Forum » Pomoč in nasveti » neberljivi dvd-r
neberljivi dvd-r
Nemelk ::
Pozdravljeni!
Iščem pomoč pri naslednjem problemu.
Cca 4 leta nazaj, sem na dvd-r posnel približno 3gb podatkov (slike, dokumenti,...) ali je bil dvd zaključen ali ne, se ne spomnim.
Težava je v tem, da omenjini dvd-r sedaj ni več berljiv v nobenem računalniku z nobenim programom. Vsi pokažejo dvd kot blank, empty,...
Preizkusil sem že razne Isobusterje, bad cd/dvd copy, ipd.
Nekaj sem bral na to temo, možno je, da je poškodovano TOC polje, čeprav je dvd-r na oko praktično brez praske.
Ima kdo kaj izkušenj, s kopiranje podatkov iz podobnih DVDjev? Obstaja kakšen način, da bi laser nekako "preskočil" TOC in začel s preprostim "raw" kopiranjem? pri tem bi najbrž izgubil nekaj datotek, ampak večino bi jih rešil.
Hvala za ideje in predloge!
Iščem pomoč pri naslednjem problemu.
Cca 4 leta nazaj, sem na dvd-r posnel približno 3gb podatkov (slike, dokumenti,...) ali je bil dvd zaključen ali ne, se ne spomnim.
Težava je v tem, da omenjini dvd-r sedaj ni več berljiv v nobenem računalniku z nobenim programom. Vsi pokažejo dvd kot blank, empty,...
Preizkusil sem že razne Isobusterje, bad cd/dvd copy, ipd.
Nekaj sem bral na to temo, možno je, da je poškodovano TOC polje, čeprav je dvd-r na oko praktično brez praske.
Ima kdo kaj izkušenj, s kopiranje podatkov iz podobnih DVDjev? Obstaja kakšen način, da bi laser nekako "preskočil" TOC in začel s preprostim "raw" kopiranjem? pri tem bi najbrž izgubil nekaj datotek, ampak večino bi jih rešil.
Hvala za ideje in predloge!
Nemelk ™
Duhec ::
Sem imel podoben problem pri starejšem prenosniku MSI na katerem sem zapekel DVDje. Berljivi so bili samo na tem prenosniku, poizkusil ene 4 različne, sicer novejše, DVD enote pa nikjer uspešno.
Poizkusi dobiti kak rabljen starejši DVD (Liteon, Samsung itd.) in poizkusi z njim. Zna delovati.
Poizkusi dobiti kak rabljen starejši DVD (Liteon, Samsung itd.) in poizkusi z njim. Zna delovati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Duhec ()
SimplTech ::
Lahko poskusiš s programom Isobuster, ki je namenjen točno takšni sitauciji (CD, DVD, BD and HD DVD data recovery). Malo si preberi tukaj: link
Duhec ::
Lahko poskusiš s programom Isobuster, ki je namenjen točno takšni sitauciji (CD, DVD, BD and HD DVD data recovery). Malo si preberi tukaj: link
Mogoče si spregledal njegov post. Isobuster je že preizkusil.
Da dopolnim prejšnji post. DVD pečka v Msi prenosniku je bila LG, GSA-T10N.
Nemelk ::
hvala za nasvete. upam še na kakšnega v smeri, s katerim softwerom bi lahko poizkusil prebrat. lahko tudi na linuxu...
ker tole s staro enoto bom bolj težko izvedel, ker v moji okolici ni take, na kateri še nisem poizkusil.
ker tole s staro enoto bom bolj težko izvedel, ker v moji okolici ni take, na kateri še nisem poizkusil.
Nemelk ™
Han ::
Poskusiš lahko npr. skopirat DVD z BlindWrite ali CloneCD ali DVDFab.
Od programov za reševanje podatkov priporočam:
CDRoller
BadCopy Pro
CD/DVD Diagnostic
DVD Data Rescue
Od programov za reševanje podatkov priporočam:
CDRoller
BadCopy Pro
CD/DVD Diagnostic
DVD Data Rescue
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
gasilec952 ::
Pozdravljeni!
Bi se jaz kar na tale post priključil s svojim problemom. Posnel sem podatke in slike na DVD RW nisem pa ga zaključil. Ko sem zadnjič dodal še nekaj podatkov mi sedaj javlja, da je DVD prazen. Pregledal sem ga s ISOBUSTERJEM pa je našel vse podatke samo ne morem jih prekopirat ker mi pravi da mora biti program registriran. Poskusil sem z neko različico ki je kao registrirana pa mi javlja isto. Ali ima kateri rešitev ker ta program ne bi želel ravno kupovati mi je predrag.
Lp
Bi se jaz kar na tale post priključil s svojim problemom. Posnel sem podatke in slike na DVD RW nisem pa ga zaključil. Ko sem zadnjič dodal še nekaj podatkov mi sedaj javlja, da je DVD prazen. Pregledal sem ga s ISOBUSTERJEM pa je našel vse podatke samo ne morem jih prekopirat ker mi pravi da mora biti program registriran. Poskusil sem z neko različico ki je kao registrirana pa mi javlja isto. Ali ima kateri rešitev ker ta program ne bi želel ravno kupovati mi je predrag.
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | CD ne prikaže slik, ki bi morale biti na njemOddelek: Pomoč in nasveti | 1027 (786) | Mateja987 |
» | Izgubljeni podatki na DVD-juOddelek: Pomoč in nasveti | 1189 (897) | poweroff |
» | Ne morem prekopirati nikakor iz CD-ja na računalnikOddelek: Operacijski sistemi | 1622 (1426) | kixs |
» | Zakaj nemorem na PCju gledat kaj sn snemal z DVD rekorderjemOddelek: Pomoč in nasveti | 957 (738) | Nevihta |
» | slab cd - kako potegnit podatke?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1008 (883) | mirkuma |