» »

Spraskan CD

Spraskan CD

dumbo ::

a mi lahko kdo svetuje kako naj rešim podatek s spraskanega cd-ja.
ko ga hočem kopirati na disk mi pride nekje do 98% potem pa tam ostane in ne gre naprej , na koncu pa mi javi da iz cd-ja ni moč brati in mi prekine kopiranje!

please help me!!!!
  • spremenil: V-i-p ()

Han ::

V dobrem bralniku (Plextor, starejši TEAC, Mitsumi) in s posebnim programom (BadCopy Pro, CD Data Rescue) boš verjetno rešil vse podatke.

BoGo ::

Ce je CD spraskan na zgornji strani, potem ni resitve za tista 2 %. Za spodnjo stran sem enkrat nekaj cital, da bi se dalo mogoce tudi kaj popraviti z razredcenim lakom, samo vec ti pa ne vem povedati.

neki123 ::

CDRDiagnostic, dobiš ga tule

DaNe ::

Pasta za poliranje avtomobila mal vate pa je rešen.
You'll never drink alone!

Big Gun ::

Poberi si program BadCopy. S tem programom rešiš 99,9% CD-ja. Tudi če je fajn opraskan ga lahko presnemeš, samo rabi za en CD presnemat tudi do 3 ure časa. Ta program ga dobiš na KazaA.

Rippy ::

Ponavadi lahko rešis zadevo ce na vato daš malo bencina :D resno ne se smejat samo je dobra varjanta da se ti bo cd zdrobil v roki ce bos prevec, drugace praske cist zginejo:D

Kriko ::

Tudi pri nas sem nekaj bral da se že da dobit "popravljalec popraskanih cd-jev". Taka škatlica v katero daš cd, ter vključiš in bo tako na fino pobralo dol, nekaj plastike da bo kot nov. Seveda če je olupljen na strani kjer je "folija" ne pomaga nič, ker fizično manjkajo podtaki!

Rippy ::

Fizicno mankajo podatki če odzgoraj folija manka :)? hehe neee, podatki se "zapečejo not v dielektrik" kar je pod tem, tista folica sluzi za odboj laserja (hehe ka ti mislis da laser kr srka podatke v sebe??!:D ) zato ko je vec ni ne dela ta dielektrik pa je kar dosti globje pod površino, CD je pač sestavljen z večjih slojev, sicer to smo se učili pred enim letom tako da nevem več kaj preveč, upam da vete kak zgleda zapecen cd, skos ima vdolbinice v dielektriku ene večje druge manše, v spirali, podatki se berejo zaporedno tako kot pri magnetnem traku, samo da so podatki fizično zapisani v dielektrik.

Torej podatki niso fižično odstranjeni pri pomankanju folije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Rippy ()

BoGo ::

No, saj se razumemmo. Ce je zgornja stran poskodovana, laser nima odboja in dejansko to predstavlja problem. sedaj pa eno teoreticno vprasanje: Kaj pa ce bi se recimo na vrhu, kjer je popraskano namazalo s kako srebrno barvo (nimam pojma, katero, mogoce kaksen krom sprej ali kaj podobno). Ali to ne bi vrnilo odbojnost, podatki pa so itak vmes med to plastjo in pa zascitno spodaj se vedno shranjeni... Samo preblisk...:)
There are 10 kinds of people in this world:
Those who understand binary and those who don't.

Rippy ::

Ja v bistvu bi lahko to naredu samo nebi delovalo ker nebi biu enakomerni odboj, pa tudi bi se lahko pod nepravilnim kotom odbilo, tako da 1/1000 da ti rata na tak nacin popravit cd, samo ne verjamem da bi ratal, v bistvu najbols je kupovat kvalitetne cdje, ne mislim za najdrazje ampak take ko imajo hrapavo zgornjo povrsino, veliko bol močna in kvalitetna kot glatka srebrna kot je naprimer na Digit CD-jih.

Kriko ::

vidim da vam ni točno jasno kako delujejo cd-ji ter kam piše laser na CD ter na CDRW oziroma na kakšen način, zato si poglejte sem


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

neberljivi dvd-r

Oddelek: Pomoč in nasveti
8989 (750) Duhec
»

Pomoč! Izbrisal sem filmček z digitalca!

Oddelek: Zvok in slika
161742 (1424) baron21
»

Pridobitev podatkov na sformatirani SD kartici

Oddelek: Programska oprema
61139 (1029) Han
»

slab cd - kako potegnit podatke?

Oddelek: Pomoč in nasveti
5962 (837) mirkuma
»

Branje s slabo zapecenega CD-Rja

Oddelek: Pomoč in nasveti
9985 (660) |Luka|

Več podobnih tem