih (ne da se mi rebootat), ampak v Vistinem Task Managerju lahko preveriš, če sta za določen proces izbrana oba procesorja, tako da na željen proces (t.j. fah.exe) klikneš z desnim miškinim gumbom in izbereš "Set Affinity...". Tu nato pogledaš ali imata tako CPU 0, kot CPU 1 kljukico v kvadratku.
Kaj več kot to ti ne morem svetovati, ker nisem računalničar.
Sedaj trenutno ne vem kako je v XP-jih (ne da se mi rebootat), ampak v Vistinem Task Managerju lahko preveriš, če sta za določen proces izbrana oba procesorja, tako da na željen proces (t.j. fah.exe) klikneš z desnim miškinim gumbom in izbereš "Set Affinity...". Tu nato pogledaš ali imata tako CPU 0, kot CPU 1 kljukico v kvadratku.
Kaj več kot to ti ne morem svetovati, ker nisem računalničar.
Ja to je, oba sta ukloplena. Sam zdej ne vem od kje mam nekje kr core10 nekje core 78 nekje 80 nekje 81:S zj sm use pomešu k sm se igrau
tx-z
Tody ::
@Zile
SMP klient me sprašuje za nek domain password zadevo. Jest sicer mam Uprobaniški račun ampak nimam gesla nastavljenega on pa z blank ne more delat... Kaka rešitev razen da si dam geslo na račun ? :)
SMP klient me sprašuje za nek domain password zadevo. Jest sicer mam Uprobaniški račun ampak nimam gesla nastavljenega on pa z blank ne more delat... Kaka rešitev razen da si dam geslo na račun ? :)
Ne vem na pamet. So pa vmes 2 core2duo, en p4 dualcore, ostalo pa povečini P4, en amd 3500+, pa en je dualcore amd, sam nima smp klienta, ker ne laufa 24/7, pa en PS3 trenutno folda
Zgodovina sprememb…
simon2704 ::
poleg amd64 3200 Venice 2 Ghz
sem dodal se enga celerona 3,2 Ghz, tako da se pocasi vzpenjam gor po lestvici.
Imam pa se en star 300mhz intelov sistem, na katerem se mi nabira prah, pa ne vem ce se mi sploh splaca nastavljat gor. ce bi ze potem bi dal gor kaksno linux distribucijo. a bi ta stara kista sploh kaj naredla dostojnega ???
sem dodal se enga celerona 3,2 Ghz, tako da se pocasi vzpenjam gor po lestvici.
Imam pa se en star 300mhz intelov sistem, na katerem se mi nabira prah, pa ne vem ce se mi sploh splaca nastavljat gor. ce bi ze potem bi dal gor kaksno linux distribucijo. a bi ta stara kista sploh kaj naredla dostojnega ???
Horsechoker ::
Kako lahko narediš svoj team? Tam samo piše izpolnite ta forumular, vendar nikjer linka niti formularja...
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.
Po zadnjem končanem WU sem dobil novega in ta naj bi bil končan čez 4 leta. Je to napaka?
Takoj po postu se je spremenilo in sedaj kaže normalno
roCkY ::
Že kar nekaj časa imam težavo, ki pa se je še nisem lotil resno reševat. Če imam vkloplen F@H mi random, včasih po pol ure včasih po dnevu ali še kasneje neha delat browser - dobivat podatke. Nima veze ali je aktivna lisica ali IE. Tudi nima veze v kakšnem stadiju je WU. Povezava na net je aktivna. Tudi nima veze ali je direktna povezava ali preko routerja. Mail in news normalno dostopam. Prek druge mrežne kartice IPTV normalno dela. P2P ni v uporbi. Skratka za težavo je kriv F@H. Menjal že kliente pa ni nič razlike. Kakšna ideja kako rešit saj PC je vklopljen neglede na to ali dela kaj ali nič vendar ni rešitev, da ga resetiram zaradi nezmožnosti dstopa do neta saj je vklopljen zato, da je funkcionalen kadar pridem do njega.
Kakšna ideja kaj narest?
Je pa na Blue-ray playerju v podobi PS3 res milina gledat kako zadeva leti v primerjavi s PC. Vendar je to nekako izven primarne ideje. Koristili naj bi večinoma le proste cikle sistema v upoabi. No kakšen zvit protein bom vsekakor prispeval tudi z njim...
Kakšna ideja kaj narest?
Je pa na Blue-ray playerju v podobi PS3 res milina gledat kako zadeva leti v primerjavi s PC. Vendar je to nekako izven primarne ideje. Koristili naj bi večinoma le proste cikle sistema v upoabi. No kakšen zvit protein bom vsekakor prispeval tudi z njim...
uh, se pravi če folding klient ne laufa, se ti net ne bo obesu, niti po 1 tednu ? A mogoče kakšen monitoring tool uporabljaš ? Probi console verzijo. Jest edino to uporabljam in ni problemov. A maš ps3 24/7 na netu priklopljen ? Si deliš povezavo ps3 in PC ?
roCkY ::
Zadeva se mi je začela enkrat spomlad dogajat. Prej je lavfalo po mesec skup. Nič novga nameščov, nobenga monitoring toola ni gor. Sej, da bi komplet povezava dol padla; ampak le browserji ne špilajo... Kot rečeno pomaga le ponoven zagon. Za zaščito mi skrbi BitDefender. Tud, ko kaj druzga spustim čez ne najde nič. Brez foldinga net laufa do reseta.
Konzola pa je 24/7 (bo) na routerju in bo do nadalnjega vklopljena. Me pa prah skrbi ker gre kar velik zraka skozi. Nisem pa še pregledov ali ima kakšno garancisko nalepko. Če se jo da odpret in spucat.
Konzola pa je 24/7 (bo) na routerju in bo do nadalnjega vklopljena. Me pa prah skrbi ker gre kar velik zraka skozi. Nisem pa še pregledov ali ima kakšno garancisko nalepko. Če se jo da odpret in spucat.
Sem prešel na Quad sistem, ter pobral SMP različico pa mi vedno to piše: ""Error starting Folding@Home core"
Imaš inštaliran net framework 2.0 ? Si spreminjal administrator password ?
Core status napiši? Včasih traja do par ur, da dobiš paketek. Baje prevelik demand za tovrstne paketke, glede na fazo testiranja
Core status napiši? Včasih traja do par ur, da dobiš paketek. Baje prevelik demand za tovrstne paketke, glede na fazo testiranja
1.?
2.?
3. Paket dobim, vendar ga noče "obdelovati" in javlja napako, posledično gre pobrat nov paketek in to se naredi 5x preden gre v "sleep mode"...
-------
Core status = 63 (99)
2.?
3. Paket dobim, vendar ga noče "obdelovati" in javlja napako, posledično gre pobrat nov paketek in to se naredi 5x preden gre v "sleep mode"...
-------
Core status = 63 (99)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Horsechoker ()
Še nekaj časa ne ;) Trenutno imam XP SP2.
Ja, jaz imam SMP v Visti in "Core status = 63 (99)" mi je metalo dokler nisem omogočil administratorskega računa, oziroma dokler stvari nisem tako poštimal kot je navedeno v tisti povezavi. Malo si poglej pojasnila posameznih kod, mogoče ti to pomaga.
In kako omogočiš administratorski račun?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slotech Folding InstallerOddelek: Programska oprema | 2429 (1761) | rap3r |
» | folding - WU - teamOddelek: Pomoč in nasveti | 1087 (978) | zooXit |
» | Malo Folding statistike (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Obvestila | 5680 (5680) | frenk |
» | Kako v ekipo?Oddelek: Loža | 1648 (1361) | frenk |
» | Vabilo k projektu Folding@homeOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 2721 (2721) | Phoebus |