» »

Folding@Home Slo-Tech team

Folding@Home Slo-Tech team

««
26 / 86
»»

darkolord ::

Tody na w2k si mislil rec :D

morphling1 ::

Bravo za 20k zile, who's next :D

Fold on
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

lopov ::

Danes sem za hec pogledal, kako napreduje foldanje na P3 800, pa me je kar stisnilo, ker sem po trenutnih rezultatih ugotovil, da bo to trajalo cca. 4 dni, ce dela neprekinjeno.

Mislil sem da tisti "benchmarking" ugotovi, kateri paket je najbolj optimalen za dolocen config in sname taksnega, da se folda najvec en dan. Eh, skoda, ker mam glih 5 taksnih masin in skupaj (naj bi, kot kaze ...) na 4 dni sproducirale 5 taksnih paketov :/

b.

najvec en dan??? LOL :D :D :D

zile ::

lopov: če uporabljaš text client verzijo upam, da imaš v blližnjici napisana oba switcha -advmethods -forceasm. Bo šlo precej hitreje.

C_maniak ::

uporablam UDMonitor, pa me zanima, če morm jez kok ročno pošiljat paketke al mi jih bo poslal, ko se connectam. mam dial-up, tk da ne morm v neskončnost čakat. 1. mi je lepo poslal. sm se povezu, mal počaku, pa je oddal in sprejel. zdej 2. je tud že naredu, zdej pa sam čaka...:|
Pa a je kaka možnost, da bi sprejel več paketkov, pol bi jih pa poslal, ko bi pač lhk. to bi blo tud fajn, ko grem pač na morje, pa bi ga pustu delat.
EDIT: ok, zdej ga je oddal, sam sm mogu mal čaka. OK, bo že nekak!

Fold on!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: C_maniak ()

c3R4R ::

@{C_maniak}
A mi daš lohk link do UDMonitorja? K mene ves folding neki zajebava v glavo...:|
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

Jaka83 ::

criLin15: Ga imaš nekaj strani nazaj.:\

c3R4R ::

@{C_maniak}
Tenks:)

Upam, da mi bo vsaj ta delu... 2 programa sm že mel, da pr nobenmu mi noče dela objavt... Včer sm en paket (domnevno) poslal ob 15.00, pa me še zdej ni na lestvici...:\
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

CaqKa ::

tak informativno... na lestvici se boš pojavil s takim nickom kot si ga na začetku vpisal in v tistem teamu kot si ga vpisal. slotechov je pa 10824

@zile: zal teh dveh switchev nisem vnesel. Grem pa danes tja, tko da bom se 1x zagnal pa da vidimo :) Tnx.

Se pomoc ... Teh 5 masin laufa RH 8 in ko se na njih priklopim s ssh se ocitno ne prebere .profile (al karkoli bi se moralo), tako da moram vse ukaze vtipkavati s polno potjo (/bin/mkdir, na primer), ce pa sem prijavljen lokalno vse lepo deluje.

Resitev? Drugace pa foldam z nickom sponka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

mah, lhk da si si team number pa username zbrisu, tk ko sm si ga jez dons (al včeri, ne spounem se:\ :)) ). Sm meu na 100% pa je čaku, da se connectam (dial-up) pol sm pa tm neki šaru, pa sm ofni fahconsole, pa mi je začel tisto začetno proceduro-username...., jez sm pa kr zapru. grem pa dosn gletat pod my folding pa piše lepo: username: anonymous, team nimber: 0 8-O . Pa sta šla dva paketka v tri PM. Jao...:\
Torej, če si to naredu, odpri pr 100% konzolo, pa bi ti moglo začetno proceduro začet, pa izpoln vse tk ko je treba.

Good luck!!

Yey, 40k tedensko, Elan pa leti že z 2.4k dnevno, zgleda da je njegovim mašincam prijal dan dopusta. Uf pa to bo 17k tedensko samo od tebe, pa še vedno priklapljaš nove mašine, INSANE, samo tako naprej. Mislim da bomo že drug teden na 50k tedensko kot team :D
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Hm ja, se eno vprasanje. Pogledal sem opis switchev in za -forceasm pise:

Instruct the core to use SSE/3DNow assembly instructions if possible, even if it has previously made the determination that the machine may not be handling this well.

Doma mam AMD XP1800+ in ce poganjam samo z opcijo -local imam v logu napisano "Extra 3DNow boost OK.", ce pa poskusim z -forceasm pa dobim "Extra SSE boost OK."

Kaj je bolje? 3DNow je le "native" ...

DODATEK: iz 12 minut za frame padlo na 10 minut. ql :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Ok, bi mi, prosim, kdo pojasnu okol teh switchew?
1. KAJ so to sploh?
2. KJE se nastavlajo (katere bližnjice)?
3. KAKO se nastavijo?
4. V zvezi s katerim s čim (samo konzola, udmonitor...) se uporabljajo?

Sej vete, da sm nov... :)

emmm, še neki. A se da kok v clientu spremenit team number med obdelovanjem paketka? Sej ne, da grem drugam, sam poglejte par postov višje.
A če v clientu piše: Could not connet to assigment server, pomen to, da je pač zaseden in nej mal pačakam, al je kej narobe? Kr zdej sm šou še 1x vse namestit, sam sm naredu po istem postopku ko prej, tak da... hmmm:\

Zgodovina sprememb…

Zheegec ::

@Maniak:
Switchi so nekateri ukazi ki jih lahko daš programu ko se zažene. Verjetno imaš bljižnico do F@h v startup (start-programs-startup) da se ti avtomatsko zažene ko prižgeš PC. Klikni z desnim gumbom na F@h ikono (karkoli pač imaš, konzolo, tekstovno...) in daj properties. V oknu imaš pod -target- napisano nekaj v stilu;
"C:\Program Files\Folding@Home\Folding@home3.25-beta.EXE"
Če želiš vključiti switch pa zgleda kot:
"C:\Program Files\Folding@Home\Folding@home3.25-beta.EXE" -forceasm -advmethods
forceasm ti vključi SSE ali 3DNow
advmethods pa ti F@h prisili v uporabo novih jeder
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Gandalfar ::

Roadkill: zakaj preprosto ne uporabis SFI?

thnx, alien, sam zdej mam problem kr mi skoz ponavlja tist could not connect to assingment server...

mogoč kdo ve, zako tale stran ne dela???

Marjan ::

Dela popolnoma OK.

8-O 8-O 8-O
jao..., vse me zajebava. strani mi noče odpret, fah mi paketka ne sprejme in to vse sam zato, kr sm šou vse zbrisat in na nov gor dat, kr nism mogu počakat, da bi mi do konca paket nardil, pa bi pol spremenil team number (iz 0 na 10824)!!;( Tipično zame!! Ne morm na neki počakat in zarad tega je pol neki narobe!!;((

EDIT: vse strani, ki se začnejo z http://folding..... (http://folding.extremeoverclocking.com/..., http://folding.rozica.com,.....) mi noče odpret, prej mi jih pa je. WTF?!!?|O ;((

nč, grem jez formatirat, da bo kej koristi od mene pol. kr pod okrilje dobim še enga AMD-ja 1800, pa P4 2 Gh, ko se pa šola začne, pa še cca. 10 celly-jev.

Se slišmo!!

Zgodovina sprememb…

Hammer ::

tuki isto

Tody ::

ZA vse ki vam delajo take in drugačne težeave inštalacija.

KLIK!

njok ::

Mah, nic.. jaz sem moje mesto prepustil tistim, ki si ga bolj zasluzijo od mene. PaJo, Elan, congrats. Keep on foldin' :)

I NEED MORE CPU! :)

njok!!, ne se predajat! Poišč več procov pa bo!:)

Še eno vprašanje glede switchev. Zdej jez sm v bližnjici napisu -forceasm pa -advmethods, sam rezultat se ni izboljšu. Zanima me, če morm to napisat v bližnjici prov za konzolo, al lhk kr v bližnjici, ki mi odpre konzolo in UDMonitor. Ok, mogoč sm zdle mal zabluzu...
Bom probu oboje, no.

Kolikor sem postekal uporabis switch -forceasm za vsak primer, ker se ti lahko zgodi, da benchmarking nepravilno "prepozna" procesor in za izracunavanje ne uporabi SSE/3DNow --> s tem forsiras ta nacin.

Instruct the core to use SSE/3DNow assembly instructions if possible, even if it has previously made the determination that the machine may not be handling this well

V kolikor se ti proc pravilno prepozna pac ne bos opazil razlike :)

-advmethods (Request to be assigned any new Cores or work units.) mi pa ni cist jasno.

Po vsej verjetnosti mas v tem threadu ze kaj napisanega o obeh stvareh, sam brat to solato ... jao ...

b.

Tody ::

Core je novo jedro ki ubistvu ni več tako novo in naj bi prinašal več točk kot tinker ki mogoče sploh ni več v uporabi :D

jp, tale dva switcha pa res pomagata! leti ko vroč nož skoz puter!!:D tk da, folk, vklopte to!!
se že povzpenjam po lestvici...8-)
naslednji cilj mam, da pridem med 1. 100. Če dobim še una dva računalnika zroun...ni problema. bom tm sa trenom oka;) :D !

Double_J ::

Paketka, mi ni štel, pa kaj mu je?

Mogoč nimaš v redu vpisane številke ekipe??

Double_J ::

Mam, mam...neki je server jebal in v tem cajtu zgleda ni štel paketov.;((

Hja, nč. Na delo z novinmi!! :)

maniak... cakaj malo... kje sem kdaj omenil da se predajam? :) Samo cakam kam bi lahko instaliral kak fah3console... samo zaradi pocitnic nimam dostopa do racunalnikov v soli.

V moji odstotnosti smo prisli cez 10k, team njok, congrats! :D Pocasi a vztrajno lezemo naprej. Btw... bela barva sux :D

Aha, pol pa OK.
Jp, jez tud čakam, da še v šol gor dam, sam kaj, ko kompjutri gorijo od 8-14, pol se jih pa izklop iz napetosti.;( Dobr, boljš ko nč pa bo!

Boky ::

Ne vem kako je pri vas, ampak meni electron microscope noče več prikazovati(oz z neta posodobiti) točk! A je to samo pri meni problem?

Jeebs ::

Hm... Jst se vračam konc tega tedna k iskanju malih zelenih. Foldam cele dneve, dons prižgem comp, včer je blo okol 150/400, dons začne znova. In to po par dneh. Sux.Prej bomo s S@H najdl male zelene kot s takim debilnim programom kot je F@H kaj pametnega.;(( Sm mislu da so kej popravli.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Jaka83 ::

Men je tud na začetku neki čudn delal, ampak zdej se je popravlo in dela OK. Se povzpenjam, v enem tednu sem prilezel na 68. mesto.

ELan_Belisarius ::

Ma pomoje, da s F@H ni nic narobe, jst sem ga na ene 60 masin nastavil (na vsaki porabil recimo minutko), pa povsod pelje. Masine so razlicne, od Celeronov (800MHz) pa do P4 (2.26GHz). Poleg tega je F@H super za testiranje stabilnosti sistema, tako da mora VSAKA (500MHz+) masina, ki gre iz servisa prestati F@Hjevo mucenje oz. obdelati vsaj en paket.
Ja Jakoslav, lepo napredujes :D - meni je tudi v enem tednu uspelo priti kar visoko :D

ELan :D

Se strinjam, f@h je kar dober pokazatelj stabilnosti sistema. Sploh v kombinaciji z kakim prime95 ali cim drugim.

Jeebs ::

Hehe, mogoče bo pol to krivo, k mam mašino pod 500Mhz. ;( No ja, vračam se jst k preganjanju malih Alien-wjev, ko bom imel pa kej močnejšega...>:D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

ha jaz sem našel polno Xeonov za foldanje :D >:D

samo imam problem... uporabim -advmethods samo mi se vedno downloada FahCore_65.exe (Tinker)... ;(

a ce mi dlja genome, ceprav imam izbrano fah, a bo vedno dljal genome al bo samo 1 unit genome?? :D

roCkY ::

Če maš sigurno nastavljen fah ti bo delov fah. Men je do zdej dvakrat potegnu paketek genoma, ko ni uspel prit na server. Zadnje tri vikende je blo kar precej problemov. Iz sobote na nedeljo ponoči skor tri ure ni uspel dobit novga paketa.

še to : če imaš nastavljen le fah ti bo točke pisal v fah

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roCkY ()

Go, go, go shawty, 49k! :D

eno vprašanje. se da electron microscop uporablat v navezi z dial - up-om? ne bi rd šou sam sprobavat, kr bom kej zajebu, pol bo pa spt vse v k***u, tk ko je blo nazadnje...;(

kihc ::

Eno vprašanje:
Zakaj je pri tem UD Monitorju tista steklenička v systrem tray enkrat rumene in enkrat zelene barve8-O ?

/popravek - poleg zelene in rumene barve se mi je pojavila še modra:D

predvidevam da je to nekakšen indikator opravljenosti dela?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kihc ()

Yej, še mal pa bomo na 50k tedensko.
Bravo Elan za 20k, pa PaJo in njok za 10k lepo da si spet v zeleni barvi :)

maniac, EM3 je samo pokazatelj napredka in še par dodatnih for za skrivanje fah_konzole. Nič pa ne vpliva na samo računanje, tako da tudi nima veze z dial-upom.

aha, torej ga lhk mam tud poleg UDMonitorja.

@kihc, odvisn kulk cajta ti dela en % frame-a. poglej v settings malo. čeprov jez mam sam modro, rumeno, pa rdečo barvo. whatever... mogoč maš novejšo verzijo.

Zheegec ::

C_maniak - te barve so koliko % CPU ima na voljo. Probaj proc obremenit z nečim drugim, pa bo UD takoj druge barve0:)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

mojih 10k pa ni noben opazil :'(
««
26 / 86
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»