» »

Pomoč! Izbrisal sem filmček z digitalca!

Pomoč! Izbrisal sem filmček z digitalca!

N-E-O ::

Včeraj sem po pomoti izbrisal en filmček posnet z digitalnim fotoaparatom. Aparat sem ugasnil in nisem naredil nobenega posnetka več. Ali obstaja kakšna možnost, da ta filmček dobim nazaj??

JerKoJ ::

Spominske kartice imajo navadno FAT filesystem, tako da se da podatke resit s card readerjem in kaksnim preprostim undeletom

N-E-O ::

S kakšnim card readerjem? A to se mora kupit?

Js sm bral enkrat v eni od rač. revij (mislim da v pc-formatu), ko so opisali nek program, ki bi lahko rešil že izbrisane podatke. Sm pa celo polico revij že pregledu, pa ne najdem tistega članka nikjer. Kakšna ideja?

jurre ::

mal iskanje uporabi..je bilo ze tok takih tem da je nemogoce da ne bi enega programa nasel:\

JerKoJ ::

Card reader je stvar kamor gre z ene strani spominska kartica z druge pa je obicajno prek usb priklopjena na racunalnik. OS kartico zazna kot zamenljiv disk, kjer so gor datoteke v navadnem jpg formatu. Na tem "disku" potem pozenes undelete in najdes tudi svoj filmcek med izbisanimi datotekami. Da bi se dala stvar brez card readerja narest direkt v foto pa skor ne verjamem.

JanezC ::

Uporabi PC Inspector - nazadnje, ko sem ga jaz pobral z neta je bil zastonj.
To je skupek programov za undelete - uporabi PCI filerecovery...

LP

jarre ::

Obstaja tudi program Filerestore in še nekaj podobnih. Žal večina od njih ni brezplačnih. Pogooglaj malo ali pa pojdi na to stran in si poišči brezplačni programček.

N-E-O ::

Sem poskusil že več programov, pa brez čitalca kartic očitno ne bo šlo. V helpu v programih piše nekako takole:
BadCopy Pro is very effective to recover data from digital media. But if your card/camera cannot appear as a drive letter in "My Computer", BadCopy Pro isn't possible to access it. An external USB card reader is necessary for almost all data recovery softwares. You may find such card reader in local computer shop, or Amazon. They're useful and very cheap.

Za en izbrisan film pač ne bom kupoval čitalca kartic. A res ne obstaja mogoče kakšen program, ki bi kartico zaznal kot disk?

steev ::

A nimaš nubenga prjatla ki bi meu čitalca, al pa usaj kamero (fotoaparat) kamor bi vtaknil spominsko kartico in bi ti jo prepoznalo kot izmenljiv disk?
:|

N-E-O ::

sj fotoaparat mam, pa mi zazna kartico... sam čitalc je druga zadeva...
Follow the white rabbit.

steev ::

Odvisn ker fotoaparat maš. Če ti pokaže po My computer izmenljiv disk pol je uredu.
:|

N-E-O ::

Mam fotoaparat Canon A95 in compact flash kartico.
Pod "My computer" pa mi ga zazna kot "Digital camera" in ne kot izmenljiv disk in ravno v tem je problem.
Follow the white rabbit.

steev ::

Reč enmu frendu k ma čitalc, lahk tut dome prideš (Kranj).
:|

JanezC ::

Ja, čakaj, in če klikneš na Digital camera, ne vidiš notri direktorija ali pa vsaj prazen disk? Če klikneš na ikono Digital camera se mora pokazati če je kaj gor, oziroma je prazno, če ni nič, jasno, tukaj je potem za undeletat vse skupaj. Jasno, aparat mora bit prižgan skozi, ko undeletaš, zato polne baterije! Jaz uporabljam Total comanderja za pregled diskovja in imam dva fotoaparata in oba vidim kot USB mass storage. Vse je tam notri. A si probal undeletat - al kar tako že bez poizkusa vidiš, da ne bo šlo? Kakšna kartica je v fotoaparatu? Jaz imam xD kartico na enem, na drugem pa Smartcard. Se pravi, prikop aparata in undelete...

LP

snow ::

Ma canoni majo neko svojo foro in ne prikažejo zadeve kot nov pogon.

Torej: card reader.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: snow ()

polde66 ::

čitalc stane manj kot 3 jurje, jest neb take drame delal ampak bi ga šel lepo kupt pa je, pa še za prenosni disk se lohk uporablja.
polde

baron21 ::

Živijo! Poznam zadevo, imam že drugi Canon aparat, brez čitalca res ne bo šlo. Jaz ga uporabljam z kartico kot usb ključ. Program PC inspektor mi obudi vse kar je potrebno, najdi ga na netu in je zastonj, ter deluje. Pojdi k fotografu, kateri izdeluje slike iz dig. medijev, ti imajo primerne programe, vendar bo dražje, kot če kupiš čitalec. Za nekatere kartice pa zadostuje že mobitel npr. sony ericsson z800, v njem pc zazna kartico kot izmenljivi disk, tako da se lahko marsikaj naredi z njim. Če si iz Nm ali okolice ti lahko jaz naredim to. Srečno!
baron21


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prenos slik iz fotoaparata

Oddelek: Zvok in slika
243224 (2801) barca
»

Problem z branjem SDHC spominskih kartic

Oddelek: Strojna oprema
102700 (2539) Dr_M
»

rabim pa ne vem kako se temu reče

Oddelek: Kaj kupiti
141860 (1576) opeter
»

Prenos podatkov na SD kartico?

Oddelek: Pomoč in nasveti
71199 (1114) tomaz-
»

CF ERROR

Oddelek: Pomoč in nasveti
81183 (1088) BluPhenix

Več podobnih tem