Forum » Loža » Folding@Home Slo-Tech team
Folding@Home Slo-Tech team

Jaka83 ::
OK, odločil sem se, da bom delal tako kot večina in začel foldat. Zdej mi pa prosim kot začetniku povejte kako naj stvar nastavim in kje dobim vse potrebno. Nekaj sem že DLjal, ampak ne zgleda da dela tako kot mora.
Prosim za pomoč, ker se mi ne da brat vseh strani, če mi lahko v enem postu poveste v čem je catch in da ne bom prispeval točk kaki tuji ekipi.
Prosim za pomoč, ker se mi ne da brat vseh strani, če mi lahko v enem postu poveste v čem je catch in da ne bom prispeval točk kaki tuji ekipi.

Zoidberg ::
Včeraj sem naložil tale f@h da vidim kaj je od takrat sem že obdelal dva paketka ampak še nisem na lisi: Ali je možno da zato ker imam enak nick kot nekdo drug. Ali lahko v datoteki client.cfg spremenim uporabniško ime. Uporabljam konzolno verzijo.
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.

morphling1 ::
Oppa, we have a new leader
zile, bil si odličen, zdaj pa se končno lahko posvetim tvojem vodnem

http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

rap3r ::
HAHA we made it
Jakoslav a se nisi ti z mano kregu da je foldanje brez veze?

Jakoslav a se nisi ti z mano kregu da je foldanje brez veze?

Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

njok ::
Congrats 2 morph, our new team leader!
Spodaj vidim tudi dva po novem zelena foldasa, cestitke fantje, kar tako (oz. hitreje
) naprej. 30.000 tock na teden je zelo blizu, go go go!

@ rap3r: Ja, sem se in se bom spet, ker mi je po tem ko sem naložil vse tole začela mašina ven metat vse programe in špile. Sej sploh nič ne morem delat zraven, če folda v ozadju. In moje ime se sploh ni pojavilo na listi. WTF? A morš najprej deset let foldat, da te spravijo na listo?! Sranje je tole. Takoj gre z mojega računala, pa če imam nevemkolk prostih ciklov.
Imate kakšne nasvete, kako udobno foldat in DELAT zraven?
Imate kakšne nasvete, kako udobno foldat in DELAT zraven?

njok ::
Jakoslav: foldat in zraven udobno delat sploh ni problem, verjemi. Na listi se boš pojavil, ko boš oddal prvi paket. Upam da ne boš jezen, ker sumim, da imaš nestabilno računalo, ampak poizkusi z default nastavitvami (če je mašina navita seveda).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: njok ()

Računalo je stabilno na 2200MHz (200x11 @ 1.75v). In preden sem naložil Folding@Home mi je vse delovalo dobro. Sedaj pa, če laufa folding in delam karkoli drugega zraven (3D Studio Rendering, Obdelava videa in tu in tam kakšna igrica), mi pa mašina ven meče te programe z opozorilom, da so izvedli nedovoljeno operacijo. WTF?!?
Ko pa folding vržem iz memorija, je pa vse dobro in dela BP.
Completed 2500 out of 250000 steps (1) - in to gre tolk počas?!? A ne morjo bit manjši paketi?!?
Ko pa folding vržem iz memorija, je pa vse dobro in dela BP.
Completed 2500 out of 250000 steps (1) - in to gre tolk počas?!? A ne morjo bit manjši paketi?!?

Paketki so eni večji eni manjši!
Definitivno maš nestabilno mašino če ti to dela ker folding skoz obremenjuje računalnik.
Probi prime zalaufat in če ti brez napake prime laufa ene 5 ur pol je ql, sam mislm da maš nestabilno mašino!
To ni nujno da se vid pri normalnem delu.
Definitivno maš nestabilno mašino če ti to dela ker folding skoz obremenjuje računalnik.
Probi prime zalaufat in če ti brez napake prime laufa ene 5 ur pol je ql, sam mislm da maš nestabilno mašino!
To ni nujno da se vid pri normalnem delu.
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

@ rap3r
To sem že naredil in pride skoz tudi pri 2500MHz (200x12.5 @ 1.9v). Tako da mašina JE stabilna.
To sem že naredil in pride skoz tudi pri 2500MHz (200x12.5 @ 1.9v). Tako da mašina JE stabilna.

PS: Če prekinem foldanje pri 2%, a bo ob naslednjem zagonu foldal od tam naprej, al bo začel z novim paketom?

Boky ::
Jakoslav nestabilno mašino imas. Pozeni kak toast namesto foldinga in boš videl, da se ti bo mšina se prej sesula.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Boky ()

PaJo ::
morphling1:cestitke za prevzem vodstva
Ce bo vse po sreci se lahko se ta teden prelevim v oranzno barvo, so se rezerve

Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Thanks, fantje. Jap PaJo pospešuje, kar me zelo veseli, jaz pa od jutri dalje tudi priklopim nove GHz, 2,5 P4 ter 2.2 AMD
Fold on

Fold on
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Morf službene mašine to?

P4 bo, amd pa ne

Fak ne me jebat da boš meu še eno domačo mašino.
Em a elektrarno boš pol tud postavu?
Em a elektrarno boš pol tud postavu?

Ma ne mi govort, da imam nestabilno mašino, če mi to dela tudi pri default clockih (sem ravno probal). Bom pa foldal samo ponoči.
PS: Proc pa je AMD Athlon XP 2500+ (Barton) in mi čisto lepo deluje na 2500MHz (realen clock), tako da o stabilnosti na 2200MHz mi ne govort, ker JE stabilno. In proc je vodno hlajen, tako da tukaj ne vidim problema pri 40C pri obremejeni mašini.

PS: Proc pa je AMD Athlon XP 2500+ (Barton) in mi čisto lepo deluje na 2500MHz (realen clock), tako da o stabilnosti na 2200MHz mi ne govort, ker JE stabilno. In proc je vodno hlajen, tako da tukaj ne vidim problema pri 40C pri obremejeni mašini.

kuglvinkl ::
Ne se razburjat, prav? Te štekamo. Zgleda, da je res keč drugje.
Ostali, ne mu govort, da nima stabilne mašine.
Ostali, ne mu govort, da nima stabilne mašine.
Your focus determines your reallity

Ok ql sam definitvo je mašina nestabilna ko fold zažene!
Dej probi foldat pa prime zravn zagnat!
Dej probi foldat pa prime zravn zagnat!

darkolord ::
* Darkolord slaps rap3r around a bit with a large trout
jao, pa če ti je ravno rekel, da _nima_ nestabilne mašine, ti pa takoj o neki nestabilnosti spet
jao, pa če ti je ravno rekel, da _nima_ nestabilne mašine, ti pa takoj o neki nestabilnosti spet

frenk ::
jakoslav: kerga klienta pa maš?...probej unga navadnga grafičnga...men je delal brez problemou...zdej mam pa emIII in console pa tud dela BP, sam na cajte se kšn error najde, ampak se mi ne izpiše...sam v emIII se napiše error in me ne mot...aja pa rdeča ločka v traybaru se pržge

Vse sem naložil po navodilih s te strani.
Sej zdej se je nekam umirilo, ampak vsake toliko časa pa mi recimo špil zmrzne in ponavlja zadnji ton, potem pa pritisnem CTRL+ALT+DEL in ga štihnem, pričaka me okno z error message, v katerem kliknem OK in pol comp naprej normalno deluje.
Še zdej mi ni jasno, ampak verjetno bo bolje.
Še to: Ali lahko, ko imam že 6% paketa obdelanega, spremenim Team in Username? A bo vse izgubljeno? Nekaj sem namreč zašuštral pri nastavitvi in se mi sedaj vedno logira kot anonimni uporabnik za team 0.
Sej zdej se je nekam umirilo, ampak vsake toliko časa pa mi recimo špil zmrzne in ponavlja zadnji ton, potem pa pritisnem CTRL+ALT+DEL in ga štihnem, pričaka me okno z error message, v katerem kliknem OK in pol comp naprej normalno deluje.
Še zdej mi ni jasno, ampak verjetno bo bolje.
Še to: Ali lahko, ko imam že 6% paketa obdelanega, spremenim Team in Username? A bo vse izgubljeno? Nekaj sem namreč zašuštral pri nastavitvi in se mi sedaj vedno logira kot anonimni uporabnik za team 0.

darklord tist slap kr seb prtisn.
Zadeva je nestabilna ne nujno da to vid v špilih al pa kje drgje sam errorji pa najbrž niso za brez veze right?
Sej ne trdim da je nestabila ker je navita!!!
Vidm sm že use živo mašine k so ble nestabilne nenavite...
Zadeva je nestabilna ne nujno da to vid v špilih al pa kje drgje sam errorji pa najbrž niso za brez veze right?
Sej ne trdim da je nestabila ker je navita!!!
Vidm sm že use živo mašine k so ble nestabilne nenavite...

Hvala Sims.
@ rap3r: In zakaj se mi potem špili in ostalo ne sesuva, ko foldinga ne laufam?
Daj že mir s to tvojo nestabilnostjo.
Samo še sistem navedem, da boš lahko pokrivil katero od nekvalitetnih komponent:
Epox 8RDA
AMD Athlon XP 2500+ (Barton)
2x 256MB PC333 (Winbond)
Maxtor 80Gb 7200rpm
ATI Radeon 9600PRO 128MB (BUILT BY ATI)
SB Live! Player 1024
Mrežna kartica
TV Tuner
Pekač Liteon
DVD Pioneer 116
Napajalnik Chieftek 340W
Nekaj ventilatorjev in vodno hlajenje.
@ rap3r: In zakaj se mi potem špili in ostalo ne sesuva, ko foldinga ne laufam?

Samo še sistem navedem, da boš lahko pokrivil katero od nekvalitetnih komponent:
Epox 8RDA
AMD Athlon XP 2500+ (Barton)
2x 256MB PC333 (Winbond)
Maxtor 80Gb 7200rpm
ATI Radeon 9600PRO 128MB (BUILT BY ATI)
SB Live! Player 1024
Mrežna kartica
TV Tuner
Pekač Liteon
DVD Pioneer 116
Napajalnik Chieftek 340W
Nekaj ventilatorjev in vodno hlajenje.

Ah jakoslav se ti vid da nimaš gih preveč pojma o besedi nestabilnost!
Nism reku da je proc al pa ram al pa nevem kaj, lahko da se ti kakšna komponenta tepe, če dobiš errorje pol je neki narobe s hardwerom oz z driverji od memoryja oz za plato....
Bom tih tvoj sitem je 100% nestabilen ker se mi neda ubadat s tabo...pa žou mi je da sm ti reku da foldi...
Nism reku da je proc al pa ram al pa nevem kaj, lahko da se ti kakšna komponenta tepe, če dobiš errorje pol je neki narobe s hardwerom oz z driverji od memoryja oz za plato....
Bom tih tvoj sitem je 100% nestabilen ker se mi neda ubadat s tabo...pa žou mi je da sm ti reku da foldi...

LOL, ampak ti me pa res ne razumeš. Ti bom razložil še enkrat:
- Če laufam folding, mi javlja errorje
- Če ne laufam foldinga, mi teče vse BP
- Če laufam prime čez noč, je vse dobro
- čim vklopim folding, mi začne na vsake toliko časa javljat errorje, ampak mašina ne zamrzne ali karkoli, samo tisto aplikacijo mi zamrzne in jo morm sam na silo zaustavit, potem pa jo lahko spet poženem - brez pognanega foldinga se to ne dogaja
In zdej mi pa povej, zakaj bi bila mašina nestabilna, če pa deluje čisto dobro (brez foldinga)?
In zakaj se errorji pojavljajo samo ob vklopljenem foldingu? n to niso system errorji, ampak errorji od tistega programa, ki sliši na ime FOLDING@HOME. In še tole: Če laufam samo folding, brez kakšnih drugih aplikacij, tudi ne javlja napak.
- Če laufam folding, mi javlja errorje
- Če ne laufam foldinga, mi teče vse BP
- Če laufam prime čez noč, je vse dobro
- čim vklopim folding, mi začne na vsake toliko časa javljat errorje, ampak mašina ne zamrzne ali karkoli, samo tisto aplikacijo mi zamrzne in jo morm sam na silo zaustavit, potem pa jo lahko spet poženem - brez pognanega foldinga se to ne dogaja
In zdej mi pa povej, zakaj bi bila mašina nestabilna, če pa deluje čisto dobro (brez foldinga)?

Sergio ::
Jakoslav, si že poskusil z memtest86 preskusiti pomnilnik? Tako, za vsak slučaj?
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.

Sergio: Bom zdajle probal. Ampak dvomim, da je kaj narobe, saj prime odlaufa, tako kot vsi benchi in igre tudi (če ne laufam Foldinga).

Roadkill ::
Jakoslav glej iz tega vidika: 215 aktivnih procesorjev mamo in samo ti imaš probleme. Gotovo je program zanič kajne?

Jakoslav, kakorkoli že hočeš obrnit nekaj ne štima s tvojo mašino, f@h zelo, zelo obremeni sistem (bolj kot prime95) in s programom definitivno ni nič narobe če ostalim dela. Čudno je že to da praviš da ti ostale zadeve štekajo, ko laufaš f@h. Če je foldnig konzola poštimana po defaultu, se pravi samo ime pa team ostalo poklikaš enter do konca, se le ta vedno umakne ostalim programom, ki zahtevajo cpu in jih praktično nič ne zabremza.
Sploh ni nujno da zeza cpu, pač pa kaj drugega...
Sploh ni nujno da zeza cpu, pač pa kaj drugega...

Rezultat memtesta je bil ugoden - 9 ERRORjev. (ups, sem se zmotil, 0 ERRORJEV je blo)
Sej veste, 0 in 9 sta zelo blizu na tipkovnici in če se zraven še hraniš ...
In tale konzola sucks. Takoj ko sem naložil grafični vmesnik je blo pa ql. zdej mi pa dela.
Še enkrat hvala Simsu za nasvet.
In ne, hardware konfliktov ali nestabilnosti ni bilo. Verjetno sem pri konzoli nekaj zbluzil. Sej se spomnim, ko sem nekaj nastavil drugače, kot je bilo v navodilih. Zdej je pa ql.
Fold on.
Hvala tistim, ki ste mi pomagali. In graja tistim izjemam, ki se rade kregajo in glumijo svoje.
(brez zamere rap3r)

In tale konzola sucks. Takoj ko sem naložil grafični vmesnik je blo pa ql. zdej mi pa dela.
Še enkrat hvala Simsu za nasvet.
In ne, hardware konfliktov ali nestabilnosti ni bilo. Verjetno sem pri konzoli nekaj zbluzil. Sej se spomnim, ko sem nekaj nastavil drugače, kot je bilo v navodilih. Zdej je pa ql.
Fold on.

Hvala tistim, ki ste mi pomagali. In graja tistim izjemam, ki se rade kregajo in glumijo svoje.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jaka83 ()

Hm jz glumim svoje? Dej sebe poglej jz sm ti reku da ni nujno da je proc kriv a ne ti glumiš da zadeva je sigurno dost stabilna...mah sej useen itak nisi pošteku kaj sm ti hotu povedat...pol pa jz glumim si upaš to morfu rečt? No dej nemu prbi da glumi svoje ker je isto napisu k jz...

Sergio ::
Mir vsi, prosim. Zadeva je že passe. Držimo se originalne teme.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.

Zanima me, če lahko prenesem opravljeno delo iz konzolne različice v grafično. Če je to možno, bi prosil za obrazložitev. Mapo "work" sem že skopiral, samo zgleda da ne potegne.

@ j
Oprosti, če sem ti posmetil svetišče.
Nisem pa prepričan, da bi se vsakemu dalo brat vseh 23 strani topica, če ga zanima ena preprosta zadeva. Lahko bi mi že ob prvem postu povedal, na kateri strani tega topica najdem to, po čemer sem spraševal.
Mislim, da nisem edini, ki mu postane slabo ob pogledu na tako dolg topic.
Oprosti, če topicu ne sledim od začetka, ampak sem se šele zdaj odločil, da bom foldal. Mogoče pa pripomorem kakšni državi, da naredi uničujoče orožje in ga uporabi proti USA
. Nikol ne veš kaj delaš. Mogoče smo pa del projekta kakšne organizacije, ki ni "prijazna". To vse je preveč dobrodelno, da bi bilo res. Samo špekulacije nekoga, ki ga zmeraj potlačite in spljuvate, da ima "nestabilno" mašino.
- nisem mogel brez tega (se opravičujem moderatorjem)
OK, zdej me pa lohk bannate, flame-ate, ...
Oprosti, če sem ti posmetil svetišče.
Nisem pa prepričan, da bi se vsakemu dalo brat vseh 23 strani topica, če ga zanima ena preprosta zadeva. Lahko bi mi že ob prvem postu povedal, na kateri strani tega topica najdem to, po čemer sem spraševal.

Oprosti, če topicu ne sledim od začetka, ampak sem se šele zdaj odločil, da bom foldal. Mogoče pa pripomorem kakšni državi, da naredi uničujoče orožje in ga uporabi proti USA

OK, zdej me pa lohk bannate, flame-ate, ...

Bakunin ::
jakoslav:
brez dela ni jela. no pain - no gain....itd.
Ce se tebi ne da brat, potem tudi pisat ne rabis.
In ne obnasaj se kot Kalimero, ker nisi center vesolja....in ne....we are not after you.
EOD.
brez dela ni jela. no pain - no gain....itd.
Ce se tebi ne da brat, potem tudi pisat ne rabis.
In ne obnasaj se kot Kalimero, ker nisi center vesolja....in ne....we are not after you.
EOD.

asPeteR ::
Mene pa zanima ce obstaja tudi za Folding@home podoben pripomocek(programcek), ki ti v naprej zlovda doloceno stevilo paketkov in nato jih obdeluje brez da bi se hotel za vsak obdelan paketek konektat na net?
Tak programcek obstaja tudi Seti@home.
Tak programcek obstaja tudi Seti@home.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slotech Folding InstallerOddelek: Programska oprema | 2587 (1919) | rap3r |
» | folding - WU - teamOddelek: Pomoč in nasveti | 1191 (1082) | zooXit |
» | Malo Folding statistike (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Obvestila | 6167 (6167) | frenk |
» | Kako v ekipo?Oddelek: Loža | 1747 (1460) | frenk |
» | Vabilo k projektu Folding@homeOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 2881 (2881) | Phoebus |